دوربین‌های موبایلی در 3 الی 5 سال آینده از مدل‌های DSLR پیشی خواهند گرفت!

در حال حاضر محبوبیت دوربین‌های اسمارت‌فونی در مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای بسیار بیش‌تر است. با این‌حال کیفیت تصاویر ثبت شده توسط گوشی‌های هوشمند معمولا با دوربین‌های DSLR برابری نمی‌کند. اما به گفته یکی از مدیران ارشد کمپانی کوالکام این وضعیت احتمالا به‌زودی دستخوش تغییر خواهد شد.

جاد هیپ؛ معاون ارشد واحد مدیریت محصولات دوربین، بینایی کامپیوتر و ویدیو در شرکت کوالکام اخیرا طی مصاحبه‌ای با وبسایت Android Authority به تشریح نگرش خود پیرامون آینده عکاسی اسمارت‌فونی پرداخته است. به گفته وی سرعت پیشرفت سنسورهای تصویربرداری، پردازنده‌ها و فناوری هوش مصنوعی برای اسمارت‌فون‌ها در مقایسه با سایر بخش‌های صنعت به‌مراتب بیش‌تر است. این پدیده به اسمارت‌فون‌ها کمک می‌کند تا ظرف مدت 3 الی 5 سال آینده از دوربین‌های DSLR پیشی بگیرند.

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که دوربین‌های اسمارت‌فونی چگونه می‌توانند از مدل‌های DSLR پیشی بگیرند؟ در پاسخ بایستی اعلام کرد که فناوری‌های هوش مصنوعی، پردازش سریع‌‌تر داده‌ها و نوآوری سریع‌‌تر در حوزه سنسورهای موبایلی به تحقق این سناریو کمک خواهند کرد.

به گفته جاد هیپ، عکاسی مبتنی بر هوش مصنوعی به 4 مرحله مختلف قابل تفکیک است. در مرحله نخست، هوش مصنوعی یک شی یا صحنه خاص در تصویر را تشخیص می‌دهد. در مرحله دوم، هوش مصنوعی به کنترل شاخص‌هایی موسوم به 3A می‌پردازد. این شاخص‌ها شامل فوکوس خودکار (Auto-focus)، تنظیم خودکار توازن رنگ سفید (Auto-white balance) و نورپردازی خودکار (Auto-exposure) هستند. در مرحله سوم، هوش مصنوعی بخش‌ها یا عناصر مختلف صحنه را درک می‌کند. به باور آقای جاد اکنون صنعت اسمارت‌فون در این جایگاه قرار دارد. همچنین به گفته وی در مرحله چهارم، هوش مصنوعی از توانایی کافی برای پردازش کامل یک تصویر برخوردار خواهد بود.

به گفته وی نهایتا کاربران با بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌توانند عکسی شبیه به صحنه‌های نشنال جئوگرافیک را تولید کنند. در چنین شرایطی رنگ‌ها، بافت، توازن رنگ سفید و تمامی مشخصه‌های دیگر عکس‌ها به‌صورت خودکار تنظیم خواهند شد. بدین‌ترتیب تصاویر مطابق با سلیقه کاربران نمایش داده خواهند شد. به گفته آقای هیپ تا زمان دستیابی به این فناوری هنوز 3 الی 5 سال دیگر باقی مانده است. همچنین در آینده هوش مصنوعی مهم‌ترین نقش را در عکاسی ایفا خواهد کرد.

به گفته آقای هیپ، قدرت پردازشی تراشه‌های اسنپ‌دراگون برای گوشی‌های هوشمند بسیار بیش‌تر از آن چیزی است که در بزرگ‌ترین و قدرتمندترین دوربین‌های اختصاصی ساخت شرکت‌های کانن و نیکون مشاهده می‌شود. این موضوع به اسمارت‌فون‌ها کمک می‌کند تا صحنه‌ها را به‌صورت هوشمندانه تشخیص داده و بر اساس آن، جنبه‌های مختلف یک تصویر را تنظیم نمایند. در نتیجه اسمارت‌فون‌ها علیرغم استفاده از سنسورهای تصویربرداری و لنزهای با اندازه کوچک‌تر نسبت به دوربین‌های DSLR قادر به تولید تصاویر درخشانی هستند.

تراشه‌های اسمارت‌فونی آینده یه‌مراتب قدرتمندتر خواهند بود

به گفته آقای هیپ در آینده توان پردازشی تراشه‌ها و در نتیجه قابلیت‌های هوش مصنوعی آنها ارتقاء خواهد یافت. این موضوع امکان دستیابی اسمارت‌فون‌ها به چهارمین مرحله عکاسی مبتنی بر هوش مصنوعی را فراهم می‌کند. در این مرحله هندست‌ها قادر به درک تفاوت‌های میان پوست، مو، پارچه، بافت پس‌زمینه و سایر موارد خواهند بود. همچنین وی بر این باور است که فرآیند توسعه حسگرهای دوربین برای اسمارت‌فون‌ها در مقایسه با سایر بخش‌های صنعت از سرعت بالاتری برخوردار بوده و پیشرفت‌های بیش‌تری را نیز تجربه کرده است.

جاد هیپ ادعا می‌کند که نوآوری سریع در قدرت پردازش و حسگرهای دوربین اسمارت‌فونی به هندست‌ها کمک می‌کند تا در مقایسه با دوربین‌های DSLR تصاویر بهتری را ثبت نمایند. با توجه به سرعت پیشرفت دوربین‌های اسمارت‌فونی طی سالیان اخیر چنین ادعایی کاملا منطقی به‌نظر می‌رسد. امروزه برترین اسمارت‌فون‌های دوربین‌دار از جمله سامسونگ گلکسی S22 اولترا قادر به ثبت تصاویری با کیفیت همتراز با برخی دوربین‌های DSLR در حالت خودکار هستند.

سال گذشته شرکت سامسونگ اقدام به عرضه 2 سنسور دوربین 200 مگاپیکسلی با اسامی ISOCELL HP1 و ISOCELL HP3 کرد. سنسور ISOCELL HP1 در اسمارت‌فون موتورولا اج 30 اولترا به‌کار گرفته شد؛ در حالی‌که ISOCELL HP3 در سری شیائومی 12T مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بی‌تردید بررسی کیفیت تصاویر ثبت شده با استفاده از این حسگر امری جالب توجه خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH