فناورانه: آشنایی کامل با فناوری HDR

شاید بارها و بارها نام HDR به گوش‌تان خورده باشد و دقیقا ندانید این فناوری چه عملکردی دارد. در این مطلب سعی داریم شما را با این قابلیت مفید، آشنا کنیم. پس همراه ما باشید.

HDR چیست؟

نام HDR در واقع خلاصه شده High dynamic range imaging به معنای محدوده دینامیکی بالا است. این فناوری قادر است تا با انجام عملیاتی این محدوده دینامیکی را در تصاویر بالا ببرد و بر کیفیت نهایی آن بیفزاید. HDR رنگ‌ها را غلیظ‌تر، سفید را روشن‌تر و مشکی را تیره‌تر به نمایش می‌گذارد. این موضوع به این معنا نیست که تصاویر غیر واقعی نشان داده می‌شوند، بلکه کاملا برعکس است. HDR تصاویری را می‌سازد که هر چه بیشتر به واقعیت نزدیک‌تر باشد. در واقع کنتراست و غلظت رنگ دو چیزی هستند که پس از شنیدن نام HDR به ذهن ما می‌آید.

what_is_hdr__by_weraqs-d313bwb

HDR چگونه کار می‌کند؟

چند مدتی است که این فناوری علاوه بر دوربین‌های حرفه‌ای، در قسمت دوربین اسمارت‌فون‌ها نیز قرار گرفته است. طرز کار این قابلیت به این صورت است که وقتی شما عکسی را با روشن بودن HDR به ثبت می‌رسانید، در واقع سه تصویر از سوژه مورد نظر شما با میزان روشنایی‌های متفاوت ثبت خواهد شد. پس از آن این سه تصویر با هم تلفیق می‌شوند و از هر تصویر بخشی که کیفیت مناسبی دارد در نسخه نهایی قرار می‌گیرد. در نتیجه شما با تصویری با کیفیت بالاتر روبه‌رو خواهید شد. علت کم شدن سرعت عکس‌برداری در این حالت هم به همین دلیل است.

hdrces4

چه موقع از HDR استفاده کنیم؟

همان طور که در بالا به شما توضیح دادیم این قابلیت به شما در ثبت تصاویر با کیفیت‌تر کمک خواهد کرد. اما برای چه موقعیت‌هایی استفاده از HDR پیشنهاد می‌شود؟

مناظر طبیعی: عکاسی از مناظر طبیعی یکی از موقعیت‌هایی است که روشن بودن حالت HDR به کیفیت تصویر خروجی بسیار کمک خواهد کرد. گرفتن عکس از مناظر طبیعی به دلیل تضاد رنگی موجود بین زمین و آسمان برای دوربین مشکل خواهد بود و شاید نتواند تصویر مناسبی را به ثبت برساند. اما با روشن بودن HDR، دیگر خبری از تاریک شدن زمین و روشن بودن آسمان در عکس نیست.

عکس پرتره در نور آفتاب: همه ما می‌دانیم یکی از عوامل اصلی برای این که بتوانیم یک عکس با کیفیت را به ثبت برسانیم این است که از نور مناسب استفاده کنیم. اما گاهی نور بیش از حد مانند نور خورشید می‌تواند باعث به‌وجود آمدن سایه، انعکاس نور و مشکلات دیگری شود. HDR تمامی این مشکلات را حل می‌کند و باعث می‌شود سوژه مورد نظر با بالاترین کیفیت در تصویر قرار بگیرد.

عکاسی در نور کم و یا با نور پس زمینه زیاد: در هر دو مورد سوژه مورد نظر تیره به ثبت می‌رسد و این باز به همان تضاد رنگی مربوط می‌شود. اما با استفاده از HDR شما قادر خواهید بود از حداکثر توانایی در جذب نور بهره ببرید.

dc021nseagqqbhxqmfu0

چه موقع از HDR استفاده نکنیم؟

حتما تا به حال به این نتیجه رسیده‌اید که گاهی اوقات استفاده از HDR بر روی کیفیت عکس تاثیر منفی گذاشته است. اما در چه موقعیت‌هایی این اتفاق پیش می‌آید؟

سوژه‌ متحرک: اگر هر یک از سوژه‌های موجود در حال حرکت باشند و شما با حالت HDR بخواهید عکس بگیرید، نتیجه آن تصویری تار و نامفهوم خواهد بود. بنابراین هیچ‌گاه با HDR روشن، از یک سوژه متحرک عکس‌برداری نکنید.

صحنه‌هایی با کنتراست بالا: معمولا عکس‌برداری از صحنه‌هایی که کنتراست بالایی دارند با روشن بودن حالت HDR جلوه و زیبایی اصلی‌شان را از دست می‌دهند. پس حواستان باشد از صحنه‌های با کنتراست بالا در حالت HDR عکس‌برداری نکنید.

صحنه‌های خیلی روشن یا خیلی تاریک: برای عکس‌برداری از سوژه‌هایی با این مشخصات بهتر است HDR را خاموش نگه‌دارید، چراکه در غیر این صورت تصویر آن طور که باید، نمایش داده نمی‌شود.

example-13

خوشبختانه اکثر تلفن‌های هوشمند هنگامی که عکسی را در حالت HDR به ثبت می‌رسانند، دو نسخه بدون HDR و با HDR را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. بنابراین شخص توانایی انتخاب بعد از عکس‌برداری را خواهد داشت.

همچنین اپ‌های مختلفی در مارکت وجود دارد که قابلیت افزودن تغییرات HDR به تصاویر را ارایه می‌دهند. البته کیفیت خروجی تصاویر در این برنامه‌ها به اندازه زمانی که به طور مستقیم از HDR استفاده می‌کنید، نیست.

تلویزیون نسل جدید HDR چیست؟

بر روی این نوع تلویزیون‌ها هم از فناوری HDR استفاده شده است. این قابلیت در تلویزیون به صورتی عمل می‌کند که به تصاویر خروجی، کنتراست بالا، غلظت رنگی مناسب، افزایش عمق مشکی و سفید همراه روشنایی بیشتر می‌دهد. همچنین تصاویر در واقعی‌ترین حالت خودشان نشان داده خواهند شد. این نسل از تلویزیون‌ها تعداد رنگ‌های بیشتری را به نمایش می‌گذارند. این تعداد به بیش از یک میلیارد رنگ هم می‌رسد.

lg-2015-tvs-640

کلام پایانی

استفاده از HDR در موقعیت مناسب می‌تواند بسیار بر کیفیت تصاویر تاثیر مثبت بگذارد. با توجه به مطالبی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، شما می‌توانید بهترین نتیجه‌ را هنگام استفاده از این قابلیت بگیرید.

وجود این توانایی بر روی تلویزیون‌ها می‌تواند بسیار کاربردی باشد. چرا که با وجود رزولوشن‌های بالایی که این نوع تلویزیون‌ها دارند، می‌توانند تجربه‌ای عالی را در اختیار کاربران قرار دهند.

2 دیدگاه دربارهٔ «فناورانه: آشنایی کامل با فناوری HDR»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
TCH