
راهنمای عمومی برای خرید تلفن همراه (قسمت اول)
همه میدانیم که برای یک عاشق فناوری، لذتی که در خرید یک گوشی هست، در هیچ چیز دیگری نیست!
ممکن است به تازگی با شکستن قلک عروسکی و خالی کردن حساب بانکی خود، عزم خرید یکی گوشی نو کرده باشید. امروز من اینجا هستم تا راهنماییتان کنم که بهترین خرید خود را انجام دهید.
ابتدا نگاهی به امکانات و انتظاراتتان بیندازید و ببینید از گوشی خود چه میخواهید؟ برخی عزیزان همانند یکی از زنان فامیل ما، فقط میخواهند گوشی را 3 ماه یک بار عوض کنند. کاری هم به میزان استفاده از آن ندارند. اما شما اینگونه نباشید. چون در هیچ دستهبندی معتبری دیده نشده که پول شما در رده “علوفه خرس” جای بگیرد! پس آن را با دقت خرج کنید. اولین قدم در خرید، تعیین نیاز است. باید ببینید از گوشی خود چه انتظاری دارید. عکاسی برایتان مهم است، خب یک لومیا 1020 کار شما را راه میاندازد. عاشق موسیقی هستید؟ اچتیسی وان M9 به شما چشمک میزند. گوشی خوشدست میخواهید؟ Z3 کامپکت روبهروی شماست!
پس از تعیین نیاز خود، به سوی سیستم عامل مورد علاقه بروید.
اندروید سیستم عاملی با قابلیت شخصی سازی بالا و برنامههای بسیار و محدودیت کم است. از سوی دیگر اندروید روی گوشیهای پایین رده و میان رده توان اجرای بدون لگ را ندارد و برای لذت بردن کامل از آن، باید به دنبال یک پرچمدار 2015 یا 2014 و یا یک میان رده 2015 با حداقل قیمت 1 میلیون تومان باشید. اندروید ضعفهای امنیتی بسیار زیادی دارد و دنیایی از ویروسها و بدافزارهایش در کمین شما هستند.
iOS سیستم عاملی با سرعت بالا و عملکرد روان، پشتیبانی خوب، امنیت بالا و برنامههایی باکیفیت است. اما تنها مختص به اپل است و قیمت یک آیفون نیز هرگز از 2 میلیون تومان پایینتر نمیآید، مگر هنگامی که قدیمی شود. iOS دارای محدودیتهای بسیار است و در مقابل اندروید کاملا دست بسته به نظر میرسد.
ویندوزفون سیستم عاملی سبک و روان است. به زودی با همگام کردن آن با ویندوز 10، تجربه خوبی خواهید داشت. سیستم عاملی خاص که برای متفاوت بودن بدک نیست، اما متفاوت بودن به چه قیمتی؟ برخی از برنامههای اندروید و iOS برای ویندوزفون عرضه نشدهاند و برخی دیگر از برنامهها که برای آن عرضه شدهاند، کیفیتی کمتر از برنامههای رقبا دارند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد اصلا این سیستم عامل را به عنوان گزینه روی میز خود در نظر نمیگیرند.
پس از شناخت نیاز خود و انتخاب سیستم عامل، گوشیهای مورد نظر خود را پیدا کرده و آنها را با هم مقایسه کنید.
توصیه جدی: تحت هیچ شرایطی برای مقایسه و پرس و جو، به فروشندهها و به خصوص فروشندههای پاساژ علاءالدین مراجعه نکنید. مشخصات گوشیها را در اینترنت مشاهده کرده و با هم مقایسه کنید. هرگز به هیچ فروشندهای مراجعه نکنید.
پس از انتخاب گوشیهایی با سیستم عامل و ویژگیهای مورد نظرتان، آنها را بر اساس قیمت غربال کنید. مثلا شما دوست دارید یک گوشی اندرویدی با دوربین قوی داشتهباشید. گزینههای پیش روی شما بسیارند. تقریبا تمامی پرچمداران سال 2014 و 2015 دوربینهایی قدرتمندی دارند. اما شما نمیخواهید بیش از 1 تا 1 میلیون و 300 هزار تومان خرج کنید. پس تنها میتوانید از بین پرچمداران 2014 انتخاب کنید. اگر برندگرا نباشید که خوب است، اما اگر برند گرا باشید، انتخابهایتان محدود میشود. توصیه ما را جدی بگیرید: هیچ برندی ارزش طرفداری کورکورانه و متعصبانه را ندارد. همه برندهای حاضر در بازار ایران، بزرگ و قابل احترام هستند و هیچکدام یک شبه به اینجا نرسیدهاند. پس تعصب را کنار گذاشته و با دیدی باز به انتخاب بپردازید. برند مهم نیست. اصلا یکی از جملات قصار بنده این است که: هرچه خوب باشد را باید خرید!
پس از انتخاب گوشیهای مورد نظر، در اینترنت به بررسی و تحقیق در مورد آنها بپردازید. بررسیهای تخصصی سایتهای بیطرفی همچون آیتی رسان میتواند به شما کمک کند. میتوانید با مراجعه به قسمت آزمایشگاه آیتی رسان، بررسیهای بیطرفانه همکاران ما را خوانده و از آنها برای تصمیمگیری خود استفاده کنید.
در این مرحله، فقط مشخصات سختافزاری گوشیها و امکاناتشان را با هم مقایسه کرده و آنها را به ذهن بسپارید. در مورد ظاهر آنها تصمیم نگیرید، چون با فتوشاپ و هزار برنامه دیگر، میتوانند گوشی را در عکس زیبا و شیک نشان دهند، در حالی که هنگام در دست گرفتنش حس آجر به شما منتقل شود!
پس از این همه غربال و اعمال فاکتورهای مختلف، احتمالا کمتر از 5 مدل باقی مانده است که بین آنها باید انتخاب کنید. پس از یادداشت کردن نام این گوشیها، بدون قصد خرید، تاکید میکنم بدون قصد خرید به بازار بروید و این گوشیها را از نزدیک ببینید. تکتک آنها را در دست گرفته و به جنس بدنه، استحکام و زیبایی آنها دقت کنید.
احتمالا شما هم متوجه میشوید که کیفیت و زیبایی برخی گوشیها، با آنچه در عکس دیدهاید تفاوت بسیاری دارد! ببینید کدام گوشی هنگام در دست گرفتن، حس بهتری به شما میدهد. قرار است که ماهها و یا حتی سالها (مثل خود من) با این گوشی سر کنید، پس حسی که به شما میدهد از همه چیز مهمتر است. گوشیهایی که برای تست در فروشگاهها و بازارهای موبایل قرار دارند، معمولا روشن هستند و میتوانید با آنها کار کنید. پس یک عکس باکیفیت را از طریق بلوتوث به همه آنها فرستاده و با مشاهده آن عکس در صفحه نمایش آنها، کیفیت صفحه نمایشها را با هم مقایسه کنید. رابط کاربری آنها را زیر و رو کنید، دوربین آنها را امتحان کنید، چند عکس بگیرید و با زوم کردن، میزان نمایش جزییات را در دوربین آنها بسنجید. از یک سوژه یکسان در شرایط مساوی عکس گرفته و خودتان کیفیت عکسها را با هم مقایسه کرده و بهترین دوربین را مشخص کنید. خلاصه اصلا خجالت نکشید و همه جوانب کار را بسنجید. پس از این که گوشی برتر را انتخاب کرده و با همه نقاط قوت و ضعفی که دارد، آن را به دیگر مدلها ترجیح دادید، نوبت یک اقدام بسیار مهم است: فرار!
بله فرار! پس از انتخاب گوشی، باید هرچه زودتر فروشگاه را ترک کنید، چون اکثر فروشندهها میخواهند شما را نگه داشته و با چرب زبانی و تعریف دروغ، گوشی دلخواه خودشان را به شما بفروشند! پس اصلا به حرفشان گوش نکنید. یادتان باشد که امروز قرار نیست شما گوشی بخرید، حتی اگر پول همراهتان باشد!
خب، در این مقاله نحوه انتخاب گوشی مناسب را برای شما عزیزان شرح دادم.
فردا با مقاله دیگری در مورد چگونگی اقدام برای خرید همین گوشی منتخب و راهکارهایی برای جلوگیری از کلاهبرداری در خدمتتان خواهم بود. منتظر بمانید…