طبق آمار روزانه حدود ۲۰۰۰ اپلیکیشن جدید در فروشگاه های Google Play Store وApp Store منتشر می شود که همه آنها امیدوار هستند که موفق شوند. اما فقط حدود ۳۰ درصد از اپلیکیشنها بالای ۵ هزار بار دانلود میشوند و ۷۰ درصد دیگر تعداد دانلود خیلی کمتری را خواهند داشت.
طراحی اپلیکیشن برای اینکه تعداد نصب بالایی داشته باشد و در مارکت های اپلیکیشن به موفقیت برسد باید با استراتژی مناسب بازاریابی اپلیکیشن های موبایل آشنا باشید. اما چطور می توان تعداد دانلود اپلیکیشن را افزایش داد؟
1- بهینهسازی کلمات کلیدی باعث افزایش دانلود اپلیکیشن میشود
تعداد اپلیکیشنهای موجود در مارکتهای اپلیکیشنهای موبایل به بیش از ۵ میلیون میرسد، بنابراین برای اینکه برنامه شما دیده شود، باید آن را برای افرادی که در حال جستجو هستند بهینهسازی کنید. بعد از طراحی اپلیکیشن و بعد از انتشار آن در مارکت ها باید آن را بهینه سازی کنید. بهینهسازی مارکت اپلیکیشن یعنی پیادهسازی روشهای بازاریابی فروشگاهی جهت پیشرفت در رتبهبندی کلمات کلیدی خاص با هدف افزایش تعداد دانلود برنامه و همچنین حضور در فهرست جستجو است.
یکی از برترین روشهای نمایش بیشتر اپلیکیشن به کاربران، بهینهسازی اپ استور (App store optimization) یا ASO است. مبنای ASO بر کلمات کلیدی اپلیکیشن است و برای یافتن کلمات کلیدی نیاز است که از جستجوی کاربران خبر داشته باشید، پس از اینکه فهمیدید کاربران به دنبال چه چیزهایی هستند، فقط کافی است که روی آن کلمات در محتوای صفحه برنامه خود تمرکز کنید که این کار باعث بیشتر دیده شدن و همچنین افزایش دانلود اپلیکیشن شما خواهد شد.
پس از یافتن کلمات کلیدی مختص برنامه خود، باید آنها را در موارد زیر به کار ببرید:
- عنوان: حتماً در عنوان خود از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید، این کار سبب بهتر دیده شدن شما در رتبه های بالای مارکت های دانلود اپ و همچنین افزایش دانلود اپلیکیشن خواهد شد.
- URL: قرار دادن کلمه کلیدی اصلی در URL صفحه فرود برنامه باعث بهبود رتبه آن میشود.
- توضیحات برنامه: توضیحاتی که برای یک اپ بیان میشود یکی از راههای اصلی توصیف کارهایی است که اپلیکیشن شما برای کاربران انجام میدهد.
2- افزایش دانلود اپلیکیشن از طریق خلاقیت در ASO
مدت زمانی که کاربر تصمیم به دانلود اپلیکیشنی میگیرد بین ۳ تا ۶ ثانیه است، بنابراین شما باید بتوانید در این بازه زمانی با به کار بردن خلاقیت، بیشترین تاثیر را روی کاربر گذاشته و وی را تشویق به دانلود اپلیکیشن خود کنید. خلاقیتهایی که برای معرفی اپلیکیشن خود در فروشگاهها به کار میگیرید میتواند خیلی در جذب مخاطب جهت دانلود اپلیکیشن تاثیرگذار باشد، پس حتما سعی کنید در همین بازه ۳ تا ۶ ثانیه توجه مخاطب را جلب کنید.
این خلاقیتها شامل لوگو اپلیکیشن، اسکرینشاتها از ساخت اپلیکیشن یا ویدیوی پیش نمایش اپلیکیشن شما است که در مارکت های اپلیکیشن قرار میدهید، اما از کجا میشه فهمید که اسکرینشاتها یا ویدیوهایی که انتخاب میکنیم برای برنامه و جذب کاربر مفید است؟ برای اینکار باید از تست استفاده کنید،برای A/B از ابزارهایی مانند SplitMetrics یا StoreMaven می توان استفاده کرد.
آنها با انجام تستهای هر مجموعه از خلاقیتهای به کار برده شده شما (اسکرینشاتها، ویدیوها و …) بر گروههای مختلفی از مخاطبانتان، دادههایی را جمعآوری میکند که نشان میدهد کدام خلاقیت شما عملکرد بهتری داشته است.
در ضمن اولین چیزی که کاربر از اپلیکیشن شما میبیند لوگوی اپ است، پس باید لوگویی که انتخاب میکنید نشاندهنده برند و خدمات اپ باشد و برای کاربر این موارد خیلی سریع قابل تشخیص و جذاب باشد. نکتهای هم که باید در نظر داشته باشید اینکه ممکن است برخی از خلاقیتهای شما در نظر خودتان جذاب باشد، اما این معنی را نمیدهد که کاربران هم حتماً از آنها خوششان میآید، بنابراین حتماً دادههای به دست آمده از تست را بررسی کنید.
3- افزایش دانلود اپلیکیشن از طریق بومیسازی آن
بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته بومی سازی محتوای اپلیکیشن میتواند منجر به افزایش ۷۶۷ درصدی در دانلود آن شود. اگر طراحی اپ بومیسازی شده باشد در مارکت های اپ رتبه بالاتری را در یک کشور خاص به خود اختصاص میدهد.
4- راه اندازی کمپین بازاریابی موبایل
برای افزایش دانلود اپلیکیشن، نمیتوان فقط به بهینهسازی آن اکتفا کرد، گاهی اوقات نیاز است از کمین های بازاریابی نیز استفاده کرد. یک استراتژی بازاریابی موبایل خوب قادر خواهد بود شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI) را به اقتصادیترین روش ممکن به دست آورد و بالاترین بازگشت سرمایه (ROI) ایجاد نماید. حتما می دانید که اگر قصد طراحی اپ را دارید رقبای زیادی دارید که باید رقیبان اپلیکیشن خود و علت موفقیت و شکست رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید.
5- راهاندازی یک وبسایت یا وبلاگ
شما برای کمک کردن به برند خود به یک وبسایت نیاز دارید که هر آنچه که در مورد اپ و طراحی اپلیکیشن نیاز است در آن توضیحات لازم را بدهید. اگر شما یک وبسایت مرتبط با اپلیکیشن خود داشته باشید با توجه به اینکه تعدادی از افراد ممکن است نام برند تجاری شما را جستجو کنند یا اینکه در مورد اپلیکیشن سوالی دارند می توانند از طریق سایت به آنها پاسخ دهند و سبب دسترسی بیشتر و افزایش دانلود اپلیکیشن شما خواهد شد. بنابراین شما باید علاوه بر مارکت اپلیکیشن، افراد آنلاینی که از طریق جستجو در موتورهای جستجو نیازهای خود را برطرف میکنند را نیز در نظر بگیرید. همانگونه که بهینهسازی اپلیکیشن برای فروشگاه در اولویت قرار دارد زمانی که اقدام به راهاندازی وبسایت خود میکنید نیز باید بهینهسازی موتور جستجو (SEO) را نیز در نظر بگیرید.
6- شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین منابع جذب ترافیک است که باید آن را در نظر گرفت، جمعیت هدف شما احتمالاً ساعتهای زیادی را در اینستاگرام، توییتر یا فیسبوک سپری میکنند. حضور شما در شبکههای اجتماعی میتواند یکی از بهترین روشها جهت افزایش نصب اپلیکیشن و همچنین ارتباط با کاربران باشد. اطمینان پیدا کنید که محتوای خلاقانه و مرتبطی در مورد ساخت اپلیکیشن مورد نیاز کاربران به اشتراک میگذارید که کاربران را درگیر خود کند، روی افزایش محتوای خود توسط اشتراکگذاریها و ارائه خصوصیات کلیدی برنامه خود در محتوایی که در حال انجام آن هستید، تمرکز کنید. یکی از روشهای افزایش دانلود اپلیکیشن ایجاد رقابت است، برای مثال میتوانید با ارائه قابلیتهای داخلی اپ، کاربران خود را درگیر کنید و به بازخورد آنان گوش دهید.
7- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
یکی از روشهای دیگر افزایش دانلود اپلیکیشن، استفاده از تبلیغات در شبکههای اجتماعی است. می توان کمپین های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرد و اپلیکیشن را به کاربران معرفی کرد. کمپین های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی در یک بازه زمانی کوتاه (۲۴ تا ۴۸ ساعت) اپ را در معرض دید مخاطب های زیادی قرار میدهد.
8- ایمیل مارکتینگ
از طریق ایمیل مارکتینگ می توانید قابلیت های اپلیکیشن خود را به کاربران معرفی کنید و آنها را از اپ خود آگاه سازید. همچنین می توانید کاربران را از به روز رسانی اپ و پیشنهادهای ویژه مطلع کنید. حتما برای انجام تبلیغات از خلاقیت استفاده کنید و مواردی را پیشنهاد بدهید که آنان را هیجانزده کند.
9- فعالیت در فروم ها و انجمن ها
در وبسایتهای پرسش و پاسخ مردم بیشتر درباره مشکلات یا نیازهایی که دارند صحبت میکنند، همچنین کاربرد دیگری که این نوع سایتها دارد مردم از آنها به عنوان منابع روزانه اطلاعات و محتوای خود استفاده میکنند. بنابراین بهتر است شما هم در اینگونه سایتها حضور فعال داشته باشید، و اگر ساخت اپلیکیشن شما تمام شده است می توانید با در نظر گرفتن نیاز کاربران شروع به صحبت در مورد اپ و قابلیت های آن بکنید. سایت های مرتبط با موضوع اپ را پیدا کنید و کاربرانی که در رابطه با موضوع مورد نظر سوال دارند راهنمایی کنید.
یک نکتهای که باید آن را رعایت کنید نحوه ارائه برنامه خود در سایتهای پرسش و پاسخ است، نباید برنامه خود را به صورت مستقیم تبلیغ کنید بلکه برای کاربران آنها ارزش آفرینی کرده و از مزایای و کاربرد برنامه خود بیشتر صحبت کنید. کاربران این نوع سایتها وقت خود را برای کسب اطلاعات بیشتر و حل مشکلاتی که دارند سپری میکنند و نمیخواهند به تماشای تبلیغات بپردازند.
10- بازاریابی پیامکی
با گسترش برنامههای پیامرسان استفاده از پیامک در بین مردم به شدت کاهش یافته است، اما هنوز هم مردم پیامکهای خود را باز میکنند و بازاریابی پیامکی میتواند مثمر ثمر باشد.
11- بازاریابی محتوا
هیچ موردی بهتر از بازاریابی محتوا نیست، شما میتوانید با تولید محتوای باکیفیت و جذاب برای کاربران خود، به صورت غیرمستقیم و نامحسوس در لابهلای اطلاعات مرتبطی که به آنان ارائه میدهید (متن، ویدیو یا صدا) اپلیکیشن خود را نیز تبلیغ کنید. حتی اگر نتوانید به صورت مستقیم برنامه خود را تبلیغ کنید، آگاهی از نام تجاری و برند شما و قرار گرفتن در معرض دید دیگران خیلی میتواند مفید باشد.
12- تبلیغات در سایت های مختلف
در این روش به صورت مستقیم طراحی اپلیکیشن خود را تبلیغ میکنید، این وبسایتها با تبلیغ اپلیکیشن شما به شناخته شدن آن و در نتیجه افزایش دانلود اپلیکیشن شما کمک زیادی میکنند.
13- تبلیغات دهان به دهان
بازاریابی دهان به دهان هنوز هم به عنوان یکی از قدرتمندترین روشهای بازاریابی به حساب میآید، زمانی که دوستتان شما را با اپلیکیشنی که از آن استفاده میکند آشنا میکند، ممکن است شما هم به سرعت به نصب آن اقدام کنید.
وقتی دوست شما درباره اپلیکیشنی که نصب کرده صحبت میکند، بر اساس اعتمادی که به دوست خود دارید دیگر به سراغ بررسیهای دیگر و خواندن توضیحاتی در مورد برنامه فوق نخواهید رفت، چرا که دوست شما تمام آن چیزی که شما باید بدانید را به شما خواهد گفت.
14- طراحی اپلیکیشن خود را به روز نگهدارید
با ترندهای جدید در حوزه طراحی اپ، ترندهای UI/UX، ASO و … باید آشنا باشید و همواره اپ خود و راه های بازاریابی را به روز نگهدارید. برای مثال، الگوریتم شبکههای اجتماعی همواره در حال تغییر است، بنابراین باید از این بهروزرسانیها نهایت استفاده را کرده و از پتانسیل حداکثری آنها بهره کافی را ببرید.
15- بسنجید و بهینهسازی کنید
بازاریابی فرآیندی است که در آن آزمایش میکنید، یاد میگیرید و پیشرفت میکنید، پس باید KPI های خود را مشخص کرده و استراتژی و مسیر خود را برای رسیدن به آن تعیین کنید.
KPI یا شاخصهای کلیدی عملکرد، اهداف کمی هستند که در مسیر موفقیت به شما کمک می کنند. پس از تعیین مسیر، موارد زیر را بررسی کنید:
- تعداد کاربران وارد شده به صفحه اپلیکیشن
- نرخ تبدیل (CVR)
- محاسبه هزینه نصب (CPI)
- ROI کمپین بازاریابی شما چقدر است؟
با بررسی موارد بالا، شما پی خواهید برد که کدام یک از کارهایی که انجام دادید عملکرد خوبی داشته است. برای مثال شاید نیاز باشد که اسکرینشاتهای اپلیکیشن خود در مارکت ها را تغییر دهید، نسخه اپ را بهبود ببخشید و سپس ببینید که با تغییراتی که را ایجاد کرده اید وضعیت دانلود و نصب اپلیکیشن چه تغییری کرده است.
شرکت کیان تجارت
اگر دنبال یک شرکت طراحی اپلیکیشن و بازاریابی اپ هستید که به شما کمک کند یک اپلیکیشن حرفه ای طراحی کنید و دانلود و نصب اپ را افزایش دهید، میتوانید با شرکت کیان تجارت تماس بگیرید. شرکت کیان تجارت اپلیکیشن های بسیاری در زمینه های مختلف طراحی کرده است که در قسمت نمونه کارهای اپلیکیشن سایت آنها را مشاهده و بررسی کنید.