امروزه گوشیهای هوشمند بیش از هر زمان دیگری مجهز به دوربینهای قدرتمند هستند. این دوربینها با رزولوشن 4K، لرزشگیرها و محدوده دینامیکی بالا، قابلیتهای زیادی را برای گرفتن تصاویر و ویدیوهای با کیفیت در اختیار ما قرار دادهاند. اما ضبط فیلمها و عکسهای خوب بیش از آنکه به دوربین دستگاه بستگی داشته باشند، به مهارتهای شخص پشت دوربین وابسته است. به همین خاطر، امروز قصد داریم تا شما را با ۱۰ ترفند ساده در این زمینه آشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
۱. همیشه لنزهای خود را تمیز کنید
این موضوع شاید کمی مسخره به نظر برسد اما اگر همان اندازه چرک و لکهای که روی لنز دوربین اکثر گوشیهای هوشمند یافت میشود، بر روی دوربین حرفهای DSLR شما هم وجود داشت، هیچ وقت حاضر به عکاسی با آن نمیشدید. پس کمی وقت بگذارید و لنز دوربین گوشیهای خود را با یک پارچه مخصوص تمیز کردن شیشه و در صورت در دسترس نبودن آن، با لبه پیراهنتان پاک نمایید. این کار، سادهترین و سریعترین راه ممکن برای بهبود کیفیت عکسها و ویدیوهای شماست.
۲. از هر دو دست خود استفاده نمایید
گرفتن عکس یا فیلم با دو دست، اغلب نتایج بسیار بهتری نسبت به یک دست دارد و باعث میشود که ویدیوهای بدون لرزش و یکنواختی را بگیرید. هیچ چیز بدتر از تکانها و حرکتیهایی که در موقع فیلمبرداری با دوربین گوشی اتفاق میافتد، نیست؛ چیزی که بهسادگی با ثابت نگه داشتن موبایل قابل اجتناب است. امروزه اکثر مدلهای پرچمدار جدید از قابلیت لرزشگیر در اپلیکیشن دوربینهای خود بهره میبرند. اما اگر دسترسی به این مورد نداشتید، علاوه بر استفاده از دو دست، چسباندن آرنجها به بدن نیز میتواند بسیار مفید باشد.
۳. دوربین را افقی بگیرید
هیچ وقت ویدیوها را به صورت قائم ضبط نکنید. هر چند تماشای این نوع فیلمها بر روی نمایشگر گوشی، بهتر به نظر میرسد، اما اگر قصد دیدن آنها بر روی نمایشگر یک تلویزیون و یا مانتیور را دارید، حالت افقی گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. از طرفی ویرایش ویدیوهای افقی راحتتر از حالت عمودی است. اگر میخواهید از یک منظره عکس بگیرید، سعی کنید خط افق را پیدا کرده و از آن را به عنوان خط تراز قاببندی عکس خود استفاده نمایید. از خطوط ساختمانها یا هر خط افقی دیگری میتوانید برای تنظیم کردن زاویه دوربین بهره ببرید.
۴. مراقب مکانهای با کنتراست بالا باشید
یادتان باشد در جاهایی که نورهای بسیار شدید یا سایههای تاریک وجود دارد از سوژه خود عکس یا فیلم نگیرید. اسمارتفون شما شاید تا حدودی بتواند نور این نواحی را بالانس نماید، اما در نهایت، عکس شما دارای نقاط روشن و تاریک غیرمتعارفی خواهد بود که هیچ چیزی را در آن نمیتوان تشخیص داد. سعی کنید در مکانهایی قرار بگیرید که کنتراست آنجا بسیار زیاد نباشد.
۵. باتری خود را شارژ نمایید
فیلم گرفتن، به ویژه با کیفیت 4K، باتری زیادی مصرف میکند. بنابراین قبل از ضبط لحظههای فراموش نشدنی خود، مطمئن شوید که بهاندازه کافی شارژ باتری دارید. اگر باتری اکسترنال دارید، آن را به همراه خود داشته باشید. استفاده از حالت پرواز در موقع فیلمبرداری، میتواند سایر برنامههای پر مصرف را غیرفعال کند. نور فلاش LED دوربین هم یکی از عواملی است که تاثیر منفی بر روی مصرف باتری دارد. اگر برای کار خود نیاز به نور بیشتری دارید، میتوانید از یک منبع نور خارجی بهره ببرید.
۶. از زوم دیجیتال استفاده نکنید
همه ما میدانیم که زوم دیجیتال چیز به دردنخوری است. اسمارتفونها مانند دوربینهای پیشرفته، لنزهای متحرک ندارند، بنابراین با زوم کردن انگشتی بر روی صفحهنمایش آنها، صرفا پیکسلهای وسطی بزرگتر شده و همین کار باعث افت کیفیت ویدیو میشود. به جای اینکه قاببندی خود را به هم بزنید، میتوانید با قدم برداشتن آهسته، عمل زوم را انجام دهید؛ موبایل خود را ثابت گرفته و بهآرامی به سوژه خود نزدیک شوید. البته این روزها لوازم جانبی بیشتری برای دوربین گوشیها وارد بازار شده که کار شما را در این زمینه راحتتر خواهند کرد.
۷. حرکتهای روان داشته باشید
سعی کنید حرکت دستانتان ریتم ثابتی داشته باشد و بهطور ناگهانی به سمت بالا یا پایین کج نشود. اگر میخواهید که کار شما حرفهای به نظر برسد، به جای اینکه بخواهید تنها با یک بار، همه چیز را فیلمبرداری کنید، چندین ویدیو کوتاهتر تهیه کرده و سپس آنها را از طریق نرمافزارهای خاصی به هم وصل نمایید.
۸. قانون یک سومها
هر چند دانستن مهارتهای کلی کار با دوربین، باعث بهبود کیفیت عکسها و فیلمها خواهد شد، اما یکی از سادهترین اصول در این زمینه، قانون یک سوم است. معمولا در هنگام استفاده از دوربین گوشی، یک شبکه 3 در 3 بر روی نمایشگر آن ظاهر میشود که میتوان آن را از داخل اپلیکیشن خود دوربین هم فعال کرد. البته شاید برای گرفتن فیلم چنین امکانی وجود نداشته باشد. ایده اصل یک سوم این است که با قرار دادن سوژه خود بر روی خطوط یک سوم و دو سوم و یا نقاط تقاطع آنها، جلوه و توجه بیشتری به آن میبخشید. بهعنوان مثال اگر از یک شخص عکس میگیرید، قرار دادن سر او در یکی از این نقاط میتواند ایده خوبی باشد.
۹. بهطور دستی میزان نور را تنظیم کنید
اگر شرایط نور محیطی برای گرفتن عکس و فیلم ایدهآل نیست و اگر اپلیکیشن دوربین شما اجازه تنظیم دستی سطوح اکسپوژر را میدهد، این کار بسیار مفید خواهد بود. چون اگر دوربین بهصورت اتوماتیک دریافت نور را تنظیم نماید، این پارامتر در طول فیلمبرداری مدام تغییر کرده و همین موضوع به کیفیت کار شما لطمه خواهد زد.
۱۰. همه چیز به ادیت کردن بستگی دارد
نکته مهمی که باید بدانید این است که ویدیوهای واقعا با کیفیت، نتیجه کار بسیار زیادی است که بر روی آنها صورت میگیرد. هر چند مهارتهای عکاسی و فیلمبرداری بسیار مهم تلقی میشوند، اما ویرایش تصاویر و ویدیوها بعد از اتمام کار، به همان اندازه با اهمیت و تاثیرگذار است. برخی از این ویرایشها بر روی خود گوشیها قابل انجام هستند، اما برای نتایج بهتر، بهرهگیری از برنامههای مخصوص ادیت بسیار مفید خواهند بود. بنابراین این امکانات را از خود دریغ نکنید.