یکی از کارشناسان فعال در صنعت خودرو اعلام کرده که خودروهای وارداتی که به صورت مستقیم از عمان و دبی وارد کشور میشوند و از شرکت خاصی خریداری نمیشوند، بدون شک، صفر نیستند! در نتیجه خدمات پس از فروش خوبی هم نخواهند داشت.
شرکتهایی که قصد دارند خودرویی را وارد کشور کنند، باید برای ارائه خدمات پس از فروش تعهد محضری بدهند. اما نکتهای که اینجا اهمیت دارد، این است که این شرکتها در کشور نمایندگی رسمی ندارند و با واسطه خرید و فروش میشوند.
اوایل دیماه بود که پس از 4 سال ممنوعیت واردات خودرو، اولین محموله خودروهای وارداتی از طریق بندر لنگه وارد کشور شد. طبق گفتهها، این محصولات به زودی در بورس کالا عرضه میشوند.
کارشناسان نگران خدمات پس از فروش این خودروها هستند.
خودروهای وارداتی ضمانت پس از فروش دارند؟
این شرکتها، نمایندگی رسمی در ایران ندارند، با این وجود چطور قرار است خدمات پس از فروش را به مشتریان ارائه کنند؟ پاسخ روشنی وجود ندارد.
خودروهای وارداتی از دبی و عمان، صفر نیستند!
امیرحسین کاکایی که کارشناس صنعت خودرو است، در رابطه با همین موضوع اعلام کرد هر واسطه یا شرکتی که در حوزه واردات خودرو فعالیت دارد، باید مدارک فنی کمپانی خودرو خریداری شده را ارائه کند. با این اقدام، میتوان راحتتر متوجه شد که این خودروها پاسخگوی استانداردهای خودرویی در کشور هستند یا خیر! همچنین واردکنندگان باید به خریداران تعهد 10 ساله خدمات پس از فروش را بدهند.
او اضافه کرد که این بار نیز چیزی عملی نخواهد شد. اگر این خبر صحت داشته باشد، بدترین خودروها را به اسم خودروی وارداتی تحویل مردم خواهند داد.
این خودروها به طور مستقیم از شرکتی خریداری نشدند بلکه از بازار دبی و عمان وارد کشور شدند. هیچ تضمینی برای صفر بودن این خودروها وجود ندارد. نکته ترسناکتر این است که نام هیچکدام از شرکتهای محبوب که 40 سال خودرو به ایران وارد میکردند، در این لیست وجود ندارد. حتی شما نمیتوانید نام شخصی که بعد از 4 سال ممنوعیت واردات، اولین خودرو را به کشور وارد کرده، در جایی ببینید!
واردات خودرو، پر از ابهام!
او اضافه کرد واردات خودرو در تعداد پایین بسیار عجیب است؛ شرکتهای مشهور هنوز نمیتوانند خودرویی را وارد کشور کنند، اما فردی که هیچ سررشتهای از واردات و صنعت خودرو ندارد، به راحتی اقدام به واردات خودروهای احتمالا دست دوم کرده است.
ممنوعیت واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو
به گفته امیرحسین کاکایی، اگر خودرویی به کشور وارد میشود، همزمان باید قطعات آن نیز وارد کشور شود. اوضاع بازار لوازم یدکی و خدمات پس از فروش اصلا خوب نیست ولی آنچه اهمیت دارد این است که خودروهایی که شاید صفر نباشند وارد کشور شدهاند ولی از واردات قطعات آنها به کشور خبری نیست!
دولت وعده داده بود که خودروهای اقتصادی بیشتری در چرخه بازار قرار بگیرند تا بین خودروسازان رقابت ایجاد کنند. اما متأسفانه با این نوع از واردات، این قول نیز عملی نشد و احتمالا وضع بازار خودرو بدتر هم بشود. این نوع از واردات اصلا رقابتی نیستند.
شرکتی مانند کوشا خودرو که اصلا شناختهشده نیست، چطور میتواند به مردم تضمین کند که خدمات پس از فروش خواهد داشت؟ شبکهای از این نوع خدمات باید قبل از واردات خودروها در دسترس افراد قرار بگیرد. اما تاکنون چنین چیزی رخ نداده است.
او در آخر اشاره کرد که قبل از واردات، باید میزان تعرفه، خدمات و سایر قوانین واردات خودرو به مردم گفته شود. با این وجود، باز هم شاهد گرانی خودروها و نوسانات شدید بازار خواهیم بود.