در ماه مه سال گذشته یک مرد سیاهپوست با نام جرج فلوید توسط پلیس آمریکا کشته شد. این رویداد شکلگیری تظاهرات عمومی را بهدنبال داشت. این اعتراضات موجب ایجاد درگیریهای شدید و به آتش کشیده شدن دهها ساختمان در شهر مینیاپولیس شد. فروشگاه AutoZone؛ نمایندگی محلی فروش قطعات خودرو نخستین مکانی بود که دچار حریق شد.
اکنون یک گزارش جدید خاطرنشان میکند که پلیس شهر مینیاپولیس با صدور قرار استعلام موقعیت جغرافیایی از طریق دادگاه در ماه آگوست سال گذشته از شرکت گوگل درخواست کرده تا سوابق مکانی مربوط به سامانههای GPS، وایفای، بلوتوث یا شبکه موبایل که در روز 27 مه (7 خرداد ماه) توسط اسمارتفونها ایجاد شده است را ارائه نماید. بدینترتیب کاربران بایستی اطلاعات حسابکاربری گوگل در دستگاه خود را به مکانهای مربوطه ارائه دهند.
پلیس آمریکا بر اساس فرمان بازرسی اطلاعاتی از گوگل درخواست کرده تا 4 موقعیت مکانی اسمارتفونها با مختصات مختلف در حد فاصل ساعت 5:20 تا 5:40 بعدازظهر روز 27 مه را ارائه دهد. این دادهها شامل اطلاعات ناشناس دستگاه کشف شده در فروشگاه AutoZone نیز هستند.
در گزارش فوق خاطرنشان شده که سعید عبداللهی؛ یکی از ساکنان محلی اخیرا نامهای را از جانب گوگل دریافت نموده است. آقای عبداللهی مطلع شده که گوگل بر اساس فرمان تفتیش اطلاعاتی جزئیات مربوط حسابکاربری وی را در اختیار پلیس قرار داده است. اما وی اعلام کرد که با خشونتهای اخیر هیچگونه ارتباطی نداشته و صرفا از صحنه اعتراضات در فروشگاه AutoZone طی همان روز فیلمبرداری کرده است. با اینحال پلیس ایالت مینهسوتا در خصوص دلایل صدور فرمان بازرسی هیچگونه توضیحی ارائه نداده است. بعلاوه پلیس به تعداد رکوردهای مورد بازرسی و دلایل ورود خود به این پرونده تحقیقاتی اشاره نکرده است.
پلیس به اطلاعاتی فراتر از موقعیت مکانی کاربران احتیاج دارد
در واقع فناوری ردیابی حساس بهدلیل نقش کمکی خود در اجرای قانون محبوبیت بسیار بالایی پیدا کرده است. دولت تایوان نیز به منظور ردیابی افراد قرنطینه شده در منازل و اطمینان از عدم نقض مقررات توسط آنها از سیستم حصار الکترونیکی مبتنی بر سامانه موقعیتیاب GPS اسمارتفونها استفاده میکند. در میان ایدههای مختلف، فناوری تشخیص چهره بیش از همه بحثبرانگیز بوده است. در اینحالت قضاوت نادرست میتواند موجب دستگیری فردی بیگناه شود. بهعنوان مثال طی ماههای جولای و دسامبر سال گذشته در شهرهای دیترویت و نیوجرسی رویدادهای ناراحتکنندهای به وقوع پیوست. در آن زمان پلیس محلی از فناوری تشخیص چهره استفاده کرد؛ اما اشتباها 2 فرد سیاهپوست را به قتل رساند.
درخواست زده واسه یه تایم یه ساعته آبرو واسشون نزاشتن
به این میگن قدرت تخریب رسانه ای
چه جالبه که ازشون درخواست کرده
یعنی اونجا پلیس باید واسه ورود به حریم خصوصی اجازه بگیره
این نقض حریم خصوصیه، البته که این تبلیغاته و نهاد های نظامی هر کشوری اطلاعات مکانی رو دارن