لوموند قطعی اینترنت

لوموند: قطعی اینترنت در ایران یک پیشرفت فناورانه محسوب شده و بی‌نظیر است!

قطعی اینترنت در یک هفته اخیر حواشی زیادی به همراه داشته و تحلیل‌های زیادی پیرامون آن نوشته شده است. از هزینه 375 میلیون دلاری روزانه این اقدام برای اقتصاد کشور گرفته تا پیچیدگی بسیار زیاد از نظر مهندسی شبکه از جمله این حاشیه‌هایی است که نشریه لوموند به آن اشاره کرده؛ در این گزارش به بررسی مطلب منتشر شده در این نشریه می‌پردازیم.

به گزارش آی‌تی‌رسان، نشریه فرانسوی لوموند که یکی از نشریات بسیار شناخته‌شده در جهان محسوب می‌شود، در گزارشی اعلام کرد که قطعی اینترنت در ایران یکی از پیچیده‌ترین اقدامات حوزه مهندسی شبکه محسوب می‌شود. این اقدام عملا نیاز به ساختار بسیار قوی داشته و با توجه به سوابق موجود در دنیا، یک اتفاق بی نظیر محسوب می‌گردد!

به گفته لوموند این اتفاق یک عملیات بسیار پیچیده فنی محسوب شده و پشینیه‌ای برای آن وجود ندارد. طبق اطلاعات منتشر شده در این روزنامه معتبر جهانی، دولت ایران با این اقدام توانسته قابلیت فنی خود را به دنیا نشان دهد. به گفته کارشناسان لوموند، این اقدام نیاز به زیرساخت‌های بسیار قدرتمندی داشته که طبیعتا آماده‌سازی آن از ماه‌های گذشته آغاز شده و نمی‌توان از سطح بالای پیچیدگی فنی به راحتی گذشت.

تاریخچه فعالیت در اینترنت

طبق اطلاعات منتشر شده در لوموند، اینترنت ایران از ساختار 3 شرکت اصلی می‌گذرد که هر 3 شرکت در اختیار دولت ایران بوده و نظارت جدی روی گذرگاه‌های اصلی اینترنت انجام می‌شود. طبق اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های معتبر جهانی، در حال حاضر دسترسی مردم ایران به اینترنت قطع بوده و ارتباط موجود فعلی به کمتر از 5 درصد می‌رسد و این مقدار از ارتباطات نیز اکثرا متعلق به مردم نیست.

«فردریک دوزه»، استاد مؤسسه دانشگاه پاریس و رئیس مرکز پژوهش‌های بین ارشته‌ای راهبردی و ژئوپولیتیک سایبری «ژئود» و چند تن دیگر از کارشناسان شناخته شده این حوزه پیرامون قطعی اینترنت در ایران معتقدند که طراحی و بازسازی 3 راه موجود ورودی اینترنت به گونه‌ای انجام شده که هرگونه اعمال تغییر در نوع ارسال و دریافت داده، ممکن خواهد بود.

لوموند در دیگر بخش‌های این گزارش اشاره کرده که شبکه فعلی موجود در کشور ایران یک شبکه داخلی حاصل از اتصال هزاران دستگاه بوده و ارتباط با خارج از کشور قطع است. این بدین معنی‌ست که در حال حاضر ایرانیان در حال استفاده از یک شبکه کامپیوتری داخل کشور هستند و عملکرد بسیاری از نهادهای حساس این کشور با توجه به نوع فعالیت‌شان در داخل همین شبکه انجام می‌پذیرد! به همین دلیل هیچ‌گونه مشکلی در عملکرد نهادهای خاص مثل بانک‌ها و… ایجاد نشده و به نظر می‌رسد که طراحی این شبکه داخلی به دقت و با مهارت بسیار خوبی انجام گرفته است.

اینترنت ‌اکسپلورر

لوموند همچنین به کنترل شدید ورودی و خروجی‌های شبکه داخلی ایران به شبکه بین‌المللی اشاره کرده و گفته است که طراحی داخلی بسیار دقیق بوده و بی شمار راه ارتباطی برای کاربران وجود دارد که قطعی در این شبکه داخلی را بسیار کم می‌کند ولی هرگونه ترافیک ورودی یا خروجی از اینترنت از مبادی خاصی صورت می‌گیرد که امکان کنترل کامل را برای دولت ایران فراهم نموده است.

این نشریه به کاهش شدید ترافیک سایت‌ها علی‌الخصوص سایت‌های میزبانی شده در خارج از کشور اشاره کرده و طبیعتا قطع ارتباطات بین اینترنت داخل و خارج از کشور را به یک مشکل در داده‌کاوی بسیاری از نهادهای بین‌المللی عنوان نموده است. به طور مثال سایت رتبه‌بندی الکسا یکی از این نهادهاست که عملا دسترسی به اطلاعات بازدید بسیاری از ایرانی‌ها نداشته و هیچ داده‌ای را از کاربران ایرانی، چه در مسیر ورود و چه در مسیر خروج دریافت نمی‌کند. این بدین معنی است که ایرانی‌ها در حال بازدید از سایت‌ها هستند ولی هیچ ابزار و نهاد بین‌المللی به ریز جزئیات این بازدیدها برای داده‌کاوی، رتبه بندی، گزارش‌دهی و گزارش‌گیری چه در بحث فنی و چه در غیر آن دسترسی ندارد.

یکی دیگر از کارشناسان مورد بحث لوموند می‌گوید که در این حال حتی استفاده از پروکسی و وی‌پی‌ان نیز ممکن نبوده و دسترسی ایرانی‌ها به هر طریقی بسته شده است. پیچیدگی طراحی شبکه داخلی ایران به نحوی است که در عمل هیچ راهی برای کاربران ایرانی باقی نگذاشته و صرفا استفاده از ارتباطات ماهواره‌ای برای ایجاد حداقل ارتباط امکان‌پذیر خواهد بود که بازهم صرفا برای مرزنشینان ممکن است.

کارشناسان حوزه شبکه در پاسخ به نشریه لوموند پیرامون پیچیدگی فعلی قطعی اینترنت در ایران می‌گویند که کنترل دولت ایران روی شبکه اینترنت چیزی فراتر از قدرت چین و روسیه بوده است. دولت چین در حال حاضر کنترل شدیدی روی ترافیک اینترنت دارد ولی به صورت موجود در کشور ایران نتوانسته محدودیت‌های لازم را ایجاد کند و روسیه نیز وعده راه اندازی شبکه داخلی را داده ولی هنوز عملیاتی نکرده است. حتی اگر بخواهیم این اقدامات چین و روسیه را صرفا به دلیل عدم نیاز بدانیم، عملکرد دولت ایران نشان داد که به مراتب جلوتر از روسیه و چین بوده و به صورت عملی یک شبکه داخلی قدرتمند را به رخ جهانیان کشیده است.

کارشناسان در پاسخ به دیگر سوال لوموند پیرامون سابقه این نوع فعالیت‌ها در کشورهای پیشرفته دنیا گفتند: در حال حاضر نوع زیرساخت‌های شبکه در فرانسه و آمریکا به نحوی است که غیرمتمرکز بوده و امکان قطعی به شکلی که در کشور ایران برقرار است، وجود ندارد. البته این عدم امکان، بدین معنی است که با وجود کانال‌های پرشمار برای ارتباط اینترنت در کشورهای مذکور، بستن اینترنت بسیار سخت خواهد بود و ساز و کار یچیده‌ای خواهد داشت که می‌توان به امکان‌پذیر نبودن این اتفاق حکم داد.

15 در مورد “لوموند: قطعی اینترنت در ایران یک پیشرفت فناورانه محسوب شده و بی‌نظیر است!”

  1. شاید لوموند تو ستون طنز ژورنال نوشته، چرا همچی رو جدی میگیرید؟ 🙂
    فعلا حق با کسیه که زورش بیشتره

    1
    3
  2. هرچه میله های این زندان قطور تر باشه باید بیشتر بهش افتخار کنیم؟من کلی بیت کوین خریدم الان نمیدونم چی به چیه.همه دنیا افتخار میکنن تو تجارت جهانی موفق اند اونوقت اینجا……

    1
    5
  3. دولت ایران چقدر به این نشریه پول داده که همچین خبری رو نشر داده؟ حتما چند صد هزار دلاری بوده.این پول چه کارها که نمیکند!

    2
    7
  4. توی زمینه ای که به نفع مردم نیست و آسیب میزنه بیشترین سرمایه گذاری رو انجام میدن و پیشرفت میکنن، ای کاش همین پیشرفت رو در زمینه رفاه مردم انجام بدن ای کاش این سرمایه گذاری رو این شکلی انجام بدن لطفا این مطلب رو حذف کنید که بستری نشه برای ذوق کردن مسئولین، باز همینپ بهانه میکنن فردا با افتخار توی تلویزیون میگن یه منتی هم سر مردم میزارت تازه باید تشکر هم کنیم ازشون.

    2
    21
  5. متاسفانه ملت ما ، سواد و قدرت درک این مطلب رو هم ندارن و نمیفهمن موضوع چیه
    بعد انتظار دیدگاه باز و روشن فکری دارید ؟

    10
    8
  6. خدای ما رو مسخره کردی با این خبرت ما رو چی فرض کردی آخه قطع کردن که کار شاخی نی .حرفت مثل این می مونه که بگی اونا لامپو اختراع کردن ما تعجب نکردیم ولی وقتی ما لامپو خاموش کردیم اونا تعجب کردن و گفتن افرین شما دیگه کی هسین هههه

    2
    16
  7. دقت کنید
    فرانسه و کشورهای اروپایی هرچه ما ایرانیها رو احمق تر فرض کنند سود بیشتری از این نظام به جیب میزنند . ولی ما احمق نیستیم و همه میدونن این کشورهای به ظاهر متمدن و در باطن لاشخور ، همیشه حرکات ضد انسانی رو تحسین کردن .

    4
    10
  8. دوستان لوموند قطع اینترنت رو پیشرفته ندونسته بلکه شبکه داخلی رو که تونسته علاوه بر قطعی اینترنت شبکه های بانکی و دیگر مراکز دولتی رو آنلاین نگه داره بدون اینکه هیچ ورودی و خروجی رو به شبکه های خارجی داشته باشه رو کار در خور توجهی دونسته،وگرنه قطع اینترنت که کار شاقی نیست یه دکمه است میزنی و زرت همه چی تموم

    8
    38
  9. پس خوشا به سعادته کیم جونگ اون که کشورش تو سال 2077 زندگی میکنه از این نظر
    واقعا زیباست که کشیدن کابل های نت کشور یک نو پیشرفت حساب میشه
    ببین اگه برقو گاز و اب نت قطع کنن سراسری چی میشه قشنگ 2500 سال از همه دنیا قشنگ میزنیم جلو
    این لوموند که نام بردید نسبت فامیلی با ریئس جمهور کشور ما ندارن؟ بیشتر شبیه استنداپ کمدی میمونه

    زندگی ماست که کمدیه

    7
    51
    1. از این به بعد اخبار بی منبع زیاد خواهیم دید. تازه ممکنه منابع جعلی هم به خوردمون بدن. کی به کیه

      3
      15

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH