مقایسه تکنولوژی صفحه نمایش OLED با MicroLED در تلویزیون‌ها

 چند ماه پیش، شرکت کره‌ای سامسونگ یک صفحه نمایش سینمایی 34 فوتی جدید را در معرض نمایش گذاشت. این محصول جدید سامسونگ یک صفحه نمایش LED بود که با هدف جایگزینی پروژکتورها در سینما طراحی و معرفی شد، اما اکثر مردم نمی‌دانستند که فناوری جدید تلویزیون سامسونگ با صفحه نمایش‌های بزرگ و منطبق بر مقیاس MicroLED طراحی و معرفی شده است. طراحی ماژولار و منحصر به فرد این تلویزیون به کاربران این امکان را می‌دهد که آن را بر طبق نیاز خود و فضایی که در اختیار دارند، تغییر سایز داده و استفاده کنند.

در حال حاضر تکنولوژی MicroLED پیشرفته این کمپانی کره‌ای در مقیاس 146 اینچی طراحی شده که این شرکت آن را “The Wall” نامیده و در نمایشگاه CES امسال نیز در معرض دید عموم گرفته است. برای درک بهتر این موضوع که چرا صفحه نمایش‌های MicroLED یک معامله بزرگ برای این کمپانی کره‌ای محسوب می‌شود، نیازمند یک مرور سریع در مورد نحوه کار تلویزیون‌های مدرن داریم، با ما همراه باشید.

در حال حاضر آن‌چه ما به نام تلویزیون‌های LED می‌شناسیم در واقع همان پنل‌های LCD همراه با تعداد زیادی از چراغ‌های LED در پشت آن‌ها است. صفحه نمایش‌های ال‌سی‌دی نمی‌توانند از خود نوری ایجاد کنند، بنابراین نیازمند درخشش نور در پشت آن‌ها هستیم تا بتوانیم تصاویر را دریافت کنیم. به همین دلیل است که تلویزیون‌های OLED عملکرد بهتری دارند و برای آن لقب “emissive display” یا فناوری نمایش انتشار را انتخاب کرده‌اند.

هر پیکسل روی صفحه نمایش OLED نور موردنیاز خود را ایجاد می‌کند، بنابراین به هیچ نور پس زمینه دیگری نیاز نیست. به‌طور خلاصه، از مزایای دیگر یک صفحه نمایش OLED، می‌توان به سطوح عالی و ترازبندی شده رنگ سیاه، کیفیت رنگ عالی و زاویه دید منحصر به فرد اشاره کرد.

به جرات می‌توان گفت صفحه نمایش OLED در همه موارد دارای اهمیت برای کاربران، نسبت به نمایش‌گرهای LCD و LED موجود در بازار از کیفیت بسیار بهتری برخوردار است.

حال سوال اینجاست که چرا حرکت به سوی صفحه نمایش‌های OLED با شیب نزولی همراه است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت از آن‌جایی که این صفحات نمایش‌ با ترکیبات آلی ساخته می‌شوند، گران هستند، همچنین با توجه به این شرایط تا حدودی در میزان روشنایی محدود می‌شوند و می‌توانند در معرض نازل‌ترین حالت‌های مشاهده قرار گیرند.

تلویزیون‌های MicroLED سامسونگ علاوه بر عملکرد امیدوار کننده و بی‌نظیر خود در کیفیت تصویر، بر اساس یک سیستم ماژولار طراحی شده‌اند و همان‌طور که پیش‌تر عنوان شد،  به کاربران اجازه می‌دهد که اندازه صفحه نمایش خود را سفارشی کنند و مطابق با فضای موجود سایز آن را کوچک و یا بزرگ نمایند.

در حال حاضر، از آن‌جا که این فناوری کاملا جدید است، سامسونگ تنها یک تلویزیون MicroLED را در یک بسته بزرگ 146 اینچی عرضه می‌کند اما همان‌طور که همیشه یک تکنولوژی در زمان معرفی بسیار گران به نظر می‌رسد، انتظار می‌رود فناوری‌های مرتبط با نمایش‌گرهای تلویزیونی در چند سال آینده کوچک‌تر شده و با قیمت ارزان‌تری روانه بازار شوند.

اگر چه صفحه نمایش‌های MicroLED هنوز هم در تئوری بسیار بزرگ به نظر می‌رسند، اما در عمل باید با نمایش‌گرهای OLED رقابت کنند.

گفتنی است برای اطمینان، اولین برداشت‌ها در خصوص میزان کیفیت تصویر بسیار مثبت گزارش شده است؛ همچنین کیفیت تصویر و میزان عمق تاریکی در این صفحه نمایش بسیار چشم‌گیر و قابل توجه بوده و رنگ فوق‌العاده پر جنب و جوش، زیبا و بی‌نظیر در حال پخش دقیقا همان‌طور که انتظار می‌رفت طراحی شده است.

با نگاهی نزدیک‌تر، قطعا متوجه خواهید شد که نمونه اولیه صفحه نمایش MicroLED سامسونگ، قبل از آماده شدن برای اولین بار نیاز به انجام برخی کارها دارد. به عنوان مثال وقتی تصویر کم‌رنگ و تیره می‌شود، پنل‌های فردی به وضوح قابل مشاهده هستند و این همان چیزی است که کمتر کسی حاضر به پذیرفتنش خواهد بود.

حال این‌که آیا سامسونگ می‌تواند صفحه نمایش MicroLED خود را به اندازه صفحه‌های 55 و یا 65 اینچ کاهش دهد یا خیر، سوالی است که باید در انتظار پاسخ آن بمانیم؛ اما در این میان شرکت ال‌جی توانسته به اندازه کافی با صفحه نمایش‌های OLED، سهم فروش تلویزیون‌های مدرن را به خود اختصاص دهد.

1 در مورد “مقایسه تکنولوژی صفحه نمایش OLED با MicroLED در تلویزیون‌ها”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH