اسکیمر چیست ، چه میکند و چگونه باید از شر اسکیمینگ در امان باشیم؟ در ادامه مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
چند صد سال است که در تمام جهان بانکها امین مردم هستند و اغلب افراد پولهای اضافی خود را در آنها نگهداری میکنند تا هم خطر سرقت آنها بهحداقل برسد و هم پولهای راکد، در اقتصاد کشور مورد استفاده قرار گیرند. با وجود اینکه بانکها نهایت سعی خود را در امانتداری میکنند اما در این بین افرادی نیز هستند که سعی میکنند با انجام کارهایی، خودشان را پولدار کنند و اعتماد مردم را نسبت به بانکها از بین ببرند.
در حال حاضر اغلب افراد حتی خریدهای کم بهای خود را نیز از طریق کارتهای عابربانک انجام میدهند که این موضوع نشان از حضور چشمگیر این کارتها در زندگی افراد دارد. برخی افراد از طریق اینترنت اقدام به خرید میکنند که با وجود آسایش و امنیت بالا، امکان سرقت اطلاعات و در نتیجه سرقت پول کاربر از طریق حملات فیشینگ و موارد مشابه وجود دارد. اما در حال حاضر مشکل جدیدی بهوجود آمده که عملا نشان از خبره بودن سارقان دارد.
اسکیمر چیست و روش اسکیمینگ چگونه انجام میشود؟
چند صباحی است که سرقتهایی بهصورت اسکیمینگ (Skimming) خبرساز شدهاند. این نوع از سرقتها به صورت کاملا ساده و حرفهای از طریق عابربانک صورت میگیرند.
به زبان ساده اسکیمر وسیله و یا حتی شخصی است که یک کپی از کارت بانکی شما میسازد! در این نوع از سرقت، سارق یک بخش جدیدی را به عابربانک متصل میکند که تفاوت بسیار کمی با شکل اصلی عابربانک دارد (یک قسمت جدید به بخش کارتخوان افزوده میشود). از طریق این بخش، سارق میتواند تمام اطلاعات کارت را ذخیره کند؛ به نوعی سارق یک کپی از کارت شما میگیرد! حال نوبت به پسورد یا همان رمز میرسد. برای این کار دو روش در اسکیمینگ وجود دارد. در روش اول یک دوربین بسیار ریز (در حد سوراخی به اندازه کبریت) زیر دستگاه فوقالذکر قرار میگیرد که در حین وارد کردن اطلاعات توسط کاربر، آنها را ضبط میکند و در اختیار سارق قرار میدهد. روش دوم نیز بدین صورت است که در آن یک کیبورد جدید را روی کیبورد قبلی دستگاه قرار میدهند که از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به نسخه اصلی است و این پنل جدید اطلاعات وارد شده توسط کاربر را ذخیره میکند که این اطلاعات شامل رمز عبور وی نیز میشوند.
تا اینجای کار سارق اطلاعات کارت و رمز عبور فرد را دارد. در این مرحله باید وی یک کارت خام بهدست آورد که در بانکها بهفور یافت میشود (البته خیلی راحت در دسترس هر کسی قرار نمیگیرد). حال سارق باید اطلاعات را روی کارت جدید بریزد و سپس با این کارت بهسراغ یک عابربانک برود و خیلی عادی پول موجود را تا سقف مورد قانونی در روز دریافت کند یا از طریق کارتخوانهای فروشگاهی کالایی را خریداری کند!
اسکیمر ایده بسیار جالبی است و البته برای بانکها نیز تهدید بزرگی محسوب میشود. اما نکته منفی ماجرا این است که در ایران نیز برخی از سارقان از این روش استفاده میکنند که اغلبشان دستگیر شدهاند. البته این موضوع غیرقابل حل نیست و بانکها میتوانند با نصب دستگاههای آنتیاسکیمر (Anti Skimmer) روی عابربانکها از این موضوع جلوگیری کنند. گفتنی است که این دستگاهها برای بانکها هزینه دارند. اما هرچه که باشد، در حال حاضر بانکها موظف به نصب این دستگاهها روی عابربانک هستند و چندی پیش بانک مرکزی قانونی را اجرا کرد که بانکها را مجبور به نصب آنتیاسکیمر میکند. البته گفتنی است که این موضوع در تمام عابربانکها در حال حاضر اجرا نشده است.
البته عابربانک تنها جایی نیست که سارقان میتوانند از طریق اسکیمر وارد عمل شوند. کارتخوان های فروشگاهی (POSS) نیز امکان نصب اسکیمر را دارند که در ایران نیز مواردی از این نوع سرقت دیده شده است. سرقت اسکیمینگ از طریق کارتخوانها بدین شکل است که سارق، اسکیمر را روی دستگاه نصب میکند و سپس فروشنده (یا گاها همان سارق) که کارتخوان را پشت پیشخوان قرار داده، کارت مشتری را روی آن میکشد و سپس رمز نیز توسط فروشنده وارد میشود و به همین سادگی تمام اطلاعات فرد در اختیار سارق قرار میگیرد. برای پیشگیری از این موضوع حتما در حین خرید از طریق کارتخوانهای فروشگاهی، خودتان رمز عبور را وارد کنید.
با این اوصاف بهتر است که برای مقابله با حملات مختلفی که روی اطلاعات بانکی صورت میگیرد بسیار دقیق عمل کنید و اطلاعات خود را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید. البته در این خصوص بانکها موظف هستند تا هرچه سریعتر دستگاههای آنتی اسکیمینگ را نصب کنند.
روشهای جلوگیری از اسکیمینگ کارت بانکی
- سارق با این روش میتواند کارت بانکی شما را کپی کند بنابراین تا حد امکان رمز را در اختیار کسی قرار ندهید!
- هنگام خرید، حتما رمز کارت بانکی را خودتان وارد کنید و اجازه ندهید که فروشنده این کار را انجام دهد.
- امروزه اکثر بانکها از روشهای ضد اسکیمینگ استفاده میکنند بنابراین بهتر است که به بانک مراجعه کرده و کارت عابربانک خودتان را با نمونههای جدیدتر تعویض کنید.
- هر چند وقت یکبار رمز کارت بانکی خودتان را تغییر دهید.
به نظرم فیشینگ قدیمی شده دیگه بزنم به این درگاه
عزیزان اینارو نزارین دارین باعث میشین کسب کار ما خراب بشه مردم اگاه نکنین
میگن حاکمی در ایران،وقتی شنید نانوایی محل نان را به قیمت دوریال افزایش داد،با لباس مبدل برای خرید نان به نانوا رفت،وقتی نان را گرفت و پول نانوا را داد،به او اعتراض کرد که چرا نانت را به قیمت نانواهای دیگر نمی فروشی؟نانوا گفت:همینه که هست،ناراحتی برو از جای دیگر نان بخر….حاکم به مامورین خود گفت: این پدرسوخته را بیندازید توی تنور تا عبرتی برای دیگ نانواها و فروشندگان متخلف شود….نانوا وقتی فهمید که او حاکم است، شروع به التماس کرد، اما سرانجام در تنور عدالت سوزانده شدو از آن به بعد تا این حاکم زنده بود، کسی جرات گران کردناجناس را نداشت.
نتیجه ی داستان :اگه اراده ای در کار باشه که با قاطعیت تمام و بدون اغماض با متخلفین برخورد بشه،دیگه نه گرونی خواهد بود و نه جعل و سوء استفاده.
اگه خود دولت روی اجاره مسکن ( بسته به متراژ و سال ساخت) قیمت بزاره و بنگاه های معاملات ملکی رو موظف کنه با قیمت مصوب دولت از موجر خانه تحویل بگیرند و تحویل مستاجر دهند،دست صاحبخانه های طماع از نجومی کردن رهن و اجاره خانه کوتاه میشه.
اولا این داستان یک داستان ساختگیه و واقعیت نداره
ولی خب مهم نیست. در واقع اگه یه داستان واقعی نباشه ولی مفید باشه هم خیلی خوبه
ولی خودت فکر کن آیا حق یه نفری که نون رو گرون میفرخته حقش اینه که تو تنور سوخته بشه؟
تو دنیا بابت قتل به طرف حبس میدن و از ایران هم انتقاد میکنن که چرا قاتل رو قصاص میکنن و عدهای هم تو خود ایران به ایران حجمه وارد میکنن و هشتگهای نه به اعدام و … راه میندازن اونوقت یه کسی یه نونوا رو به خاطر گرانفروشی تو تنور سوزونده اونوقت کارش خوب بوده؟!!!
این شایعات رو کافیه یه کم بهش فکر کنید متوجه میشید چقدر مسخره است
دوره رضاخان دوره خفقان و بدبختی مردم بوده
کجا رضاخان واسه گرانفروشی نون وقت میذاشت و میرفت بین مردم
به خدا اگه از عقلمون استفاده کنیم ارزش پیدا میکنه و در واقع هرچی بیشتر استفاده کنی ارزشمندتر میشه
عقل آکبند یه ریال هم ارزش نداره…!
دوست عزیز در داستان نیومده نانوا کشته شد فقط سوزانده شده، مثل دستت که به جیز میخوره اوف میشه. شما فیلم هالیوودی کمتر نگاه کن.
حجمه اشتباهه! هجمه صحیح است.
بنظرم شما اصلا لیوان را ندیدید چه رسد به نیمه خالی یا پر إنرا .ما که سنمون به دوره رضا خان پدر سوخته قزاق قد نمیده که تونل ساخت و پل ورسک را ساخت و ……پدرسوخته ،اما در زمان شاه فقید ایران در طول مدت ۱۳ سال کبریت به قیمت ۲ ریال فروخته شد و نخست وزیر وقت مرحوم هویدا هم در زمان بازجوییش همین را با افتخار اعلام کرد این یعنی ۱۳ سال تورمی در کشور وجود نداشت .اما الان که نه خفقانی وجود داره و نه تورم یک قوطی کبریت ۱۰۰۰ تومان .مرگ بر ما
شما فیلم دادگاه هویدا رو نگاه کن، اولا کبریت نبود و خودکار بود، بعدشم دادگاه میگه که تو دولت تو تورم از ۰/۲۵ رسید به ۳۵/۰ درصد! هویدا میگه خب من فقط خودکار رو گفتم بقیه چیزا رو که نگفتم! علتش رو هم میگه: چون اهل سواد و نوشتار کم بود، خودکار از همه چیز کمتر فروش میرفت
دوست عزیز، اینگونه داستانها به نوعی حکمت آفرین هستن. قراره از اینها درس بگیریم نه غلط املائی. هرچند اگه به تاریخ نگاهی بندازید احکام ظالمانه تر از این هم دیده شده. در زمان نادر و یا تیمور لنگ، اکثر دزدان و غارتگران قافله ها به شغل دیگری پرداختن چون در صورت دستگیر شدن با شکنجه های فراوان کشته می شدن. احکام ظالمانه همیشه وجود داره.
داداش میدونم منظورت رضا قلدر بوده ولی الآن مردم حقوقدان شدن مثل قدیم نمیشه دیکتاتوری عمل کرد.
اقتصاد آزاد یعنی عدم کنترل مستقیم دولت در اقتصاد. ورود مستقیم دولت و یا دستگاه های حکومتی در حوزه های اقتصادی پیامد های فاجعه باری را به همراه دارد. این یک حقیقت علمی و تاریخی است. حالا این داستان سرای نادان فکر می کند راه درست برای مشکل قیمت ها کنترل مستقیم بر قیمت هاست. مکانیزم قیمت حقیقی تنها مبتنی بر عرضه و تقاضا و میزان نقدینگی در جامعه است. تنها آزادی که جمهوری اسلامی به درستی به آن احترام میگذارد، آزادی اقتصادی و تلاش برای برداشت تحریم های بی رحمانه غرب است که این نادان که تصور میکند میتواند با دزدی ادبی خود را خردمند جلوه دهد تلاش دارد آن را بر خود ممنوع کند. زیرا یا تو فعال اقتصادی خواهی بود یا دولت، در اقتصاد های در انحصار دولت جایی برای هر دو نیست!
سلام
این روش مثلا فیشینگ تلفنی یا اسکیمرنسبتا قدیمی ومنسوخ شده الان اکثردستگاهpos های پرتابل سیم کارت خور شارژی که معمولابرای پیتزا دلیوری یا سرویس پیک رستوران ها استفاه میشه که تقریبا همه آن ها ساخت خود ایران هم هستندقابلیت های مخفی ازجمله داشتن حافظه پنهان برای کپی کردن اطلاعات نوارمغناطیسی کارت اعتباری به داخل آی سی و حافظه خود کارتخوان راهم دارند یعنی چیزی که الان که تمام بانک هابه دستوربانک مرکزی اجباری کردن استفاده از رمز دوم یک بارمصرف به اجرا گذاشتند و فقط بعضی بانک ها مثل ملی روز اول یک بارمصرف راهم ارائه میدهند فقط میتواند راهکار مناسبی باشد(این یعنی دقیقا مثل تلفن های کارتی ساخت ایران که نام نمیبرم محصول چه شرکت هست هم قابلیت کپی و تخلیه اعتبار کارت تلفن درخود و انتقال به کارت خالی و حتی پر دیگر راهم داشت که خیلی ها ممکن است دیده باشند کارت اعتباری تلفن 2000تومانی یکی از دوستان گاها یااکثرا بالای 50یا100هزارتومان موجودی واعتبار داره اما روی کارت درج شده20000ریال که چون آنهاتاریخ اعتباردارندطرف میبایست قبل ازانقضااعتبیارش رامنتقل به کارت جدیدکنه.(بیچاره متهم و زندانی که هم دردادسرا نوبت اول قربانی میشودهم اگرتجربه اول اوباشه داخل خودزندان البته خیابان یا اماکن دیگه مثل بیمارستان هاو فرودگاه هارابه این علت نام نمیبرم چون اونجاها تنها هستیم و و مثل این 2 جا که اسم بردم کمتر کسی به اسم همراه و مراقب میتواند در انتظار همچین ترفند یا سرقت بصورت ملبس! نیست.امیدوارم رسما به هیچ شخصیتی تهمت ناروا نزده باشم/شاید متهم مجرم نباشه و بخوادباتلفن شهود یا سند برای دادگاه تهیه کنه یاحتی اصلا برفرض متهم واقعا مجرم باشه بخواد پشت تلفن ازنزدیکان خود درخواست پول یا لباس و وسایل مهم برای اون مدت کنه مثل البسه گرم تاحدی به خودش ربط داره مابقی به انسانیت دیگران کاری هم به دلیل و علت طراحی و چنین قابلیتی دراون تلفن هانداریم چون گاهی بعضی جاهاچون خیلی نیازهست و کمترکسی کارت تلفن همراه داره مخابرات لطف میکنه خودش هرنوبت حافظه تلفن هارا به اندازه نیاز درشرایط بحران و امداد شارژ میکنه که نباید فکرکرد تلفن خراب است و کارت لازم نداره حتی بعضی از اون ها دراصل موبایل هست مثا داخل جاده و آنتن دارند به جای سیم کشی چندین کیلومتری در جاده و بیابان که سیم کارت هم داخل خود دستگاه قرارداده میشه . بیشتر به مورد اول فکرکنیم بعد اگر شد…
ممنون
/// . موفق باشیم
واقعا کارش نه میگم خوب بوده نه بد .. ولی میخواست این کارو کنه نباید از افراد ساده این برداشت رو میکرد
متاسفم
امنیت با نکها پس کجاست؟
بانک ها موظن پول هایی که از طریق عابر بانک سرقت میشه رو از جیب خودشون به ملت پس بدن
چون بانک وظیفشه امنیت عابر بانکشو تضمین کنه!!! میفهمید؟ وظیفشه!!!
مردم که نباید سر هر چیزی حواس جمع باشند !
این مثل این میمونه شما بری پیش یه جراح تو مراحل جراحیش نظارت کنی!! پس تعهد جراح کجاست؟
هر کسی یه وظیفه ای داره
مردم پول میذارن تو بانک که خیالشون جمع باشه. پس آقای بانک مرکزی شما باید جوابگوی این ضررو زیان ها باشید
بانک مسئول حواسپرتی آدمها نیست که!
اینهمه هشدار میدن چرا بازم مردم گرفتار میشن؟!
حواسپرتی و بی دقتی هزینه داره که گردن آدم حواسپرت و بی دقته
باعرض سلام وخسته نباشین
این اسکیمر رو از کجا گیر بیارم
خییییلی ممنونم اگه ادرسشو بدین
عزیز من بهت حق میدم که بیکاری از یه طرف و گرونی از طرف دیگه ملتو قیچی کرده ولی بخدا دزدی هم اگه میخواید بکنید این راهش نیست
چون شما فکر کن یه بدبختی از بیکاری اومده یه چیزیو فروخته سرمایه کنه، کاری راه بندازه . کسی که بیاد کل اون پولو سرقت کنه، اون بدبختو ناااابودش کرده
آخه کی میاد تواین دوره زمونه پونصد تومن بهت قرض بده؟
دوستان هر کاری میکنید یکم معرفتو مرامم چاشنی اون کار بکنید حتی تو دزدی!!
از نونوایی
دقیقا همین موضوع برای من اتفاق افتاد. کارت عابر بانک توی جیبم ولی از کپی کارت از دستگاه atm پول برداشتن. مراقب باشد
شما تونستین پولتون رو پس بگیرین؟
از دارک وب میشه خرید??
فقط پول نقد….ما رو چه به پیشرفت!!!!
حالا این اسکیمر رو از کجا میشه خرید؟
دکه ها دارن
اگه پولی از مردم بره بانک باید پول مردم را برگردونه چطور تسهیلات ۲۶ درصدی به مردم میدن اما یک آنتی اسمیکر یک میلیونی نمیتونن رو خود پردازها نصب کنن؟
به نظرمن مشکلات به اسن سادگی نیست دوزد همیشه حالا من میگم ۳قدم درعوضقدم جلو است۳۰۰
تو اول برو تایپ کردن یاد بگیر بعد بیا نظر بده
روش جالبیه
همین الان شنیدم
داشتم دنبال پرنده اسکیمر می گشتم که این مطلبو خوندم.
دزدی حرفه ای
ای جانم رو دست بانکها زدن بانکها که خودشون …استغفرالله هیچی ولش کن
اینجورشو تو ایران ندیدیم که دیدیم عالیه . اگه بتونم این دستکاهو میخرم هههههههه
دمت گرم ،خوشم اومدگیرآوردین خبرم، کنین،گیرآوردم میخبرمت،یعنی میگم ،
دارم میخوای؟؟
بانکها باید نصب کنن
مگه دزدی و غارت و کلاه سر مردم گذاشتن تو کشور ما دیگه تعجبی هم داره که بخوایم ازین مورد شوکه بشیم
شب میخوابیم صبح پا میشیم یه مدل جدید پس باید سعی کنیم بهمون خوش بگذره و تنها کاری که میتونیم بکنیم که سرمون کلاه نره اینه که فقط دعا و نذر و نیاز کنیم که امروز نوبت ما نباشه وگرنه کار دیگهای از دستمون بر نمیاد والا خخخــ ?
الآن میخرم کلاه برداری میکنم.شوخی کردم.خخخخخ.!!!!!!!!!!!!!!