لپ تاپ میت بوک D14 یک از جدیدترین لپتاپهای سری میتبوک هواوی است که سال گذشته توسط این شرکت چینی معرفی شد و حالا به بازار ایران رسیده تا نماینده جدیدی برای لپتاپهای باریک، سبک و با کیفیت هواوی در کشورمان باشد. سری میت بوک هواوی را با لپتاپهای جمعوجور و زیبایی میشناسیم که قدرت کافی برای انجام کارهای روزانه و نیمه سنگین را دارند.
لپتاپهای سری میت بوک در اندازههایی تولید میشود که حمل آنها بسیار راحت است و افرادی که هر روز باید لپتاپ خود را به همراه داشته باشند، میتوانند از مدلهای سری میت بوک هواوی استفاده کنند.
در سری میتبوک حتی مدلهای قدرتمندی مانند میت بوک ایکس پرو نیز در ابعاد کوچک و وزن سبک حدود 1.3 کیلوگرمی طراحی شدهاند. عدم وجود درایو نوری و هارد دیسک، از جمله مشخصاتی است که در لپتاپهای سبک سری میتبوک هواوی به چشم میخورد.
سال گذشته در آیتیرسان و در نقد و بررسی لپتاپ 15 اینچی میت بوک D15، از آن به عنوان یک مدل خوش ساخت و خوش قیمت یاد کردیم، حال نسخه 14 اینچی همان لپتاپ به دست ما رسیده که شباهتهای زیادی با نسخه 15 اینچی این سری دارد.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: بررسی لپتاپ هواوی میتبوک D15 نسخه ۲۰۲۰: خوش ساخت و خوش قیمت
لپ تاپ میت بوک D14 چند روزی در اختیار ما قرار داده شد تا بتوانیم به صورت تخصصی نقاط قوت و ضعف آن را مورد بررسی قرار دهیم و بفهمیم آیا نماینده 14 اینچی سری میت بوک هواوی در بازار، ارزش خرید دارد یا خیر.
بنابراین با آیتیرسان و نقد و بررسی تخصصی لپ تاپ هواوی میت بوک D14 همراه باشید:
مشخصات لپ تاپ هواوی میت بوک D14
ابعاد |
32.2 در 21.4 در 1.5 سانتیمتر |
وزن |
1.3 کیلوگرم |
صفحه نمایش |
صفحه IPS با اندازه 14 اینچ، رزولوشن 1920 در 1080 |
پردازنده |
اینتل i5-10210U |
گرافیک |
Intel UHD GraphicsNVIDIA GeForce MX250 |
حافظه اصلی |
SSD 512GB |
رم |
8 گیگابایت DDR4 |
سیستم عامل |
ویندوز 10 |
دوربین وبکم |
(HD (30fps@720p |
باتری |
56 واتساعت |
طراحی و کیفیت ساخت لپ تاپ میت بوک D14
میت بوک D14 لپتاپی خوش ساخت، باکیفیت و شکیل است. بدنه آلومینیومی یکپارچه و مستحکم این لپتاپ از جمله اولین شاخصههایی هستند که هنگام دردست گرفتن لپتاپ به ذهن شما خطور میکند. لپتاپ جدید هواوی طراحی مکعبی شکلی دارد و طراحی گوشههای نمایشگر و بدنه، مانند مکبوک ایرهای اپل، گرد نیست و بیشتر به سرفیسهای مایکروسافت شباهت دارد.
میت بوک D14 با وزن یک کیلو و 38 گرم نسبت به تعدادی از لپتاپهای 14 اینچی این رده سنگینتر است اما وزن آن به طور کلی مناسب بوده و برای بلند کردن یا جابهجا کردن لپتاپ مشکلی نخواهید داشت.
ابعاد
این مدل 32.2 سانتیمتر طول، 21.4 سانتیمتر عرض و 15.9 میلیمتر ضخامت دارد. ابعاد لپتاپ نیز در حد استاندارد و معمول در میان لپتاپهای 14 اینچی بازار قرار دارد و بیش از حد کوچک یا بزرگ نیست.
کیفیت ساخت
بدنه لپ تاپ هواوی میت بوک D14 به طور کامل از آلیاژ آلومینیوم تولید شده و تنها در قسمت لولا و حاشیه کنار نمایشگر، شاهد استفاده از متریال پلاستیکی هستیم، هنگامی که لپتاپ بسته است، بدنه تمام آلومینیومی و یکپارچه آن نظر شما را جلب خواهد کرد.
بدنه فلزی به استحکام لپتاپ افزوده و میت بوک D14 در عین داشتن اندازه کوچک، اصلا ضعیف یا ظریف نیست، یکی از دلایل اصلی وزن بیشتر این لپتاپ نسبت به تعدادی از مدلهای رقیب، همین بدنه فلزی آن است.
لولای این مدل از پلاستیک مستحکم ساخته شده و مکانیزم حرکتی آن نیز کمی سفتتر از دیگر لپتاپهای بازار است، شما نمیتوانید با یک دست نمایشگر لپتاپ را باز کنید، زیرا استحکام لولا موجب میشود تا بدنه همراه با نمایشگر بلند شود، حتی زمانی که نمایشگر باز است نیز برای جلو و عقب بردن آن به دو دست نیاز است.
استحکام لولا به قدری است که مطمئنا به زودی خراب نمیشود، سفتی آن هنگام باز و بسته شدن نیز بر اساس نظر شخصی شما میتواند یک نکته منفی یا مثبت باشد، شخصا مشکل خاصی با سفت بودن لولا نداشتم اما اگر لولا کمی نرمتر بود، راحتتر میشد با لپتاپ کار کرد. همچنین لولا تا زاویه نزدیک به 180 درجه باز میشود که شاید برای برخیها این ویژگی اهمیت داشته باشد.
رنگ
همانطور که گفتیم، دور نمایشگر نیز قاب پلاستیکی مستحکمی قرار دارد که به شما حس ضعیف یا چیپ بودن نمیدهد، از طرفی قسمتهای پلاستیکی موجب دو رنگ شدن لپتاپ شدهاند، تمام بدنه آلومینیومی به رنگ طوسی هستند و کیبورد، لولا و دور نمایشگر رنگ مشکی دارند، به جز رنگ طوسی، رنگ نقرهای میت بوک D14 نیز در بازار موجود است.
طراحی
لپتاپ بدنه ماتی دارد و از این نظر نه موجب بازتاب نور میشود و نه اثر انگشت را جذب میکند، تنها قسمت براق بر روی بدنه، نام هواوی در میان بدنه لپتاپ است که باعث بهتر دیده شدن نام سازنده این محصول میشود.
نام هواوی با رنگ سفید بر روی حاشیه پایین نمایشگر نیز دیده میشود، زیر نمایشگر حاشیه نسبتا ضخیمی وجود دارد اما در اطراف نمایشگر حاشیه بسیار باریکی دیده میشود که تنها 4.8 میلیمتر عرض دارد، با وجود این حاشیه باریک، نمایشگر تمام صفحه و به اصطلاح خود هواوی FullView شده است.
در زیر لپتاپ یک پنل کشیده برای خروج هوا از فن وجود دارد، همچنین دو خروجی اسپیکر نیز در سمت راست و چپ دیده میشوند که صدا را به صورت مساوی از دو طرف پخش میکنند. سه برجستگی پلاستیکی مانند سه پایه در قسمت زیر لپتاپ دیده میشود که حکم پایه را دارد و باعث خروج هوا از فن و رسیدن صدا از اسپیکرها میشود.
هواوی در این مدل یک خروجی دیگر برای هوای گرم داخل لپتاپ در نظر گرفته که در فاصله میان بدنه و لولا قرار دارد، در حاشیه کنار لپتاپ در قسمت جلو که به لولای نمایشگر متصل میشود یک فاصله وجود دارد، در این حاشیه یک پنل دیگر برای خروج هوای گرم قرار داده شده، به این ترتیب گاهی متوجه خواهید شد که قسمت پایین نمایشگر گرم شده است.
درگاهها
در حاشیه سمت راست لپتاپ یک درگاه USB 2.0 و یک جک 3.5 میلیمتری ترکیبی برای خروجی هدفون و ورودی میکروفون قرار دارد که برای اتصال هر دو دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
در سمت چپ به ترتیب یک درگاه USB 3.1 Type C برای انتقال دیتا و اتصال شارژر، یک درگاه USB 3.0 و یک درگاه HDMI وجود دارد. در کنار درگاه USB C یک چراغ الایدی کوچک دیده میشود که هنگام شارژ روشن شده و به حالت چشمکزن در میآید، هنگامی که لپتاپ شارژ شد این چراغ به طور ثابت روشن میماند.
در حاشیه جلو لپتاپ دو میکروفون کوچک قرار دارد، دوربین وبکم نیز از بالای نمایشگر به کیبورد منتقل شده و میان دکمههای F6 و F7 دیده میشود.
با توجه به ابعاد لپ تاپ میت بوک D14 ، این مدل از نظر تنوع و تعداد درگاه، نمره بالایی دریافت خواهد کرد، اما نبود درگاه کارتخوان در این مدل کمی در ذوق میزند، انتظار داشتیم لپتاپی که برای کارهای روزمره ساخته شده قادر به خواندن کارت حافظه باشد.
کیبورد و تاچپد
بر روی میت بوک D14 یک کیبورد جمعوجور و با کیفیت وجود دارد که برای تایپ با آن مشکلی نخواهید داشت، در این کیبورد عرض دکمهها و فاصله میان آنها به خوبی تنظیم شده تا در هنگام تایپ به صورت اشتباهی دو دکمه با هم فشرده نشوند.
دکمههای کیبورد ارتفاع کمی دارند و شاید در دفعات اول تایپ کمی اذیتتان کنند، بهویژه زمانی که مانند من به مدت طولانی تایپ میکنید و به کیبوردهای مخصوص تایپ و گیمینگ عادت دارید، اما به مرور زمان به دکمههای میت بوک عادت میکنید و تایپ کردن با این مدل لذتبخش خواهد شد.
در کیبورد میت بوک D14 بخش ماشین حساب حذف شده و دکمه جهت نمای بالا و پایین به همراه دکمههای سری F نیز ابعاد کوچکی دارند، با دقت به دکمهها متوجه میشوید که خبری از دکمههای Home و Page Up/Down نیز نیست که البته این مورد خیلی مشکلی ایجاد نمیکند.
هواوی برای کیبورد لپ تاپ میت بوک D14 یک نور پسزمینه نرم و ملایم در نظر گرفته که در روز اصلا متوجه آن نخواهید شد ولی در تاریکی شب به خوبی حروف بر روی کیبورد را روشن میکنند، در کیبورد به همراه حروف انگلیسی، حروف عربی حک شدهاند و کیبورد فارسی نیست. نور پسزمینه کیبورد در سه حالت خاموش، نور کم و نور زیاد تنظیم میشود و در شب به شدت تایپکردن را آسان میکند.
بر روی دکمههای Caps Lock، Fn و F7 یک چراغ الایدی کوچک وجود دارد که خاموش یا روشن بودن این دکمهها را اعلام مینماید، کارکرد دکمه Caps Lock که واضح است اما دکمه Fn موجب فعال شدن عملکرد دوم دکمههای سری F میشود، اگر دکمه Fn روشن باشد دکمههای F1 تا F12 کار خواهند کرد و اگر خاموش باشد (یعنی در حالت پیشفرض) عملکرد دوم این دکمهها شامل افزایش و کاهش نور صفحه، تنظیم نور بکلایت و… قابل استفاده هستند.
دکمه F7 نیز برای فعال و غیر فعال کردن میکروفون به صورت دستی و سریع مورد استفاده قرار میگیرد که چراغ LED بر روی این دکمه برای اعلام همین موضوع طراحی شده است.
تاچپد
پایین کیبورد یک تاچپد مستطیلی شکل و کشیده قرار دارد که کیفیت آن در بهترین حالت معمولی است، سرعت و دقت تاچپد نیز متوسط است و نمیتوان آن را خیلی خوب یا بد توصیف کرد. اگر به استفاده از تاچپدهای با کیفیت مانند تاچپد سری سرفیس عادت دارید، استفاده از تاچپد لپ تاپ میت بوک D14 کمی برایتان سخت خواهد بود.
تاچپد از دستورات معمول مانند اسکرول به سمت بالا و پایین، رفتن به صفحه جلو و عقب پشتیبانی میکند، با فشار دادن دو سمت تاچپد کلیک راست و چپ ماوس را خواهید داشت.
نمایشگر لپ تاپ میت بوک D14
هواوی برای لپتاپ جمعوجور خود یک نمایشگر 14 اینچی IPS با رزولوشن 1920 در 1080 در نظر گرفته است، همانطور که گفتیم حاشیه دور نمایشگر بسیار باریک بوده و به این ترتیب صفحه نمایش 14 اینچی 84 درصد از کل بخش پنل را پوشانده است. نمایشگر لپ تاپ میت بوک D14 ابعاد کاملا مستطیلی دارد و از نسبت استاندارد 16:9 بهره میبرد.
در هر اینچ نمایشگر هواوی 157 پیکسل وجود دارد که کمک میکند تا وضوع و شفافیت این صفحه نمایش در سطح قابل قبولی باشد، همچنین از نظر رنگ با وجود نسبت کنتراست 800:1 تصاویر در نقاط روشن و تاریک، واضح و خوانا هستند.
البته در مجموع نباید انتظار زیادی از این نمایشگر داشت، هواوی در لپتاپ جدید خود از یک صفحه نمایش معمولی و استاندارد استفاده کرده که کیفیت بسیار خوبی دارد، اما یکی از ایرادهایی که میتوان به این نمایشگر گرفت، پوشش فضای رنگی پایین آن است.
صفحه نمایش میت بوک D14 تنها 69.9 درصد از پوشش فضای رنگی sRGB و 44.3 درصد از پوشش فضای رنگی AdobeRGB را ارائه میدهد. این درحالی است که ذنبوک 14 اینچی مدل UM431DA میتواند 92.2 درصد از پوشش فضای رنگی sRGB و 67.4 درصد از پوشش فضای رنگی AdobeRGB را ارائه دهد.
به این ترتیب باید اعلام کنیم که لپ تاپ میت بوک D14 برای افرادی که به طراحی علاقه دارند، ایدهآل نیست اما این مدل همچنان برای استفاده عادی و روزانه مناسب است، رنگها در نمایشگر میت بوک D14 واضح و شاداب هستند که برای فیلم دیدن و یا انجام کارهای روزانه مناسب است اما اگر خیلی به رنگها توجه میکنید یا بر روی این موضوع حساس هستید، یا به طور کلی لپتاپ را برای کارهای گرافیکی میخواهید، شاید نمایشگر این مدل نتواند شما را راضی نگه دارد.
هواوی برای صفحه نمایشگر 14 اینچی خود گواهی نور آبی کم از TÜV Rheinland را دریافت کرده، این بدان معناست که صفحه نمایش نور آبی بسیار کمی ساطع میکند و کمتر باعث خستگی چشم میشود.
نور نمایشگر
نور نمایشگر لپ تاپ میت بوک D14 به حداکثر 250 نیت میرسد که کم است و گاهی اوقات مشکل ایجاد میکند، امید داشتیم این مقدار کمی بیشتر باشد اما نور صفحه اگر همواره بر روی حداکثر باشد، مشکلی برای کار با لپ تاپ در اتاق نخواهید داشت، از طرفی حداقل نور صفحه به مقداری کم است که حتی در محیطهای تاریک نیز لازم است چند درجه سطح روشنایی را از مقدار حداقل افزایش دهید که این موضوع کار با لپتاپ در محیطهای تاریک را به بهترین حالت خودش میرساند.
همچنین نمایشگر از روکش مات بهره میبرد که نور محیط را بازتاب نمیدهد، با این وجود کار کردن با میت بوک D14 در فضای آزاد آسانتر است. نور صفحه نیز در فضای بیرون برای انجام کارهای موقت مناسب است اما اگر بخواهید به مدت طولانی در فضای بیرون با لپتاپ کار کنید، نور کم صفحه آزاردهنده خواهد بود.
زاویه دید
به علت وجود پنل IPS زاویه دید نمایشگر کمی محدود است، اگر از مقابل نمایشگر تکان بخورید، کنتراست صفحه تغییر خواهد کرد، اگر زاویه شما با صفحه نمایش به 30 تا 40 درصد برسد، نور صفحه کمی تاریک میشود و اگر زاویه شما بیشتر شود، عملا شفافیت و وضوح صفحه پایین میآید.
مجددا تاکید میکنیم که نمایشگر میت بوک D14 کیفیت قابل قبولی دارد و برای استفاده عادی روزانه و مالتی مدیا مناسب است، اما اگر اهل بازی یا طراحی هستید و یا زاویه دید نمایشگر برایتان اهمیت دارد، شاید آبتان با این لپتاپ به یک جوب نرود.
حسگر اثر انگشت
هواوی طبق عادت در این لپتاپ خود نیز به سراغ حسگر اثر انگشت ادغام شده با دکمه پاور رفته تا کاربران بدون نیاز به وارد کردن پسورد، بتوانند وارد ویندوز شوند. قابلیت جذاب ویندوز 10 به نام Windows Hello به شما این امکان را میدهد که با حسگر وارد ویندوز شده و نیازی به وارد کردن پسورد نداشته باشید. به این ترتیب با تعریف اثر انگشت خود میتوانید تنها با یک لمس دکمه پاور، وارد ویندوز شوید.
حسگر اثر انگشت باید در قسمت ویندوز Hello تعریف شود، در این مدل، تعریف اثر انگشت بسیار سریع رخ میدهد، سپس با وارد کردن پسورد پشتیبان، میتوانید از این قابلیت استفاده کنید.
استفاده از حسگر اثر انگشت یک راه حل مطمئن و بدون دردسر برای ورود به ویندوز است، از طرفی برای وارد کردن پسورد در مقابل دیگران نیز مشکلی نخواهید داشت.
حسگر هواوی نیز سرعت و دقت خوانایی بالایی دارد و سریعا اثر انگشت شما را تشخیص میدهد، شخصا طی چند روز استفاده از لپتاپ مشکلی برای وارد شدن به ویندوز توسط حسگر نداشتم و در اغلب مواقع، سریعا به ویندوز وارد شدم، اما گاهی مواقع حسگر، اثر انگشت را تشخیص نمیداد و مجبور به وارد کردن پسورد شدم، بنابراین حسگر هواوی در 100 درصد مواقع اثر انگشت را تشخیص نمیدهد و گاها خطا دارد.
نرم افزار هواوی میت بوک D14
در بخش نرمافزار تنها برنامه Huawei PC Manager برای میت بوک D14 در نظر گرفته شده که در آن میتوانید لپتاپ خود را به وسیله قابلیت Huawei Share به تلفن همراه و تبلت برند هواوی خود متصل کنید، از طرفی قابلیت پشتیبان گرفتن از سیستم، رفع مشکلات در بخشهای مختلف و دریافت راهنمایی برای استفاده از لپتاپ نیز از دیگر بخشهای این نرمافزار هستند.
نرمافزار مدیریت اینتل و انویدیا نیز به طور پیشفرض قابل استفاده هستند، کاربردیترین برنامه اینتل گرافیک کامند سنتر است که در آن میتوانید تمامی بخشهای نمایشگر شامل، نور، کنتراست، وضوح، گرمی و سردی رنگها و مواردی از این دست را تغییر دهید.
اما مهمترین نرم افزار پیشفرض لپ تاپ میت بوک D14 ویندوز 10 اورجینال آن است که به ویژه در ایران ارزش بالایی دارد و شما میتوانید از آن استفاده کنید.
سخت افزار لپ تاپ میت بوک D14
هواوی در لپ تاپ میت بوک D14 از پردازنده 14 نانومتری Core i5 مدل 10210U با 4 هسته پردازشی استفاده کرده است. این پردازنده با فرکانس 1.60 تا 4.20 گیگاهرتز در حالت توربو و 6 مگابایت کش، از پردازندههای میانرده شرکت اینتل است که برای لپتاپهای باکیفیت و مناسب استفاده روزمره ساخته شده و مصرف پایینی دارد.
پردازنده Core i5-10210U جدیدترین و قدرتمندترین تراشه سری Core i5 نیست اما ویژگیهایی دارد که به افزایش بازدهی لپتاپ کمک میکند. این پردازنده با ریزمعماری Comet Lake تولید شده و از فناوری Hyper-Threading پشتیبانی میکند، در این تکنولوژی به ازای هر هسته پردازشی دو Thread وجود دارد که به طور همزمان فعالیت میکنند و مجموع سرعت پردازشی سیستم را به شدت افزایش میدهند.
این تراشه همچنین از فناوری Turbo Boost نیز بهره میبرد که در مواقع لازم قدرت پردازشی پردازنده را به حالت حداکثری تغییر میدهد و به اصطلاح نمیگذارد لپتاپ در انجام وظایف کم بیاورد. همچنین با کمک فناوری Speed Shift پردازنده میتواند در حالت Real Time میزان واکنشگرایی بالاتری داشته باشد و در کسری از ثانیه سرعت کلاک پردازنده را به حداکثر برساند.
رم و حافظه
لپ تاپ میت بوک D14 در کنار پردازنده خود از 8 گیگابایت رم DDR4 دوکاناله نیز بهره میبرد، شاید بهتر بود که رم از نوع LPDDR4x میبود اما هواوی 8 گیگابایت رم DDR4 را برای این مدل کافی دیده است.
در این مدل خبری از حافظه دیسک سخت نیست و هواوی یک حافظه 512 گیگابایتی PCIe SSD پرسرعت را برای لپ تاپ میت بوک D14 در نظر گرفته، سرعت خواندن و نوشتن بر روی حافظه این لپتاپ بسیار بالاست و از نظر عملکرد، امتیازی بالاتر از حافظه مدل رقیب ایسوس ذنبوک UM433DA دریافت میکند. همچنین 512 گیگابایت حجم قابل قبولی است و بسیاری از مدلهای رقیب حافظه 256 یا 128 گیگابایتی دارند.
امتیاز بنچمارک
لپ تاپ میت بوک D14 در تستهای ما موفق شد از بنچمارک PCMARK 10 امتیاز 4005 را به دست بیاورد که نتیجه بسیار خوبی است و نشان میدهد این مدل از قدرتمندترین لپتاپهای 14 اینچی میانرده بازار است.
3DMark 11 |
PCMark 10 |
Cinebench R15 Multi core |
نام لپتاپ |
3818 |
4005 |
674 |
Huawei MateBook D14 |
3862 |
3862 |
650 |
Dell Inspiron 14 3493 |
3851 |
3851 |
642 |
Asus ZenBook 14 |
3745 |
3743 |
677 |
Huawei MateBook D15 |
3654 |
3654 |
482 |
Acer Swift 3 SF314 |
از نظر ارتباطات این لپتاپ از وایفای دو بانده با استانداردهای IEEE 802.11a/b/g/n/ac با قابلیت 2×2 MIMO و بلوتوث 5.0 بهره میبرد.
کارت گرافیک
در این لپتاپ به جز گرافیک مجتمع Intel UHD Graphics، از کارت گرافیک جداگانه انویدیا GeForce MX250 با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع GDDR5 نیز برای انجام کارهای گرافیکی و اجرای بازیهای معمولی استفاده میشود، این کارت گرافیک بر پایه کارت گرافیک جیفورس MX150 یا گرافیک دسکتاپ جیفورس GT 1030 تولید شده است.
انویدیا GeForce MX250 در دو نسخه 25 وات و 10 ساخته شده که نسخه 10 وات آن تا 35 درصد بازدهی پایینتری دارد اما هواوی برای مدل میت بوک D14 از مدل 25 واتی این کارت گرافیک استفاده کرده است.
بازدهی
به طور کلی لپ تاپ میت بوک D14 برای اجرای برنامههای مختلف و حتی بازیهای نیمه سنگین مشکلی ندارد، این لپتاپ به مقداری قدرت دارد که مجموعه آفیس، فتوشاپ، پریمیر پرو و دیگر برنامهای طراحی را بدون حتی فشار آوردن به فن خود اجرا کند، اگر کار با لپتاپ طولانی شود، فن آن نیز سرعت بالاتری پیدا میکند و میتوان حرارت را از سمت چپ بدنه لپتاپ احساس کرد.
با این مدل میتوان بازیهای نیمه سنگین اما به روز مانند هیتمن 3 را اجرا کرد، ما این بازی را با تنظیمات گرافیک متوسط و بدون لگ بر روی میت بوک D14 اجرا کردیم، این لپتاپ برای اجرای بازی نیز مشکلی نداشت اما فن آن بیشتر به کار افتاد و سریعتر داغ شد.
تولید گرما
از موارد قابل اشاره پایداری سیستم هنگام اجرای کارهای سنگین است، لپ تاپ میت بوک D14 لپتاپی نیست که به زودی از نفس بیفتد و کم بیاورد، عملکرد لپتاپ در طولانی مدت پایدار است و تنها داغ شدن بیش از حد ممکن است بر روی بازدهی لپتاپ تاثیر بگذارد.
فن
هواوی در قسمت پایین لپتاپ یک فن Shark Fin 2.0 و یک لوله برای هدایت حرارت سیستم به بیرون استفاده کرده، عملکرد فن بسیار خوب است و در مواقع لزوم صدای آن را خواهید شنید، البته فن میت بوک D14 صدای بسیار کمی دارد و حتی در سکوت نیز صدایش آزار دهنده نیست، در حدی که حتی بسیار از مواقع متوجه افزایش سرعت پرههای فن نمیشوید.
وبکم و میکروفون
هواوی همچون بسیاری از لپتاپهای دیگر خود در مدل میت بوک D14 نیز دوربین وبکم را به بخش کیبورد و میان دکمههای F6 و F7 منتقل کرده است. دوربین وبکم این مدل 0.9 مگاپیکسل بوده و تصاویری با رزولوشن 1280 در 720 میگیرد، برای فیلمبرداری هم کیفیتی بالاتر از 720p با 30 فریم در ثانیه دریافت نخواهید کرد.
کیفیت دوربین وبکم برای برقراری تماس تصویری یا حضور در کلاس آنلاین مناسب است، ویدیوهای این وبکم از نظر شفافیت و رنگ، کیفیت قابل قبولی دارند.
نکته مهم در مورد وبکم جای آن است، وبکم در حالت بسته دقیقا مانند یکی از دکمههای کیبورد است، با فشردن کلید آن، وبکم بالا آمده و تصویر شما را ثبت میکند. زمانی که وبکم بسته است، غیرفعال نمیشود و تنها سیاهی درون کیبورد را به شما نشان میدهد.
لنز وبکم به سمت بالا تمایل دارد تا صورت شما را که در مقابل لپتاپ است، ثبت کند. این اتفاق باعث شده تا دوربین نمای زیر گردن، پایین چانه و بینی شما را بگیرد، به این ترتیب زاویه دوربین برای برقراری ارتباط تصویری اصلا مناسب نیست.
همچنین با این زاویه، پس زمینه شما سقف اتاق خواهد بود و معمولا نور لوستر یا چراغ اتاق در پشت شما درون تصویر میافتد، به این ترتیب هم نمای پشت شما نامناسب است و هم نور پشت شما، کیفیت تصویر را خراب میکند.
زمانی که دوربین در بالای نمایشگر بود، شما با جلو و عقب بردن مانیتور میتوانستید زاویه دوربین را تنظیم کنید، اما حالا برای تنظیم زاویه باید کل لپتاپ را تکان دهید و معمولا نتیجه مناسبی هم دریافت نخواهید کرد، همچنین هنگام ارتباط تصویری اگر بخواهید از کیبورد استفاده کنید، انگشتان شما با اندازه بزرگ در تصویر ظاهر خواهد شد و صورت شما را میپوشانند.
میکروفون
در حاشیه جلویی لپتاپ دو میکروفون وجود دارد که کیفیت خوبی دارند و برای کارهای معمولی مانند برقراری ارتباط تصویری میتوان از آنها استفاده کرد، میکروفونها صدا را با بلندی مناسب و شفافیت قابل قبول ضبط میکنند، از این رو اگر به دنبال انجام یک کار حرفهای مانند تولید محتوا هستید، باید حتما یک میکروفون با کیفیت خریداری کنید.
باتری و صدای اسپیکر میت بوک D14
لپ تاپ میت بوک D14 به دو اسپیکر دو واتی تجهیز شده که در زیر لپتاپ جای دارند، نکته قابل توجه آن است که جای اسپیکرها تاحدودی باعث میشود تا صدای خروجی به اصطلاح خفه شود زیرا زمانی که لپتاپ را از زمین بلند میکنید، کیفیت صدای اسپیکرها بهتر به گوش میرسند.
اسپیکرهای میت بوک D14 کیفیت خوبی دارند، بلندی صدا و شفافیت موسیقی با این اسپیکرها خیلی بالا نیست و به طور کلی اسپیکرهای این لپتاپ برای گوش دادن به موسیقی یا دیدن فیلم در یک اتاق کوچک مناسب هستند. با افزایش صدا، کیفیت و شفافیت صوت و موسیقی افت کمی دارد ولی حجم صدا با حداکثر بلندی نیز راضی کننده نیست.
باتری
در نهایت به باتری لپ تاپ میت بوک D14 میرسیم که تا حدودی یکی از نقاط قوت آن به شمار میرود، هواوی در این مدل از یک باتری 56 واتساعتی استفاده کرده که با یک استفاده معمولی حدود 6 تا 7 ساعت شارژ نگه میدارد و نیازی به شارژر ندارد.
زمانی که باتری با ظرفیتی کامل شروع به کار میکند، با اتصال به اینترنت، استفاده از ورد و فتوشاپ، بیش از 5 ساعت میتواند مقدار شارژ مورد نیاز لپتاپ را تامین کند، اگر اتصال به اینترنت قطع شود، این مدت کمی افزایش پیدا میکند، اما اگر یک بازی اجرا کنید یا کار طراحی طولانی مدت داشته باشید، با فعال شدن فن، باتری در مدت بسیار کم، شارژ از دست میدهد و مجددا به شارژر نیاز پیدا میکند.
طبق آمارهای منتشر شده از طرف هواوی، باتری این لپتاپ برای نزدیک به 14 ساعت وبگردی یا 10 ساعت تماشای بدون وقفه ویدیو مناسب است، بر اساس این آمارها و مشاهدات ما از عملکرد باتری میت بوک D14، میتوان گفت باتری این لپتاپ یکی از بهترینها در این بازه قیمتی است.
شارژر
به همراه لپتاپ یک آداپتور 65 واتی با کابل USB-C درون جعبه قرار دارد که برای شارژ دستگاه باید از آن استفاده کنید، آداپتور و به طور کلی شارژر میت بوک D14 مانند شارژرهای موبایل است و از آن میتوانید برای شارژ کردن تلفن همراه خود نیز استفاده کنید.
اگر باتری به طور کامل خالی شود، حدود دو ساعت و 30 دقیقه طول میکشد تا شارژ باتری پر شود، این مقدار با توجه با ظرفیت بالای باتری تا حدودی قابل قبول است اما هواوی اعلام کرده که لپتاپ با شارژ سریع 65 واتی شارژ میشود و زمان 2 ساعت و نیم برای شارژ سریع زمان زیادی است.
شارژ سریع میت بوک D14 تنها برای پر شدن 50 درصد ابتدایی باتری کاربرد دارد، به طوریکه در نیم ساعت حدود 40 درصد باتری پر میشود و شما میتوانید از لپتاپ برای چند ساعت استفاده کنید، اما اگر میخواهید باتری به طور کامل شارژ شود باید حدود 150 دقیقه صبر کنید.
جمع بندی لپ تاپ میت بوک D14
هواوی میت بوک D14 یک لپتاپ کوچک، سبک و باکیفیت است که بسیاری از نیازهای روزانه شما را بر طرف میسازد. این لپتاپ بدنه بسیار مستحکم و با کیفیتی دارد و حتی قسمتهای پلاستیکی شامل حاشیه دور نمایشگر و لولا لپتاپ نیز بسیار سفت و سخت هستند.
میت بوک D14 نمایشگری معمولی دارد که برای وبگردی، چک کردن شبکههای اجتماعی، کار با ورد، فتوشاپ و مولتی مدیا مناسب است و تنها اگر کار تخصصی مربوط با رنگ، مانند طراحی انجام میدهید، نمایشگر این مدل شما را راضی نمیکند. البته حداکثر نور و مقدار رنگهای به نمایش در آمده از طریق صفحه نمایش لپتاپ نیز خیلی مناسب نیست.
کیبورد میت بوک D14 یکی از نقات قوت آن است و به راحتی میتوانید به آن عادت کنید، داشتن نور پسزمینه نیز یک مزیت بزرگ برای این مدل محسوب میشود اما تاچپد لپتاپ کاملا معمولی بوده و فقط برای رفع نیاز در مواقعی که ماوس ندارید، میتوان از آن استفاده کرد.
لپ تاپ میت بوک D14 از نظر تعداد و تنوع درگاهها وضعیت خوبی دارد اما نبود درگاه کارتخوان یک امتیاز منفی است.
سخت افزار لپتاپ میت بوک D14 مناسب این مدل بوده و برای انجام کارهای روزانه و نیمه سنگین مناسب است اما لپتاپ هواوی رقبایی دارد که با گرافیک یا پردازنده جدیدتر به بازار آمدهاند اگر این مدل نیز با پردازنده نسل 11 اینتل یا گرافیک MX سری 300 یا 400 عرضه میشد، از آن به عنوان مدلی کم نقص یاد میکردیم.
شارژدهی باتری دیگر نقطه قوت این لپتاپ است، مدل میت بوک D14 با یک استفاده معمولی و اتصال به اینترنت حدود 6-7 ساعت شارژ نگه میدارد و حتی در صورت قطع اینترنت مقدار شارژدهی آن بیشتر هم میشود.
صدا و وبکم میت بوک D14 وضعیت جالبی ندارند، صدای اسپیکرها خیلی بلند نیست و حجم صدا نیز نمیتواند شما را راضی کند، از طرفی با وجود اینکه کیفیت دوربین وبکم خوب است اما جای دوربین ایرادات فراوانی دارد که شما را از استفاده از آن منصرف میکند.
به طور کلی اگر سخت افزار این مدل کمی قویتر بود یا از طرفی قیمت لپتاپ حدود چند میلیون تومان ارزانتر بود، میتوانستیم میت بوک D14 را یک لپ تاپ کاملا به صرفه و خوش قیمت بنامیم.
لپ تاپ هواوی میت بوک D14 برای چه افرادی مناسب است؟
این مدل برای افرادی مانند دانشجویان، معلمان، اساتید، کارمندان و به طور کلی افرادی که نیاز دارند تا همواره لپتاپ خود را حمل کنند و به دنبال یک لپتاپ سبک و مستحکم میگردند، مناسب است. این مدل از پس کارهای روزمره به خوبی بر میآید و اگر کار تخصصی سنگینی با لپتاپ ندارید، این مدل میتواند انتخاب مناسبی باشد.
نویسندگان، خبرنگاران و افرادی هم که کار تایپی زیادی دارند، میتوانند از این لپتاپ استفاده کنند، کیبورد این مدل برای تایپ مناسب است و بهزودی به آن عادت میکنید.
اگر اهل کار با دوربین عکاسی هستید و میخواهید لپتاپی برای انتقال عکسها از کارت حافظه دوربین به لپتاپ داشته باشید باید بدانید که این مدل کارتخوان ندارد، همچنین اگر بیش از حد در فضای بیرون از خانه کار میکنید یعنی اهل مسافرت هستید یا در فضای بیرون میخواهید با لپتاپ کار کنید، صدا و نمایشگر میت بوک D14 برای بیرون خانه مناسب نیست و به زودی شما را ناامید میکند.
نقاط قوت و ضعف هواوی میت بوک D14
نقاط قوت
ابعاد مناسب و وزن سبک
بدنه آلومینیومی با کیفیت ساخت بالا
سختافزار مناسب برای کارهای روزانه
کیبورد مناسب با نور پسزمینه
باتری با شارژدهی عالی
صدای فن کم
نقاط ضعف
صدای اسپیکر ضعیف
نمایشگر با نور و پوشش رنگی کم
جای نامناسب دوربین وبکم
سخت افزار میتوانست بهتر باشد
سلام و عرض ادب
تحریم گوگل مشکلی در استفاده ایجاد نمیکنه؟
خیر، تحریم گوگل تاثیری بر روی بخش لپتاپ نگذاشته
ایا این لپتاپ core i7 رم 16 برای کارهای کامپیوتر خوبه؟ مثل برنامه نویسی یا گرافیک و….. ؟
ممنون میشم بگین
متوجه منظورتون نشدم
در کل برای کارهای روزمره و دانشجویی کاملا مناسبه اما برای کارهای گرافیکی و یا مواردی که به پردازش قوی نیاز دارن، ساخته نشده
بررسی خیلی خوبی بود هرچیزی لازم داشتم از این مدل و کلا برند هواوی فهمیدم
الان بهتر میتونم واسه خرید تصمصی بگیرم
ممنون
برای اطلاعات بیشتر سایت ما را هم سر بزنید
*********