چرا صفحه نمایش موبایلها روز به روز بزرگتر می‌شود؟! این تحلیل را بخوانید

با نگاهی به سری اسمارتفونهای ساخته شده، یک چیز را براحتی می‌توان تشخیص داد، آنهم اینکه صفحات نمایش در حال بزرگتر شدن هستند. اما چرا؟

بیایید ابتدای مقاله و از طریق تصاویر زیر سیر بزرگتر شدن برخی از سری تلفنهای هوشمند تولید شده در این چند ساله اخیر را ببینیم:

سری سامسونگ گلکسی اس

1


 

سری اچ تی سی وان

2


 

سری نوکیا لومیا

4


 

سری آیفون

5

در چارت زیر به ارتباط بین زمان عرضه و اندزاه صفحه نمایش پرداخته شده است:

6

همانطور که می‌بینید، پیش از سال 2011 تقریبا تمامی تلفنها بین 2.5 تا 4 اینچ ساخته می‌شدند و از سال 2013 تلفنهای زیر 4 اینچ عملا رو به نابودی رفتند.

خب ماجرا از چه قرار است؟ چرا تلفنها دارند به تبلت تبدیل می‌شوند؟ در مقاله زیر پاسخ این پرسش در قالب 5 سناریوی متفاوت توضیح داده شده است. شما می‌توانید در پایان نظر خود را با دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

سناریوی شماره 1: پنج سال است که با یک حیله بازاریابی مواجه هستیم

اهمیتی ندارد که چقدر ویژگی نرم‌افزاری در یک دستگاه قرار بگیرد، این دستگاه با طراحی سخت‌افزاری و صفحه نمایش بزرگش است که نظرات بیشتری را بخود جلب می‌کند.

آیفون 5 با پشتیبانی از LTE و پردازنده A6 آمد، اما چیزی که آنرا بیش از همه دوست داشتنی می‌کرد صفحه نمایش بزرگترش بود. مشتریان صفحه نمایش 4.7 اینچی  2013 HTC One را دوست داشتند، اما کمپانی نتوانست 0.3 اینچ دیگر به M8 اضافه نکند. سامسونگ هم همینطور، برندی که خیلی مداوم به بزرگتر کردن اندازه صفحه نمایش هوشمندهای سری اس خود کرد. S3 که 4.8 بود به S4 4.99 اینچی تبدیل شد و S5 هم 5.1 اینچی به بازار آمد.

شاید تنها یک تئوری باشد، اما در هر حال جای اندیشه دارد، بزرگتر کردن صفحات یک استراتژی بازاریابی است و تا بحال هم موفق بوده است.

سناریوی شماره 2: کپی از اپل اشتباه و به چیز بیشتری نیاز بود

zteboost_8-100250391-large

زمانیکه اپل سال 2007 اولین آیفون را معرفی کرد، صنعت موبایل از خیلی جهات از آیفون اپل الهام گرفت. حتی صفحه نمایش 3.5 اینچی آن.

اما با ورود به سال 2010 سازندگان موبایل دریافتد که باید به دنبال چیزی بیشتر از آنچه آیفون ارائه می‌دهد باشند، زیرا ظاهرا اپل مفهوم اندازه صفحه نمایش را به اشتباه برداشت کرده بود و قرار نبود زیاد هم همگام با نیاز بازار پیش برود. از آن زمان مردم شدیدا علاقه‌مند به صفحات بزرگتر شدند.

سناریوی شماره 3: تغییرات به طور گسترده تحت تاثیر چند تلفن هوشمند انگشت شمار اتفاق افتاد

lumia-1520_group-shot_1a-100058865-large

شاید بیش از 1000 نوع تلفن در مارکت باشد، اما تنها تعدادی از آنها پر فروش‌ترین‌ها می‌شوند. با ایجاد تغییرات اندک، موثر و موفق باقی تلفنها ( آیفون 4s با صفحه دقیقتر و دوربین بهتر در DROID) جمعیت خریدار را به سمت خود می‌کشند. یکی از این تغییرات می‌تواند تغییر در اندازه صفحه نمایش باشد. مثلا دروید اکس ثابت کرد که صفحه نمایش برگتر می‌تواند عاملی برای موفقیت بیشتر باشد، نوت 2 هم با صفحه 5.5 اینچی بسیار موفق بود.

درباره بیشتر تلفنهای محبوب و مشهور بازار تئوری “آغاز کننده مود بودن” تقریبا تمام تغییرات ایجاد شده در بازار را توضیح می‌دهد، اما نمی‌تواند توضیح کاملی از تغییر زیاد و گسترده در کل صنعت ارائه دهد.

سناریوی شماره 4: سازندگان همیشه به ساختن تلفنهای بزرگتر علاقه داشتند، این ناکاملی فن‌آوری بوده است که تا بحال به آنها چنین اجازه‌ای نداده است

ساده‌ترین توضیح است که بگوییم این عدم توانایی فن‌آوری بوده است که سازندگان را محدود به ساخت صفحات کوچک می‌کرده، زیرا بمحض پیشرفت فن‌آوری و از سال 2013 دیگر خیلی راحت تلفنهای زیر 4 اینچ منسوخ شدند و جای خود را به 5 اینچی‌ها و بالاتر دادند.

سناریوی شماره 5: اسمارتفونها دارند به کامپیوترهای اصلی ما تبدیل می‌شوند

zteboost_9-100250392-large

7 سال پیش و سال 2007 هنوز هم معلوم نبود که اسمارتفونها قرار است تا کجا پیش روند، آنها تنها ترکیبی از سه دستگاه پخش کننده موسیقی، مرورگر وب و تلفن همراه بودند. امروزه این هوشمندها هستند که انسانها را بیش از هر دستگاه دیگری در سرتاسر جهان به هم متصل می‌کنند.

مردم جهان سوم شاید از نظر اقتصادی توانایی خرید خانه و اتومبیلهای مدل بالا را نداشته باشند، اما بیشتر آنها بالاترین مدلهای اسمارتفون را تهیه می‌کنند.

حالا این واقعیت چه ارتباطی به اندازه صفحه نمایش موبایل دارد؟ همانطور که اسمارتفونها به دستگاه‌های اصلی آدمها تبدیل می‌شوند و کارهایی که یک زمانی با کامپیوترها و تلویزیون انجام می‌شد انجام می‌دهند، پس باید تغییر کنند، آنهم بگونه‌ای که بتوانند تمام این خدمات را به نحو احسن انجام دهند.

تا پیش از سال 2010، تنها با تلفن خود به موسیقی گوش می‌دادیم، به اینترنت سر می‌زدیم و روی آن وظایف خود را ذخیره می‌کردیم تا در زمان نیاز به ما یادآوری کند.

ولی امروزه، برنامه‌ها و رابط کاربری جوری طراحی شده‌اند که با قالب موبایل جور باشند. اسمارتفون ما دیگر تنها یک تلفن نیست، بلکه می‌توان آنرا مجموعه‌ای از دستگاه‌های مختلف و معمولترین راه برای ایجاد ارتباط با دنیا دانست. پس صفحه نمایش بزرگ به دستگاه اجازه می‌دهد که تمام این کارها را یکباره برای شما انجام دهد.

پس شاید واقعا بزرگتر بهتر هم باشد!

 

 

 

7 در مورد “چرا صفحه نمایش موبایلها روز به روز بزرگتر می‌شود؟! این تحلیل را بخوانید”

  1. منم در ابتدا علاقه ی خاصی به گوشی با نمایشگر بزرگ داشتم که حتی بعد از گوشی s4 نوت 3 گرفتم ولی الان به کارایی گوشی با یک دست بیشتر اهمیت میدم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH