وقتی تست کرونای دونالد ترامپ (Donald Trump) در 2 اکتبر مثبت اعلام شد و یک روز بعد در بیمارستان بستری شد، مردم باور داشتند که این موضوع میتواند به طور جدی روی امر انتخابات وی تاثیر بدی بگذارد. در عین حال، رئیس جمهور ایالات متحده خیلی سریع بهبود یافت و پس از بازگشت به کاخ سفید، مشتاقانه به مبارزات انتخاباتی خود برگشت.
اما شواهد نظرسنجی نشان میدهد که رئیس جمهور ایالات متحده علیرغم شکست ویروس کرونا، نتوانست در انتخابات 3 نوامبر پیروز میدان شود.
خسارات هولناکی که ویروس کرونا بر زندگی بشر داشت و تأثیرات مخرب آن بر رفاه اقتصادی و روانی میلیونها انسان بسیار قابلتوجه است. بنابراین جای تعجب نیست که نظرسنجی ملی از دانشگاه تگزاس در دالاس، که در دو هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است، نشان دهد که اقدامات دونالد ترامپ در همهگیری مسئله اصلی در ذهن بسیاری از رایدهندگان است. در ادامه این مطلب با آیتیرسان همراه باشید با دلایل این امر همراه باشید.
همانطور که نمودار اول، در بالا نشان میدهد، 62 درصد از 2500 پاسخدهنده، بحران کووید-19 را به عنوان یکی از سه مسئله اصلی پیشروی کشور ذکر کردند، این در حالی است که 39 درصد گفتند که این تنها مهمترین مسئله است. هیچکس از پنج نفر هیچ مسئله دیگری حتی اقتصاد بد کشور، را به عنوان مهمترین مسئله ندانستند.
همهگیری به عنوان مسئلهای اساسی برای ترامپ بود، زیرا تعداد زیادی از رایدهندگان قضاوت کردند که او این بحران را اشتباه مدیریت کرده است. همانطور که نمودار دوم در زیر نشان دادیم، دو سوم پاسخدهندگان نظرسنجی گفتند که آنها پاسخ رئیس جمهور را تأیید نمیکنند، در حالی که از هر چهار نفر فقط یک نفر آن را تأیید میکند. وقتی در نظرسنجی فرصتی دیگر برای اظهار نظر در مورد عملکرد همهگیری فراهم شد، 51 درصد از افراد گفتند که این بسیار بد یا وحشتناک بوده و فقط 38 درصد از آنها گفتهاند که این اقدامات خوب یا عالی بوده است.
چنین رتبهبندی بدی برای رئیس جمهور در مورد ویروس کرونا کاملا با امتیازات اقتصادی در تناقض بود، در میان افرادی که فکر میکردند اقتصاد مهمترین مسئله است، 69 درصد شغل رئیس جمهور را تأیید میکردند و فقط 25 درصد با این مسئله موافق نبودند. اگرچه این خبر بسیار خوبی برای دونالد ترامپ بوده است، اما فقط اقلیت نسبتا کمی (17 درصد) از رأیدهندگان مهمترین موضوع خود را اقتصاد در نظر گرفتند. علاوه بر این، دونالد ترامپ برای بهبود رتبه کار خود نمیتواند به موارد مختلف دیگری تکیه کند، در همه موارد غیر از همهگیری، فقط 41 درصد از شرکتکنندگان عملکرد رئیس جمهور را تأیید میکنند این در حالی است که 50 درصد آنها با این موضوع موافق نیستند.
در نمودار سوم در بالا، به وضوح نشان داده شده است که اگر انتخابکنندگان نگران بیماری همهگیری ویروس کرونا نباشند، احتمال بیشتری وجود دارد که به دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور رای دهند. اما اگر اولویت اصلی آنها برای رای دادن اقدامات وی در طول همهگیری باشد، احتمال موفقیت وی بسیار کمتر خواهد شد. این نمودار تأثیر ویروس کرونا در رأی دادن به رئیس جمهور را نشان میدهد، این در حالی است که در همان زمان از نظر آماری تعداد دیگری از عوامل تأثیرگذار بر رفتار رایدهندگان را نیز در نظر گرفته است.
در موارد دوم اقداماتی شامل نگرش افراد به اقتصاد، محیط زیست، بهداشت و درمان، قانون و نظم و روابط نژادی و همچنین اقدامات مهم دیگری مانند شناسایی با احزاب دموکرات و جمهوری خواه، عقاید ایدئولوژیک لیبرال-محافظه کار و ویژگیهای اجتماعی-جمعیتی است. احتمال رای دادن به دونالد ترامپ در میان رایدهندگانی که فکر میکردند ویروس کرونا مهمترین مسئله است، فقط 42 درصد است اما 53 درصد دیگر نیز در این بین افرادی هستند که مسئله دیگری را در سه مورد اولویت بندی میکنند.
این الگو مخالف الگوی اقتصاد است. بیش از سه چهارم رأیدهندگانی که اولویت اصلی خود را برای اقتصاد قائل بودند از ترامپ حمایت کردند. این تعداد در میان کسانی که شرایط اقتصادی، نگرانی عمدهای برای آنها ایجاد نکرد به کمتر از یک در هر سه نفر رسید.
این اعداد تقریبا مشابه با تعداد زیادی از رایدهندگانی است که خود را در سیاست مستقل میدانند و به هیچ یک از احزاب نیز وابستگی آنچنانی ندارند. این افراد که اولویت اصلی خود را همهگیری میدانند، تقریبا 13 درصد از رایدهندگانی هستند که در نظرسنجی شرکت کردند و احتمال رأی دادن آنها به دونالد ترامپ متوسط و کمی بیش از 40 درصد بوده است.
ویروس کرونا، عاملی برای تغییر نتیجه انتخابات ایالت متحده
ترامپ در حالی که خود را برای مبارزات انتخاباتی 2020 آماده میکرد، بارها تأکید کرد که در انتخابات مجدد با وعدههایی از قبیل تحقق رونق اقتصادی شرکت خواهد کرد. افزایش قیمت سهام و تعداد بیسابقه بیکاری برای بسیاری از گروههای رایدهنده از جمله اقلیتهای قومی و نژادی، زنان و جوانان موجب شده بود تا رئیس جمهور چنین استدلالی را مطرح کند. سپس همهگیری ویروس کرونا رخ داد و آمریکا و دستور کار انتخابات ایالت متحده را به طور جدی تغییر داد.
با نزدیک شدن به تاریخ انتخابات 3 نوامبر، بیشتر افراد با تمرکز بر اقتصاد به عنوان اولویت شماره اول، رای بالایی به ترامپ میدادند. اما این افراد اکنون اقلیت مشخصی از رایدهندگان بودند. ویروس کرونا به مسئله اصلی میلیونها آمریکایی تبدیل شده بود و شواهد نظرسنجی ما نیز نشان داده بود که اکثر این افراد دونالد ترامپ را به دلیل نحوه مدیریت بحران بسیار سخت قضاوت کردند. در بسیاری از موارد، این قضاوتهای نامطلوب به دونالد ترامپ بود که باعث شد تا رقیب او، جو بایدن (Joe Biden)، بتواند جای او را در انتخابات سال 2020 پر کند.
ترامپ ممکن است از نظر جسمی از بیماری ویروس کرونا بهبود یافته باشد، اما دیدگاه او برای انتخاب مجدد و سپس انتخاب شدن جو بایدن در بیشتر ایالتها به عنوان رییس جمهور بعدی ایالت متحده ضربه بدی به او وارد کرد که دیگر از آن بهبود نخواهد یافت.