حدود دو ماه پیش، اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی، با حضور رئیس جمهور، برگزار شد. در این جلسه بنا شد که با توجه به نزدیک شدن زمان آغاز سال تحصیلی جدید، مرکز ملی فضای مجازی، چارچوب آموزش در فضای مجازی را نهایی کرده و به شورای عالی ارائه دهد.
اکنون سند الزامات سامانههای الکترونیکی آموزش و پرورش و شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) ابلاغ شده است. مرکز ملی فضای مجازی، هدف این سند را افزایش پایداری و تداوم خدمترسانی سامانه شاد، بهعنوان بخشی از زیستبوم جدید تعلیم و تربیت رسمی و عمومی کشور، اعلام کرده است.
این سند از دو ماده تشکیل شده؛ در ماده یک این سند وظایفی برای وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است. طبق این ماده، آموزش و پرورش باید تمهیدات لازم جهت استمرار فعالیت سامانه شاد را چه در دوران همهگیری کرونا و چه در دوران پساکرونا، فراهم سازد و ظرف یک ماه، وزیر آموزش و پرورش باید یک نماینده تام الاختیار از سمت خود انتخاب و معرفی کند تا راهبری سامانه شاد را بر عهده بگیرد.
در ماده دو این سند، وظایفی برای سازمان برنامه و بودجه کشور در نظر گرفته شده است. طبق سند مذکور، این سازمان باید در قانون بودجه سنواتی کشور، یک ردیف مشخص، ذیل بودجه وزارت آموزش و پرورش تعریف کند تا در راستای توسعه آموزش و پرورش مجازی هزینه شود.
در ادامه بند دوم، سازمان برنامه و بودجه کشور، باید کمک مالی یا تسهیلات ارزان قیمت بانکی در اختیار دانشآموزان و معلمان کمتر برخوردار قرار دهد تا بتوانند ابزار دسترسی به سامانه شاد را تهیه کنند.
بر اساس این سند، همچنین باید تا پایان همهگیری کرونا، دسترسی دانشآموزان و معلمان به شبکه شاد رایگان شود و تامین بودجه موردنیاز برای هزینه ترافیک شاد برعهده سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود.