نمایشگرها معمولا با رزولوشن بازاریابی میشوند. حتما عبارتهایی چون ۴K، ۵K و ۸K را دیده یا شنیدهاید. نمایشگرها راه طولانی را طی کردهاند تا به اینجا رسیدهاند. اما آینده نمایشگرها چگونه خواهد بود؟ آیا ممکن است نمایشگرها معلق باشند؟
پژوهشگران دانشگاه ساسکس و بریستول نمایشگری ساختند که با کمک امواج اولتراسونیک در هوا معلق میماند. این نمایشگر که JOLED نامیده میشود با گلولههای ریز پلیستر ساخته شده و توسط اسپیکرهایی که در بالا و پایین آنها قرار دارد، در هوا معلق میماند. این گلولهها، نقش پیکسلها را بازی میکنند. این نمایشگر هفته آینده در نمایشگاه تکنولوژیهای آینده در ژاپن به نمایش گذاشته میشود و راههای جدیدی برای طراحهان بازی و موبایل باز میکند. پرفسور سرویرام سوبرامانیان از دانشگاه ساسکس میگوید:
ما نمایشگری معلق ساختیم که پیکسلهایی آزاد دارد و با چرخاندن آنها میتوانید رنگها و تصاویر مختلف را به نمایش بگذارید. این فضای طراحی جدیدی باز میکند تا موبایلها و کامپیوترها به فضای سه بعدی تعمیم یابند.
پیکسلها با استفاده از تعدادی اسپیکر مینیاتوری در هوا معلق میمانند. این اسپیکرها صداهایی ایجاد میکنند که گرچه ناشنیدنی هستند اما آنقدر توان دارند که گلولهها را در هوا معلق نگه دارند. گلولهها با لایهای نازک از دیاکسید تیتانیوم پوشانده میشوند. این لایهها به گلولهها بار الکترواستاتیکی میدهد و به این ترتیب میتوان آنها را با تغییر در میدان الکتریکی کنترل کرد. دکتر دیپاک ساهو از دانشگاه ساسکس میگوید:
مهیجترین قسمت این پروژه این است که حال میتوانیم بگوییم که نمایشگری کاملا کاربردی داریم که از گلولههای معلق در هوا ساخته شده است. JOLED میتواند حتی یک کاغذ الکترونیکی باشد و شکل خود را تغییر دهد.
این نمایشگرها میتوانند کاربردهای گوناگونی داشته باشند. به عنوان مثال، میتوان نمایشگری را در پارکها نصب کرد که میزان آلودگی هوای کشورهای گوناگون را نشان دهد. به این ترتیب، افراد قادر خواهند بود که با نمایشگر و دادهای که نشان میدهد، تعامل داشته باشند. آسیر مارزو از دانشگاه بریستول میگوید:
به طور سنتی، پیکسلها قطعات ریزی هستند که رنگ خود را تغییر میدهند. JOLED این تصور را تغییر میدهد. در آینده اجسامی را خواهیم دید که از پیکسلهایی معلق در هوا تشکیل میشوند.