کمپانی HMD Global در کنار معرفی پرچمدار 5 دوربینه خود با نام نوکیا 9 از 3 دستگاه دیگر با مقیاس قیمتی بسیار ارزانتر نیز رونمایی کرد. اگرچه مشخصات این هندستها با کلیه دستگاههای رده بالای معرفی شده طی روزهای اخیر قابل رقابت نیست؛ اما مدلهای مذکور در بازار تلفنهمراه از جایگاه خاصی برخوردار هستند. لذا در ادامه به بررسی مشخصات هر یک آنها میپردازیم.
نوکیا 4.2
در آغاز به بررسی بزرگترین هندست اقتصادی جدید یعنی نوکیا 4.2 میپردازیم. پنلهای پشتی و جلویی بدنه دستگاه از جنس شیشه ساخته شدهاند و در قسمت جلویی گوشی یک نمایشگر 5.71 اینچی با رزولوشن 720 در 1520 پیکسل و ناچ قطرهایشکل در بخش فوقانی آن به چشم میخورد. این ناچ از دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی گوشی میزبانی میکند.
علیرغم اینکه نوکیا 4.2 یک دستگاه اقتصادی محسوب میشود؛ اما کماکان از دوربین پشتی دوگانه بهره میگیرد. اگرچه یکی از دوربینها تنها برای تشخیص عمق سوژه (یا بهعبارت دیگر جهت ثبت عکسهای پرتره) بهکار گرفته میشود. دوربین دوم نیز مجهز به یک حسگر 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 است. با اینحال ظاهرا این دستگاه با محوریت دوربینهای خود عرضه نشده است.
HMD برای تولید گوشیهای برند نوکیا خود همکاری نزدیکی با شرکت گوگل دارد و اکنون با وجود یک دکمه سختافزاری، این همکاری وارد سطح جدیدی شده است. دکمه جدید بههمراه گوشی نوکیا 4.2 معرفی شد و اختصاصا متعلق به دستیار صوتی گوگل اسیستنت است. این دکمه بر اساس نحوه فشردن کاربر شامل یکبار فشردن، دوبار فشردن یا فشار طولانی دارای 3 عملکرد متفاوت خواهد بود. تمامی حالات سهگانه برای اعمال دستیار گوگل اسیستنت مورد استفاده قرار میگیرند. در حال حاضر به هیچ گزینهای جهت نگاشت مجدد اعمال این دکمه اشاره نشده است. بعلاوه کاربران بدون نیاز به بازگشایی قفل گوشی خود میتوانند برنامه گوگل اسیستنت را فراخوانی نمایند و این موضوع امکان دسترسی هرچه آسانتر به دستیار صوتی دستگاه را فراهم میکند.
ادغام دکمه پاور با چراغ LED مربوط به اعلانها، ویژگی جالب این هندست نوکیا بهشمار میرود. این پدیده بدان معناست که اهمیتی ندارد گوشی خود را از کدام سمت بر روی سطوح مختلف قرار دهید؛ چرا که هنگام دریافت اعلانها شما کماکان میتوانید نور چراغ LED را مشاهده نمایید.
توان پردازشی این هندست توسط تراشه اسنپدراگون 439 تامین میشود. چنانچه با ردهبندی تراشههای ساخت کوالکام آشنایی ندارید؛ در اینصورت بایستی خاطرنشان کرد که چیپست اسنپدراگون 439 در انتهای این طیف جای میگیرد. لذا نبایستی از نوکیا 4.2 انتظار عملکردی فوقالعاده داشته باشیم. نسخه پایه این هندست دارای 2 گیگابایت رم و تنها 16 گیگابایت حافظهداخلی است؛ اما نسخهای با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظهداخلی نیز در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت. خوشبختانه به لطف وجود درگاه کارت حافظه میکرو اسدی شما میتوانید حجم انبوهی از دادهها را در هندست خود ذخیره نمایید.
نوکیا 4.2 جزئی از برنامه اندروید وان گوگل محسوب میشود. این موضوع بدان معناست که نوکیا 4.2 بهصورت تضمینی از آخرین ورژنهای سیستمعامل اندروید ظرف 2 سال آینده بهرهمند خواهد شد.
هیچکدام از مشخصات این هندست ابدا چشمگیر نیست؛ اما هنوز به قیمتگذاری آن اشاره نشده است. قیمتگذاری نسخه پایه نوکیا 4.2 تنها از 169 دلار آغاز میشود و کاربران با پرداخت 199 دلار میتوانند نسخه برتر گوشی با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظهداخلی را خریداری نمایند. این گوشی با رنگهای مشکی و صورتی عرضه میشود و ظاهرا از کلیه جهات یک اسمارتفون ردهپایین کاملا مناسب خواهد بود.
اکنون زمان کنار گذاشتن ناچ فرا رسیده است…
نوکیا 3.2
نوکیا 3.2 هندست بعدی نوکیا بهشمار میآید و همانطور که احتمالا از نام آن میتوان حدس زد، در ردهای پایینتر از نوکیا 4.2 جای میگیرد. اما این موضوع در خصوص کلیه ویژگیهای گوشی صادق نیست. در این مدل، پنل پشتی شیشهای حذف و با یک نمونه پلاستیکی جایگزین شده است؛ لذا نوکیا 3.2 از کیفیت ساخت ممتازی برخوردار نیست. اما این هندست کماکان از یک نمایشگر بزرگتر 6.26 اینچی با رزولوشن 720 در 1520 پیکسل و ناچ قطرهای استفاده میکند. دکمه پاور یکپارچه با چراغ LED نیز در این هندست بهکار گرفته شده است.
همچنین این دستگاه مجهز به دکمه جدید گوگل اسیستنت نیز خواهد بود. ظاهرا این المان به مشخصه معمول گوشیهای میانرده نوکیا تبدیل خواهد شد (اسمارتفون جدید نوکیا 9 فاقد چنین دکمهای است). این دکمه اعمال سهگانه مشابه با نمونه موجود در نوکیا 4.2 را ارایه میدهد. لذا با وجود این دستگاه، تجربه جستجوی شما در موتور جستجوی گوگل به سطح جدیدی ارتقاء خواهد یافت.
مشخصات داخلی نوکیا 3.2 در مقایسه با نوکیا 4.2 تفاوت چندانی ندارد و این هندست از تراشه کمی ضعیفتر اسنپدراگون 429 استفاده میکند. با اینحال حداقل بهنظر میرسد که پیکرهبندی رم و حافظهداخلی این هندست تغییر نخواهد کرد. بر این اساس نوکیا 3.2 در مدلهایی با 2 گیگابایت رم بههمراه 16 گیگابایت حافظهداخلی و 3 گیگابایت رم در کنار 32 گیگابایت حافظهداخلی عرضه میشود. همچنین امکان افزایش فضای ذخیرهسازی از طریق درگاه کارت حافظه میکرو اسدی نیز وجود دارد.
باتری 4000 میلیآمپرساعتی این هندست، مشخصه بسیار جالبتوجه آن بهشمار میرود. ظرفیت این باتری در مقایسه با نمونه بهکارگیری شده در نوکیا 4.2 دقیقا 1000 میلیآمپرساعت بیشتر است. این موضوع بدان معناست که در صورت عدم استفاده سنگین از گوشی، شارژ باتری بهراحتی تا 2 روز دوام خواهد آورد.
در حوزه نرمافزاری، نوکیا 3.2 رویکردی قدیمی را در پیش گرفته و این هندست با سیستمعامل اندروید 9 پای و وعده دریافت بهروزرسانیها برای مدت 2 سال روانه بازار میشود.
قیمت این مدل در مقایسه با گوشی قبلی متفاوت است و قیمتگذاری نسخه پایه نوکیا 3.2 از 139 دلار آغاز میشود و مشتریان با پرداخت 30 دلار دیگر میتوانند مدلی با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظهداخلی را خریداری نمایند. چنانچه تصور میکنید این هندست ارزانترین اسمارتفون بازار محسوب میشود؛ در اینصورت بایستی در نگرش خود تجدیدنظر کنید. امروز HMD Global از دستگاهی با قیمتگذاری حتی ارزانتر رونمایی کرد.
نوکیا 1.1 پلاس
نوکیا 1.1 پلاس ارزانترین اسمارتفون اقتصادی بهشمار میآید. این موضوع با بررسی سیستمعامل هندست (اندروید 9 گو ادیشن) بلافاصله روشن خواهد شد. اندروید Go ادیشن مشخصا برای گجتهایی با ظرفیت رم کمتر از 1 گیگابایت طراحی شده و ورژن سادهای از اپلیکیشنهای تحت مالکیت گوگل و بهطور کلی سیستمعاملی با حجم محدودتر را ارایه میکند.
نوکیا 1 پلاس دقیقا مجهز به 1 گیگابایت رم بوده و تراشه 4 هستهای شرکت مدیاتک نیز بهعنوان مغز متفکر این گوشی اقتصادی در نظر گرفته شده است. همچنین انرژی موردنیاز دستگاه نیز از طریق یک باتری کوچک 2500 میلیآمپرساعتی تامین میشود.
بدنه نسبتا کوچک گوشی از یک نمایشگر 5.45 اینچی با حواشی فوقانی و تحتانی مناسب میزبانی میکند. در واقع نمیتوان از این هندست انتظار بیشتری داشت. در این هندست از مشخصههای جالبی نظیر کلید پاور یکپارچه با LED یا دکمه اختصاصی گوگل اسیستنت هیچ اثری نیست. قیمتگذاری گوشی مستلزم حذف چنین امکاناتی بوده و نوکیا 1.1 پلاس حتی فاقد اسکنر اثرانگشت است.
این هندست با قیمتگذاری شگفتانگیز 99 دلاری روانه بازار میشود. یقینا نوکیا 1.1 پلاس با تکنولوژیهای به نمایش گذاشته شده در دستگاههای 100 دلاری چند سال گذشته متفاوت خواهد بود. پدیده شگفتآورتر اینکه امروز نوکیا از گوشی ارزانقیمتتر دیگری نیز رونمایی کرد. این گوشی، نوکیا 210 نام دارد.
نوکیا 210
نوکیا 210 حتی یک گوشی اندرویدی نیست و این حقیقت با توجه به دکمههای فیزیکی موجود در قسمت جلویی دستگاه کاملا مشهود است. این گوشی اساسا برای پدربزرگ و مادربزرگ بسیار مسن شما یا کودکانی که هنوز به سن مناسب جهت استفاده از یک اسمارتفون نرسیدهاند، مناسب است. کاربران با کمک این دستگاه قادر به برقراری تماس تلفنی و ارسال پیام متنی خواهند بود و شارژ باتری گوشی نیز بسته به استفاده کاربر بین 1 تا 2 هفته دوام خواهد داشت. این تقریبا تمام آن چیزی است که بایستی پیرامون نوکیا 210 اعلام کرد.
این گجت آخرین گوشی معرفی شده توسط HMD Global تا پایان وقت امروز محسوب میشود. اکنون با قطعیت میتوان اعلام کرد که کمپانی فنلاندی امروز برای کلیه مخاطبان خود از یک گوشی نوکیا رونمایی کرد. این حرکت بهنوبهخود یک شاهکار خارقالعاده قلمداد میشود.