زمان زیادی به روی کار آمدن دولت سیزدهم و آغاز ریاست جمهوری ابراهیم رییسی باقی نمانده است. در این روزها بیشترین گمانهزنیها مربوط به سیاستهای رییس جمهور منتخب و البته کابینه وزرای او معطوف شده، به همین دلیل میخواهیم نگاهی به گزینه های وزارت ارتباطات برای تصدی عنوان وزیر ارتباطات بعدی بیندازیم.
البته طبق گفتههای ابراهیم رییسی، قرار است برای دولت سیزدهم سامانهای راهاندازی شود تا مردم در آن سامانه به وزرای دولت بعدی رای دهند و در واقع مردم، کابینه وزیران را تعیین کنند، اما فعلا مشخص نیست این ادعا چه مقدار به واقعیت نزدیک است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از مهمترین و شاید متفاوتترین وزرای کابینه هر دولت برای مردم ایران است. مردم ما از سالها پیش دغدغههای زیادی در خصوص گسترش ارتباطات، عدالت ارتباطی، توسعه اینترنت، فیلترینگ و سانسور محتوا داشتند و یکی از تاثیرگذارترین چهرههای دولتی در این موارد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
عملکرد وزیر ارتباطات و مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور مشهود در زندگی روزمره مردم تاثیر میگذارد، به همین دلیل اخبار، سخنان و اهداف وزارت ارتباطات برای مردم اهمیت فراوانی دارد. از طرفی نیاز میشود تا وزیر ارتباطات (همانند دیگر وزرا) بتواند با مردم ارتباط برقرار کند و نیازها و مشکلات آنها را از نزدیک متوجه شود.
محمد جواد آذری جهرمی که به پایان روزهای وزیر بودنش نزدیک شده، در این امر موفق بود، او هم به کثرت در میان مردم دیده میشد و هم در شبکههای اجتماعی فعال بود و حتی در اینستاگرام مستقیما به پرسش مردم پاسخ میداد.
پس از انتخاب آذری جهرمی توسط حسن روحانی و دادن لقب وزیر جوان به وزیر دهه شصتی وزارت ارتباطات، احتمالا بسیاری از مردم انتظار دارند که وزیر بعدی این وزارتخانه نیز جوان باشد. البته آذری جهرمی در میان وزرای مسن دولت یازدهم و دوازهم جوان به نظر میرسید واگر نه در ابتدای انقلاب وزرای فراوانی در رده سنی 35 تا 40 سال، روی کار آمدند.
به جز سن و برقراری ارتباط با مردم، خواستههای زیادی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بعدی وجود دارد، ما طی مقالهای به طور کامل درخصوص انتظاراتمان از دولت بعدی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات سخن گفتیم که میتوانید از لینک زیر آن را مطالعه کنید.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: انتظارات شما از دولت بعدی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات چیست؟
تا کنون افراد زیادی به عنوان کاندید اصلی برای پست مهم وزارت ارتباطات مطرح شدهاند، هنوز مشخص نیست که چه کسی به این مسند میرسد اما حدس و گمانهایی در این خصوص وجود دارد که میخواهیم آنها را بررسی کنیم. بنابراین با آیتیرسان و معرفی جدیترین گزینه های وزارت ارتباطات در دولت بعدی و وزیر ارتباطات آینده همراه باشید:
- نام: عیسی زارعپور
- متولد: 1359 (41 سال)
- شهر: کرمانشاه
- مدرک: کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از دانشگاه صنعتی شریف، دکترای رشته علوم و مهندسی کامپیوتر گرایش شبکههای رایانهای از دانشگاه نیوساوت ولز کشور استرالیا
- سمت فعلی: رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران
- سمتهای پیشین: ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مجری طرح شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی، عضو کمیسیون ملی یونسکو، نماینده وزارت ارشاد، عضو کمیسیون فناوری دولت در دولت دهم، مشاور وزیر ارتباطات و بهداشت در حوزه IT در دولتهای نهم و دهم
عیسی زارعپور یکی از جدیترین و شاید جذابترین گزینههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم باشد، او زمانی که تنها 26 سال سن داشت، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را راهاندازی کرد و به عنوان رییس آن انتخاب شد، این مرکز یکی از اولین نهادهای حاکمیتی فعال در حوزه فضای مجازی محسوب میشود. در سال 89 از او به عنوان یکی از مدیران نمونه وزارت ارشاد تقدیر شد.
عیسی زارعپور مدرک دکترای خود را در دانشگاه نیوساوت ولز کشور استرالیا گرفته که یکی از 50 دانشگاه برتر جهان است. در سال 2014 به عنوان مبتکر برتر سال این دانشگاه انتخاب شد و طرح پژوهشی او در همان سال نیز برترین طرح IT دانشگاه شد.
