نسخه سفارشی تراشه پرچمدار آینده کوالکام احتمالا توسط سامسونگ تولید می‌شود

واحد تولید نیمه‌هادی سامسونگ موسوم به Samsung Foundry در زمینه ساخت تراشه‌های طراحی شده توسط شرکت‌هایی که فاقد امکانات تولیدی هستند؛ فعالیت می‌کند. با این‌حال فناوری فرآیند 3 نانومتری این شرکت عملکرد چندان مناسبی نداشته و Samsung Foundry موفق به دریافت سفارش‌های چشمگیر از طراحان برتر تراشه نشده است. بر اساس برخی گزارش‌ها برند کره‌ای حتی در تولید تراشه اگزینوس 2500 به میزان مورد نیاز برای واحد موبایل خود نیز ناکام بوده است.

در نتیجه این شرکت بایستی بار دیگر توان رقابتی خود را احیاء نماید؛ چرا که در غیر این‌صورت میلیاردها دلار به جیب رقیب تایوانی یعنی TSMC سرازیر خواهد شد. آمادگی سامسونگ برای آغاز تولید تراشه‌های 2 نانومتری در مقیاس کلان احتمالا کورسوی امیدی را برای این شرکت به وجود آورده است. یک گزارش جدید ادعا می‌کند که کوالکام احتمالا تولید نسخه ویژه‌ای از تراشه پرچمدار اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 را به Samsung Foundry واگذار خواهد کرد.

بدین‌ترتیب پس از مدت‌ها احتمالا اوضاع برای واحد تولید نیمه‌هادی سامسونگ بهبود خواهد یافت. کوالکام طی مدت سه سال گذشته تولید هیچ‌کدام از تراشه‌های بزرگ خود را به Samsung Foundry محول نکرده است. سامسونگ پیش‌تر مسئولیت تولید تراشه‌های کوالکام با استفاده از گره‌های فرآیندی 4 و 5 نانومتری را بر عهده گرفته بود. از آن زمان به بعد، کوالکام بنا بر برخی مشکلات، تولید تمامی تراشه‌های زیر 4 نانومتری خود را به کمپانی TSMC واگذار نموده است (اکثر گزارش‌ها ادعا می‌کنند که این تصمیم با توجه به مشکلات مربوط به بازدهی تولید اتخاذ شده است). در این میان حتی تراشه اسنپدراگون 8 الیت مورد استفاده در کلیه گوشی‌های خانواده گلکسی S25 سامسونگ نیز توسط TSMC تولید شده است.

بر اساس گزارش‌ها Samsung Foundry در حال هماهنگی برنامه‌ها با کوالکام برای تولید یک تراشه 2 نانومتری است. این نیمه‌هادی احتمالا اسنپدراگون 8 الیت 2 نسل 2 نامگذاری خواهد شد. این تراشه نبایستی با اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 اشتباه گرفته شود؛ پردازنده‌ای که بر پایه آخرین نسل فرآیند 3 نانومتری TSMC تولید شده و احتمالا برای گوشی‌های خانواده گلکسی S26 سامسونگ نیز به‌کار گرفته خواهد شد.

بر اساس این گزارش بعید است که سامسونگ کل فرآیند تولید این تراشه را بر عهده بگیرد. در عوض این شرکت، نسخه سفارشی تراشه‌های رده بالا اسنپدراگون موسوم به “for Galaxy” را تولید خواهد کرد (کوالکام طی مدت چند سال گذشته این تراشه سفارشی را در اختیار سامسونگ قرار داده است). این نیمه‌هادی‌ها نسخه‌ اورکلاک شده تراشه‌های پرچمدار کوالکام به‌شمار رفته و در گوشی‌های هوشمند گلکسی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این موضوع نشان می‌دهد که تراشه مذکور احتمالا برای گوشی‌های تاشو سال 2026 سامسونگ از جمله گلکسی زد فولد 8 و گلکسی زد فلیپ 8 به‌کارگیری خواهد شد. بر اساس شنیده‌ها کار طراحی این تراشه در سه ماهه دوم سال 2025 به پایان رسیده و فرآیند تولید ویفر نیز در سه ماهه اول سال 2026 آغاز خواهد شد. گزارش‌ها نشان می‌دهند که این تراشه احتمالا با فرآیند پیشرفته 2 نانومتری سامسونگ و در پایگاه هواسئونگ تولید خواهد شد. ماه گذشته گزارش شد که نخستین ماشین‌آلات EUV مخصوص ساخت تراشه‌های 2 نانومتری در پایگاه هواسئونگ سامسونگ مستقر شده است.

این خبر در صورت صحت به منزله رای اعتماد بزرگ کوالکام به فرآیند 2 نانومتری سامسونگ خواهد بود. این پدیده به‌طور بالقوه راه را برای دریافت سفارش‌های مهم دیگر از سایر شرکت‌های برتر طراح تراشه هموار می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید