سامسونگ آخرین کارخانه تولید گوشی در کشور چین را تعطیل کرد

در اوایل ماه اکتبر، سامسونگ کارخانه تولید گوشی خود در شهر هویژو ایالت گوانگ‌دانگ چین را تعطیل کرد. دلیل اهمیت چنین اقدامی این است که کارخانه مذکور، آخرین سایت تولید گوشی‌های سامسونگ در کشور چین به‌شمار می‌رفت. کارشناسان معتقدند که حتی با وجود تمایل تولیدکنندگان برای توقف ساخت محصولات خود در چین نیز کماکان برخی از آن‌ها قادر به اجرای چنین اقدامی نخواهند بود. تعطیلی کارخانه شهر هویژو به‌دنبال تصمیم سامسونگ مبنی بر تعطیلی سایت تولید تجهیزات شبکه‌ای خود در شهر شنژن در اواخر سال 2018 و بسته شدن یکی دیگر از سایت‌های تولید گوشی تلفن‌همراه در شهر تاینجین، مدت کوتاهی پس از آن اجرایی شد. کارخانه هویژو فعالیت خود را از سال 1992 آغاز کرد و در یک مقطع زمانی موفق به ایجاد 6000 فرصت شغلی و تولید حداکثر 63 میلیون دستگاه گوشی در هر سال شد.

روایت منتشر شده توسط وب‌سایت South China Morning Post در ماه ژوئن اعلام کرد که کناره‌گیری سامسونگ از ادامه فعالیت تولیدی در چین می‌تواند عواقبی جدی را برای برخی کمپانی‌های محلی دیگر به‌همراه داشته باشد. یک تحلیل‌گر موسسه مشاهدات معاصر در چین که مسئولیت پوشش شرایط کاری کمپانی را بر عهده دارد معتقد است که “سامسونگ برترین شرکت تولیدی در جهان به‌شمار می‌رود. توقف تولید یا خروج کامل سامسونگ از چین موجب تعطیلی حداقل 100 کارخانه در ایالت گوانگ‌دانگ خواهد شد.”

ظاهرا سامسونگ برای توقف فروش هندست‌های خود در چین هیچ برنامه‌ای ندارد؛ اگرچه در حال حاضر سهم ناچیز این برند کره‌ای از بازار چین تنها معادل 1 درصد است. در سال 2013، سامسونگ سهم حدودا 20 درصدی از بازار چین را در اختیار داشت؛ اما به‌دنبال ناتوانی کمپانی در رقابت با برندهای چینی شامل هواوی و شیائومی، رقم مذکور به شدت کاهش یافت. از سوی دیگر کارخانه‌های چینی، هندست‌های سامسونگی موردنیاز مردم این کشور را تولید می‌کنند؛ اقدامی که از طریق همکاری‌ها و قراردادهای مختلف کماکان قابل اجرا خواهد بود.

خروج از چین برای سایر تولیدکنندگان به‌مراتب دشوارتر خواهد بود

به گفته سامسونگ، انتقال خطوط تولید به کشور ویتنام موجب “ارتقاء بهره‌وری” و “تعدیل مخاطرات پیش رو” خواهد شد. با این‌حال اکنون این پرسش در ذهن مطرح می‌شود که آیا ادامه جنگ تجاری میان چین و ایالات‌متحده نیز بر تصمیم اخیر سامسونگ تاثیرگذار بوده است؟ بنا بر دلایل مشابه، کمپانی گوگل نیز اخیرا خطوط تولید خود را از چین به ویتنام منتقل کرد. بعلاوه اخیرا شایعاتی پیرامون درخواست اپل مبنی بر توقف تولید محصولات این برند در کشور چین منتشر شده است.

نشریه دولتی China Daily با انتشار سرمقاله‌ای اعلام کرد که تصمیم سامسونگ با مقوله جنگ تجاری هیچ ارتباطی نداشته و هزینه پایین‌تر نیروی کار خطوط مونتاژ در خارج از چین بر چنین تصمیمی تاثیرگذار بوده است. به باور نشریه چینی، کمپانی اپل چنین رویکردی را دنبال نخواهد کرد؛ چرا که  زنجیره تامین این برند به حد تکامل رسیده و چنین اقدامی، توانایی نوآوری کمپانی را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.

یکی از کارشناسان مشاور کمپانی‌ها در زمینه فعالیت در کشور چین نیز چنین عقیده‌ای دارد. وی معتقد است که اپل و سایر کمپانی‌هایی که با تولیدکنندگان طرف قرارداد خود همکاری می‌کنند؛ سال‌ها در زمینه آموزش کارگران این کارخانه‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند. وی در گفتگو با نشریه فایننشیال تایمز اعلام کرد که جابه‌جایی سریع خطوط تولید به مکانی متفاوت در واقع اقدامی غیرمنطقی خواهد بود.

در حال حاضر سامسونگ 60 درصد هندست‌های خود را در ویتنام تولید می‌کند. بعلاوه این برند مشغول ساخت یک کارخانه جدید و بزرگ در هندوستان است. گزارش نشریه فایننشیال تایمز خاطرنشان می‌کند که دستمزد نیروی کار در چین نسبت به کشور ویتنام تقریبا 2 برابر و در مقایسه با مبلغ پرداختی در هندوستان چند برابر بیش‌تر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH