شرکت گوگل اعلام کرده است که نسخه 64 بیتی مرورگر وب خود را برای پلتفرمهای مجهز به سیستمعامل ویندوز ارائه خواهد کرد و در این میان، مسئولان این شرکت محصول پیش رو بسیار قدرتمند میدانند ولی حقیقت چیست. سوالی که ما در این مقاله مطرح میکنیم این است: گوگل کروم 64 بیتی برای ویندوز، نیرومند یا پرمدعا؟ کدام لقب برای این محصول برازنده خواهند بود.
جواب سوال بالا را میتوان بر اساس شواهد موجود و استفاده کوتاهمدت، گزینه اول دانست زیرا نسخه ارائهشده توسط این شرکت در روز یکشنبه، رده متفاوتی از توانایی را از خود نشان داده است. این محصول که میتوانید از لینک زیر آن را دانلود نمایید شامل امکانات بسیار مفید و سرعت بسیار بالاتری نسبت به نسخه 32 بیتی است.
https://www.google.com/chrome/browser/?platform=win64
این نسخه از مرورگر گوگل کروم که با نام کروم 37 شناخته میشود در نخستین گام تفاوتی را با نسخه اصلی و 32 بیتی نشان نمیدهد ولی کافی است مدتی با آن کارکنید تا بفهمید تفاوتهای این مرورگر تا چه اندازه هستند. البته این مرورگر برای ویندوز عرضهشده است ولی هنوز از نسخه مخصوص مک آن خبری نیست و هنگامیکه از مسئولان گوگل درباره این موضوع پرسیده میشود، آنها پاسخ میدهند که پروژه گوگل کروم 64 بیتی برای سیستمعامل مک را در برنامههای خود دارند و در حال حاضر نیز گروه برنامهنویسان گوگل در حال کار کردن بر روی این مرورگر هستند.
ازجمله مزایای این نسخه جدید از کروم میتوان به استفاده از شبکههای استریم ویدئویی اشاره نمود، این مرورگر خواهد توانست تا در پخش تصاویر آنلاین ویدئویی با کیفیت HD، 15 درصد بهتر از نسخه قدیمی کار کند که البته این رقم بنا به ادعای ویل هریس، برنامهنویس پروژه کروم، محاسبه و عرضه شده است ولی در عملکرد حقیقی و تست شخصی من نیز تغییر سرعت استریم ویدیوهای HD از روی شبکه یوتیوب کمی بهبود یافته بود.
دیگر مشکلی که بهشخصه با نسخه 32 بیتی گوگل کروم داشتم، تعداد بالای کرش شدن این مرورگر بود که واقعا در برخی از موارد اعصابخردکن بود. شایانذکر است که این موضوع هیچ ارتباطی با سختافزار سیستم من نداشت زیرا یک پردازنده چهار هستهای و 8 گیگابایت رم مسلما از پس اجرای یک مرورگر وب بر خواهند آمد ولی در نسخه 64 بیتی تا به امروز و در کار کردن مداوم من با اینترنت و حتی گشودن بیش از 50 تب همزمان، هنوز مشکل کرش شدن مرورگر اتفاق نیفتاده است.
یکی از نکات جالبی که مسئولان گوگل به آن اشاره کردند نیز به ارتباط بین دو نسخه مرورگر کروم بازمیگردد. مسئولان گروه طراحی کروم معتقدند که عرضه کروم 37 میتواند بر روی عملکرد کروم 32 بیتی نیز تاثیر مثبت بگذارد. این موضوع بهاینترتیب است که با مهاجرت تعداد مشخصی از کاربران کروم به نسخه 64 بیتی آن، میزان ترافیک پردازش آنلاین داده در سرورهای آنلاین نسخه 32 بیتی نیز کاهش مییابد و همین امر نیز موجب خواهد شد تا سرعت کارکرد مرورگر 32 بیتی گوگل بتواند در امور ارائه خدمات آنلاین مربوط به مرورگر وب، عملکرد بهتری را ارائه کند.
یکی از نکات مثبت دیگر کروم 37 را نیز میتوان در ساختار نمایش متن دانست. این مرورگر توانسته است تا از ساختار Direct Write ویندوز استفاده بهینه نموده و کاملا با آن همخوان شود و به همین دلیل نیز سرعت رندرینگ تصاویر و متنها بر اساس سختافزار میزبان، متغیر بوده و بهتر از نسخه 32 بیتی خواهند بود تا کیفیت متن موجود در مرورگر وب بتواند در بهترین حالت ممکن به استفادهکننده از این مرورگر ارائه شود.
درمجموع و با توجه به تجربه شخصی من از استفاده کوتاهمدت از این مرورگر، میتوان گفت که سرعت عملکرد این مرورگر با پیشرفت روبرو شده است و نمیتوان این پیشرفت را کتمان نمود ولی ازنظر امنیتی هنوز نمیتوان تعیین نمود که کدام نسخه از مرورگرهای کروم امنتر از دیگری است. اگر شما نیز دستگاهی دارید که سختافزار آن از نوع 64 بیتی است، برای دریافت این نسخه جدید از کروم یعنی کروم 37، هیچ تردیدی به خود راه ندهید زیرا مانند تمامی مرورگر شرکت گوگل، این نسخه نیز کاملا رایگان است و امکانات آن بهتر از نسخه پیشین بوده است.
البته درزمینه امنیتی نیز گوگل مدعی است که تستهای امنیتی فراوانی را بر روی این مرورگر به اجرا درآورده است و حتی 51 هزار دلار جایزه برای هکرهای کلاهسفید مشخص کرده است تا حفرههای امنیتی احتمالی موجود در این مرورگر را شناسایی نموده و به این شرکت ارائه کنند. جالب اینجاست که تا به امروز نزدیک به 30هزار دلار از این جایزه تنها توسط یک هکر مشهور با نام سایبری lokihardt@asrt، کسب شده است. این هکر توانسته است تا به مسئولان گوگل کمک کند تا راههای حمله به سیستم جاوا اسکریپت 8 موجود در این مرورگر را ببندند و سیستم محافظتی ویژهای با نام سندباکس را برای مرورگر وب کروم 37 اعمال کنند.
بهاحتمال فراوان پس از مدتی شاهد عرضه نسخههای بهینهسازی شده از مرورگر وب گوگل کروم برای پلتفرمهای همراه نیز باشیم زیرا بهتازگی مشکلاتی در نسخههای موبایل این مرورگر رخ داده بودند که سرعت عملکرد این مرورگر محبوب را بر روی تلفنهای همراه هوشمند کاهش داده بودند.
کروم مرورگر خوبیه بیشتر سایتا رو سریع باز میکنه بیشتر مترجمش خوشم میاد که بخوام سایتی رو ترجمه کنم با اون میرم
نسخه 37 باید جالب باشه و همین طور هم هست