الان سال ۲۰۱۶ است و ما هنوز ماشینهای پرنده یا هولوگرام نداریم، اما به آن سمت در حال حرکت هستیم. محققان دانشگاه کویینز یک اسمارت فون هولوگرافیک و منعطف ساختهاند. البته دقت آن ۱۶۰ * ۱۴۰ است که کم بنظر میرسد. اسم این اسمارتفون، HoloFlex است.
گرچه دقت کم است، اما به شما اجازه میدهد که با چرخاندن یک جسم سهبعدی آن را از تمام زوایا نگاه کنید. این اثر با استفاده از ترکیب یک نمایشگر منعطف OLED و آرایه میکرولنز متشکل از ۱۶۰۰۰ لنز ریز fisheye (لنزهایی که زاویه دید ۱۸۰ درجه دارند) ساخته شده است. تصاویر در بلوکهای دایرهای ۱۲ پیکسلی رندر میشوند که این بلوکها، تصویر سهبعدی را میسازند.
این قسمت هولوگرام اسمارت فون بود، راجع به قسمت منفعطف آن چه میتوان گفت؟ برای اینکه این اتفاق بیفتد، محققان از یک سنسور مخصوص استفاده کردهاند که با حرکت شی دور محور Z منطبق است. اگر این مورد و تعداد رندرهایی که لازم است را در نظر بگیریم، آنوقت میفهمیم که چرا محققان از اسنپدراگون ۸۱۰ و Adreno 430 برای این گوشی استفاده کردهاند.
این اسمارت فون بجر نمایش انگری بردز هولوگرافیک و قوری، چه استفاده دیگری دارد؟ دکتر روئل ورتگال مدیر تحقیق میگوید که با افزودن عنصر عمق به دوربین میتوان از آن برای برگزاری کنفرانسهای هولوگرافیک تصویری استفاده کرد. این یکی از اختراعاتی است که بازیگران عمدهای چون اپل و سامسونگ ممکن است برای چند سال آینده در نظر داشته باشند و شاید یکی از مواردی که ممکن است که اسمارت فونها را دوباره هیجانانگیز کند، این اختراع باشد.