اما جدا از تمامی این موارد، سمت فعلی زارعپور بیش از هرعنوان دیگری موجب شده تا او را به عنوان کاندید اصلی وزیر ارتباطات در دولت بعدی بدانند، او در حال حاضر رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است و ابراهیم رییسی شناخت خوبی از وی دارد، او در دوره خدمت خود در قوه قضاییه سامانهها و اپلیکیشنهای متعددی را راهاندازی کرد و عملکرد قابل تحسینی داشت.
- نام: مهدی اخوان بهابادی
- متولد: 1357 (43 سال)
- شهر: بهاباد (یزد)
- مدرک: دکترای مهندسی برق و مخابرات از دانشگاه تهران
- سمت فعلی: مدیر عامل همراه اول
- سمتهای پیشین: دبیر شورای عالی فضای مجازی و رییس مرکز ملی فضای مجازی، قائم مقام رییس سازمان صداوسیما در امور فناوری و رسانههای نوین، سرپرست مرکز ملی فضای مجازی، قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در فناوری و امور بینالملل، رییس هیات مدیره همراه اول
مهدی اخوان بهابادی یکی دیگر از گزینه های جدی وزارت ارتباطات در دولت بعدی است. مدیر عامل فعلی همراه اول از ابتدا بچه درسخوان بود، او مقام اول کنکور سراسری سال 75، رتبه اول کنکور کارشناسی سال 78 و رتبه اول المپیاد دانشجویی مهندسی برق کشور در سال 79 است.
بهابادی مانند زارعپور به سرعت وارد سیاست شد و منسبهای متفاوتی را تجربه کرد. او در آذر سال 88 به معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه یافت، در همان سال با حکم رضا تقیپور (وزیر ارتباطات وقت) به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران منصوب شد. مهدی اخوان بهابادی در همین بین در سال 90 با حکم رهبر، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی شد و در سال 91 محمود احمدینژاد حکم دبیر شورای عالی فضای مجازی و ریاست مرکز ملی فضای مجازی را به او داد.
او در دولت جدید به ریاست پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات رسید و همچنین محمود واعظی، وزیر ارتباطات پیشین او را به عنوان سرپرست مرکز ملی فضای مجازی منصوب کرد. او در سال 93 به صدا و سیما رفت و با تغییر مدیریت این سازمان، مدتی از سیاست به دور بود. او در سال 96 عضو هیات رییسه همراه اول شد، سپس در سال بعد به ریاست همین هیات مدیره رسید و در سال 98 به عنوان مدیرعامل اپراتور همراه اول انتخاب شد.
- نام: رضا تقیپور
- متولد: 1336 (64 سال)
- شهر: مراغه (آذربایجان شرقی)
- مدرک: کارشناسی ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهرهوری از دانشگاه علم و صنعت ایران، دکترای علوم پیشرفته مدیریت از دانشگاه بوردو فرانسه
- سمت فعلی: نماینده دوره یازدهم از حوزه تهران
- سمتهای پیشین: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم، مدیرعامل صنایع مخابرات ایران، رئیس سازمان فضایی، عضو و سخنگوی شورای شهر تهران
رضا تقیپور ار چهرههای شناخته شده و باتجربه این فهرست است، او در دولت دهم به ریاست محمود احمدینژاد، در مقام وزیر ارتباطات خدمت کرده و حالا امکان دارد برای دومین با بر این مسند تکیه بزند. او مسئول فضای مجازی ستاد ابراهیم رییسی در انتخابات 1400 بود و به همین دلیل یکی از گزینه های جدی برای وزارت ارتباطات دولت سیزدهم به حساب میآید.
تقیپور سوابق مدیریتی فراوانی دارد، او کار خود را از صنایع الکترونیکی وزارت دفاع آغاز کرد، سپس در دولت نهم زمانی که محمد سلیمانی به عنوان وزیر ارتباطات انتخاب شد، تقیپور را از وزارت دفاع به عنوان معاون خود و رییس سازمان فضایی کرد. تقیپور در سال 88 جانشین خود سلیمانی شد، رشد صنعت فضایی در دولت نهم از جمله دلایلی برای پیشرفت تقیپور محسوب میشود.
او اخوان بهابادی را به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران منصوب کرد، اما در ادامه به دلیل اختلاف با محمود احمدینژاد از وزارت ارتباطات کنار گذاشته شد. او در حال حاضر به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حضور دارد. رضا تقیپور به اظهار نظرهای جنجالی در خصوص اینترنت و دسترسی آزاد به فضای ارتباطی مشهور است، همچنین اتحادیه اروپا و وزارت خزانهداری آمریکا، تقیپور را به علت سانسور، کنترل اینترنت و کنترل مکالمات شهروندان ایرانی تحریم کردند.
- نام: سید ابولحسن فیروزآبادی
- متولد: 1340 (60 سال)
- شهر: نجف (عراق)
- مدرک: کارشناسی ارشد برق و مخابرات از دانشگاه علم و صنعت، دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی
- سمت فعلی: دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی کشور
- سمتهای پیشین: معاون فنی وزارت اطلاعات، عضو هیات مدیره شرکت خدمات الکترونیک زعیم، مدیرعامل مدیره شرکت مدیریت صنایع نوین (وابسته به شستا)، رییس هیات مدیره شرکت تامین تلکام، رییس هیات مدیره شستا، قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
ابولحسن فیروزآبادی نیز چهرهای نام آشنا و با تجربه در بخشهای مختلف مدیریتی کشور محسوب میشود. او در دولت روحانی گزینه اصلی وزارت ارتباطات بود اما جای خود را به آذری جهرمی داد و خودش در شورای عالی فضای مجازی ماند.
فیروزآبادی در نجف به دنیا آمده اما ملیتی ایرانی دارد، او کار خود را در روزنامهنگاری و نویسندگی در روزنامه صبح آزادگان آغاز کرد و سپس به مقام مدیر فنی و تحقیقات و توسعه شرکت مخابراتی زعیم رسید. او رییس هیات مدیره این شرکت شد و در عین حال تدریس در دانشگاه را نیز آغاز کرد. پس از جابهجا شدن و مدیریت در بخشهای زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی، به عنوان رییس هیات مدیره ارتباطات تامین تلکام زیر نظر شستا و مالک رایتل انتخاب شد.
او در دولت حسن روحانی به همراه چندین مدیر سابق وزارت اطلاعات مشغول به کار شد و به عنوان قائم مقام وزیر تعاون مشغول به کار شد. در ادامه پس از درگیریها و اختلاف نظرهای متعدد در شورای عالی فضای مجازی و کنار رفتن بهابادی و محمد حسن انتظاری، او به عنوان دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی انتخاب شد و تا کنون در این مسند باقی مانده است.
در کنار این افراد، نام علی حکیم جوادی و سید صابر امامی نیز به عنوان گزینه های جدی وزارت ارتباطات دولت سیزدهم به گوش میرسد. نظر شما چیست؟ به نظر شما چه کسی وزیر ارتباطات دولت بعدی خواهد بود و چه برنامهای برای آینده کشور دارد؟
خداحافظ 5G
خداحافظ فیبر نوری
سلام قوانین زوری …
با شناختی که از آقای زارع پور دارم ایشان را بهترین گزینه میدانم
اگر یک سیستمی متشکل از 85 میلیون نفر رای دهنده که هر تصمیم ارائه شده توسط افکار عمومی رو به رای گیری بذاره و دیگه نیازی به نماینده مجلس نباشه و بصورت الکترونیکی هر مسئله ریز و درشت مطرح شده یا عرضه شده رو به اجرا بگذاره دموکراسی واقعی و آنلاین ایجاد کرده. بقیه مسائل هم حل میشه.
به نظرم هر کس وزیر میشود بابد حداقل از آقای جهرمی جوانتر باشد وگرنه پیام دولت جوانان محقق نمیشود
مشخصه نویسنده اصلا شناختی نسبت به مواضع سیاسیون نداره
ابوالحسن فیروزآبادی که بعنوان یکی از نامزدها توی متن آوردید، اتفاقا یکی از کسانی هست که کاملا مورد انتقاد همفکران آقای رئیسی هست و حتی یک درصد هم احتمال نداره کسی از ایشون برای پست وزارت ارتباطات برنامه خواسته باشه، چه برسه به انتخاب رسمی!
رضا تقی پور هم یک بار در این پست بوده و جواب خودش رو پس داده و واقعا برای این پست کارامد نیست
گزینه 1 و 2 موردهای مناسبی هستند، هر چند خود آذری جهرمی هم گزینه نامطلوبی محسوب نمیشه
سلام، ببینید این افراد انتخاب بنده نیستند، نامهایی هستند که بسیاری از نزدیکان به سیاست از اونها اسم بردند، در واقع این نامها در حد یک احتمال هستند و به هر شکل ممکنه هیچ کدام از این افراد را در پست وزارت ارتباطات نبینیم.
این مورد که اقای تقیپور قبلا در پست وزارت ارتباطات بودند، دلیل مستحکمی برای این که دو باره در این پست حضور پیدا کنند نیست، به هر حال شرایط و چینشهای سیاسی ممکنه کار رو به جایی برسونه که اقای تقیپور یا حتی اقای فیروزآبادی رو در این مسند ببینیم.
اما خودم در مقاله ذکر کردم که دو نفر اول انتخابهای جذابتر و محتملتری هستند
یک و دو گزینه های خوبی هستن ولی دو نفر آخری نه
از همین الان از چشاشون فیلتر میباره
دعا کنید هیچکدوم نشه
هیچکدوم گزینه مناسبی نیستن
اصلا چرا هیچ گزینه مناسبی نیست؟؟؟؟