همه اندروید را می شناسیم. تقریبا روزی نیست که از این کلمه نشنویم، اما واقعا اندروید چیست؟ معنای کلمه اندروید در واقع روبات انسان نما است، ولی منظور ما الان همان سیستم عامل اندروید است.
تا حالا توجه کردهاید که وقتی کلمه اندروید را بکار میبریم در واقع درباره سه چیز کاملا متفاوت حرف میزنیم؟
اندروید اوپن سورس
گوگل یک اندروید اوپن سورس دارد که شامل تمام موارد سطح پایینی که افراد مختلف برای ساختن یک سیستم عامل به آنها نیاز دارند، است. گوگل این سیستم عامل را در اختیار تمام کسانی که علاقه به ایجاد یک سیستم عامل بر مبنای اندروید دارند قرار میدهد. در ضمن یک چهارچوب برنامهای هم وجود دارد که با وجود آن میتوان اپلیکیشنهای شخص ثالث را ایجاد یا نصب کرد و سپس آنها را در اختیار کاربران قرار داد تا هر جور که میخواهند آنها را اجرا کنند.
نام درست این نسخه در واقع پروژه اوپن سورس اندروید (AOSP) است و در این حالت اندروید برای همه به طور رایگان قابل استفاده است.
اگر از کاستوم رامها استفاده کرده باشید، حتما با این اندروید سرو کار داشتهاید، زیرا توسعه دهندگان شخص ثالث از AOSP استفاده کرده و از آن هرچیزی که برای استفاده در یک تبلت و اسمارتفون یا حتی یک روبات نیاز دارید را ساختهاند.
اندروید معمول
احتمال دارد اندرویدی که دارید از نوع قبلی نباشد و چند بیت اضافهتر داشته باشد تا نسخه ویژهتری از آن ایجاد شود. مهم نیست که چه دستگاهی دارید، اندرویدی که روی دستگاهتان است چند بیت اضافهتر از اندروید اوپن سورس دارد.
اندروید روی دستگاههای سامسونگ، سونی یا اچتیسی همگی از همین نسخهاند، ولی کاملا با هم تفاوت دارند.
اندرویدی که در دستانتان است
برای خیلیها فرقی نمیکند که شما گلکسی S5 داشته باشید یا الجی G3، زیرا آنها میگویند که شما یک اندروید دارید.
درست مثل زمانی که لومیا 635 ویندوزفون است، بلک بری پاسپورت، بلک بری است و آیفون 4S یک آیفون است، سونی اکسپریا Z3 هم یک اندروید است.
جمعبندی تمام هندستهای مجهز به اندروید و “اندروید” نامیدن آنها ایده بدی هم نیست. بالاخره تمام این دستگاهها از برنامههای مشابه و سرویس گوگل استفاده میکنند.
شاید برای خیلیها این القاب گیج کننده باشد، زیرا گوگل تقریبا برای دو چیز کاملا متفاوت از یک نام استفاده میکند. ما هم به عنوان کاربران این سیستم عامل، اوضاع را با نامیدن تمام دستگاههای اندرویدی به نام “اندروید” پیچیدهتر میکنیم.
اما در آخر اندروید، “اندروید” است، حتی اگر چیزهایی به آن اضافه شده باشد!