با تصویب مجلس، اینفلوئنسرهای فضای مجازی مکلف به پرداخت مالیات می‌شوند

با تصویب مجلس از این پس اینفلوئنسرهایی که بیش از 500 هزار دنبال کننده دارند، مکلف به پرداخت مالیات می‌شوند. روز سه‌شنبه اخبار جنجالی از مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه منتشر شد، یکی از جدیدترین مصوبه‌های مجلس در همین کمیسیون، به دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای رسانه‌های کاربرمحور اشاره دارد، به این ترتیب اینفلوئنسرهایی که در رسانه‌های اجتماعی بیش از 500 هزار دنبال کننده دارند، مشمول پرداخت مالیات از محل درآمد تبلیغاتی می‌شوند.

از این پس سازمان امور مالیاتی موظف است ظرف دو ماه پس از اجرایی شدن این بند، دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای اینفلوئنسر‌های حرفه‌ای شبکه‌های اجتماعی را تنظیم و به تائید وزیر اقتصاد دربیاورد. همچنین سازمان امور دارایی باید لیست خوداظهاری این دسته از کاربران را در سایت سازمان منتشر کند.

محمد حسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم به عنوان پیشنهاد دهنده این بند اعلام کرد: فضای مجازی ظرفیت خوبی ایجاد کرده تا تعداد زیادی از کسب و کارها بتوانند در این فضا رشد کنند، اما کاربران زیادی که با نام اینفلوئنسرها شناخته می‌شوند نیز در شبکه‌های مجازی کاربرمحور فعال هستند و درآمد خوبی از بخش تبلیغات به دست می‌آورند.

نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: تبلیغات در رسانه‌هایی که کاربرمحور است ارزش دارد، به همین دلیل مخاطبینی که چند صد دنبال کننده دارند، با قیمت‌های بسیار زیاد تبلیغات انجام می‌دهند و صاحبان آن درآمدهای نجومی دارند. این پیشنهاد با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس تنظیم شد و انتظار می‌رود نمایندگان آن را مورد توجه قرار دهند.

حسین زاده بحرینی در مورد اینفلوئنسرهای مشمول این طرح اعلام کرد: منظور از رسانه‌های کاربر محور صفحات اینستاگرام، کانال‌های تلگرام و امثالهم است که اگر بیش از 500 هزار مخاطب داشته باشند مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.

به این ترتیب پس از تصویب قانون ممنوعیت انتشار مطلب کذب و غیرواقع برای صفحات و کانال‌های فضای مجازی با بیش از 5 هزار کاربر، مالیات بر صفحات و کانال‌های بیش از 500 هزار مخاطب نیز اضافه شد.

24 در مورد “با تصویب مجلس، اینفلوئنسرهای فضای مجازی مکلف به پرداخت مالیات می‌شوند”

  1. خود اپلیکیشن خدماتش رایگانه!! بعد اینا دقیقا واسه کدوم خدمات میخوان مالیات بگیرن؟!
    جلوی دزدی هاشونو بگیرن پول به اندازه 100سال هست

    8
    14
    1. اپلیکیشن توی آمریکا، انگلیس و بقیه دنیا هم رایگانه اما باز هم اینفلوئنسرها مجبورن مالیات پرداخت کنند، حتی بعضا اینفلوئنسرها باید برای هدایایی که از شرکت های تبلیغاتی دریافت میکنند هم بر اساس ارزش آن هدیه مالیات پرداخت کنند. گرچه مالیات لزوما بر اساس خدمات ارائه شده گرفته نمیشه اما بر همین اساس هم با توجه به خدمات پهنای باند و ارائه اینترنت، دولت میتونه مالیات دریافت کنه، گرچه باز هم میگم مالیات لزوما در ازای ارائه خدمات خاص یا مرتبط با شغل مورد نظر دریافت نمیشه و بعضا در جاهایی مثل آمریکا درامدی که از مالیات بدست میاد صرف مواردی مثل از کارافتادگی در جامعه میشه و مالیات هم تحت همین عناوین دریافت میشه (تحت عنوان کلی ترِ Social Security Tax).
      احتمالا این مصوبه خیلی ها رو نگران کرده ولی توجه داشته باشین این مصوبه برای افراد عادی نیست، سلبریتی هایی رو تصور کنید که ماهیانه رقم بزرگی مثل 50 میلیون در میارن نه افراد عادی که توی اینستاگرام کسب و کاری با درامد ماهیانه ده میلیون راه انداختن، مردم عادی که برای سرگرمی اونجا هستن که اصلا نیاز به صحبت هم نیست و طبیعتا وقتی درامدی از اونجا ندارن مالیاتی هم در کار نیست.

      1
      1
  2. چرا همیشه نوبت مالیات گرفتن از مشاغل پردرآمد و قشر مرفه که میشه مصوبه های مجلس جنجالی میشن؟! آیا تو آمریکا که دو نوع مالیات از اینفلوئنسرها تحت عناوین مالیات خود اشتغالی (SE tax) و مالیات بر درامد (income tax) گرفته میشه هم همینقدر جنجال به پا میشه؟!

    6
    13
      1. چرا در مقابل فهمیدن اینقدر مقاومت میکنی؟!
        هر جای دنیا بری مالیات هست، اینقدر جنجال نداره، اگر یکم سواد داری و میتونی تو اینترنت عبارت زیر رو سرچ کنی و نتایج بدست آمده رو ترجمه کنی حتما پیشنهاد میکنم این کارو انجام بدی:
        “Do influencers pay taxes”

        1
        1
      2. اونی که بما نگفته بود نفهم، سایبری ساندیس دوست بود :))
        شماها چیتون به ادمیزاد میخوره که خودتونو با قدرتمندترین اقتصادای دنیا ممقایسه میکنین؟
        پول دادن به فرقه تبهکار خیانت به ایران و حتی جهانه

    1. بله جنجال میشه خوب هم میشه تا چشم تو وطن فروش از حدقه در بیاد 🙂
      در ظمن نمیدونم خودت رو ماشین حساب فرض کردی یا ویکی پدیا، ما توی ایران داریم هزاران برابر کشور شما (ایالات متحده) مالیات میدیم.
      عه توی ایران زندگی میکنی؟! ببخشید دیدم خیلی جوش اونهارو میخوری فکر کردم اونجا زندگی میکنی.

      1. اتفاقا درد من اینه از حقوق کارمند و کارگر بیچاره ای که با چندرغاز در ماه به سختی داره زندگی میکنه از پیش چندین نوع مالیات کم میشه اما سلبریتی ها، بازیگران و خیلی از آقازاده ها با درآمد هایی بیشتر از 50 میلیون در ماه (یعنی بیش از ده برابر حقوق یک کارمند و کارگر معمولی) معاف از مالیات هستن، درد من اینه که موقع مالیات گرفتن از قشر مرفه اینقدر جنجال میشه ولی هیچ کس نمیگه چرا از کارگر و کارمند با حداقل حقوق مالیات گرفته میشه، شاید پشت این اسامی ناشناخته مجازی، همین سلبریتی ها و مرفهین بی درد قرار دارن؟ شاید منافع شما توی زجر کشیدنِ بیشتر قشر ضعیف جامعه هست؟ اگر وطن شاخ های مجازی، آقازاده ها و سلبریتی هایی با درامد های چند صد میلیونی در ماه هستن، بله من وطن فروش هستم، ولی چیزی برای فروش مانده؟ چیزی از وطن مانده که مثل زالو نبلعیده باشید؟ یک گوشه کوچک از این کشور بزرگ رو هم برای فقرا بگذارید

      2. نه استاد پشمالو پشت سر اونایی که میگی یه مشت امنیتی و سلبریتی درپیت وابسته به رییسای تویه

  3. خیلی از این دنبال کننده ها فیک هستند و صاحب پیج رفته واسشون پول داده. حالا مجبوره یه پولی هم بابت این هزینه کردش بده. کاش حداقل یه معجزه ای بشه و بساط این اکانت و لایک فروش ها جمع بشه.

    16
    1. کسی که خرج کرده و پانصد هزار دنبال کننده فیک خریده علاوه بر اینکه از وضع مالی خوبی برخوردار هست داره سر تبلیغ کننده ها هم کلاه میذاره و چه بهتر که ازش مالیات گرفته بشه بلکه بساط این کلاهبرداران چیده بشه.

      3
      9
    1. همه جای دنیا از اینفلوئنسرها و کلا هر کسی که درامدی داره (مخصوصا درامد های نجومی) مالیات گرفته میشه، لطفا بیشتر مطالعه داشته باشید.

      8
      13
    2. برای اون کارمند و گارگر بیچاره ای که برای حقوق دو سه میلیون در ماه از قبل مالیات از حقوقشون کم میشه هم همینقدر رگ گردنت باد میکنه؟ یا منافعت توی رفاه قشر مرفه و بدبختی بیشترِ قشر متوسط و فقیر جامعه هست؟

      1. ببین الان پول تو ماله کشی واسه سراوانه ها :))
        دستور عملیاتشم که دادن، با ۲ هشتگ، ۳ هشتگ ممنوع، افتاد؟
        برو توییتر بیشتر واست میندازه

      2. ضمنا هر چند شما … ندارین ولی ما ناراحت پول دادن اونا نیستیم ناراحت پول گرفتن ادمکشا و دزدا هستیم

      3. تمام استراتژی براندازی و اپوزیسیون تو این جمله خلاصه میشه:
        “هدف وسیله را توجیح میکند”
        فرقی نمیکنه چند میلیون نفر قراره در این بین از تحریم ها و … زجر بکشن و نابود بشن، مهم فقط براندازی هست، با هر روشی که ممکن هست و از هر طریقی که میشه، شما با جمهوری اسلامی مبارزه نمیکنید، شما در درجه اول با مردم مبارزه میکنید به این امید که غیر مستقیم به جمهوری اسلامی فشار بیاد و از درون و با فشار مردم گرسنه متلاشی بشه، این استراتژی خیلی جاها جواب داده ولی هر وقت خواستین از این روش دفاع کنید یک جایی به وجدانتون بگین اولین کسانی که صدمه میبینن مردم هستن و نه نظام، بعد ببینید وجدانتون چطور قراره با این موضوع کنار بیاد، ببینید چطور وجدانتون قراره هزاران زن و کودک کشته شده از تحریم های دارویی و فقر و گرسنگی رو تحمل کنه.
        البته منکر این نیستم دزدی و اختلاس میشه و خیلی از سرمایه کشور حیف و میل میشه ولی یادتون باشه از همین پول (درامدهای دولت) میلیونها کارمند و کارگر دارن مستقیم از دولت حقوق میگیرن، ده ها میلیون نفر از همین پول یارانه میگیرن (گرچه کم هست ولی زندگی خیلیها به همین رقم ناچیز وابسته هست)، وقتی درامد دولت کم بشه (چه با کم شدن مالیات از ثروتمندان و یا تحریم ها) اولین چیزی که کم میشه حقوق، دستمزد و یارانه میلیون ها میلیون انسان بی گناه هست، هشتاد میلیون ایرانی به واسطه افزایش تورم مستقیم و غیر مستقیم زیر فشار سنگین اقتصادی له میشن. خلاصه عرایضم اینه که راه انسانی ای انتخاب نکردید، سلولهای سرطانی رو خیلی راحت میشه با کشتن بیمار نابود کرد ولی آیا قرار نبود سلولهای سرطانی نابود بشوند تا بیمار زنده بمونه؟ یا هدف اینه سلولهای سرطانی نابود بشوند به هر قیمتی؟ اون شخصی که دزدی و اختلاس میکنه از یک طرف داره سفره مردم را تنگ میکنه، اون کسی هم که از تحریم و کم شدن درامد دولت دفاع میکنه از طرف دیگه ای داره سفره مردم رو تنگ میکنه، هر دوی اینها دو لبه ی یک قیچی هستن که روی شاهرگ های مردم قرار دارند، بذارین رُک بگم، شما و اون دزدها و اختلاس گرها هیچ فرقی با هم ندارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH