مقایسه سونی اکسپریا X با هواوی P9 پلاس: نبردی از نوع چینی و ژاپنی!

با دومین بازی از سری مسابقات جام آی‌تی‌رسان در گروه اول با شما هستیم. تا اینجای کار شاهد نبرد سرسخت دو رقیب تایوانی و کره‌ای بودیم که پا به پای هم در هر بخش رقابت کردند. اما امروز نبرد هیجانی بین دو کمپانی سونی و هواوی صورت می‌گیرد. اکسپریا X قرار است به‌عنوان نماینده برای سونی و P9 پلاس نماینده هواوی در این کارزار، به مصاف یکدیگر بروند. بگذارید یک معرفی کوچک از این دو بازیکن برای شما ارایه دهیم.
اکسپریا X برادر کوچک X performence است که در فوریه ۲۰۱۶ معرفی شد. این بازیکن، صفحه نمایشی ۵ اینچی آن هم از نوع IPS با رزولوشن فول اچ‌دی دارد. دوربین ۲۳ مگاپیکسلی و ۳ گیگابایت رم هم دیگر مشخصات موجود هستند. همچنین قلب این بازیکن دلاور را یک پردازنده ۶ هسته‌ای از مدل Snapdragn 650 می‌سازد.

P9 پلاس برادر بزرگ‌تر P9 که در آوریل ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد و با ۵.۵ اینچ صفحه نمایش سعی در متمایز کردن خود دارد. هواوی، مربی دل‌سوز P9 پلاس از صفحه نمایش AMOLED در این گوشی استفاده کرده که توانایی نشان دادن تصاویر با رزولوشن فول اچ‌دی را دارد. دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی، ۴ گیگابایت رم و پردازنده ۸ هسته‌ای از مدل Kirin 955 سایر مشخصات این بازیکن چینی هستند.
داریم کم کم به سوت آغاز مسابقه نزدیک می‌شویم. آیا آماده تماشای ۹۰ دقیقه بازی بین این دو بازیکن ژاپنی و چینی هستید؟! پس همراه ما باشید.


۱۰ دقیقه ابتدایی: طراحی

با شروع بازی هر دو بازیکن مقابل یکدیگر قرار گرفتند. هر دو با بدنه فلزی، زیبایی در طراحی‌شان را به رخ یک‌دیگر می‌کشند. بیایید ببینیم که هرکدام چه جذابیت‌هایی را در این قسمت به نمایش می‌گذارند.

xperia-x-vs-p9-plus

در قسمت جلویی هر دو گوشی هیچ دکمه سخت افزاری و خارجی دیده نمی‌شود و شیشه بالا تا پایین این دو گوشی را تشکیل می‌دهد. P9 پلاس مانند برادر کوچک خود تقریبا یک طراحی خاص را دنبال کرده است. خط‌هایی به صورت افقی بر روی قسمت جلویی نماینده هواوی قرار گرفته است که زیبایی خاصی را به آن می‌بخشد. سونی با طراحی مینیمال مانند خود از جمله “سادگی در عین زیبایی” استفاده کرده و تقریبا از همان طراحی همیشگی خودش در این سری از اکسپریا بهره گرفته است.

لبه‌های اکسپریا X از یک فریم فلزی براق‌تر نسبت به بدنه اصلی تشکیل شده اما در P9 پلاس طراحی با بدنه یک‌نواخت بوده و هواوی با استفاده از خط‌های طراحی معروف که از اچ‌تی‌سی و آی‌فون به سایر مدل‌ها سرایت کرد، این خط‌ها را از لبه تا بدنه پشتی ادامه داده است. طرز قرار گیری دکمه‌ها در سونی به صورتی است که همه در یک طرف قرار گرفته‌اند. از دکمه سخت افزاری شاتر تا کلید پاور در سمت راست اکسپریا X هستند و تنها چیزی که در لبه چپ مشاهده می‌شود، محل قرار گیری سیم‌کارت است.

در P9 پلاس‌ هم قضیه دقیقا به همین صورت است و همه دکمه‌های سخت افزاری در سمت راست قرار گرفته‌اند. البته در هواوی شاهد دکمه خارجی برای شاتر نیستیم که همین موضوع لبه سمت راست گوشی را خلوت‌تر از اکسپریا کرده است. در لبه پایینی اکسپریا میکروفون، پورت USB و در قسمت بالایی جک هدفون تعبیه شده است. این در حالی است که در P9 پلاس همه پورت‌های موجود در پایین دستگاه قرار گرفته‌اند.
به قسمت پشتی و جایی که معمولا بخش مهمی از طراحی در آن متمرکز شده است، می‌رسیم. قسمت پشتی اکسپریا از یک بدنه یک‌نواخت و بدون هیچ برامدگی تشکیل شده است، تنها چیزی که در این قسمت خودنمایی می‌کند دوربین کمی بیرون زده و فلاش تک رنگ آن است. جنس بدنه پشت از فلز بوده که اصلا مستعد اثر انگشت نیست. در P9 پلاس هم دقیقا از بدنه فلزی استفاده شده اما بدنه برخلاف سونی یک‌پارچه نیست و هنگامی که به قسمت بالایی می‌رویم به یک فریم شیشه‌ای می‌رسیم که جایگاه قرارگیری تجهیزات دوربین است. لازم به ذکر است که دوربین P9 پلاس کاملا در بدنه جای گرفته و بیرون زدگی ندارد. در بخش میانی قاب پشتی P9 پلاس سنسور اثر انگشت با زیبایی هرچه تمام جا خوش کرده است که در اکسپریا این حسگر در دکمه پاوری که در لبه راستی قرار داشت، به چشم می‌خورد.

نظر کارشناسی داور: هر دو گوشی واقعا زیبا هستند، اما به هر حال یکی باید از دیگری برتری داشته باشد. همان طور که گفتیم جنس بدنه هر دو از فلز است و باید حس خوبی را هنگام در دست گرفتن به کاربر القا کند؛ اما در اکسپریا چنین نیست. آن‌چنان احساس فلز بودن را در اکسپریا X احساس نخواهید کرد در حالی که P9 پلاس از همان اول چنان با بدنه‌اش دلربایی می‌کند که هرگز نمی‌خواهید آن را کنار بگذارید. قرارگیری دکمه‌ها در هر دو مدل می‌توانست بهتر انجام بگیرد اما سونی جان، مربی عزیز، شما که به این شدت علاقه در گذاشتن دکمه دارید، حداقل یک کدام را سمت چپ دستگاه قرار می‌دادید. محل قرار گیری حسگر اثر انگشت کاملا سلیقه‌ای است و به شما بستگی دارد که با کدام انگشت‌تان راحت‌تر هستید. اما تعبیه کردن آن درون کلید پاور توسط سونی واقعا دست مریزاد دارد. یکی دیگر از نقاط ضعف اساسی اکسپریا X جای‌گیری بد دکمه‌های صداست!


دقیقه ۱۰ تا ۲۰: ابعاد و کیفیت ساخت

مطمعنا هواوی P9 پلاس با اندازه بزرگ‌تر صفحه نمایش نیازمند ابعاد بیشتر چه در طول و چه در ضخامت است. با کنار هم قرار گرفتن این دو دستگاه، بزرگ‌تر بودن P9 پلاس کاملا مشهود است. اکسپریا ایکس ۵ اینچی با وزن ۱۵۳ گرم تنها ۹ گرم از P9 پلاس سبک‌تر است، اما در بحث ضخامت نماینده هواوی با اینکه ۰.۵ اینچ صفحه نمایش برزگ‌تری دارد با ضخامت ۷ میلی‌متری خود از اکسپریا با ۷.۹ میلی‌متر ضخامت، نازک‌تر است.

xperia-x-vs-p9-plus-6

به طور کلی به لطف وجود داشتن صفحه نمایش ۵.۵ اینچی در مقابل ۵ اینچی ابعاد کلی در P9 پلاس بزرگ‌تر است. همان طور که در طراحی اشاره داشتیم، جنس بدنه هر دو از فلز بوده و فلز استفاده شده به طوری است که مانع از سر خردن از دست می‌گردد.

نظر کارشناسی داور: بدون شک لذت استفاده از گوشی که ضخامت کمتری دارد، بیشتر است. در این قسمت این مربی هواوی است که لیاقت دست مریزاد گفتن را دارد، چرا که با وجود صفحه نمایش ۵.۵ اینچی توانسته بدون بیرون زدگی آنچنانی دوربین، ضخامت را حفظ کند. حس ظرافت در P9 پلاس کاملا حس ‌می‌گردد این در حالی است که با در دست گرفتن اکسپریا X چنین حسی به شما القا نمی‌شود. شما به راحتی می‌توانید با یک دست با هر دو گوشی کار کنید و هیچ مشکلی با در دست قرار گرفتن این دو نخواهید داشت.


دقیقه ۲۰ تا ۳۰: صفحه نمایش

به دقیقه بیستم بازی رسیده‌ایم؛ جایی که بازیکن‌ها می‌بایست صفحه‌های نمایش رنگارنگ خودشان را به رخ یکدیگر بکشند. هر دو تقریبا در مشخصات داخلی و روی کاغذ یکسان هستند اما خب باید به عملکرد هریک دقت داشت.

xperia-x-vs-p9-plus-8

هر دو کمپانی تصمیم بر استفاده از رزولوشن فول اچ‌دی بر روی دستگاه‌های خود گرفتند اما تنها تفاوتی که در این دو نوع از صفحه نمایش می‌توان نام برد، پنل استفاده شده در هریک است. به طوری که هواوی با استفاده از پنل AMOLED مقابل IPS سونی قرار می‌گیرد. رنگ‌ها در P9 پلاس گرم‌تر هستند در صورتی که در اکسپریا X بیشتر میل به سفیدی دارند که این باز به نوع پنل استفاده شده در هریک از این دو گوشی برمی‌گردد. عمق مشکی  P9 پلاس به لطف پنل امولد بسیار بالاتر از اکسپریا است و تجربه کاری خارق‌العاده‌ای را ارایه می‌دهد.
در محصول سونی تنظیمات و فناوی‌های زیادی از قبیل براویا، Triluminos و X-Reality در قسمت صفحه نمایش قرار گرفته‌اند و این گوشی دست شما را برای شخصی سازی رنگ صفحه نمایش باز گذاشته است. چنین ویژگی در نماینده هواوی فقط در غلظت و میزان رنگ‌ها دیده می‌شود که باز همین هم کافی است.

در P9 پلاس شاهد تکنولوژی ۳D Touch Display هستیم. همان چیزی که پیش‌تر در آیفون دیده بودیم. با این تفاوت که لمس ۳ بعدی فقط در دو مرحله صورت می‌گیرد و می‌تواند فشار وارد شده بر روی صفحه نمایش را به این شکل اندازه گیری کند.
نسبت صفحه نمایش به بدنه در سونی اکسپریا ۶۹.۶ درصد است که عددی مناسب به حساب می‌آید. این در حالی است که همین نسبت در P9 پلاس عددی معادل ۷۲.۷ درصد محاسبه شده است.
زاویه دید در هردو مناسب است و باید دقت داشت که پنل استفاده شده در هر یک با هم متفاوت است. در اکسپریا با تغییر زاویه دید با یک هاله‌ای از نور سفید روی صفحه نمایش مواجه می‌شویم که اصلا خوشایند نیست. با بیشتر کردن زاویه این نور سفید و تار شدن خودش را بیشتر نشان می‌دهد. همچنین کمی تاریک شدن صفحه و تغییر رنگ هم در این قسمت مشاهده می‌شود. در P9 پلاس با تغییر زاویه دید تقریبا همه چیز خوب باقی می‌ماند و آن‌چنان شاهد تغییر رنگ نیستیم فقط کمی کنتراست کاهش می‌یابد که باز قابل چشم پوشی است. در تصاویر زیر P9 پلاس در سمت چپ و اکسپریا X در سمت راست قرار گرفته شده است.

تصویر زیر مربوط به تست این دو مدل در زیر نور آفتاب است.

عملکرد صفحه نمایش در زیر نور آفتاب

نظر کارشناسی داور: بحث، بحث سلیقه است و به کاربر بستگی دارد. شاید رنگ‌های استفاده شده در اکسپریا کمی سرد و نزدیک‌تر به واقعیت باشند و رنگ‌هایی که امولد تولید می‌کند، کمی اغراق شده به نظر برسند اما کیست که آن‌ همه رنگ و لعاب در پنل‌های AMOLED را نپسندد؟! شخصا خودم شیفته‌ امولد هستم و با توجه به زاویه دید عالی به نسبت سونی، P9 پلاس را می‌پسندم. شاید اگر سونی حداقل در زاویه دید، کوتاهی نکرده بود کمی زمان برای فکر کردن لازم بود اما…!


دقیقه ۳۰ تا ۴۰: نرم‌افزار

دقیقه سی‌ام را یکی از زمان‌های مهم در این بازی نام گذاری می‌کنیم چرا که این نرم افزار است که رابطی بین سخت افزار دستگاه و کاربر می‌شود. سونی در این سری جدید از رابط کاربری سعی کرده که همه چیز را ساده طراحی کند. رابط کاربری اندروید خام را دیده‌اید؟! دقیقا همان رابط کاربری با تغییر دادن شکل آیکون‌ها، رابط کاربری اکسپریا X را تشکیل می‌دهد.

رابط کاربری Xperia X

رابط کاربری Xperia X

sc2

در مقابل، هواوی رابط کاربری گرافیکی و ساده‌ای برای نماینده‌اش انتخاب کرده است. در هواوی طبق رسم همیشگی شاهد منوی اپ‌ها نیستیم و اگر به این موضوع عادت ندارید، به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد. رابط کاربری P9 پلاس بر خلاف سونی هیچ شباهتی به اندروید خام ندارد و همه چیز به طور کلی تغییر یافته است. کاملا مشخص است که هواوی وقت زیادی را برای قرار دادن افکت‌ها و گرافیک قسمت‌های مختلف صرف کرده که جای تحسین دارد.

رابط کاربری P9 پلاس

نظر کارشناسی داور : رنگ‌های استفاده شده در رابط کاربری هواوی از Dial Pad تا منوی تنظیمات همگی شکیل هستند و خروجی‌شان با صفحه نمایش امولد بسیار لذت بخش است؛ در مقابل سونی برای هرچه سبک‌تر کردن رابط و سادگی در دسترسی دست به تغییرات خاصی نزده است. در اکسپریا آنچنان شاهد افکت‌ها و ظریف کاری‌هایی که در هواوی استفاده شده، نیستیم. این قضیه هم باز بحث سلیقه است. رابطی گرافیکی‌تر و شلوغ در مقابل رابطی ساده، خلوت و شیک! به شخصه چون طرفدار رنگ و لعاب هستم، هواوی را انتخاب می‌کنم.


دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سخت‌افزار

نیمه دوم بازی رقابت حساس‌تر و نفس‌گیر‌تر شده است چرا که در این نیمه تکلیف نهایی این دو بازیکن مشخص می‌گردد. اولین بخش پردازنده است. جایی که مرکز تمام توانایی‌هایشان در آن خلاصه می‌شود. همراه باشید تا نبردشان را شاهد باشیم.
با بنچمارک AnTuTu سخن را آغاز می‌کنیم. در همین ابتدا باید متوجه قدرت‌مندی P9 پلاس شده باشید. اما چه چیزی باعث چنین اختلافی میان این دو گوشی شده است؟ در نماینده هواوی شاهد دو پرادزنده چهار هسته‌ای هستیم که هرکدام با سرعت‌های ۲.۵ و ۱.۶ گیگاهرتز کار می‌کنند. این پردازنده بر روی چیست HiSilicon Kirin 955 سوار شده است. در مقابل سونی از دوهسته ۱.۸ گیگاهرتزی و ۴ هسته ۱.۴ گیگاهرتزی تشکیل شده است. چیپ استفاده شده در اکسپریا X همان اسنپدراگون ۶۵۰ کوالکام است. بخش گرافیکی هواوی توسط Mali-T880 MP4 انجام می‌گیرد که سونی آن را به Adreno 510 سپرده است. هر دو پردازنده از قدرت خاصی برخوردار هستند اما همان‌طور که مشاهده می‌کنید، پردازنده P9 پلاس بر روی کاغذ هم قوی‌تر از اکسپریا به نظر می‌رسد و این دلیلی بر دستیابی هواوی به امتیاز بیشتر نسبت به سونی شده است.

xperia-x-vs-p9-plus-11
بخش دیگری که این دو گوشی هوشمند را به چالش می‌کشد، حافظه RAM هریک است که وظیفه مدیریت کردن برنامه‌های در حال اجرا را به عهده دارد. حافظه رم استفاده شده در هواوی P9 پلاس ۴ گیگابایت و در سونی اکسپریا ایکس ۳ گیگابایت است. واضح است که مدیریت رم و برنامه‌ها در P9 پلاس بسیار عالی انجام می‌گیرد. در ادامه می‌توانید امتیازاتی که این دو دستگاه در بنچمارک‌ها به دست آوردند را مشاهده کنید.

نظر کارشناسی داور: همه چیز کاملا واضح است! در این قسمت از نبرد P9 پلاس تقریبا مجالی برای یک لحظه نفس کشیدن اکسپریا X نگذاشت. کار کردن با هر دو دستگاه بسیار لذت بخش خواهد بود و شاهد هیچ لگ و کندی در هیچ کدام نبودیم. اما هنگامی که این دو دستگاه را کنار هم قرار دهید، سریع‌تر بودن هواوی P9 پلاس را متوجه خواهید شد.
این را فراموش نکنید که اکسپریا X تقریبا یک میان رده محسوب می‌شود تا یک پرچم‌دار تمام عیار و عملکردی که در اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها داشت با توجه به رده و جایگاهش کاملا مناسب بود.

در ویدیوی اختصاصی پایین می‌توانید عملکرد این دو دستگاه را حین انجام بازی مشاهده کنید.


دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین

یکی از هیجانی‌ترین بخش‌های موجود در این رقابت مقایسه چشم بازیکنان است. رقابتی تنگاتنگ ما بین P9 پلاس و اکسپریا X در این قسمت حس می‌شود که باهم به مقایسه‌شان می‌پردازیم.

xperia-x-vs-p9-plus-14 سونی اکسپریا از یک دوربین ۲۳ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f2.0 و یک فلاش تک رنگ LED تشکیل شده است. در P9 پلاس شاهد دو دوربین در کنار هم هستیم. هر دو دوربین رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل دارند و لنز هر دو دوربین دارای گشادگی دیفراگم f2.2 است. همچنین یک فلاش LED دو رنگ در کنار دوربین‌های P9 پلاس قرار گرفته شده است. مشخصات تقریبا شبیه هم بوده اما سونی با توجه به دیافراگم خود میبایست عملکرد بهتری را در جذب نور داشته باشد. در بخش دوربین جلویی هم نماینده سونی پیشتاز نبرد بوده و از یک دوربین با رزولوشن ۱۳ مگاپیکسل بهره می‌برد. این دوربین ۱۳ مگاپیکسلی مانند دوربین پشتی دریچه دیافراگم f2.0 را ارایه می‌دهد که بسیار خوب ارزیابی می‌گردد. در مقابل هواوی دوربین جلوی ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f1.9 را برای P9 پلاس انتخاب کرده است.
همان طور که مشاهده می‌کنید، چنین مشخصات و امکاناتی برای یک تلفن هوشند بسیار عالی است اما بخش مهم‌تر در قسمت دوربین پردازش نرم‌افزاری و داخلی هریک از گوشی‌هاست. رابط کاربری دوربین هر دو دستگاه بسیار مرتب بوده و همه چیز دم دست است. در بخش عکاسی به صورت دستی شاهد تنظیمات مختلفی هستیم که در سونی اکسپریا X به تنظیم ایزو و یا سفیدی ختم می‌شود. اما P9 پلاس تنظیمات بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. ویژگی‌های مختلف برای بخش دوربین در P9 پلاس در نظر گرفته شده که بسیار کاربردی و مناسب هستند. اکسپریا هم فیلتر‌ها و افکت‌های مختلفی را در دسترس شما قرار می‌دهد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

رابط دوربین P9 PLUS
رابط دوربین P9 پلاس

در تصاویر گرفته شده رنگ‌های تولید شده در اکسپریا تیره‌تر هستند اما در P9 پلاس شاهد بی روحی در رنگ و یک هاله سفید بر روی تصاویر هستیم. البته تصاویر در صفحه نمایش خود P9 پلاس بسیار خوب نشان داده می‌شوند اما رنگ‌ها در اکسپریا زنده‌تر هستند.
در ادامه شاهد تصاویر گرفته شده با دوربین این دو مدل هستید.

p9-plus-1

xperia-x-1

نظر کارشناسی داور: راستش را بخواهید توقع داشتیم سونی در این زمینه غوغایی به پا کند و تقریبا هم همین طور بود. رنگ‌ها در اکسپریا به نسبت P9 پلاس زنده‌تر هستند؛ P9 پلاس تصاویر را کمی بی روح ثبت می‌کند که آن‌چنان دل‌نشین نیستند. اما همان طور که گفتیم در صفحه نمایش خودش شرایط اصلا این طور نبود! اما نمی‌توانیم خودمان را گول بزنیم. سرعت باز شدن برنامه دوربین و گرفتن عکس در هر دو بسیار عالی انجام می‌پذیرد. رابط کاربری در هردو گوشی ویژگی‌های خاص خودشان را دارند اما هواوی در بخش دستی دوربین بهتر عمل کرده است و همچنین در شب تصاویر باکیفیت‌تری را ثبت می‌کند.


دقیقه ۶۰ تا ۷۰: پخش چند رسانه‌ای

در این قسمت از نبرد هردو گوشی کنار هم قرار گرفته‌اند تا ما را با امکانات خودشان سرگرم کنند. با توجه به بزرگ‌تر بودن صفحه نمایش در P9 پلاس، بخش بزرگی از رقابت به دست این محصول چینی می‌افتد چرا که لذت دیدن تماشای یک کلیپ با صفحه نمایش بزرگ آن، بی‌نهایت دل‌انگیز خواهد بود.

xperia-x-vs-p9-plus-15

صدا در هر دو گوشی به صورت استریو است و هر دو از کیفیت بالایی برخودار هستند. قرار گیری اسپیکر‌ها در اکسپریا X بر روی قسمت جلویی گوشی صورت گرفته است در مقابل P9 پلاس یک اسپیکر را در لبه‌ پایینی دستگاه قرار داده است. در ابتدا فکر می‌کردیم که یک اسپیکر فقط بر روی P9 پلاس تعبیه شده است اما هنگام پخش موزیک و ویدیو به این موضوع پی بردیم که اسپیکر بالایی گوشی که برای تماس استفاده می‌گردد، به صورت یک توییتر در می‌آید و ترکیبش با بلندگوی اصلی صدایی با کیفیت را ارایه می‌دهد. حجم صدا در P9 پلاس بی نهایت بالا و با کیفیت است در مقابل سونی هم با دو اسپیکر خودش کیفیت خوبی از صدا را ارایه می‌دهد اما بلندی صدا و کیفیت آن به P9 پلاس نمی‌رسد.
خروجی صدا در هردو هندست بسیار با کیفیت و عالی است. موزیک پلیر‌های هریک دارای امکانات زیادی هستند. سونی تنظیمات زیادی را برای شخصی سازی صدا در اسپیکر و هدفون قرار داده است که با تغییرشان می‌توانید به کیفیت مورد نظرتان از صدا برسید. ویدیو پلیر در هر دو مدل فرمت‌‌های مختلف ویدیویی را ساپورت می‌کند و توانایی اضافه کردن زیرنویس خارجی با فیلم را هم دارند.

نظر کارشناسی داور: واقعا تمام چیزی که اینجا در انتخاب تاثیر می‌گذارد، سلیقه است. اما وجود امکانات زیادی برای شخصی سازی صدا در اکسپریا بسیار لذت بخش خواهد بود و می‌تواند در انتخاب شما تاثیر بگذارد.


دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری

در این بخش استقامت هر یک از این بازیکن‌‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. P9 پلاس یک باتری جدانشدنی با طرفیت ۳۴۰۰ میلی‌آمپر را در خود دارد. در زیر می‌توانید اطلاعاتی از استقامت باتری این مدل را داشته باشید.

P9-plus

در مقابل اکسپریا X از یک باتری ۲۶۲۰ میلی آمپری جدانشدنی تشکیل شده است. هر دو باتری قادرند در مدت ۱ ساعت از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ بشوند.

 

 

xperia-X

 

نظر کارشناسی داور: باتری هر دو برای کار‌های روزمره مناسب هستند اما قدرت P9 پلاس را در این زمینه نمی‌شود انکار کرد.


دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات

در ده دقیقه پایانی هر کدام از بازیکن‌ها با به رخ کشیدن امکانات اضافی که در خود دارند، سعی می‌کنند تا بازی را به نفع خود به اتمام برسانند. پیش‌تر وجود دوربین در یک تلفن همراه در این قسمت لحاظ می‌شد اما اکنون جزیی از ملزومات برای گوشی‌هاست.

xperia-x-vs-p9-plus-16

سونی با حسگر اثرانگشت و فناوری‌های متعددش در صفحه نمایش، هواوی هم باز با حسگر اثرانگشت و ویژگی Force Touch در صفحه نمایش خودشان را مطرح می‌کنند. همچنین هر دو گوشی از کارت میکرو اس‌دی پشتیبانی می‌کنند و بنابراین ذخیره اطلاعات را برای شما بسیار آسان کرده‌اند.
حسگر اثر انگشت در P9 پلاس به صورتی است که حتی بدون زدن کلید پاور و در حالت استندبای بودن تنها با لمس کردن آن دستگاه را باز کند. در اکسپریا X حسگر به صورتی تعبیه شده است که می‌بایست ابتدا کلید پاور را فشار دهید و سپس اقدام به باز کردن آن بکنید.

نظر کارشناسی داور: راستش را بخواهید در این بخش توقع ضد آب بودن سونی اکسپریا X را داشتیم، اما متاسفانه پی بردیم که این مدل از این ویژگی بی بهره است. ویژگی تاچ سه بعدی هواوی شاید آنقدر که باید کاربردی نباشد اما باز وجود داشتن این قابلیت خالی از لطف نیست. حسگر اثر انگشت هم بر روی هر دو با سرعت و دقیق انجام می گیرد اما امکان استفاده از آن در حالت استندبای در هواوی لذت بخش‌تر از فشردن کلید در سونی خواهد بود.


وقت اضافه: قیمت

هردو گوشی تقریبا بالا رد‌ه‌های بازار به حساب می‌آیند و با توجه به این موضوع انتظار آن‌چنان ارزان بودن قیمت را از این دو دستگاه نداریم. سونی اکسپریا X با قیمتی حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قابل دسترس خواهد بود. از طرفی P9 پلاس قیمتی حدود ۲ میلیون تومان دارد. باید توجه داشت که P9 پلاس به نسبت اکسپریا X جدیدتر است و تازه به بازار معرفی شده است و هنوز آن‌چنان افت و ثبات قیمتی نداشته است.

نظر کارشناسی داور: به شخصه انتظار چنین قیمتی را اصلا برای سونی اکسپریا ایکس نداشتم. مشخصات موجود بر روی این گوشی مشخصات یک میان رده است اما قیمتش همچون پرچم‌داران است. بنابراین ارزش خرید چندانی ندارد و قطعا P9 پلاس بعد از گذشت مدتی با ثبات قیمت در بازار می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد.


banner-charkhan-2

موقعیت‌های خطرناکی که هواوی P9 پلاس بر روی دروازه اکسپریا X ایجاد کرد:

جنس بدنه بهتر و لعزنده نبودن آن در دست
ضخامتی کمتر در عین بزرگ‌تر بودن صفحه نمایش
صفحه نمایش براق‌تر و روشن‌تر با پنل امولد
دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی یکی بدون ثبت RGB
پردازنده‌ ۸ هسته‌ای با سرعت پردازش بالا
حافظه رم ۴ گیگابایتی که کمک به‌سزایی در مدیریت برنامه‌ها می‌کند
ویژگی فورس تاچ در دو مرحله
حجم و کیفیت بی‌نهایت خوب صدا

موقعیت‌های خطرناکی که اکسپریا X بر روی دروازه P9 پلاس ایجاد کرد:
تنوع رنگ‌های شاد
امکانات و فناوری‌های بی‌شمار در بخش صفحه نمایش
رابط کاربری سبک
تنظیمات متعدد در بخش موزیک پلیر برای صدا

 

داوری ما در این بخش به پایان رسید. سعی کردیم داوری عادلانه را برای شما داشته باشیم تا انتخاب برای شما راحت گردد. حال این شما هستید که با قضاوت و تصمیم خودتان به یک کدام از این دو گوشی رای ‌می‌دهید تا برنده با انتخاب شما مشخص گردد و حتی می‌توانید نتیجه دیدار را مساوی اعلام کنید.

 [totalpoll id=”129927″]

107 در مورد “مقایسه سونی اکسپریا X با هواوی P9 پلاس: نبردی از نوع چینی و ژاپنی!”

  1. این مقایسه کمی دور از انصافه
    قطعا یه پرچمدار از یه کمپانی موفق و نواور مثل هواوی برتری های بیشماری نسبت به یه میان رده سونی خواهد داشت،قطعا

  2. به نظر من که سونی از همه نظر خوب هست من خودم تجربه چندین ساله با گوشیهای سونی رو دارم از پرچم دار بگیر تا میان رده همیشه انتخاب من سونی بوده و هست این گوشیهای چینی که جدیدا مد شده نمیتونن انتخاب من باشن این گوشیهای چینی شاید انتخاب یک فرد عادی باشد ولی کسی که میدونه گوشی یعنی چی سونی بهترین انتخاب است

    1. عزیزم شما که میدونی گوشی یعنی چی بگو ببینم برا چی من باید یکو هفتصد پول بی صاحاب رو بدم به این گوشی ولی اصلا سامسونگ هیچی هواوی هیچی و بقیه هیچی با همین پول حتی کمترش هم میشه زد فایو پریمیوم خود سونی رو خرید که سخت افزار دوربین صفحه دیزاین و همه چیزش از این بهتره!!!!!!!!!!!!!!! تو که میدونی گوشی یعنی چی بگو ببینم؟!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  3. سلام بنظر من سونی واقعا گوشی خوبی تو این جام سونی ایکس رو داریم، آگه پرفورمنس بود مطمئن باشید که سونی قهرمان می‌شد آخه نمیشه پرفورمنس بیارید من خودم سونیz4 دارم
    هرکی با من موافق اعلام کنه

    1. مجتبی مسکینی

      سلام
      اکسپریا ایکس پرفورمنس وارد ایران نمیشه پس جایی در مسابقه نداره! البته از سونی زد فایو پریمیوم هم هست
      شاد باشید

  4. طراحی وظرافت p9 زیبای خاص وهوشمندانه ای دارد ولی سونی به این اندازه ظرافت ندارد سابقه وکیفیت سونی هم ستودنی هست ولی رقابت سختی در مقابل p9 داشت .

    1. فعلا که همین سونی شما با اون همه سابقه یه گوشی با اسنپ ۶۵۰ و قابلیتهای معمولی و در حد یه میانرده رو داره با قیمت یکو هفتصد میفروشه به ملت!!!!!!!!!!!!!!!!!!! حتی اگه عشق سونی باشی و عشقش کورت کرده باشه بازم میری زد فایو پریمیوم رو میخری حداقل ۴ تا قابلیت داره آدم بهش بنازه
      نمیدونم پیش خودش چی فکر میکنه!!!!!!!!!!!!! یه ضداب داشت که این الان ضد ابم نیس
      واقعا فازش چیه یکی بگه ما هم بدونیم

  5. من فقط بخاطر اینکه با رابط کاربری هواوی راحت نیستم و پشتیبانی خوبی هم نسبت به سونی نداره به اکسپریا ایکس رای دادم

  6. تجربه کارکردن با هیچکدوم رو تا حالا نداشتم ولی با مطالبی که در بالا درمورد هردوشون خوندم رای من هواوی p9 پلاس هست.ممنونم

  7. بدون شک p9 plus
    مثله اینکه مادون قرمز داره اما اشاره نشد
    البته باید با X performence مقایسه میشد که ایران نمیاد

  8. ســـــــــــــــــــام

    شاید سونی بخاطر برندی که داره بگن بهتر هستش ولی تو این مقایسه هوای بالاتر هستش مشخصه

  9. این دو هندست اصلا نباید باهم مقایسه بشن!
    نه رنج قیمتی یکسانی دارند( هواوی حدود ۲۲۰۰ و سونی حدود ۱۶۰۰) و از لحاظ کلاس یکی فبلت بالا رده و یکی اسمارت فون میان رده با کیفیت ساخت بالا هست. از مشخصات سخت افزاری و سایز صفحه این تفاوت کاملا مشهود است. برای مثال اسنپدراگون ۶۵۰ که در دل خود آدرنو ۵۱۰ رو جای داده حداقل سخت افزار مناسب برای یک اسمارت فون امروزی به حساب می آید حال آنکه کایرین ۹۵۵ استفاده شده در P9 تمام قدرت سخت افزاری شرکت چینی محسوب می گردد.
    گرچه Xperia X به وسیله سونی بد قیمت گذاری شده که باعث بالا رفتن قیمت این میان رده در حد یک پرچمدار شده است.

    1. مجتبی مسکینی

      عزیز این مقایسه در طول جام آی‌تی‌رسان هست و یه مطلب جداگانه‌ای نیست!
      در جام ۱۶ گوشی شرکت می‌کنند و در ۴ گروه قرار گرفتند برای اینکه تعادل در گروه‌ها برقرار بشه گوشی‌ها سید بندی شدند. بنابراین در هر گروه محصولات متفاوتی قرار گرفتند و ممکنه که اصلا کلاسشون با هم فرق داشته باشه اما چون در یه گروه هستند باید با هم مقایسه بشن! دقیقا مثل جام جهانی فوتبال که یه تیم ضعیف آسیایی با بهترین تیم‌های اروپایی بازی می‌کنه و اون وقت شما نمی‌تونید بگید چرا این دو تا با هم بازی میکنن!
      شاد باشید

      1. اصولا در دنیای فناوری دو محصول رقیب با یکدیگر مقایسه می شوند و فکر نمی کنم مثال جام جهانی موضوعیت داشته باشه.
        حتی در مقایسه خودرو ها در سایت های بزرگ برای مثال پورشه ۹۱۸ رو مقابل مک لارن P1 قرار میدن. کار شما مثل این که وانت نیسان رو با پراید مقایسه کنید! درسته که هر دو خودرو هستند ولی در دو دسته کاملا متفاوت با کاربری متفاوت قرار دارند.

        با تشکر و آرزوی موفقیت

        1. مجتبی مسکینی

          عزیز صحبت شما درسته ما خودمون هم هر بار که قصد مقایسه داشته باشیم دو مدل که در یک رده هستند رو مقایسه می‌کنیم که نمونه‌هاش در بخش آزمایشگاه سایت هست!
          اما اینجا بحث فقط مقایسه نیست! اینجا بحث یه سری مسابقه هست که به هم مرتبط هستند! قضیه اینه که ۱۶ تا گوشی در ۴ گروه ۴ تایی تقسیم شدند و قراره با هم مسابقه بدن تا در نهایت یه مدل که بیشترین رای رو داشته قهرمان بشه! در نتیجه اگه قرار باشه محصولات همه هم رده باشن پس کلا دیگه مسابقه بی معنی میشه چون بر فرض یه گروه ۴ تایی همه باید پرچمدار باشند و یه گروه ۴ تایی دیگه همه میان رده که در این صورت مسابقه معنی نداره و گروه میان‌رده‌ها شانسی برای قهرمانی ندارن! پس دقیقا همچون یه جام جهانی فوتبال که تیم‌ها سیدبندی میشن و طبق اون در گروه‌ها قرار می‌گیرن این‌جا هم گوشی‌ها سیدبندی شدن و بعد در ۴ گروه با هم مسابقه میدن تا درنهایت یکی قهرمان بشه! حالا این وسط ممکنه دو تا گوشی که اصلا در یک رده نیستند به هم بخورن که یه چیز طبیعی هست! وقتی صحبت از گروه‌بندی و کاپ باشه چنین چیزی طبیعیه! نمونه‌اش هم همین جام‌ جهانی اخیر که برفرض ایران با آرژانتین در یه گروه بود در حالی که اصلا در یک رده نیستند
          اگه صرفا یه مطلب مقایسه‌ای ساده نوشته باشیم نظر شما کاملا درسته و نباید دو مدل که در یک رده نیستند با هم مقایسه بشن اما این یه مطلب جدا نیست و یه بازی از گروه A آی‌تی‌رسان کاپ هست
          شاد باشید

  10. منطقی‌باشیم.
    تو این لیست هوایی بهتر عمل کرد زیبایی،صفحه ،قدرت،قیمت،ابعاد،البته سونی هم خوبه ولی گرونه

  11. هوآوی چند سالی می‌شود که برای پرچم‌دارانش از تراشه‌های اختصاصی ساخت خود استفاده می‌کند. برای این گوشی هم از تراشه‌ی قدرتمند کایرین ۹۵۵ استفاده شده است. این تراشه قدرتمند‌ترین تراشه‌ی ساخت هوآوی است که همراه با ۴ گیگابایت رم برای این گوشی استفاده شده است. P9پلاس از دو سیم‌کارت و شبکه‌ی ۴G پشتیبانی می‌کند.

  12. ولی خدائیش هووای گوشی نیست . با امکانات : جنس بدنه بهتر و لعزنده نبودن آن در دست ضخامتی کمتر در عین بزرگ‌تر بودن صفحه نمایش صفحه نمایش براق‌تر و روشن‌تر با پنل امولد دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی یکی بدون ثبت RGB پردازنده‌ ۸ هسته‌ای با سرعت …………….
    ولی در انتها من رای به سونی میدم لیندا سونی باز ایول . سونی پرچم دار گوشی هاست البته بجز یه گوشی

  13. طبیعتا هواوی تمام قدرتش رو توی این گوشی نمایان کرده ولی سونی توی سری ایکس ، استراتژی خودش رو تغییر داده و نمیشه این دو گوشی رو همسطح دونست و برتری حتما با هواوی هست ، ولی شخصا هیچکدوم رو برای خرید انتخاب نمیکنم

  14. با اینکه من خیلی از هواوی راضی نبودن ولی بنظرم نسبت به این گوشی از سونی وضعیت بهتر و نوآوری بیشتری داره

  15. هووووواوویییییییییی بیخیال اسمش هم مثله گوشی های فیک چینی ها تو بازار اوق آوره
    سونی اصل ژاپن با اون همه سال تجربه ، فن اوری و پرچم داری کجا هوااااااوی ساخت چین کجا

    1. دوست عزیز متاسفانه طرز فکر اکثر ملت ما اینه ک جنسای چینی بده اما بهتره بگم تو خود امریکا هم از جنسای چینی استفاده میشه اما جنسای درجه یک و اینکه ما میگیم بدن جنسای درجه سه و چهاره ک بازرگانای ما به خاطر ارزونی میارن اما بهتره بدونی هواوی پارسال برند سوم جهان شده و میت۸ هواوی غولی مثه اس۷ رو تو سرعت عمل خاک کرده و شرکت هواوی یه شرکت تازه کار نیس فقط نزدیک ده ساله ک صادرات میکنه قبلا خیلی کم اینکارو میکرد و یکم درموردش بخون هواوی برند بدی نیس انصافا

  16. فقط هواوی پی ۹ پلاس یکی از مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های انجام‌شده در قسمت دوربین پی۹ است. استفاده از دوربین دوگانه با دو لنز ۱۲ مگاپیکسلی و امکاناتی مانند فوکوس تشخیص فاز، لبخند چهره، فلاش دو‌گانه و ضبط ویدئو‌های ۱۰۸۰p هم با دوربین عقب و هم با دوربین جلو و ثبت تصاویر با ۲۰۰ در صد روشنایی بیشتر و اندازه پیکسل ۱.۷۶ میکرونی توانسته است پی۹ را به یکی از بهترین گوشی‌ها میان دیگر پرچمداران تبدیل کند.

  17. رضا وارسته

    هواوی P9 پلاس
    از ویژگی‌های جدید این گوشی می‌توان به حسگر اثرانگشتی اشاره کرد که هوآوی ادعا کرده است از نسل چهارم حسگر‌ها استفاده می‌کند و می‌تواند سریع‌تر و دقیق‌تر از گذشته انگشت شما را شناسایی کند. همچنین برای P9پلاس از درگاه ارتباطی USB Type-C استفاده شده تا بتواند از جدیدترین فناوری‌های موجود پشتیبانی کند.

  18. مهسا اکبری

    فقط هواوی عشق منه . این بررسی گوشی محشر عالی بود ممنوم علی رضا ، پرچم هواوی بالاست همیشه . بازی هنوز شروع نشده سونی رو فرستاد تو باقالی ها

  19. گوشی هواوی پی ۹ که تمام نیاز‌های شما را پوشش دهد و بتواند در هر موردی به کمک شما بیاید تراشه‌ی قدرتمند اختصاصی هوآوی کایرین ۹۵۵، دوربین‌های خارق‌العاده ۱۲ مگاپیکسلی با لنز لایکا، نمایشگر ۵.۵ اینچی با قابلیت نمایش مناسب رنگ‌ها، پشتیبانی از دو سیم‌کارت و شبکه‌ی ۴G در کنار طراحی زیبا با استفاده از فلز مواردی هستند که این گوشی را خواستنی‌تر می‌کنند.

  20. چه کرده این هواوی در این مبارزه !! من موندم چرا اکسپریا ایکس با این سخت افزارش انقدر گرونه . گوشیه بدی هم نیستا اما لامصب از پرچمدارا هم گرونتره!!

  21. هواوی پی ۹ یک گوشی کم نقص و زیبا است که برای علاقمندان به عکس‌برداری می‌تواند گوشی ایده‌آلی باشد. به طور قطع پرچمدار جدید شرکت چینی می‌تواند رقیبی سرسخت برای بزرگانی مانند گلکسی اس ۷ و ال‌جی جی ۵ در دنیای اندروید باشد.

    1. هیچ وقت گوشی ۱ میلیونی سونی را با گوشی ۲ میلیونی هواوی مقایسه نکنید به نظر من سونی اکسپریا ایکس در رده خودش بی نظیره????????

      1. مجتبی مسکینی

        عزیز این مقایسه دقیقا برای یک سال پیش هست!
        در اون تایم این دو گوشی تقریبا در یک رنج بودند
        ضمن اینکه این مقایسه از جام آی‌تی‌رسان هست و یه مقایسه ساده نیست

    1. در عکس اول از سونی معلومه که سونی برندس و تو فیلم کاملا مشخصه که هواوی تو بازی لگ داره و سونی با قدرت بالا بازی رو بدون کوچک ترین لگ اجرا میکنه
      این یارو داوره هم اصلا تا حالا سونی دستش نگرفته
      برای شماها هم متاسفم که با یه مقایسه ی مسخره گول میخورید
      کاملا معلومه که دوربین سونی تو عکسهای بعدی و سلفی دستکاری شده من خودم در حال حاضر اکسپریا ایکس دارم
      باورم نمیشه به هنگاوی رای دادین
      براتون متاسفم
      ??????

      1. اینا همش چرپ و پرته هواوی آشغاله آشغال،،،، ،سونی یکی از برندهای برتر دنیاس ولی هواوی فقط یه آشغاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH