کشف لکه‌های عنکبوتی شکل بر روی مریخ توسط ناسا

ناسا تصاویری را از کله‌های کوچک سیاه رنگ با شاخک‌هایی در اطراف آن بر روی سطح سیاره مریخ منتشر کرده است که به نظر می‌رسد بیشتر شبیه عنکبوت هستند. این علامت‌ها توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا در اواسط ماه مه و از قطب جنوب و در فصل زمستان مریخ گرفته شده‌اند. لکه‌های اسپایدری شکل با شروع فصل بهار خود را ظاهر کرده‌اند.

البته این تصاویر، عکس عنکبوت نیستند، آن‌‌ها حتی موجود زنده هم نیستند. بلکه نشانه‌هایی بر روی سطح مریخ هستند که “araneiform terrain” نامیده می‌شوند؛ نوعی تپه که دامنه‌های آن به سمت بیرون به‌صورت شاخه‌شاخه کشیده شده‌اند. این لکه‌‌ها در جاهایی تشکیل می‌شوند که یخ دی‌اکسیدکربن در زیر سطح سیاره شروع به گرم شدن کرده و سپس گاز آزاد می‌کند.

محققان در این باره توضیح داده‌اند که مریخ در واقع نوعی پروسه فصلی را تجربه می‌کند که در زمین شاهد آن نیستیم. به‌محض اینکه یخ دی‌اکسید کربن موجود در زیر سطح گرم‌تر می‌شود گاز تشکیل شده، اما این گاز همچنان در پوسته سطح محبوس می‌ماند. کم‌کم فشار تولید شده و در نقطه‌ای که به اندازه کافی تحت فشار قرار گرفته است گاز به سمت بیرون پرتاب می‌شود.

انفجار گاز باعث فوران گردوخاک می‌گردد. بنابراین این لکه‌های سیاه، گردوخاک‌های سیاهی هستند که در اطراف آن منطقه تشکیل شده‌اند. محققان می‌گویند که این رویداد بر روی سیاره سرخ تصاویر جالبی را ایجاد کرده‌ که کنجکاوی همه را برانگیخته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH