کوالکام از تراشه پرچم‌دار اسنپدراگون 8 نسل 2 رسما رونمایی کرد

کوالکام یکی از تولیدکنندگان پیشرو تراشه‌های اسمارت‌فونی در جهان به‌شمار رفته و امروز از نسل جدید تراشه‌های پرچم‌دار سری اسنپدراگون خود رونمایی کرده است. این تراشه برای اسمارت‌فون‌های پیشرفته معرفی شده و اسنپدراگون 8 نسل 2 نام دارد. این تراشه همان‌طور که نام آن نیز نشان می‌دهد؛ جانشین تراشه پرچم‌دار سال گذشته موسوم به اسنپدراگون 8 نسل 1 به‌شمار رفته و با تمرکز بر عملکرد بهتر و بهره‌وری بالاتر خصوصا در رابطه با امور مرتبط با هوش مصنوعی عرضه شده است.

پردازنده کریو در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 شامل یک هسته بسیار قدرتمند از نوع ARM Cortex-X3 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز، چهار هسته کارآمد با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و سه هسته کم‌مصرف با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است. بدین‌ترتیب سرعت هسته‌های پردازشی در مقایسه با تراشه سال گذشته بین 200 تا 300 مگاهرتز افزایش یافته است. بر اساس اعلام کمپانی، سرعت CPU در مقایسه با نسل قبلی 35 درصد و میزان بهره‌وری انرژی نیز 40 درصد بهبود یافته است.

همچنین کوالکام مدعی شده که عملکرد پردازنده گرافیکی آدرنو 25 درصد ارتقاء یافته و میزان بهره‌وری انرژی آن نیز 45 درصد بهبود پیدا کرده است. همچنین پلتفرم جدید اسنپدراگون از قابلیت ردیابی پرتوی مبتنی بر شتاب‌دهنده سخت‌افزاری پشتیبانی می‌کند. این تراشه از فناوری‌های حافظه با سرعت بالاتر، حافظه‌های رم LP-DDR5X با حداکثر فرکانس 4200 مگاهرتز و حافظه ذخیره‌سازی جدید UFS 4.0 پشتیبانی می‌کند.

تراشه جدیدا معرفی شده اسنپدراگون 8 نسل 2 همانند اسنپدراگون 8 نسل 1 با استفاده از فرآیند 4 نانومتری تولید شده است. از جنبه ویژگی‌های نمایشگر نیز این تراشه از پنل‌هایی با رزولوشن +QHD و نرخ نوسازی 144 هرتزی یا رزولوشن 4K با نرخ نوسازی 60 هرتزی پشتیبانی خواهد کرد. همچنین از نمایشگرهای خارجی با حداکثر رزولوشن 4K، نرخ نوسازی 60 هرتزی، عمق رنگ 10 بیتی، قابلیت پوشش‌دهی فضای رنگی 2020، استاندارد +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی می‌شود.

در بخش دوربین نیز از یک ISP سه‌گانه 18 بیتی استفاده شده است. این ISP از حداکثر 3 دوربین 36 مگاپیکسلی به‌صورت همزمان یا یک دوربین منفرد با حداکثر رزولوشن 200 مگاپیکسل پشتیبانی می‌کند. بعلاوه از سنسورهای دوربین 108 مگاپیکسلی با تاخیر شاتر صفر پشتیبانی می‌شود. بعلاوه کوالکام قابلیت پشتیبانی از حسگرهای دوربین تولیدی سونی و سامسونگ را بهبود بخشیده است. سنسورهای سونی با قابلیت DOL-HDR و حسگر 200 مگاپیکسلی سامسونگ موسوم به ISOCELL HP3 برای کار با ISP تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 بهینه‌سازی شده‌اند.

کوالکام اعلام کرده که به لطف بهینه‌سازی‌های اعمال شده در پردازنده Hexagon، عملکرد تراشه در زمینه هوش مصنوعی تا 4.35 برابر سریع‌تر شده است. همچنین کمپانی مدعی شده که این تراشه قادر به انجام وظایف پیچیده‌تری نظیر ترجمه یک زبان به چندین زبان به‌صورت آنی است. همچنین تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 برای نخستین بار از فناوری وای‌فای 7 پشتیبانی می‌کند.

این تراشه مجهز به مودم اسنپ‌دراگون X70 کوالکام است؛ مودمی که ضمن برگزاری کنگره جهانی موبایل در اوایل سال 2022 معرفی شد. این مودم به منظور ارتقاء عملکرد اتصال 5G از پردازنده هوش مصنوعی اختصاصی بهره گرفته و از اتصال 5G فعال روی 2 سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند. این موضوع بدان معناست که کاربران می‌توانند از 2 شبکه 5G متفاوت به‌صورت همزمان استفاده کنند.

کوالکام فهرست شرکای تجاری جهت استفاده از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 را اعلام کرده و به اسامی شرکت‌هایی نظیر اوپو، موتورولا و ایسوس اشاره نموده است. با این‌حال نام سامسونگ در این فهرست به چشم نمی‌خورد. با این‌حال تقریبا می‌توان اطمینان داشت که گوشی‌های سری گلکسی S23 سامسونگ از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 استفاده خواهند کرد. بر اساس اعلام کوالکام، اسمارت‌فون‌های مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 تا پایان سال جاری عرضه خواهند شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH