طی مدت 2 سال گذشته شنیدن صدای سرفه یکی از بزرگترین رویدادهای دلهرهآور برای انسانها بوده است. پیش از شیوع فراگیر ویروس کرونا سرفه زدن یک فرد در رستوران نهایتا با نگاه اعتراضآمیز سایرین مواجه میشد؛ اما امروزه چنانچه فردی در فضای رستوران سرفه بزند؛ در اینصورت بسیاری از افراد بلافاصله از سالن رستوران خارج میشوند.
با توجه به اینکه سرفه یکی از علائم احتمالی بیماری کووید 19 محسوب میشود؛ لذا امروزه مردم نسبت به سرفه زدن اطرافیان خود بیتفاوت نیستند. با اینحال بر اساس تحقیقات اخیر در حوزه پزشکی، صدای سرفه میتواند ارائهدهنده جزئیاتی فراتر از تصورات ما یا صرفا تعیینکننده سلامت یا بیماری یک فرد باشد.
نشریه وال استریت ژورنال اخیرا یادداشتی را در رابطه با فعالیت موسسات مختلف منتشر کرده است. این موسسات به شکلی فعالانه در تلاش برای شناسایی بیماریهای مختلف از طریق صدای سرفه افراد بیمار هستند. صدای سرفه افراد نیز به آسانی با استفاده از اسمارتفون در محیط منزل قابل ضبط خواهد بود.
در واقع کمپانی Hyfe Inc واقع در ایالت دلاور اقدام به انتشار 2 اپلیکیشن مختلف نموده است. یکی از این برنامهها در دسترس مصرفکنندگان قرار گرفته و آنها در صورت تمایل میتوانند صدای خود را ضبط نموده و از آنها به منظور تحقیقات استفاده کنند (اپلیکیشن دیگر صرفا مختص محققان است).
هر بیماری تنفسی از الگوی سرفه منحصربهفرد خود برخوردار است
بسیاری از بیماریها دارای الگوی سرفه منحصربهفردی هستند و این الگوها احتمالا با گوش انسان قابل تشخیص نیستند. اما این اصوات با استفاده از هوش مصنوعی قابل دریافت و احتمالا قابل تشخیص خواهند بود. این موضوع در خصوص اکثر بیماریهای تنفسی مانند سل، ذاتالریه، آسم، کووید 19، برونشیت و مواردی از این دست صادق است.
پیتر اسمال؛ کارشناس ارشد پزشکی در موسسه Hyfe Inc خاطرنشان میکند که سرفه ناشی از بیماری ذاتالریه با حالت ایجاد خراشیدگی در قسمتهایی از ریه قابل تشخیص است. از سوی دیگر سرفههای آسمی با صدای خسخس تشخیص داده میشوند. محققان کماکان در تلاش هستند تا در سرفه بیماران مبتلا به کووید 19 الگوی قابلتوجهی را شناسایی نمایند.
اگرچه ایجاد فناوری هوش مصنوعی به منظور تشخیص دقیق و مداوم بیماریهای تنفسی از طریق صدای سرفه افراد مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است. در همین راستا اطلاعات مربوط به سرفه هزاران بیمار آمریکایی و استرالیایی همراه با سوابق پزشکی آنها در پایگاه داده دانشگاه کوئینزلند گردآوری شده است.حتی در حال حاضر نیز ثبت سرفههای بیماران در منزل میتواند اطلاعات واقعی و مهمی را در رابطه با دفعات و شدت سرفهها ارائه نماید.
قیصر لیم؛ متخصص ریه در کلینیک مایو خاطرنشان میکند که به خاطر سپردن و یادآوری سرفهها (به ویژه در زمان شب) توسط بیماران برای آنها کاری بهمراتب دشوارتر است. در حال حاضر پروژه ترکیب فناوری شخصی و مراقبتهای بهداشتی بهعنوان یک روش جدید در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. محققان پزشکی و هوش مصنوعی با همکاری یکدیگر در تلاش هستند تا نهایتا روشهای تشخیصی پیشرفته و جدیدی را ابداع نمایند.
این فناوری میتواند به نجات جان هزاران نفر در کشورهای جهان سوم کمک کند
بعلاوه تشخیص بیماران مبتلا به کووید 19 از طریق الگوهای سرفه آنها بهصورت بالقوه امکانپذیر خواهد بود. محققان ادعا میکنند که چنین پیشرفتی در زمینه فناوری هوش مصنوعی بر کشورهای دارای سطح اقتصادی و اجتماعی پایین نظیر آفریقایجنوبی تاثیر فوقالعادهای خواهد داشت. در آفریقایجنوبی نیمی از مبتلایان به بیماری سل که جان خود را از دست میدهند؛ هرگز در هیچ آزمایشی جهت تشخیص بیماری خود شرکت نمیکنند؛ حتی اگر سرفه بیماری سل دارای الگوی صوتی متمایزی باشد. در صورت دریافت نمونه سرفه توسط برنامههای اسمارتفونی و مشارکت زودهنگام بیماران مبتلا به سل در تست (با هزینه بسیار کمتر برای بیمار) میزان مرگ و میر ناشی از بیماری به شدت کاهش خواهد یافت.
ان شاءالله با رسیدن واکسن شر این ویروس منحوس از جامعه ما کم خواهد شد الهی آمین یا رب العالمین
سلام
من کرونا گرفته بودم سرفه های من خشک بودن و طولانی خیلی روزهای سختی بود 😐
این بیماری علائم متفاوتی داره من خودم با این که گرفتم هنوز نمیدونم سرفه خشک علائم این بیماریه یا سرفه خلط دار