تلاش جدید دولت برای محدود کردن خرید تتر توسط کاربران صرافی‌های ارز دیجیتال

انتهای ماه آذر بود که در خبری اعلام کردیم سقف تراکنش کاربران با حساب صرافی‌های ارز دیجیتال نصف شد.

بر اساس اطلاعیه‌ای که بانک مرکزی در آن زمان به شرکت‌های پرداخت‌یار و شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت یا همان شاپرک ارسال کرده بود، سقف واریز در هر تراکنش درگاه‌های صرافی‌های ارز دیجیتال از 50 میلیون تومان به 25 میلیون تومان کاهش پیدا کرد.

البته سقف کلی تراکنش در آن زمان روزانه 100 میلیون تومان بود و هر کاربر می‌توانست برای واریز 100 میلیون تومان، 4 تراکنش 25 میلیون تومانی با کارت بانکی خود انجام دهد.

اما این قانون از هشتم دی ماه تغییر کرد، بر اساس اطلاعیه جدیدی که صرافی‌های ارز دیجیتال منتشر کرده‌اند، سقف واریز روزانه از درگاه بانکی برای هر کد ملی به 25 میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.

درواقع کاربران قبلا می‌توانستند در روز چهار واریز 25 میلیون تومان به صرافی‌های ارز دیجیتال داشته باشند اما حالا تنها می‌توانند 25 میلیون تومان به‌صورت روزانه به صرافی مورد نظر خود واریز کنند. این محدودیت جدید موجب کاهش تراکنش‌های روزانه صرافی‌های ارز دیجیتال می‌شود و درواقع مختل کننده فعالیت این صرافی‌ها و کاربرانشان خواهد بود.

در همین راستا با مدیر یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر داخلی به گفتگو نشستیم و نظر ایشان را در خصوص اعمال محدودیت جدید جویا شدیم:

به نظر شما چرا چنین محدودیت‌هایی برای پلتفرم‌های ارز‌های دیجیتال ایجاد شده؟

هدف از چنین کاری، ایجاد محدودیت برای خروج ارز و همچنین جلوگیری از تبدیل ریال به رمزارزهایی چون تتر بوده است. از آنجایی که بازار ارزهایی چون تتر، همسان با بازار دلار رشد می‌کند، پس از نظر دولت،‌ چنین معاملاتی، شبیه به خرید و فروش در بازارهای غیر رسمی ارز تلقی شده و به دنبال ایجاد محدودیت از طریق ابزارهای در اختیارش خودش است.

آیا برای برداشت از حساب در پلتفرم‌های ارز‌های دیجیتال هم محدودیتی اعمال شده یا خیر؟

خیر! برداشت‌های ریالی همانند سایر حساب‌ها بوده و فعلا هیچ محدودیتی برای آن‌ها اعمال نشده است.

به نظر شما این محدودیت‌ها چه تبعاتی داشته و آینده این بازار را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

 در کوتاه مدت ممکنه دولت را به هدف خودش که کاهش دادن این معاملات هست، برسونه اما در میان مدت، باعث می‌شه که کاربران اقدام به خروج یا کاهش فعالیت در صرافی‌های داخلی کنند و قاعدتا این فعالیت را با صرافی‌های خارجی جایگزین می‌کنند که هم به خروج ارز سرعت بیشتری می‌بخشه و هم امکان بلوکه شدن حساب کاربران، کلاهبرداری، عدم دسترسی به دارایی و… را افزایش خواهد داد.

در کل دخالت بیش از حد دولت در معاملات بازار رمز ارزها، باعث زیرزمینی شدن و افزایش خسارت‌ها خواهد شد و به هیچ عنوان چنین کاری را توصیه نمی‌کنم!

ممکنه این محدودیت‌ها روی قیمت ارزهایی همچون تتر تاثیر بگذارد؟

 در حال حاضر بعید می‌دونم اما در صورت اعمال محدودیت‌های شدیدتر، می‌تونه تا حدی تاثیر گذار باشه و مهم‌تر از قیمت، روی امنیت معاملات تاثیر منفی بگذاره

چند درصد از کاربران شما واریز بیش از 25 میلیون تومان داشتند و با این قانون آیا فعالیت آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد؟

کمتر از ۱۰ درصد کاربران واریزهای بیش از ۲۵ میلیون تومان دارند و برای همین در شاکله اصلی بازار تفاوت محسوسی ایجاد نمی‌کنه اما حجم مارکت را کوچک‌تر خواهد کرد. البته راهکارهایی مثل ایجاد چند اکانت با شماره ملی‌های مختلف هم وجود داره که صرفا سبب پر رنگ شدن روش‌های دلالی شده و احتمال به خطر افتادن حساب بانکی کاربران افزایش پیدا می‌کنه!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH