بررسی اختصاصی هواوی نوا 5T: قاتل پرچم‌داران!

در سال‌های اخیر، بازار گوشی‌های میان‌رده داغ‌تر از پرچم‌داران شده است. شرکت‌های سازنده اسمارت‌فون شاید در سال چند مدل گوشی رده بالا و پرچم‌دار معرفی کنند ولی چندین برابر آن‌ها گوشی میان‌رده با پردازنده، رم، سیستم دوربین، طراحی و مشخصات متنوع وارد بازار کرده که انتخاب بسیار گسترده‌ای برای کاربران فراهم می‌سازند.

هواوی یکی از پیشگامان عرضه گوشی‌های میان‌رده با کیفیت خوب است. گوشی پی ۳۰ لایت این شرکت جزو پرفروش‌ترین میان‌رده‌های دنیا و ایران است و هنوز هم فروش بسیار بالایی دارد. این شرکت در آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ از میان‌رده دیگری رونمایی کرد که شاید جایگزین پی ۳۰ لایت شده و خیلی زود در میان کاربران به گوشی محبوب و پرطرفداری تبدیل می‌شود.

هواوی Nova 5T در سال ۲۰۱۹ عرضه شد و با مشخصات یک اسمارت‌فون رده بالا وارد بازار گردید. برای مثال، از پردازنده قدرتمند کرین ۹۸۰ سود می‌برد که روی پرچم‌دارهای یک نسل پیش هواوی نشسته بود، سیستم دوربین چهارگانه آن مشابه هواوی پی ۳۰ پرو است و ۶ یا ۸ گیگابایت رم به همراه ظرفیتی ۱۲۸ گیگابایتی دارد. اما قیمت آن بیشتر به میان‌رده‌ها نزدیک است: حدود ۴۰۰ یورو یا ۶ میلیون تومان در بازار ایران. بیشتر از این شما را معطل نمی‌کنیم و سراغ بررسی اختصاصی سایت آی‌تی‌رسان از کاندیدای یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های سال ۲۰۲۰ می‌رویم.

طراحی

اگر گوشی آنر ۲۰ را دیده باشید؛ هواوی نوا ۵ تی از نظر ظاهری و حتی مشخصات سخت‌افزاری بسیار شبیه آن است و شاید بهتر باشد بگوییم نسخه‌ای ارتقا یافته از آن محسوب می‌شود. ظاهری شیک، چشم‌نواز و خوش‌دست با هولوگرافی خاص هواوی در پنل پشتی که انعکاس خیره‌کننده‌ای دارد و در نگاه اول ممکن است عاشق‌اش شوید. هواوی از یک الگوی مدرن برای طراحی این هولوگرافی رنگارنگ استفاده کرده تا ترکیب نورهای بنفش و آبی تیره بتوانند بازتاب‌دهنده خوبی از طیف‌های رنگی سرد باشند.

یک مزیت این الگوی هولوگرافی، کاهش اثر انگشت روی بدنه گوشی است. نسبت به گوشی‌های قبلی هواوی، اثر انگشت شما روی نوا ۵ تی کمتر به چشم می‌آید. ما در حال تست مدل آبی هستیم ولی این گوشی در دو رنگ مشکی و ارغوانی هم عرضه شده است.

جنس این گوشی ترکیبی از پوشش شیشه‌ای و قاب فلزی آلومینیومی است. تقریبا ۹۹ درصد گوشی‌های پریمیوم بازار از این ترکیب استفاده می‌کنند. قاب شیشه‌ای پشتی ۲.۵ بُعدی بوده و کیفیت بالایی دارد و نشان می‌دهد هواوی خواسته چیزی فراتر از یک میان‌رده ساده بسازد. به‌طوری‌که وقتی این گوشی را در دست می‌گیرید؛ کیفیت شیشه بدنه را حس خواهید کرد.

در پنل پشتی خبری از حسگر اثر انگشت نیست و در عوض یک سیستم دوربین چهارگانه عمودی خوش فرم می‌بینیم. گفتیم این سیستم دوربین تا حدی شبیه به گوشی پرچم‌دار هواوی یعنی پی ۳۰ پرو است. سه دوربین اصلی و فلاشر در یک خط عمودی قرار گرفتند و یک دوربین ریز در کنار آن‌ها تعبیه شده است. سطح لنزهای دوربین زیاد برجسته نیست و وقتی آن را روی زمین و سطح صافی بگذارید؛ به شکلی تخت می‌نشیند. به شخصه از طراحی سیستم دوربین نوا 5T خوشم آمد چون زیادی شلوغ و جاگیر نیست. مثلا در مقایسه با سیستم دوربین گوشی‌های آی‌فون سری ۱۱ یا سامسونگ‌های گلکسی اس سری ۱۰ و جدیدتر سری ۲۰ فرم طراحی بهتری دارد. البته، باید قابلیت‌ها و عملکرد این دوربین‌ها را هم بررسی کنیم که کمی جلوتر سراغ‌شان خواهیم رفت.

صفحه‌نمایش ۶.۲۶ اینچی این گوشی دور تا دور پنل جلویی را گرفته و از هر سو تا لبه‌ها کشیده شده است. وقتی گوشی را روشن کنید؛ نمایشگری جمع‌وجور با یک ناچ نقطه‌ای در گوشه بالا سمت چپ روبرو می‌شوید. کیفیت نمایشگر و نورهای آن شما را مسحور خواهد کرد و زیبایی دو چندانی به آن می‌بخشد. سوراخ ناچ نوا ۵ تی حدود ۴.۵ میلی‌متر است. نسبت صفحه‌نمایش به بدنه گوشی هم بیش از ۸۴ درصد است که از برخی اسمارت‌فون‌های رده بالای سال ۲۰۱۹ هم بیشتر نشان می‌دهد.

به همین دلیل، شما هنوز می‌توانید حاشیه‌های نازکی در گوشه‌ها و به‌ویژه در بخش پایینی مشاهده کنید. حاشیه پایین دستگاه نزدیک به ۵ میلی‌متر است ولی حاشیه گوشه‌های دیگر بسیار کمتر و در حد ناچیز است. یک فاصله بین فریم آلومینیومی و پوشش شیشه‌ای نمایشگر دیده می‌شود که شامل نوار پلاستیکی باریکی بوده و بلندگوی مکالمه، چراغ LED اعلان‌ها و وضعیت شارژ در لبه بالایی آن قرار گرفته است.

در سمت راست، حسگر اثر انگشت کار گذاشته شده که نقش کلید پاور را هم ایفا می‌کند. در بالای آن، کلیدهای کنترل حجم صدا دیده می‌شوند. ترکیب این کلیدها جذاب از کار درآمده و نازکی‌شان به چشم می‌آید. کار با کلید پاور فلت شده هم آسان‌تر شده است. شیار سیم‌کارت در سمت چپ است و دیگر در بالای گوشی قرار ندارد. این گوشی از دو سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند و در پایین درگاه USB-C و سوراخ‌های بلندگو را می‌بینیم.

در اینجا یک خبر بد وجود دارد و آن حذف جک هدفون است. اگرچه کم‌کم بیشتر کاربران اسمارت‌فون‌های جدید به نبود این ویژگی عادت کردند ولی شاید برای یک میان‌رده هنوز زود بود که جک هدفون حذف شود. درون جعبه این گوشی یک جفت ایرفون USB-C می‌بینیم و خبری از دانگل هدفون سیمی نیست. پس اگر جزو کاربرانی هستید که تمایل به استفاده از هدفون سیمی دارید؛ باید یک دانگل USB-C به جک هدفون خریداری کنید. به جز این‌ها درگاه دیگری نمی‌بینیم تا دریابیم شیار کارت حافظه هم حذف شده است و کاربران باید فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی گوشی را به خوبی مدیریت کنند.

برای آن دسته از کاربرانی که اندازه و وزن دستگاه مهم است هم باید بگوییم هواوی نوا ۵ تی فقط ۱۷۴ گرم وزن دارد و ابعاد آن ۱۵۴.۳ در ۷۴ در ۷.۸ میلی‌متر است. بنابراین، کار کردن با آن برای افرادی که دستان متوسطی دارند؛ آسان خواهد بود و البته در دستان بزرگ شاید گم شود! خوشبختانه این محصول یک گوشی نازک محسوب شده و با یک دست می‌شود کارهای خود را انجام داد.

نمایشگر

استفاده از پنل‌های IPS LCD لمسی خازنی با پشتیبانی از ۱۶ میلیون رنگ در گوشی‌های میان‌رده مرسوم است و هواوی هم در نوا 5T این قاعده را رعایت کرده است.

طبیعی است که این نمایشگر زرق و برق پنل‌های اولد و آمولد در گوشی‌های پرچم‌دار را نداشته باشد ولی به اندازه کافی روشن با تصاویر پر جنب و جوش است که احساس کمبودی نداشته باشید.

روی هواوی نوا ۵ تی یک پنل نمایشگر +FHD با دقت تصویر ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نصب شده است. تراکم پیکسلی این نمایشگر ۴۱۲ پیکسل در هر اینچ و نسبت تصویر آن ۱۹.۵:۹ است.

چند روزی که با این صفحه‌نمایش کار کنید؛ به تدریج متوجه می‌شوید برخی رنگ‌ها به طور کامل واضح نیستند و مثلا در یک تصویر رنگ مشکی دیده می‌شود ولی در واقع خاکستری تیره است. در برخی تصاویر شاهد سایه‌های محو و ضعیفی هستیم که نشان می‌دهد کنتراست نمایشگر به اندازه کافی مطلوب نیست.

همیشه نمایشگرهای LCD نسبت به اولدها تصاویر روشن‌تری به نمایش می‌گذارند ولی به همان اندازه در نور آفتاب کار کردن با آن‌ها سخت می‌شود. ناچ نقطه‌ای در گوشه بالا سمت چپ نمایشگر واقعا قابل اغماض و چشم‌پوشی است و در برابر ناچ‌های بزرگ گوشی‌های دیگر (مخصوصا سیب نشان‌ها) به چشم نمی‌آید.

بیش از ۸۴ درصد از جلوی گوشی توسط این نمایشگر پوشانده شده و در آزمایش‌ها به روشنایی ۴۰۰ نیت می‌رسد که برای یک گوشی میان‌رده کاملا رضایت‌بخش است. نمی‌توانیم نمایشگر گوشی نوا 5T را در میان بهترین‌ها قرار دهیم چون در بحث‌هایی مانند روشنایی رنگ‌های تیره، تنظیم خودکار روشنایی، کنتراست رنگ‌ها و شادابی آن‌ها کمی ضعیف عمل کرده است.

سخت‌افزار

هواوی نوا ۵ تی یک میان‌رده با مشخصات پرچم‌دارهاست. فقط کافی است بدانیم پردازنده این گوشی، «کرین ۹۸۰» است که روی گوشی‌های سری میت ۲۰ و پی ۳۰ استفاده شده و دارای ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت تصاویر، کاهش مصرف باتری و افزایش کارایی دستگاه است.

این گوشی در دو مدل با رم‌های ۶ و ۸ گیگابایت عرضه شده است که ما مدل ۸ گیگابایتی را بررسی می‌کنیم. قرارگیری تراشه کرین ۹۸۰ و این مقدار رم روی یک گوشی به معنای چندوظیفه‌گی و اجرای همزمان چندین اپلیکیشن سنگین بدون اندکی کاهش سرعت و عملکرد است.

ابتدا نگاهی کوتاه به درون یکی از قدرتمندترین تراشه‌های موبایل دنیا بیندازیم. کرین ۹۸۰ با فناوری ۷ نانومتری ساخته شده و یک پردازنده هشت هسته‌ای سفارشی‌سازی شده برای مصارف موبایل است. ۴ هسته پردازشی Cortex A76 و ۴ هسته پردازشی Cortex A55 در کنار هم قدرت CPU این تراشه را تامین می‌کنند و برای پردازش‌های گرافیکی هم از ماژول ۱۰ هسته‌ای Mali-G76MP10‌ سود می‌برد.

رقیب اصلی کرین ۹۸۰ در بازار، گوشی‌هایی هستند که از پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ بهره می‌برند. ارزیابی‌ها و محک‌زنی گوشی‌های رده بالا در سال ۲۰۱۹ نشان داده که قدرت پردازشی و کارایی اسنپدراگون ۸۵۵ کمی بالاتر از کرین ۹۸۰ است. از دیگر رقبای کرین ۹۸۰ می‌توان به کرین ۹۷۰، اگزینوس ۹۸۲۰ و اپل A12 اشاره کرد.

فراموش نکنید داریم درباره یک گوشی میان‌رده با قیمتی حدود ۴۰۰ یورو صحبت می‌کنیم که از پردازنده کرین ۹۸۰ استفاده می‌کند و ۸ گیگابایت رم دارد. محک‌زنی‌های ما با نرم‌افزار AnTutu 8 نشان می‌داد که هواوی نوا 5T در میان همه گوشی‌های دنیا اعم از پرچم‌دار و میان‌رده در رتبه بالایی از نظر کارایی قرار دارد و هیچ گوشی میان‌رده‌ای بالاتر از آن نیست. امتیاز این گوشی در بهترین حالت (Perf mode) به ۳۷۵۷۴۰ و در حالت عادی به ۲۷۶۹۲۰ رسیده بود.

در نرم‌افزار GeekBench5 امتیاز نوا ۵ تی در حالت تک هسته‌ای ۶۷۶ و در چند هسته‌ای به ۲۴۳۵ رسید. این امتیازها نشان می‌دهند عملکرد این گوشی خیلی خوب است و در هنگام کار با آن، باز کردن چندین اپلیکیشن، انتقال فایل‌های با حجم سنگین و اجرای همزمان بازی‌های ویدیویی یا پردازش تصویر، کوچک‌ترین تاخیر و ایرادی نخواهید دید.

همان‌طور که در تست‌های Antutu 8 اشاره کردیم؛ اگر تنظیمات این گوشی را روی مود Performance mode قرار دهید؛ عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و البته باتری زودتر خالی خواهد شد. اگر شارژ باتری بیشتر برای شما اهمیت دارد؛ بهتر است نوا ۵ تی را روی همان مود عادی نگاه دارید.

اگر با گوشی‌هایی مانند هواوی پی ۳۰ لایت، آنر ۲۰، هواوی Y9 مدل ۲۰۱۹ و حتی سامسونگ گلکسی A70 کار کرده باشید؛ وقتی نوا ۵ تی را به دست بگیرید؛ کاملا متوجه خواهید شد که اپلیکیشن‌ها سریع‌تر و روان‌تر باز می‌شوند؛ موسیقی و ویدیو تمیزتر اجرا شده و بازی‌های ویدیویی انگار روی گوشی‌های پرچم‌دار نصب شده‌اند.

حتی در سرعت وای‌فای و اینترنت هم این گوشی عملکرد نسبتا خوبی از خود بروز می‌دهد. درحالی‌که پردازنده مرکزی کرین ۹۸۰ از یک تراشه وای‌فای ۵ سود می‌برد و به نسل جدید وای‌فای ۶ نپیوسته است؛ باز هم در تست‌های روی باند ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۶۴.۷ مگابیت و روی باند ۵ گیگاهرتز سرعت ۱۲۶ مگابیت را به نمایش می‌گذارد. سرعت اینترنت موبایل این گوشی هم در تست‌هایی که گرفتیم در بازه‌ای ۳۹ تا ۵۵ مگابیت قرار دارد. البته، همیشه سرعت اینترنت به عوامل مختلفی مانند نزدیکی یا دوری از آنتن‌های موبایل هم وابسته است.

دوربین

سیستم دوربین پشتی نوا ۵ تی شبیه به گوشی پرچم‌دار P30 Pro و شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین اولترا واید ۱۶ مگاپیکسلی و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر ماکرو و تشخیص عمق تصویر است. این ترکیب برای گوشی‌های میان‌رده تازگی ندارد و در سال ۲۰۱۹ گوشی‌های زیادی با این سیستم دوربین چهارگانه وارد بازار شده‌اند.

تفاوت دوربین گوشی‌ها به لنزهای استفاده شده و قابلیت‌های نرم‌افزاری و پردازش تصویر آن‌ها برمی‌گردد. نوا 5T برای دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی (سونی IMX586) از F/1.8 با لرزش‌گیر تصویر اپتیکال استفاده کرده است. این دوربین را پیش‌تر روی گوشی وان‌پلاس 7 پرو دیدیم. به طور پیش‌فرض، تصاویر را با وضوح ۱۲ مگاپیکسل می‌گیرد که حاصل ترکیب چهار پیکسل مجاور هم است. این دوربین از فوکوس خودکار با تشخیص فاز سود می‌برد.

دوربین اولتراواید نوا ۵ تی حسگری ۱۶ مگاپیکسلی و F/2.2 با زاویه دید ۱۱۷ درجه FoV دارد. دوربین‌ ماکرو از لنزی ۲۷ میلی‌متری و گشودگی دهانه F/2.4 استفاده می‌کند و دوربین تشخیص عمق تصویر دارای F/2.4 است. مجموع این دوربین‌ها از عکاسی HDR، پانوراما، ویدیو 1080p با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه به همراه 2160p با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کند و در مود فیلم‌برداری به لرزش‌گیر الکترونیکی مجهز هستند.

در هنگام عکاسی، بیشتر دوربین ۴۸ مگاپیکسلی درگیر شده و اکثر کارها توسط آن انجام می‌شود. سنسور این دوربین ۱.۲ اینچ است و از غالب سنسورهای موجود در دوربین‌ تلفن‌های هوشمند بزرگ‌تر است. به همین دلیل، اجازه می‌دهد رنگ و نور بیشتری وارد شده و عکس‌هایی با وضوع بالا ثبت شود. اولین عکس‌هایی که با دوربین پشتی نوا ۵ تی بگیرید؛ این موضوع را به شما ثابت خواهد کرد.

اگر نور به اندازه کافی در صحنه باشد و AI دوربین را هم روشن کرده باشید؛ بهترین عکس‌های ممکن با یک گوشی میان‌رده را خواهید گرفت. جزئیات در این عکس‌ها خیره‌کننده هستند و کنتراست رنگ‌ها و سایه‌ها درست است.

با خاموش کردن AI می‌توانید عکس‌هایی گرفته و با حالت روشن بودن AI مقایسه کنید تا متوجه شوید پردازش تصویر هوش مصنوعی هواوی روی عکس‌ها چه تاثیری می‌گذارد. البته، گاهی اوقات این پردازش تصاویر بیش از حد بوده و عکس کمی مصنوعی یا در برخی گوشه‌ها کدر به نظر می‌رسد.

عکس‌های حالت شب این دوربین نسبت به مدل‌های پیشین پیشرفت خوبی داشته است و البته به پای گوشی‌های رده بالا نمی‌رسد. این تصاویر با جزئیات زیاد و پردازش ۳ تا ۵ ثانیه‌ای ثبت می‌شوند. دوربین سعی می‌کند عکس‌های حالت شب را روشن‌تر و با نویز کمتر بگیرد اما در عوض جزئیات اندکی قربانی می‌شوند. در تصویر زیر هم می‌توانید مقایسه‌ای میان دو عکس در نور کم ولی یکی با مود عادی (تصویر بالا) و دیگری با مود شب (تصویر پایین) داشته باشید:

در حالی‌که زوم اپتیکال واقعی در این گوشی وجود ندارد اما زوم دیجیتالی ۱۰ برابری آن کیفیت خوبی دارد و دقیقا آن چیزی است که یک کاربر معمولی برای عکاسی از برخی سوژه‌های دور نیاز دارد:

لنز ماکروی این دوربین هم به اندازه گوشی‌ پی ۳۰ پرو قوی نیست ولی اگر کمی روی تکنیک‌های عکاسی خود کار کنید و مثلا بتوانید خوب به سوژه نزدیک شوید؛ عکس‌هایی فوق‌العاده‌ای ثبت می‌کند:

فیلم‌برداری دوربین Nova 5T هم یک کیفیت اصیل را به نمایش می‌گذارد. ویدیوها بسیار تمیز و پایدار هستند. اگر با فرمت 1080p فیلم‌برداری کرده باشید؛ کیفیت رنگ‌ها و جزئیات تصاویر حفظ می‌شود ولی باید خیلی دقت داشته باشید که دست شما نلرزد چون خبری از OIS در این دوربین نیست.

ویدیوهایی با فرمت 4K هم می‌توانید توسط نوا ۵ تی بگیرید ولی مشخص است که نباید چندان جزئیات بالایی داشته باشند و فقط فیلم‌های قابل احترام با یک تجربه جدید خواهند بود!

دوربین سلفی درون ناچ نقطه‌ای جلوی گوشی ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه F/2.0 و ۰.۸ میکرومتر اندازه پیکسل‌ها است. انواع تکنیک‌های هوش مصنوعی و پردازش تصویر به کمک این دوربین سلفی می‌آیند تا تصاویری که شما می‌بینید؛ در نهایت کیفیت و زیبایی باشند.

نمی‌توان از دوربین سلفی گوشی نوا ۵ تی رضایت نداشت. وقتی در یک اتاق تاریک هستید و می‌خواهید سلفی بگیرید (مانند جشن تولدها)، هوش مصنوعی از تکنیک ترکیب ۴ پیکسل در ۱ پیکسل استفاده می‌کند تا تصویری با روشنایی و وضوح بالاتر بسازد. وقتی نور به اندازه کافی در محیط است؛ می‌توانید قابلیت AI را خاموش کنید تا تصاویری طبیعی‌تر بگیرید. در این حالت هم تصاویر گرفته شده رضایت‌بخش هستند.

نرم‌افزار دوربین نوا ۵ تی مشابه دیگر گوشی‌های هواوی در یک سال اخیر است. نواری لغزنده از سبک‌ها و مودهای مختلف دوربین را مشاهده می‌کنیم که با انتخاب هریک می‌توانید سبکی از عکاسی را تجربه کنید. همه‌چیز در این اپلیکیشن پیش‌روی شماست و فقط چند دقیقه کار با آن کافی است تا سریعا میان دوربین اصلی پشتی و دوربین سلفی جابه‌جا شوید؛ وارد تنظیمات پیشرفته دوربین شده، منوی تنظیمات را بکاوید و هوش مصنوعی را فعال یا غیرفعال کنید.

از محبوب‌ترین حالت‌های عکاسی می‌توان به حالت‌های عکاسی در شب (Night)، پرتره، فیلم‌برداری و AR Lens اشاره کرد و البته در بخش More می‌توان حالت‌های بیشتری مانند Pro ،Slow، پاناروما، HDR، تایم‌لپس و غیره را یافت.

در ادامه از شما دعوت می‌کنیم تا ویدیوی اختصاصی درباره توانایی‌های دوربین این گوشی هواوی را تماشا کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

خبر بد دوم برای افرادی که تا اینجا عاشق نوا ۵ تی شده‌اند؛ اجرای اندروید ۹ به جای اندروید ۱۰ با پوسته سفارشی EMUI 9.1 است. در این میان خبر خوش اینکه روی این گوشی هنوز سرویس‌های پرطرفدار گوگل حضور دارند و جزو گوشی‌های تحریمی گوگل نیست اما نمی‌دانیم چه زمانی به اندروید ۱۰ یا EMUI 10 ارتقا پیدا می‌کند.

پوسته EMUI 9.1 تفاوت زیادی با مدل‌های پیشین ندارد و اگر کاربر هواوی بوده باشید؛ رابط کاربری نوا ۵ تی برای شما کاملا آشنا است. شاید چند لوگو و تنظیم تغییراتی کرده باشند ولی تفاوت بزرگی احساس نمی‌شود.

در EMUI 9.1 هنوز همان سادگی و راحتی کار با نرم‌افزارها حفظ شده است؛ به علاوه اینکه شاهد استفاده از فایل سیستم EROFS هستیم که نرخ خواندن اطلاعات تصادفی را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد ولی در عوض فضای ذخیره‌سازی بیشتری طلب می‌کند. مصرف انرژی این پوسته هم نسبت به گذشته در حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

از دیگر ویژگی‌های جدید این رابط کاربری باید به مود GPU Turbo اشاره کرد. هنگامی که با این گوشی کار می‌کنید؛ روانی و تمیزی رابط کاربری را حس خواهید کرد. به راحتی میان نرم‌افزارها و صفحات مختلف جابه‌جا می‌شوید؛ بدون اینکه کوچک‌ترین تاخیر و لگی وجود داشته باشد. اپلیکیشن‌ها ساده و سریع اجرا می‌شوند و آیتم‌های زیادی برای سفارشی‌سازی دارید.

باتری

هواوی برای این گوشی خود ترجیح داده یک باتری ۳۷۵۰ میلی‌آمپرساعتی با فناوری شارژ سریع و شارژری ۲۲.۵ واتی Super Charge انتخاب کند. میان‌رده‌های دیگر هم‌رده نوا ۵ تی غالبا مجهز به یک باتری ۴ هزار میلی‌آمپر ساعتی هستند ولی این نکته باعث نمی‌شود که بگویید عمر باتری این گوشی پایین است.

اگر در ابتدای صبح، وقتی از خواب بیدار می‌شوید؛ شارژ گوشی ۱۰۰ درصد باشد و در طول روز مرتبا مشغول سر زدن به اینترنت، وب‌گردی، کار با شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، دیدن ویدیوهای تلگرام و واتساپ، گوش دادن به موسیقی و کمی هم بازی بوده باشید؛ احتمالا در پایان روز هنوز ۲۰ درصد شارژ باتری دارید. یعنی باتری نوا ۵ تی به طور کامل یک روز کاری شما را پشتیبانی خواهد کرد. کاربرانی که فعالیت‌های کمتری دارند؛ یک روز و نیم دوام شارژ باتری دارند.

در تست‌های ما مشخص شد اگر یک فیلم Full HD نود دقیقه‌ای را به طور کامل و با نور روشنایی زیاد صفحه‌نمایش تماشا کنیم؛ ۱۴ درصد شارژ باتری از دست می‌رود. طبیعی است که پنل‌های LCD هم مصرف باتری بیشتری داشته باشند و هم روشنایی بالاتری بدهند. در حالی‌که از شارژ بی‌سیم خبری نیست؛ با زدن ۳۰ دقیقه گوشی به برق، ۵۰ درصد باتری شارژ می‌شود ولی شارژ کامل باتری نیاز به مدت زمانی ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه‌ای دارد.

جمع‌بندی

به نظر ما و پس از یک هفته کار با گوشی نوا ۵ تی، آن را قاتل پرچم‌دارهای اندرویدی تشخیص دادیم. یک گوشی زیبا و خوش دست با مشخصات سخت‌افزاری یک پرچم‌دار که می‌تواند از همه نظر عملکردی رضایت‌بخش داشته باشد.

اگر از کیفیت متوسط صفحه‌نمایش و دوربین پشتی، اندروید ۹ و چند نکته ریز دیگر بگذریم؛ شما با قیمتی حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان صاحب یک اسمارت‌فون در حد و اندازه‌های محصولاتی چون P30 Pro یا Mate 20 شده‌اید.

در ارزیابی‌های پردازنده، این گوشی از همه میان‌رده‌های فعلی بازار عملکرد بهتری نشان داده و برای چند وظیفه‌گی، بازی‌های ویدیویی، موسیقی و فیلم کاملا مناسب است. به جز پردازنده، کیفیت ساخت، شارژدهی و عمر باتری، کیفیت دوربین به‌ویژه در طول روز و طراحی آن نکات مهمی هستند که باعث برتری نسبت به دیگر میان‌رده‌های هم‌قیمت می‌شود.

اگر قصد خرید این گوشی را کردید؛ از هم‌اکنون به خاطر هیجان تجربه جدید به شما تبریک می‌گوییم، ولی فراموش نکنید که این گوشی جک هدفون و درگاه کارت حافظه ندارد!

در پایان از شما دعوت می‌کنیم تا ویدیوی اختصاصی از بررسی این گوشی هواوی را هم مشاهده کنید.

18 در مورد “بررسی اختصاصی هواوی نوا 5T: قاتل پرچم‌داران!”

  1. چند روز دیگه میگیرمش پردازندش خیلی قویه من همیشه ی موبایل همینجوری با قیمت خیلی مناسب نصبت ب خودش میخاستم?

    13
  2. من امروز گوشی رو گرفتم بغل آنتن ۳G نوشته نت هم خاموشه ولی نمیره اون نمیدونم علتش چیه یا شایدم مدلش اینجوریه اگه کسی علتشو میدونه لطفا کمکم کنه ممنون میشم

    5
    1
  3. سلام و خسته نباشید
    میخام گوشی میخرم لطفا بهم کمک کنید
    سامسونگ گلکسی A51 , A51 5G , A50S , هواوی نوا 5T بهتراضی کدام ؟؟؟ لطفا نظرتون (مثلا رتبه اول و دوم و… ) انتخاب کنید
    باتشکر و زحمات

  4. محمد رضا ملکشاهی

    سلام سال نو مبارک، لطفا بفرمایید کارایی چشم الکترونیکی در گوشی هواوی نوت5tچیه؟ اگه ریموت کنترل هستش چجوری میشه فعالش کرد، ممنون

    1. این گوشی انفرارد برای ریموت کنترل نداره و اون سنسوری که در بالای گوشی دیده میشه سنسور مجاورته که با تکنولوژی مادون قرمز کار میکنه واسه وقتیه که گوشی رو کنار گوش میگیری صفحه خاموش میشه من خودم زخم خورده ی این سنسورم منم همین فکرو میکردم ولی گوشیه فوق‌العاده ایه

  5. در آخر نگارنده نوشته اگه از کیفیت متوسط صفحه نمایش که من مطمئن هستم کمتر از متوسط هم هست و دوربین غیر واقعی چهار تایی بگذریم!!!!!! این گوشی یک گوشی خوب اونم با قیمت بسیار ناامید کننده ۶ میلیون تومانی هست!!!!!
    به نظر شما مهمتر از صفحه نمایش و دوربین چیه تو گوشی!!!!؟؟؟؟
    گوشی که صفحه نمایش متوسط داشته باشه باید قیمتش کمتر از ۲ میلیون تومان باشه نه ۶ میلیون تومان

    74
    13
    1. کایرن 980 از لیتو گرافی 7 نانو متری بهره منده و کمتر گوشی از لیتو گرافی 7 نانو متری در گوشیهای میان رده دیده میشه و قیمتشم تو بعضی سایتها 5700 هم هست چشم بسته نظر نده رم 8 گیگ داره که واقعا سرعت بالایی داره

      1
      40
    2. من دارم این گوشیو خدایی خوبه اصلا قابل مقایسه با میان ردهای دیگه نیست کیفیت صفحه نمایش خوبه باتری که عالیه سرعت گوشی فوقالعادس اندروید 10 براش اومده و حسگر اثرانگشت کمتر از 3 ثانیه باز میکنه درکل من که خیلی راضی هستم از سامسونگایگ الان که همه هنگ میکنن بهتره

      2
      26
  6. خدایی پنل های lcd استفاده شده در گوشی های چینی من جمله همین گوشی و سایر گوشی های هواوی و شیاعومی خیلی داغون هستند یادش بخیر پنل های lcd که در گوشی های سونی استفاده میشد در بسیاری جهات بهتر از امولد های مصنوعی و هفت رنگ سامسونگ بود ولی الان الجی و سامسونگ هر چی پنل lcd به درد نخور داره میده به برند های چینی

    46
    11
  7. نریناز مسعودی

    ممنون
    مثل همیشه صفحه نمایش گوشی رو با گوشی های دیگر مقایسه نکردید !
    بازم ممنونم از زحمات و عکس های خوب و بررسی گیمینگ گوشی

    گوشی های سامسونگ واقعا از سال 2017 به بعد واقعاً واقعاً افت کیفیت داشتند . هم دوربین و صفحه نمایششون و هم کیفیت قطعات داخلی . یعنی از j5 pro 2017 به بعد گوشی ها بد شدند .
    فقط پرچمدار های سامسونگ خوبن و میان رده ها کیفیت مناسبی ندارند .

    به نظرم الان برای خرید میانرده شیائومی و هوآوی گزینه های واقعا مناسب ترین.

    3
    35

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH