لپتاپ جدید ایسوس با نام ZenBook 13 سری 300 برای رقابت با نوتبوک XPS 13 شرکت Dell وارد بازار شده است. این لپتاپ یکی از مدعیان اصلی برای نوتبوک Dell به شمار میرود که نقاط قوت و ضعف مختلفی دارد. شاید بسیاری از افراد، با وجود XPS 13 نوتبوک ایسوس ZenBook 13 را ترجیح ندهند، اما این دستگاه هم از عملکرد عالی و قابلیت حمل بالایی برخوردار است که ما را به سوی خود جذب میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا محصول جدید و خاص شرکت تایوانی ایسوس را مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از نقاط قوت این محصول طراحی باریک و ظاهر اسپرت آن است که ترکیبی از رنگهای آبی و طلایی در آن مشاهده میشود. البته، لپتاپ ZenBook 13 ایسوس نسبت به مدل ZenBook 3 گرانتر است. درون کالبد دستگاه نیز پیشرفتهای قابل توجهی حاصل شده است؛ که از بین آنها میتوان به پردازنده Core i5-8265U اینتل و یک رم 8 گیگابایتی به همراه حافظه 256 گیگابایتی SSD اشاره کرد.
طراحی لوکس
همانطور که در بالا اشاره کردیم، رنگ این نوتبوک ترکیبی از آبی و طلایی است که جلوه خاصی به آن میدهد. اما مدل مورد بررسی ما در رنگ آبی رویالی ساخته شده است که این رنگ نیز زیبایی خاص خود را دارد و ما را به خود علاقهمند کرد.
ضخامت نوتبوک ما 13.9 میلیمتر و وزن آن نیز حدود 1.2 کیلوگرم است. صفحهنمایش آن از حاشیههای بسیار باریکی برخوردار بوده و شاسی نوتبوک هم از جنس فلز مقاوم ساخته شده است که احساس داشتن یک محصول لوکس را به شما منتقل میکند.
طراحی زبر یک دایره متحدالمرکز هم درون درب پشتی نوتبوک دیده میشود که بسیار ظریف است و ما به آن علاقهمند شدیم. شاید این لپتاپ نسبت به سایر دستگاههای موجود در بازار از ظرافت خاصی برخوردار باشد، اما نمیتوان آن را کاملا ظریف خواند.
نوتبوک XPS13 در این بخش بهتر از محصول ایسوس عمل میکند، این دستگاه به لطف ظاهر نرم و فیبرکربن خود از زیبایی بیشتری نسبت به ZenBook 13 بهره میگیرد.
لپتاپ ایسوس در بخش اتصالات حرفهایی برای گفتن دارد. در این نوتبوک یک پورت USB 2.0 و یک پورت USB 3.1 به همراه یک پورت USB-C 3.1 تعبیه شده است. پورت HDMI آن نیز مسئولیت انتقال ویدیوها به سایر دستگاهها را برعهده دارد و یک جک 3.5 میلیمتری هدفون و میکروفون برای اتصال انواع هدفونها در آن دیده میشود. در بخش اتصالات بیسیم نیز این دستگاه از وایفای 802.11ac و بلوتوث نسخه 5.0 پشتیبانی میکند.
یکی از نقاط قوت ZenBook 13 ایسوس وجود پورت Thunderbolt 3 است که با توجه به قیمت متوسط آن یک امر غیرطبیعی به نظر میرسد، چرا که اکثر لپتاپهای گرانقیمت نیز از این پورت استفاده نمیکنند و نوتبوکهای اقتصادی به ندرت از آن بهره میگیرند.
صفحهکلید باکیفیت به همراه طراحی بد!
خبر خوبی که درباره نوتبوک ZenBook 13 UX333FA ایسوس وجود دارد، مجهز شدن آن به یک کیبورد راحت و زیبا است. با این که محصول جدید ایسوس از طراحی باریک استفاده میکند، اما هیچ قربانی در رابطه با این نوع طراحی وجود ندارد. عملکرد صفحهکلید این دستگاه همانند XPS 13 بوده و صفحهکلید مکبوک ایر اپل نیز نسبت به آن ضعیفتر است.
اما در کنار خبرهای خود باید منتظر شنیدن خبرهای بد نیز باشیم؛ ایسوس در اقدامی عجیب کلیدهای بزرگ جهتنما را در گوشه پایین سمت راست نوتبوک قرار داده است. قرار گرفتن این کلیدها در کنار دو کلید Shift و Ctrl باعث آزار کاربران میشود.
مشکل زمانی حادتر شد که کلید پاور دستگاه را در کنار کلید Delete و بالای کلید Backspace مشاهده کردیم. همین مسئله باعث شد که ما چندین بار به صورت تصادفی کلید پاور را فشار داده و آن را خاموش کنیم. هرچند، پس از چند ساعت کار با این دستگاه به طراحی صفحهکلید آن عادت کردیم. اما اگر شما به دنبال یک نوتبوک با طراحی متعارف هستید، ایسوس ZenBook 13 را از لیست خود خط بزنید.
تاچپد دستگاه عملکرد قابل قبولی دارد، اما عالی نیست. چندین ترفند نیز درون تاچپد این محصول وجود دارد که یکی از آنها ظاهر شدن پد شمارهگیری مجازی با لمس گوشه بالایی سمت راست تاچپد است. در حالت کلی، عملکرد تاچپد نسبت به دستگاههایی مانند XPS 13، مکبوک ایر اپل و میتبوک X هواوی ضعیف بود.
صفحهنمایش شگفتانگیز
نسبت کنتراست تصویر به عنوان یکی از اصلیترین معیارهای سنجش صفحهنمایش در نظر گرفته میشود. کنتراست تصویر نمایشگر ZenBook 13 معادل 1350:1 بوده که این عدد برای یک نوتبوک بسیار بالا است. نوتبوک جدید ایسوس در این بخش مکبوک ایر، سرفیس پرو 6 و حتی ThinkPad X1 Extreme با نمایشگر 4K را شکست داد.
به علاوه، میانگین خطای رنگی این نمایشگر عدد 1.68 را نشان میدهد. کمتر بودن این عدد بیانگر کیفیت بالای صفحهنمایش است. هرچند، نوتبوک ایسوس در کلاس خود بهترین نوتبوک نیست، اما در مقایسه با میانگین خطای رنگی 0.98 مکبوک ایر از کیفیت بهتری برخوردار است. همچنین، صفحهنمایش مذکور 77 درصد از فضای رنگی AdobeRGB را پوشش میدهد که در این بخش نیز پابهپای مکبوک ایر و XPS 13 شرکت Dell حرکت میکند.
به عنوان نتیجهگیری این بخش میتوان گفت که صفحهنمایش ZenBook 13 ایسوس یک پنل باکیفیت به شمار میرود و سایههای عمیق و رنگهای طبیعیتری را به نمایش میگذارد. البته، یکی از نقاط ضعف آن نسبت به سایر رقبا، میزان روشنایی است که در حداکثر حالت به 265 نیت میرسد. این مقدار، از تمامی پنلهای موجود در رقبا کمتر است.
نوتبوک سریع، اما نه در همه موارد
پردازنده اینتل این نوتبوک دارای چهار هسته است که حداکثر سرعت آنها به 3.9 گیگاهرتز میرسد. این نوتبوک در آزمایش تک هستهای گیکبنچ 4129 امتیاز و در تست چند هستهای 13903 امتیاز کسب کرد.
ما در بررسی خود عملکرد این دستگاه را در دنیای واقعی نیز آزمایش کردیم. ما با استفاده از نرمافزار Handbrake کدینگ یک ویدیو 4K را از H.264 به H.265 تبدیل کردیم که ایسوس ZenBook 13 آن را در چهار دقیقه و بیست ثانیه به اتمام رساند. نوتبوک تایوانیها در این بخش 10 ثانیه سریعتر از XPS 13 و 30 ثانیه سریعتر از Aspire 5 ایسر عمل کرد.
اما اینتل هیچ کاری برای بهبود عملکرد گرافیکی پردازنده خود انجام نداده و از همان گرافیک یکپارچه UHD 620 استفاده کرده است. به عبارتی سادهتر، این لپتاپ برای اجرای عناوین سهبعدی قدیمی در حداقل تنظیمات مناسب است.
در هر صورت، نوتبوک ایسوس کمی کندتر از یک کامپیوتر مجهز به گرافیک UHD 620 عمل میکند. هرچند، نوتبوکهای قدرتمندی مانند Razer Blade نیز توانایی اجرای بازیهای سنگین را درون یک نوتبوک 13 اینچی ندارند.
باتری
ZenBook 13 UX333FA از یک باتری 50 واتی استفاده میکند. این باتری ظرفیت زیادی ندارد، اما در آن حد هم ضعیف نیست. باتری موجود در نوتبوک ایسوس به خوبی از پس تامین انرژی سختافزار برمیآید.
باتری دستگاه در بنچمارک Basemark تا 5 ساعت دوام آورد. به عنوان نمونه، شما میتوانید تا 13 ساعت یک ویدیو 1080p را توسط شارژ باتری ببینید. در این بخش هم نوتبوک ایسوس با کسب نتایجی نزدیک، XPS 13 و مکبوک ایر اپل را به خاک زد.
نتیجهگیری
ZenBook 13 UX333FA شرکت ایسوس یک نوتبوک عالی به شمار میرود. حتی قیمت ارزان 820 دلاری آن نیز باعث میشود که بسیاری از افراد آن را خریداری کنند. هرچند، این قیمت نسبت به مدلهای قدیمی افزایش یافته است، اما شما میتوانید نوتبوکی را با نقاط قوت و ضعف مطرح شده خریداری کرده و از آن لذت ببرید.
این دستگاه تا پنج سال پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. استفاده از تراشه نسل هشت اینتل، شاسی مقاوم، حافظه سریع و صفحهنمایش باکیفیت از نقاط قوت آن به شمار میروند. این محصول در بخش اتصالات نیز تمامی نیازیهای شما را تامین میکند.
نقاط قوت:
- طراحی جذاب و متفاوت
- صفحهنمایش باکیفیت فول اچدی
- عملکرد قدرتمند
- عمر بالای باتری
- قیمت مناسب
نقاط ضعف:
- طراحی عجیب صفحهکلید
- تاچپد کوچک