اغلب مصرفکنندگان کالاهای دیجیتال، علاوه بر عملکرد، به زیبایی ظاهری کالایی که میخرند هم اهمیت میدهند. اگر شما هم جزو کاربرانی هستید که زیبایی و سرعت بالا در یک رایانه همراه را با هم میخواهید و یا دوست دارید هر جا که میروید لپ تاپتان را بدون دغدغه وزن سنگین آن همراه داشته باشید، توصیه میکنیم تا به جمع خریداران نسل جدید لپتاپها با نام اولترابوکها بپیوندید.
اولترابوکها لپتاپهایی بسیار نازک، سبک و قدرتمند هستند که به تازگی برندهای معتبر جهانی را به چالشی بزرگ برای تولید و جذب مخاطبان کشیدهاند.
اولترابوکها علاوه بر نازکی و سبکیشان از سرعت بالایی هم برخوردار هستند که باعث شده تا به محض ورود به دنیای لپتاپها بسیار محبوب شوند. اما درحال حاضر به دلیل بالا بودن قیمت هنوز نتوانسته اند مخاطبان خود را کاملا راضی نگاه دارند.
نام اواترابوکها که اولین بار توسط شرکت اپل ارائه شد در حال حاضر به یک مارک تجاری تبدیل شده است. اولین بار اولترابوکها در نمایشگاه IFA در سال 2011 معرفی شدند و سپس در نمایشگاه CES 2012 مدلهای متنوعی از آنها به معرض نمایش درآمدند.
عاملی که بیش از نازکی و سبکی اولترابوکها برای مخاطبان جذاب است، سرعت بالای اولترابوکهاست که به علت استفاده از پردازندههای سندی بریج یا ایوی بریج و درایو جامد SSD است. ایوی بریجها دارای فناوری 22 نانومتری و ترانزیستورهای سه گیتی هستند و پردازندههای سندی بریج از فناوری 32 نانومتری بهره میبرند.
خوشبختانه مدت کوتاهی است که لپتاپهای مجهز به پردازندههای ایوی بریج نیز وارد بازارهای کامپیوتری ایران شدهاند. یکی از این مدلها لپتاپ ایسوس N56VM است که دارای پردازنده Core i7-3610QM میباشد. البته بهجز ایسوس شرکت ایسر نیز لپتاپی با پردازنده ایوی بریج به بازار ایران معرفی کرده است.
استفاده از پردازندههای Bridge Ivyشرکت اینتل باعث خواهد شد تا توان پردازشی دستگاه تا 20 درصد و توان پردازش گرافیکی تا 30 درصد افزایش پیدا کند و درعین حال مصرف انرژی نیز تا 50 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
این کاهش مصرف انرژی و مصرف برق پایینتر و درنتیجه افزایش عمر باتری، مسلما طرفداران زیادی را برای خرید وسوسه خواهد کرد.
همچنین اولترابوکها به دلیل استفاده از هاردهای SSD زمان بوت شدن پایینی دارند و سرعت انتقال اطلاعات در آنها بالاست. بهطور مثال در یکی از اولترابوکهای تولید شده توسط شرکت سامسونگ میتوانید با کمک سرعت بالای SSD، سیستم را با Hibernate در عرض 7 ثانیه و در حالت Sleep در 2 ثانیه روشن کنید.
البته در بعضی از مدلها از سیستمهای ترکیبی یا هایبرید نیز استفاده شده است که ترکیبی از هاردهای SSD و هاردهای فعلی است.
درحال حاضر اکثر برندهای معتبر در بازار لپتاپ مانند سامسونگ، توشیبا، ایسوس، اچپی، سونی، لنوو و MSI اولترابوکهایی را هم به بازار معرفی کردهاند.
اولترابوکها اکثرا در سایزهای 11 و 13 اینچی به بازار عرضه شدهاند. در این سایز، وزن آنها در حدود 2.1 تا 4.1 کیلوگرم میباشد که نسبت به لپتاپها بسیار سبکتر است. گرچه مدلهایی با سایزها و وزنهای بالاتر هم با نام اولترابوک در بازار موجود است. پس شاید کاربران حق دارند که گاهی با بدبینی به این تازه واردان که هیچ شباهتی به تعریف اصلی اولترابوکها ندارند نگاه میکنند.
عمر باتری در لپتاپها هم همیشه از مواردی است که کاربران حرفهای به آن توجه ویژهای میکنند. این گزینه در اولترابوکها برتری بالایی را نسبت به لپتاپها نشان میدهد.
مهمترین وجه تمایز اولترابوکها، ظاهر بسیار نازک و درنتیجه سبکی آنهاست. این مشخصه برای کسانی که بیشتر وقت خود را در سفر یا ماموریتهای کاری به سر میبرند بسیار مهم است. اما مزیت اصلی آنها سرعت و در واقع قدرت پردازش بالا به دلیل استفاده از تراشههای ایوی بریج است. در عین حال این پردازندهها کم مصرف نیز هستند.
البته در اکثر مدلها از کارتهای گرافیکی قوی نیز استفاده شده که در بیشتر دستگاهها کارتهای گرافیکی در داخل پردازنده قرار داده شده و وزن دستگاه را پایین آورده است.
یکی از مواردی که کاربران رایانههای همراه همیشه از آن شکایت دارند عمر باتری است. اما اولترابوکها به این کابوس هم پایان دادهاند و عمر باتریها را افزایش دادهاند.
کابوس وحشتناکتری نیز وجود دارد زیرا ترس از هکرها آرامش همه کاربران را گرفته است. جالب است بدانید پردازندههای جدید اینتل دارای فناوری خاصی هستند که امنیت را بسیار بالا برده است. این دو فناوری با نامهای IPT یا Identity Protection Technology و Anti-Theft (ضد سرقت)، نگرانیهای کاربران برای از دست رفتن اطلاعات ارزشمندشان را تا حدود زیادی از بین برده است و گزینه دیگری به لیست مزایای اولترابوکها اضافه کرده است.
اما در کنار تمام این موارد مثبت همیشه نکات منفیای نیز وجود دارد که اولترابوکهای زیبا و سبک ما نیز از آن بیبهره نیستند.
در اکثر مدلها درایو نوری وجود ندارد. همچنین پورتهای چندان زیادی هم برای این دستگاهها درنظر گرفته نشده است. پس اگر این موارد برای شما بسیار حیاتی است، در هنگام خرید با دقت بیشتری مدل اولترابوک خودتان را انتخاب کنید. گرچه در اکثر این مدلها پورتهای اصلی مانند پورت USB، HDMI،VGA و… وجود دارد.
قرار است در مدلهای جدید اولترابوک، پورت هایUSB 3.0 و هماهنگی با ویندوز 8 نیز اضافه شود.
علیرغم همه موارد مثبت این دستگاهها، قیمت آنها همچنان برای بسیاری از خریداران بالاست و آنها را نسبت به خرید دچار تردید میکند.
هدف بزرگ و اصلی اینتل، ارایه این محصولات با قیمتی زیر 1000 دلار بود اما این هدف به واقعیت نرسید. البته شرکت ایسر اعلام کرده است قصد دارد قیمت اولترابوکهایش را بدین منظور کاهش دهد.
شاید برای آشنایی بیشتر با این تازه واردان دنیای دیجیتال بهتر باشد تعدادی از مدلهای ارائه شده را معرفی کنیم:
شرکت سامسونگ با معرفی سری 5 محصولات خود به دنیای اولترابوکها وارد شده است. این دو مدل در ابعاد 13.3 و 14 اینچ، توانسته است نظر کاربران را به خرید اولترابوکهایش جلب کند.
ولی فعالیت این شرکت به همین سری محدود نمیشود و سری 9 محصولات سامسونگ با نمایشگر 13 اینچی، ضخامت 12.9 میلیتری و وزن 1.16 کیلوگرمی داشته و در نمایشگر 15 اینچی با ضخامت 14.9 میلیمتری و وزن 1.59 کیلوگرم ارائه میشوند.
این سری از محصولات در مقایسه با موارد قبلی وزن کمتری دارند و وضوح تصویر نمایشگر آنها به 1600 در 900 پیکسل ارتقا یافته است. همچنین پورتهای بیشتری نیز در آنها قرار داده شده است. این اولترابوکها 8 گیگابایت رم و حافظه 128 یا 256 گیگابایتی SSD دارند و در کمتر از 10 ثانیه میتوانند بوت شوند. در مدل 15 اینچی آن میتوانید از 10 ساعت شارژ کامل بهرهمند شوید.
ایسر نیز مدلهایی از اولترابوکهایش را معرفی کرده است. گرچه این مدلها از نظر قطر دستگاه به باریکی مدلهای سامسونگ نبوده است ولی در موارد دیگر مطلوب به نظر میرسد. یکی ازین مدلها Aspire S3 میباشد.
لنوو هم از این قافله عقب نمانده است و مدلهایی از سری IDEAPAD خود را با مشخصههای اولترابوک وارد بازار کرده است که از تنوع رنگی نیز برای مخاطبان مشکل پسند برخوردار است.
مدل U310 آن وزنی در حدود 1.7 کیلوگرم و ضخامتی برابر با 21 میلیمتر دارد.
جالب است بدانید مدل U300S این شرکت، ضخامت کمتری از لپ تاپ پرآوازه Apple Mac Book Air دارد. این اولترابوک ۱۲۸ گیگابایت حافظه SSD و پردازنده Core i5 را داراست.
برند HP نیز اولترابوکی را در سری Envy خود ارائه داده است که دارای نمایشگری با سایز 14 اینچ و ضخامت 21 میلیمتر است که در مقایسه با اکثر مدلهای ارائه شده کمی بیشتر است. ولی مدل دیگر ارائه شده این شرکت که اچ پی Folio 13میباشد از بسیاری از اولترابوکهای معرفی شده در بازار مناسبتر است.
DELL نیز اولترابوک XPS-13 خود را با نمایشگر 13 اینچ، ضخامت 18 میلیمتر و وزنی درحدود 1.36 کیلوگرم ارائه داده است.
Zenbook UX31E هم یکی از مدلهای اولترابوک شرکت ایسوس است. مدل UX32VD این شرکت نیز که قرار است به زودی وارد جمع اولترابوکها شود، دارای نمایشگر 13.3 اینچی و کیفیت تصویر FullHD میباشد. این دستگاه دارای چیپست گرافیکی GT620M و حافظهای ترکیبی از 64 گیگابایت حافظه SSD و 500 گیگابایت هارددیسک میباشد.
توشیبا نیز اولین اولترابوک خود با نام Portage Z835-P330 و نمایشگر 13.3 اینچی معرفی کرده است.
بعضیها عقیده دارند، ممکن است اولترابوکها بازار تبلتها را به چالش بکشند یا بر روی فروش لپتاپها تاثیر بگذارند اما بهتر است برای این پیشبینیها کمی صبر کنیم.
چنانچه سرعت و سبکی به همراه زیبایی ظاهری برایتان مهم است، پیشنهاد ما به شما انتخاب یک اولترابوک است.
از توضیحات تان سپاس گزارم من یک ازلترابوکسری5 سامسونگ
میشه قیمت قیمت چندتا از بهترینا شونو بزارید.