سالی فاجعه‌بار برای اینترنت اکسپلورر

Microsoft-Patch-Internet-Explorer-Zero-Day-Vulnerability

شاید سال 2014 برای بسیاری از کمپانی‌ها و محصولات، سال شکوفایی بوده است و شاید برخی از شرکت‌ها در طول این سال با افت روبرو شده‌ باشند ولی بدون شک بزرگ‌ترین بازنده سال 2014 تا به امروز را می‌توان مرورگر مایکروسافت دانست زیرا با ثبت رکورد جدیدی در حفره‌های امنیتی سالی فاجعه‌بار برای اینترنت اکسپلورر رقم خورده است.

در شش ماه نخست سال 2014، این مرورگر پیش‌ازاین محبوب به رکورد جدید درزمینهٔ مشکلات امنیتی دست یافت که این محصول را از این نظر، بالاتر از هر محصول دیگری در تاریخ قرار داد. این محصول تابه‌حال در سال 2014 با 133 حفره خطرناک امنیتی روبرو بوده است که رکورد قبلی را که برابر با 130 حفره امنیتی بود، جابجا نموده است. جالب اینجاست که تعداد کل حفره‌های امنیتی یافت شده در اینترنت اکسپلورر در سال 2013، کمتر از تعداد پیدا شده در شش ماه نخست سال جاری میلادی است که این امر نشان از وضعیت اسف‌بار این مرورگر وب دارد.

نکته دیگری که ممکن است برای شما جذاب باشد نیز این است که مجموع حفره‌های امنیتی مرورگرهای موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم، روی‌هم به‌اندازه حفره‌های موجود در اینترنت اکسپلورر نیست و این دو مرورگر شرکت‌های موزیلا و گوگل، به‌مراتب امن‌تر از مرورگر مایکروسافت هستند. در این میان دانستن این امر نیز مهم است که بیشتر حفره‌های امنیتی مرورگرهای کروم و فایرفاکس، به خود مرورگر بازنمی‌گردد و در ساختار فلش ‌پلیر آن‌ها نهفته است و همین امر نشان از این دارد که این موارد قابل‌رفع هستند ولی بسیاری از حفره‌های امنیتی اینترنت اکسپلورر به ساختار معماری داخلی این مرورگر بازمی‌گردد که این امر، رفع این موارد را دشوار خواهد ساخت.

مایکروسافت در سال گذشته میلادی اعلام کرده بود که مشکل اصلی اینترنت اکسپلورر در مرورگرهای قدیمی این شرکت بوده است و به همگان توصیه کرده بود که به نسل جدید این مروگر مهاجرت نمایند ولی نسل جدید اینترنت اکسپلورر نیز نتوانسته است تا حتی به سطح انتظاراتی که از یک مرورگر امن می‌رود، نزدیک شود.

اینترنت اکسپلورر 11 در ماه اکتبر سال گذشته عرضه شد ولی 80 روز پس از عرضه آن بود که مایکروسافت مجبور به عرضه پچ ویژه رفع مشکلات عمده آن شد ولی این مشکلات به نظر آن‌قدر زیاد می‌رسند که شاید ارزش رفع کردن را نداشته باشند و اگر مایکروسافت از نو به فکر ساخت یک مروگر حدید بیفتد بتواند با هزینه کمتر و شرایط بهتری محصول خود را به دست کاربران جهانی برساند.

شاید اگر مایکروسافت حضور اینترنت اکسپلورر در ویندوز را اجباری نکرده بود اکنون با نابودی کامل این مروگر روبرو شده بودیم ولی با اجبار مایکروسافت برای داشتن این مرورگر بر روی دستگاه‌های ویندوزی نمی‌توان انتظار داشت که به این زودی از شر این مروگر پر عیب و ایراد خلاص شویم و تنها باید آن را نادیده بگیریم.

3 در مورد “سالی فاجعه‌بار برای اینترنت اکسپلورر”

  1. دوست عزیز !!
    مث اینکه شما دانشجو نبودی!!!
    یکی از مهم ترین مواردی که تو ایران این مرورگرو زنده نگه داشته، گلستانه که فقط با این مرورگر باز میشه!! //:

    1. احمد محمدحسینی

      دوست عزیز من
      من دانشجو بودم ولی ورودی سال 80 🙂
      الان هم دانشجو هستم ولی نه داخل ایران پس موردی که شما میگین کاملا متین هست و به ناآگاهی من از شرایط دانشجویان ایرانی و معضلات اینترنتی اونها برمیگرده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH