کنفرانس خبری الکامپ بیست و سوم برگزار شد

ظهر امروز و در یک نشست خبری که در سازمان نظام صنفی تهران و به مناسبت افتتاح الکامپ بیست و سوم (از روز جمعه 30تیر ماه) برگزار شد، شرایط برگزاری بزرگ‌ترین رویداد فناوری کشور تشریح شد.

در ابتدای این کنفرانس خبری، ناصر علی سعادت، رییس نظام صنفی کشور با توجه به برگزاری الکامپ در تابستان گفت: تقویم الکامپ جابه جا شده و هیچ همجواری دیگری با سایر نمایشگاه‌ها ندارد، لذا امسال قادر هستیم تا خواسته‌های سال‌های پیش را انجام دهیم اما چون نمایشگاه قبلی در زمستان بود و فاصله کمی با این نمایشگاه داشت، دست ما را برای بسیاری موارد بسته است اما اصرار داشتیم این کار را انجام دهیم تا همه ساله بتوانیم در چنین تایمی نمایشگاه را برگزار کنیم.

نمایشگاه امسال بیش از ۷۰ درصد در مقایسه با سال گذشته رشد داشته که از حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار متر به بیش از ۳۰ هزار متر در فضای مسقف رسیده است. در رابطه با بخش استارتاپ‌ها هرچقدر تقاضا بوده را تلاش کرده‌ایم تا جوابگو باشیم و سالن بزرگی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که امسال خواهیم داشت، بحث افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات است که وزیر در حال رونمایی از پروژه‌های آن است که اوج افتتاح آن در یکشنبه و الکامپ خواهد بود. در برنامه‌های جنبی چند همایش و میزگردهای مختلف داریم که به نمایشگاه اضافه شده است و تصمیم گرفتیم که امسال افتتاحیه را به جای مراسم، تنها شامل مراسم کوتاهی چون بریدن ربان بکنیم و در روز آخر، مراسم اختتامیه را به صورت جامع خواهیم داشت.

همچنین ما امسال برای عزیزانی که از شهرستان می‌آیند، جایی هم برای اسکان با ظرفیتی در حدود ۵۰ نفر در نظر گرفته‌ایم که هزینه‌های آن توسط وزارت‌خانه تامین خواهد شد.

پس از سعادت، نوبت به باقر بحری، مدیر اجرایی الکامپ رسید تا به ایراد سخنانی در ارتباط با این نمایشگاه بپردازد: ما هر ساله در برگزاری نمایشگاه رشد کردیم و ظرفیت خودمان را نیز بالاتر برده‌ایم. از ۲۰ کشور خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و ۱۰۰۰ متر غرفه ارزی داریم و جالب‌تر آنکه ۱۸ سالن را در اختیار داریم که از نظر وسعت، بزرگ‌ترین نمایشگاه الکامپ تاریخ است!

ما در یک سالن ۷هزار متری سالن استارتاپ‌ها را داریم (سالن ۸ و ۹) که استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفته و حتی به فکر اختصاص دادن فضای بیشتری از سالن‌های ۱۰ و ۱۱ به آن‌ها نیز هستیم. در واقع این سالن (۸ و ۹) بزرگ‌ترین و بهترین در نمایشگاه است که به استارتاپ‌ها تعلق گرفته است.

ما در حدود ۹۰ غرفه بزرگ‌تر از ۱۲ متر برای استارتاپ‌ها داریم که سال گذشته فقط ۶تا بود و امسال رشد بسیار زیادی داشته است، در صورتی‌که ما ۵۰ درصد هم تخفیف برای آن‌ها در نظر گرفته‌ایم. بالای ۲۵۰ استند نیز برای استارتاپ‌ها در نظر گرفته شده است و از فشار و شلوغی پارسال نجات پیدا می‌کنیم.

رایتل و سازمان تامین اجتماعی قصد دارند تا بر روی بیست تا سی شرکت سرمایه‌گذاری کنند. در کل سالن استارتاپ‌ها پیش‌بینی می‌شود بسیار شلوغ و پرطرفدار باشد.

ما خیلی تمایل داشتیم که نمایشگاه در امسال حالت ایونت بیس داشته و از حالت سنتی عبور کند و کارهای زیبایی داشته باشد. همچنین دولت الکترونیک هم امسال حضور دارد و ما ظرفیت‌های پارسال را به علاوه نوآوری‌های جدید امسال داریم و دارای بیشتر از ۲۰ اسپانسر هستیم.

پس از این صحبت‌ها، نوبت به بخش پرسش و پاسخ رسید که گزیده‌ای از آن‌ها را در ادامه می‌خوانید.

ما امسال الکامپ گیمز نداریم، به دو علت: اول اینکه چند روز پیش نمایشگاه TGC برگزار شد که بسیار آبرومند و خوب هم بود، برای همین امسال امکان حضور در دو جا نبوده و دوم اینکه قابلیت برگزاری به‌خاطر عدم پشتیبانی کافی بخش خصوصی، امکان انجام نیافت.

سالن ۵ و ۶ و ۷ را ما پارسال نداشتیم و امسال به مجموعه الکامپ اضافه شده که حدود ۶ تا ۷ هزار متر است که فقط به خود نمایشگاه افزوده شده است. امسال تنها چند تن از شرکت‌های بزرگ در حد دو سه تا نیامدند اما در کل تعدادشان کم است و ما همچنان بسیار خوشحال خواهیم شد که با حضورشان، الکامپ باشکوه‌تر برگزار شده و در نمایشگاه حاضر باشند.

ما در اواخر اسفند ماه به این توافق رسیدیم که الکامپ به تابستان بیاید. ما تعطیلات عید، انتخابات ریاست جمهوری، ماه مبارک رمضان و… را هم در این بین داشتیم. حال از ۸۰۰ شرکتی که حضور پیدا کردند، تنها چهار یا پنج‌ شرکت دو دل بودند که آن‌ها هم بیشتر در فکر حضور در تلکام یا الکامپ هستند. ما امسال ثابت می‌کنیم که باز هم با شکوه‌ترین الکامپ را داشته باشیم که حتی با الکامپ ۲۲ قابل قیاس نخواهد بود.

ما در اسفندماه که صورت جلسه با شرکت برگزار کننده نمایشگاه انجام دادیم، قرار شد در سال ۹۶ در صورت امکان هر دو نمایشگاه الکامپ و تلکام با یکدیگر باشند که البته مصوب شد در سال ۹۷ حتما این اتفاق خواهد افتاد و برای ۹۶ این امر مقدور نشد. البته برای تغییر نام و این مسایل هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، انگستان، تایوان، آمریکا، هلند، سوییس، روسیه، ایتالیا، مکزیک و… در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که البته منظور شرکت‌هایی است که از این کشورها حاضر هستند و البته باید گفت که ۳ کشور به‌صورت مستقیم حضور یافته‌اند و شامل چین، کره جنوبی و تایوان است.

ما پارسال حتی ۱ متر جریمه بابت داستان ارزی و ریالی نداشتیم. قوانین ارزی و ریالی ربطی به الکامپ ندارد و مربوط به قوانین وزارت صنعت و معدن است. ما باید مورد را به عنوان یک کیس خاص دنبال کنیم و همچون سایر حمایت‌هایی که از ما صورت گرفته، به‌صورت استثنایی برطرف نماییم. ما اولین کاری که کردیم، جریمه‌ها و کشمکش‌هایی که وجود داشته را حل کرده‌ایم و امیدواریم برای صنعت ICT این مشکل را حل کنیم.

برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب دارای معضلاتی است که مثلا در نمایشگاه کتاب، مشکل آب گرفتگی بدان شکل ایجاد شد. اما اگر فضای مناسبی باشد، الکامپ را بدانجا منتقل می‌کنیم. نمایشگاه شهر آفتاب فقط ۱۲ هزار متر فضای مسقف دارد و ما نمی‌توانیم در حال حاضر الکامپ را به چنین مکانی منتقل کنیم. از طرفی به خاطر داشته باشیم که مشکل اتوبان چمران (محل فعلی نمایشگاه‌ها) این نیست که نمایشگاه وجود دارد، حتی اگر رستوران و مکان تفریحی دیگری هم در آنجا باشد، باز مشکل خواهیم داشت. در اینجا بایستی حمل و نقل عمومی یا مترو راه بیفتد و در آن صورت است که بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد. اکثر افراد با خودروهای شخصی خود به نمایشگاه می‌آیند و همین ترافیک سنگینی ایجاد می‌کند. حتی ما اگر الکامپ را شهر آفتاب برگزار کنیم، ممکن است کسی به پرواز خودش برای فرودگاه امام نرسد! بنابراین اگر شهر آفتاب اعلام کند که شرایط خوبی دارد، ما هم به آنجا نقل مکان خواهیم کرد.

2 در مورد “کنفرانس خبری الکامپ بیست و سوم برگزار شد”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH