دو کمپانی بزرگ نوکیا و مدیاتک روز دوشنبه در کنگره جهانی موبایل که در شهر بارسلون انجام گرفت، اعلام کردند که با همکاری یکدیگر در جهت توسعه شبکه ارتباطی 5G قدم خواهند برداشت.
نوکیا، یکی از قدیمی ترین شرکتهای فنلاندی فعال در حوزه ارتباطات و مدیاتک، یکی از غولهای فناوری کشور تایوان، دیروز در خلال نمایشگاه MWC یک تفاهمنامه در زمینه پنجمین نسل از شبکههای ارتباطی با یکدیگر منعقد کردند.
این شرکتها با هدف توسعه اکوسیستم 5G و تولید محصول نهایی همکاری خود را آغاز کردهاند و تفاهم نامه خود را در راستای تلاش برای استاندارد سازی نسل پنجم شبکههای موبایلی پی ریزی نمودهاند. این استانداردها بر پایه پروژه همکاری نسل سوم (3GPP) خواهند بود.
کمپانیهای نوکیا و مدیاتک اعلام کردهاند محصولات تجاری که اولین نتایج این همکاری هستند در سال 2018 به بازار خواهند آمد.
این شرکتها امیدوارند تا آن سال پلتفرمهایی برای پشتیبانی از شبکه 5G طراحی و تولید کرده باشند.
این پلتفرمها در راستای تمام استانداردهایی که هم اکنون وجود دارند، خواهند بود و میتوانند اولین قدم اساسی در مسیر رسیدن به فناوری 5G و مزایای آن باشند.
بر طبق توافقنامه گفته شده، مدیاتک مسئولیت تولید SOCهایی با قابلیت پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G را برعهده دارد و وظیفه توسعه این شبکهها به نوکیا رسیده است.
چیپهای شرکت تایوانی مدیاتک برای استفاده در محصولات آینده بهینه شده و استفاده از این فناوری را ممکن خواهند کرد.
به دلیل اینکه داشتن شبکه 5G با سرعت بسیار بالایی که دارد برای تمامی کاربران وسوسه انگیز است، میتوان حدس زد این دو کمپانی مشهور هم سعی دارند هر چه سریعتر محصولات خود را تجاری سازی و به بازار عرضه کنند تا از اولین شرکتهای ارائه دهنده فناوری 5G باشند و سود بیشتری کسب کنند.
کوین جو، مدیر فناوری کمپانی مدیاتک ادعا کرده است که هدف اصلی این همکاری سرویس دهی به شرکتهای ارائه دهنده شبکه وایرلس برای استفاده از شبکه ارتباطی 5G خواهد بود.
این همکاری علاوه بر پیامدهای مفیدی که به شرکتهای نوکیا و مدیاتک میرساند، برای صنعت ارتباطات نیز سودمند است؛ زیرا این دو شرکت قصد دارند تا قبل از سال 2018 راه حلهایی نهایی برای تجاری کردن این فناوری پیدا کنند که تجاری شدن این شبکهها، صنعت ارتباطات را نیز متحول خواهد کرد.
پیش بینی میشود تا پایان سال 2020 شبکه 5G در دسترس قرار بگیرد و کاربران بتوانند سرعت بالای آن را درک کنند.
مسئولان استاندارد سازی هنوز مشعول تدوین الزامات بهکار گیری این نوع از شبکههای ارتباطی هستند اما هر چه زمان بیشتری صرف این مسئله شود دیرتر به این فناوری دست پیدا خواهیم کرد.
بدلیل سرعت بالای ارائه شده در شبکه ارتباطی 5G میتوان پیش بینی کرد با در دسترس قرار گرفتن این تکنولوژی تغییر و تحول اساسی در صنعت فناوری رخ خواهد داد و تجهیزاتی که حیات خود را وابسته به اینترنت هستند جان تازهای گرفته و با قدرت بیشتری به کار خود ادامه میدهند.
اطلاعات بیشتر در مورد همکاری شرکتهای نوکیا و مدیاتک بهزودی منتشر میشود.