نگاهی به فناوری نمایشگر آکوستیک در هواوی P30 پرو: صفحه‌نمایش سخنگو!

هواوی با ارایه راه‌کاری جذاب که در قالب آن نیمه بالایی صفحه‌نمایش، با لرزش، صدا را به کاربر منتقل می‌کند، روشی نوین را برای برقراری مکالمه با کیفیت بالا ایجاد کرده است. روشی که نه‌تنها در بخش قابلیت‌های صوتی بلکه در مواردی نظیر طراحی و نوآوری ارایه شده توسط محصول نیز تاثیرگذار شده است.

هواوی با رونمایی از پرچم‌دار جدید خود یعنی P30 پرو از قابلیت ویژه‌ای به نام Acoustic Display پرده‌برداری کرده است که با لرزش صفحه‌نمایش، صدا را به طور مستقیم به گوش کاربر انتقال می‌دهد. با توجه به اینکه استفاده از لرزش صفحه‌نمایش به منظور انتقال صدا، راهکاری مدرن، حداقل در حوزه گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید، بدنیست ‌نگاهی دقیق‌تر به مزایا و معایب این فناوری داشته باشیم.

ساز و کار: جذاب و رازآلود!

جای خالی اسپیکر ویژه مکالمه، در نمای جلویی HUAWEI P30 Pro از همان نگاه اول احساس می‌شود. این تغییر شگرف را باید مدیون حضور فناوری دانست که هواوی از آن با عنوان Acoustic Display یادکرده است.

این فناوری عملکردی مشابه با آنچه از اسپیکرهای معمولی شاهدش هستیم، ارایه می‌دهد اما این‌بار به جای لرزش یک پرده یا غشا برای ایجاد امواج صوتی، از لرزش سطحی سفت و سخت که همان صفحه‌نمایش این گوشی هوشمند است برای تبدیل صفحه‌نمایش به اسپیکر، استفاده شده است.

بخش اصلی این ماژول، از یک سیم‌پیچ با آهن‌ربایی در وسط آن تشکیل شده است. این قسمت در تعامل با جزئی قرار گرفته که وظیفه لرزش را برعهده داشته و به قسمت پشتی صفحه‌نمایش، چسبیده است.

در نظر داشته باشیم که این بخش، جدا از موتور لرزشی درنظر گرفته شده برای هشدارها بوده که روی فریم فلزی گوشی، جا خوش کرده است.

در ظاهر به نظر می‌رسد نکته مبهمی در سازوکار این فناوری وجود نداشته باشد و نمونه‌ای که پیش از این در محصولاتی مانند تلویزیون‌های سطح بالا شاهد بودیم حالا در یک گوشی هوشمند پیاده‌سازی شده است. با این وجود، ارائه نشدن جزئیات بیشتر از سوی هواوی و اینکه مدیر ارشد بخش بازاریابی این شرکت، اعلام کرده با فناوری کاملا نو روبرو هستیم که پیش از این مشابهش را ندیدیم، باعث  شده HUAWEI P30 Pro  با این راهکار جدید، همچنان رازآلود باقی بماند.

مزایای صفحه‌نمایش آکوستیک

ارائه راهکارهای نوآورانه، در صورتی که مزایایی برای کاربر یا حتی شرکت تولیدکننده به همراه نداشته باشد، جذاب و اثربخش نیست. با این تفاسیر،‌ بد نیست مزایای این راهکار نوآورانه هواوی را مرور کنیم.

1) طراحی ساده‌ و مدرن‌تر

هواوی اسپیکر ویژه مکالمه که معمولاً در قسمت بالای صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند تعبیه می‌شود را حذف کرده است. این اقدام، به طور خودکار باعث شده فقط دوربین جلو را در نمای روبروی HUAWEI P30 Pro داشته باشیم و طراحی ساده‌تر و خلوت‌تری در مقابل کاربر قرار بگیرد. طراحی که فضا را برای تعبیه المان‌های نوآورانه‌ای که در آینده ممکن است برای گوشی‌های هوشمند درنظر گرفته شوند، باز می‌کند.

علاوه بر این، صفحه‌نمایشی یک‌پارچه‌تر را در فضای جلویی گوشی شاهد هستیم که نسبت صفحه به بدنه در آن، در مقایسه با محصولی که قرار بود اسپیکر را هم در خود جا دهد، بیشتر است.

2) حریم خصوصی مطمئن‌تر

استفاده از راهکار لرزش صفحه‌نمایش برای انتقال صدا به گوش کاربر باعث می‌شود اطرافیان نتوانند صدای مکالمه شما را بشنوند و از جزئیات آن باخبر شوند. به این ترتیب، حریم خصوصی مطمئن‌ و استاندارد‌تری را تجربه خواهیم کرد.

نکته قابل توجه اینکه همچنان می‌توانیم با هدفون‌های بلوتوثی و حتی در حالت پخش با صدای زیاد، مکالمه‌های خود را انجام بدهیم. صدای دریافتی هنگام مکالمه نیز نه‌تنها دستخوش تاثیرات منفی نخواهد شد بلکه با توجه به انتقال مستقیم و بدون واسطه صدا به گوش، بهبود عملکرد را به ویژه در محیط‌های شلوغ به همراه خواهد داشت.

3) تکامل در جزئیات، مزیت در رقابت

زمانی که گوشی را در کنار گوش خود قرار می‌دهید، صدا از طریق لرزش صفحه‌نمایش شنیده می‌شود. در نگاه اول، راهکارهای مشابهی را پیش از این در محصولاتی نظیر Xiaomi Mi Mix یا حتی الجی G8 نیز شاهد بودیم. این در حالی است که حالا با راهکار مغناطیسی هواوی، وابستگی کم‌تر کیفیت خروجی به مکان قرارگرفتن گوش را روی صفحه، شاهد هستیم.

لازم به ذکر است که الجی در G8 از راهکاری به نام CSO استفاده کرده بود که لرزش صفحه‌نمایش را مشابه با آنچه دیافراگم در بدن انسان انجام می‌دهد به همراه داشت. الجی در G8 از کل صفحه‌نمایش به عنوان اسپیکر استفاده کرده است که گزینه‌ای ایده‌آل برای مشاهده محتویات ویدئویی به حساب می‌‌آید اما در اجرای بازی‌های ویدئویی که لمس صفحه توسط انگشت‌ها، به متوقف کردن این لرزش‌ها منجر می‌شود، خروجی متفاوتی را شاهد هستیم.

اما هواوی با آگاهی از این موضوع، لرزش صفحه‌نمایش به منظور تولید صدا را تنها به بخش مکالمه اختصاص داده و در پخش موسیقی با صدای بلند نیز از یک اسپیکر مستقل استفاده کرده‌است.

نوآوری رازآلود هواوی و نظر رسانه‌ها

علی‌رغم تمامی مزایایی که راهکار استفاده از صفحه‌نمایش لرزشی با خاصیت مغناطیسی برای ارائه بستری مدرن در جهت برقراری مکالمه به همراه دارد، باید درنظر داشت که هواوی جزئیات کاملی از آن را منتشر نکرده است. به عنوان مثال، هنوز مشخص نیست آیا این راهکار توسط متخصصان هواوی توسعه یافته یا از شرکت دیگری خریداری شده است. پیتر گائودن مدیر ارشد بازاریابی جهانی محصولات هواوی اعلام کرده قرار نیست جزئیاتی در این خصوص اعلام شود. او تاکید کرده این برای اولین بار است که از چنین سیستمی، با سازوکار مغناطیسی استفاده می‌شود.

وب‌سایت iFixit که مشهور‌ترین وب‌سایت برای کالبدشکافی تخصصی در دنیاست، در کالبدشکافی Huawei P30 Pro به وجود مولفه‌ها و قابلیت‌های متفاوت از آنچه در بازار گوشی‌های هوشمند شاهد هستیم، اعتراف کرده است. این وب‌سایت مدعی شده وجود Acoustic Display باعث شده تعمیر صفحه‌نمایش این محصول، کمی پیچیده‌تر شود اما به همین میزان اظهارنظر، اکتفا کرده و جزئیات بیشتری را در این خصوص منتشر نکرده است.

در دسترس نبودن جزئیات بیشتر باعث می‌شود حداقل در زمان فعلی، با موضوعی  به نسبت مبهم و سربسته روبرو باشیم. اما وجود اسپیکری با مکانیزم مغناطیسی برای مکالمه آن‌‌هم با کیفیت بالا در استفاده نهایی کاربر و سطح «بسیار بالا» تکنولوژی در هواوی امروز است؛ تکنولوژی که حداقل یک سر و گردن از رقبا بالاتر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH