سامانه همتا یکی از سامانههایی است که همراه با طرح رجیستری مشهور شد و بر سر زبان مردم افتاد. سامانه همتا در واقع بستر اصلی طرح رجیستری موبایل و حالا تبلت است که همه اقدامات لازم برای ثبت و بررسی دستگاههای مختلف در آن انجام میشود.
همتا مخفف سامانه (ه)هوشمند (م)مدیریت (ت)تجهیزات (ا)ارتباطی است.
طرح رجیستری موبایل از پاییز سال گذشته اجرایی شد و ابتدا با شامل شدن آیفون سر و صدای زیادی به پا کرد. این طرح به ترتیب شامل برندهای مختلف از جمله الجی، سونی، هواوی و … شده و در آخر با اضافه شدن برند سامسونگ به این طرح تکمیل شد و یکی از موفقترین طرحهای وزارت ارتباطات عملیاتی شد که تجربه شکست آن در دهه هشتاد را از خاطرهها پاک کرد.
طرح رجیستری برای جلوگیری از واردات قاچاق دستگاههای سیم کارتخور عملیاتی شد و طبق اطلاعات گفته شده از سوی وزیر ارتباطات تاثیر بسیار بالایی در این امر داشته و واردات رسمی حدود 1.5 میلیون دستگاه در سال گذشته را به دو میلیون عدد رسانده است که این عدد قطعا تا پایان سال به رقمهای بسیار بالاتری خواهد رسید.
یکی از ملزومات این طرح، سامانه همتا است که در پلتفرمها و روشهای مختلف قابل دسترس بوده و بهترین روش دسترسی به آن، سایت رسمی این سامانه است که در آدرس hamta.ntsw.ir قابل دسترس بوده و به راحتی قابل استفاده است.
این سامانه همچنین از طریق کد USSD قابل بهرهبرداری بوده و کاربران میتوانند از طریق ستاره 7777 مربع به خدمات این سامانه دسترسی داشته باشند. در این سامانه خدماتی از جمله ثبت گوشیهای موبایل مسافرتی، استعلام اصالت گوشی موبایل، فعالسازی گوشی و غیره، قابل انجام بوده و روشهای دیگری نیز برای استفاده از سامانه همتا وجود دارد.
سامانه همتا از طریق کد USSD، سایت رسمی، پیامک و حتی اپلیکیشن قابل دسترس بوده و همه کاربران از هر راهی که اقدام به رجیستر کردن گوشی خود نمایند، در دیتابیس این سامانه ثبت شده و تفاوتی در هیچ کدام از آنها وجود ندارد. بسیاری از کاربران تصور میکنند که برای استفاده از این سامانه مراجعه به سایت یا استفاده از پیامک راه مناسبتری است ولی طبق اعلام مسئولین این سامانه، هیچ گونه تفاوتی در آنها وجود نداشته و از هر راهی که تاییدیه عملیات رجیستر کردن را دریافت کنید، کافی است.
نکته دیگر و مهمی که پیرامون این سامانه وجود دارد این است که شما در صورتی که گوشی موبایل خود را به صورت پیامکی رجیستر کنید به راحتی میتوانید اطلاعات مربوط به دستگاه موبایل خود را از طریق سایت این سامانه مشاهده کنید و تغییرات لازم را ایجاد نمایید.
البته قابل ذکر است که امکانات “اضافی” موجود روی وبسایت رسمی این سامانه در دیگر طرق دسترسی قابل رویت نبوده و در صورتی که مشکلی برای ورود به سایت رسمی سامانه همتا ندارید حتما از طریق این سامانه اقدام نمایید. دوباره قابل تکرار است که شما از همه روشها به راحتی به هدفتان یعنی چک یا ثبت گوشی موبایل در طرح رجیستری خواهید رسید و صرفا برای امکانات اضافی میتوانید روی سایت رسمی حساب باز کنید.
در حالت عادی و بدون اینکه نیاز به ثبت نام کاربر وجود داشته باشد دو امکان اصلی در اختیار او قرار میگیرد که اولی استعلام وضعیت گوشی بوده و دومی نیز ثبت گوشی در این سامانه است که برای راحتی کاربران باز گذاشته شدهاند.
از نکات مهم پیرامون این سامانه، هماهنگی بین دیتابیس این پایگاه و دیتابیسی است که در گمرک کشور موجود بوده و همه اطلاعات ارسالی از سوی گمرک در این سامانه به ثبت میرسد که طبیعتا وارد شدن هر نوع دستگاه سیم کارت خور از طریقی جز گمرک و عدم ثبت آن در سامانه این ارگان منجر به عدم رجیستر شدن در سامانه همتا میشود. برای جلوگیری از این اتفاق اگر دستگاه موبایل یا تبلتی را از کسی هدیه گرفتید یا از سایت خارجی خریداری کردید حتما اطلاعات آن را همراه با مستندات مربوط به دریافت از خارج به صورت هدیه یا خرید، به گمرک ارایه دهید تا IMEI گوشی یا تبلت در سامانه همتا ثبت شده و مشکلی از بابت استفاده از شبکه مخابراتی نداشته باشید.
از دیگر نکات پیرامون سامانه همتا و پیش نیازهای شما برای ثبت دستگاه این است که قبل از خرید گوشی نو یا دست دوم حتما با یک استعلام ساده از طریق سامانه، واردات صحیح آن را چک کنید و از متحمل شدن یک ضرر سنگین پرهیز کنید. این سامانه به راحتی و در عرض چند ثانیه پاسخ استعلام شما را داده و نگرانیهایتان را برای بعد برطرف میکند.
نکته مهم دیگر در مورد سامانه همتا این است که اگر پیامکی مبنی بر رویدادهای طرح رجیستری دریافت کردید، به شماره ارسالی آن توجه کنید که حتما از طریق شماره 7777 بوده و یا در بخش فرستنده نام همتا ذکر شده باشد.
اپلیکیشن سامانه نیز برای سیستم عامل اندروید منتشر شده و دارندگان دستگاههای دارای این سیستم عامل میتوانند برای دسترسی بهتر به امکانات سامانه از این اپ بهره ببرند ولی متاسفانه تاکنون اپ آیاواس برای آن تولید نشده که منتظر انتشار آن هستیم.
از دیگر استفادههای مهم این سامانه بحث انتقال مالکیت است که در زمان خرید و فروش گوشی موبایل مورد استفاده قرار میگیرد و به راحتی از همه راههای گفته شده قابل دسترس است.
دوست عزیز این مشکل رو من هم داشتم ولی خدا رو شکر حل شد با در دست داشتن کارت ملی و کارتن گوشی ها و سند سیم کارت هات چه ایرانسل چه همراه اول یا رایتل سند همه خط ها رو از خدمات دولتی یا همان پیشخوان دولت بگیرین با مهر رسمی و کارت ملی و کارتن های گوشی به یکی از موبایل فروش های معتبر یا نمایندگی های مجاز مراجعه کنید و در ثبت همتا ثبت کنید ولی بشرط اینکه سیم کارت ها و کدملی صاحب گوشی ها باید خودتون باشین وگرنه دوباره باهمین مشکل روبه رو خواهید شد حامد از آستارا
۹۹/۰۱/۱۰ سال خوبی داشته باشید باتشکر
سلام .من چندسیم کارت ایرانسل دارم که درچند گوشی از ان استفاده کرده ام ولی مدتی است هرسیم کارتی را در هریک از گوشیهای خودمی گذارم اعلن می شود عدم سرویس یا اعلام می شود :سیم کادت بطور دائم مسدود شده است ویا نمی توانم شماده بگیرم وپیام ارسال کنم.تا کنون دو گوشی من وسه سیم گادت ایرانسل منباانکه درسامانه وبسایت ایرانسا فعال است درگوشی بامشکل مسدکدی یا عدم سرویس روبروشده است.لطفامشکل من را حل بفرمایید چکن چنوین سال است که من مالک این گوشیهت واین سیم کارتها هستم.