احتمال این که شما همین حالا با استفاده از یک شبکه وایفای به اینترنت وصل شده و از طریق یک گوشی موبایل در حال خواندن این مقاله باشید، خیلی زیاد است! در واقع این روزها امواج وایفای همه جا هستند؛ در خانه، محل کار، مدرسه، رستوران، فروشگاه، کتابخانه، مرکز درمانی و هرجای دیگری که فکرش را بکنید. شبکه وایفای از هر سو ما را احاطه کرده و ما به صورت دایمی در معرض امواج رادیویی (RF) قرار داریم و این موضوع باعث میشود که تعدادی از مردم به خاطر احتمال افزایش ریسک ابتلا به سرطان ناشی از امواج رادیویی، احساس نگرانی کنند. این نگرانی تا آنجا جدی بوده که بسیاری از پژوهشگران، موسسات دانشگاهی و سازمانهای زیست محیطی را درگیر کرده و خوشبختانه مطالعات انجام شده نشان میدهند که خطر امواج وایفای برای ما خیلی زیاد نیست!
وایفای و سایر امواج رادیویی (تلفن همراه، مایکروویو و…) از نظر ایجاد سرطان در حیوانات آزمایشگاهی و انسان مورد بررسی قرار گرفتهاند که در مورد انسان هیچ ارتباطی بین امواج یاد شده و افزایش خطر سرطان در افراد با ریسک بالا (افرادی که به دلایل شغلی در معرض امواج رادیویی قراردارند) مشاهده نشده و نرخ ابتلا به سرطان در آنها بالاتر نبوده است. پژوهشهای آزمایشگاهی نیز هیچ ارتباطی بین سرطان و امواج رادیویی پیدا نکردهاند. البته تعدادی از این مطالعات، منجر به کشف یک سری تغییرات بیولوژیکی شدهاند که میتوان آنها را به سرطان نسبت داد؛ اما به دلیل قطعی نبودن شواهد و مدارک به دست آمده، تحقیقات بیشتری در حال انجام است. با این حال بسیاری از سازمانهای معتبر بهداشتی، مانند سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده، برنامه ملی سمشناسی آمریکا، سازمان بهداشت عمومی انگلستان و انستیتوی بهداشت عمومی نروژ احتمال خطرناک بودن امواج وایفای را بسیار ناچیز میدانند.
وایفای احتمالا خطری ندارد به این دلیل که جنس آن از امواج رادیویی با فرکانس پایین و غیر یونیزان است و به اندازه کافی قدرت ندارد که مولکولها را تحریک کند، بنابراین در سطح سلولی هم برای بدن ما خطری ایجاد نخواهد کرد. همچنین امواج رادیویی همچون وایفای نیروی بسیار کمی در حدود ۰/۱ وات دارند که حتی از امواج ساطع شده از تلفنهای همراه ما هم کمتر است. فرکانسهای بالاتر مانند اشعه ایکس، پرتو گاما و نور ماورای بنفش، یونیزه کننده هستند و آشکارا موجب آسیب رساندن به انسان و حیوانات میشوند.
با توجه به آنچه که گفتیم، اگر هنوز هم نگرانی شما در مورد امواج رادیویی برطرف نشده است، میتوانید با روشهایی تماس خود را با آنها کاهش دهید. مثلا هنگامی که در خانه از وایفای استفاده نمیکنید آن را خاموش کنید؛ زمانی که تلفن همراه یا تبلت خود را برای مکالمه و مرور اینترنت نیاز ندارید آنها را روی حالت هواپیما قرار دهید و هنگام مکالمه از اسپیکر استفاده نمایید.
چند متر باید از مودم فاصله بگیریم؟دیتای موبایل از جنس امواج وای فای است؟
ما چیزیمون نمیشه???
خیالتون راحت بادمجون بم افت نداره خخخخخ