هماکنون هواوی پس از اینکه مورد تحریمهای دولت آمریکا قرار گرفت، چند نام تجاری مربوط به سیستمعامل اختصاصی خود را در سازمان اختراعات و علائم تجاری آلمان به ثبت رسانده است. نامهایی مثل Ark OS، Huawei Ark OS و Huawei Ark در این اداره ثبت شدهاند. به احتمال زیاد شما نیز داستان تحریمهای دولت آمریکا علیه هواوی را شنیدهاید. این شرکت به دلایل امنیتی در لیست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده قرار گرفت.
تحریمهای دولت آمریکا مانع از هرگونه تجارت خارجی هواوی با کشورهای بلوک غرب شده و مسئله پیچیدهای را پیشروی چینیها قرار داده است. هرچند که دونالد ترامپ با تعلیق 90 روزه تحریمها علیه این شرکت، فرصتی را در اختیار هواوی قرار داده و شرکت گوگل نیز تا تاریخ 11 اوت به پشتیبانی از محصولات هواوی و ارایه آپدیتها برای گوشیهای این شرکت ادامه خواهد داد.
اما بهنظر میرسد که هواوی متخصص گذشتن از شرایط سخت است. این شرکت با ثبت یک پتنت در کشور آلمان که مربوط به سیستمعامل جدید خود است، این شرایط را برای خود آسان کرد. در اسکرینشاتهای منتشرشده از این پتنت هیچ نشانهای از رابط کاربری اندروید که مورد استفاده هواوی قرار میگرفت، وجود ندارد. هرچند که ممکن است Ark OS از اپلیکیشنهای اندرویدی هم پشتیبانی کند. البته باتوجه به عدم پشتیبانی گوگلپلی از گوشیهای هواوی در آینده نزدیک، احتمال میرود که این شرکت توسط رابطی غیراز گوگلپلی، برنامهها را در اختیار کاربران قرار دهد. هنوز مشخص نیست که Ark OS برپایه اندروید توسعه یافته و یا بهطور اختصاصی توسط هواوی طراحی شده است.
در یکی از این اسکرینشاتها نام “Android Green Alliance” (ائتلاف سبز اندروید) به چشم میخورد. این گروه شامل شرکتهای فناوری چینی مانند هواوی، علی بابا و تنسنت بوده که برای استفاده این شرکتها از استانداردهای مشخصی برای طراحی و کنترل کیفیت اپلیکیشنهای اندرویدی، تشکیل شده است.
بههرحال میتوان از این تصاویر به عنوان تصاویر سیستمعامل هواوی با نام Ark OS یاد کرد. باید این نکته را هم یادآور شد که این پتنت دوماه قبل از اعلام تحریمهای آمریکا علیه هواوی، در آلمان ثبت شده است. هواوی نیز میدانست چه سرنوشتی در انتظار اوست و به همین خاطر با انبارکردن قطعات ضروری برای تولید اسمارتفون در ماههای منتهی به تحریمهای آمریکا، روند خوبی را برای تولید تلفنهای هوشمند خود در پیش گرفته است.
همچنین، مدیرعامل هواوی در ماه مارس و قبل از اعلام ممنوعیتها گفته بود که این شرکت، جایگزینی را برای سیستمعامل اندروید درنظر گرفته است. این سیستمعامل از سال 2012 توسط هواوی درحال توسعه بوده و بهنظر میرسید که چینیها برنامه درازمدتی برای سیستمعامل اختصاصی خود دارند.
آمریکا و در کل کشورهای غربی نمیتونن ببینن که کشورهای آسیایی از اونها جلو بزنن، ولی قدرت در قرن ۲۱ باز هم مثل دوران های گذشته به آسیا بر میگرده.
اصلا هواوی خودش یه دنیای جداگانه تلفن همراه است . اپل و اندروید یکطرف هواوی به تنهایی یک طرف . نه از کیفیت و خوبی گوشیهاش ، از تعداد بیشمار مدل گوشیهایی که هر روز و هر ساعت میده بیرون . این شرکت اینقدر گوشی تولید کرده و میکنه که آدم گیج میشه
اگه اپل آمریکایی ، این همه تکنولوژی ساخت گوشی به چین تزریق نمیکرد . چین هنوز داشت گوشی های فیک سامسونگ و اچ تی سی رو تولید میکرد . نه خبری از شیائومی بود نه هواوی نه وان پلاس و نه زد تی ای و بقیه …
هواوی با پیاده کردن سیستم عامل جدیدش که صدرصد تلفیقی از اپل و اندروید است ، شکست میخوره مثل ویندوز فون