چرا آیفون‌های اپل به‌صورت مداوم درباره استفاده از موقعیت مکانی در پس‌زمینه سوال می‌پرسند؟

اگر از کاربران گوشی‌های آیفون باشید، احتمالا طی چند ماه گذشته پیغام‌های زیادی را مبنی بر استفاده اپلیکیشن‌ها از موقعیت مکانی (location) مشاهده کرده‌اید. شما تنها نیستید، این تغییر طراحی شده تا میزان داده‌هایی را که شما با اپلیکیشن‌های مختلف به اشتراک گذاشته‌اید، نشان دهد.

این تغییر اعمال شده تا حریم خصوصی شما را بهبود ببخشد. از زمان انتشار iOS 13، داده‌های جمع‌آوری‌شده در پس‌زمینه توسط بازاریاب‌ها، به میزان 68 درصد کاهش یافته‌اند. این‌ها گفته‌های یک شرکت تبلیغاتی مبتنی بر موقعیت مکانی به نام Location Sciences بوده که در اواخر ماه ژانویه سال 2020 اعلام شده‌اند.

دسترسی پس‌زمینه به موقعیت مکانی در iOS 13

اگر شما پیش از نصب iOS 13 اپلیکیشن‌هایی را نصب کرده و به آن‌ها اجازه داده‌اید تا داده‌های موقعیت مکانی شما را در پس‌زمینه کنترل کنند، حتی پیش از به‌روزرسانی نیز این نرم‌افزارها به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته‌اند. این موضوع تغییری نکرده، بلکه تنها این بار گوشی‌های آیفون دراین‌باره به کاربران خود اخطار می‌دهند.

به‌عنوان‌مثال: اپلیکیشن آب‌و‌هوا ممکن است از موقعیت مکانی شما استفاده کرده تا پیش‌بینی‌های درستی را به شما نشان دهد. اپلیکیشن نقشه نیز ممکن است در پس‌زمینه به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد تا محل پارک کردن شما را تشخیص دهد. و بله، بسیاری از اپلیکیشن‌ها نیز این اطلاعات را جمع‌آوری کرده و جهت مقاصد تبلیغاتی آن‌ها را در اختیار بازاریاب‌ها قرار می‌دهند.

با عرضه iOS 13 که در شهریورماه (سپتامبر) منتشر شد، به‌ اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی کمتر از دید کاربران پنهان مانده است. نسخه‌های پیشین این سیستم‌عامل به کاربران این امکان را می‌دادند تا به یک اپلیکیشن اجازه دهند که برای همیشه به موقعیت مکانی کاربر دسترسی داشته باشد و سپس کاربران این موضوع را فراموش می‌کردند. iOS 13 اجازه فراموش کردن این موضوع را به کاربران نمی‌دهد. iOS 13 مرتبا این قضیه را به‌وسیله پیام‌های ظاهرشونده به شما گوشزد می‌کند. این پیغام اعلام می‌دارد: {اپلیکیشن} {چندین‌ بار} در طول {چند} روز گذشته در پس‌زمینه از موقعیت مکانی شما استفاده کرده است. آیا می‌خواهید این دسترسی ادامه داشته باشد؟

جهت تأکید بیشتر، سیستم‌عامل iOS نقشه‌ای را به شما نشان می‌دهد که در آن، موقعیت‌های مکانی دریافت‌شده از سوی اپلیکیشن موردنظر نمایش داده می‌شوند. اپل سعی دارد تا نشان دهد که شما به یک اپلیکیشن خاص به چه میزان دسترسی داده‌اید.

وقتی‌که شما این پیغام را مشاهده کردید، می‌توانید گزینه «Change to Only While Using» را لمس کرده و بدین‌ ترتیب اپلیکیشن موردنظر فقط در هنگامی‌که خودتان آن را مورداستفاده قرار می‌دهید، از موقعیت مکانی شما استفاده می‌کند. همچنین شما می‌توانید گزینه «Always Allow» را نیز انتخاب کرده و بدین شیوه اجازه دهید تا اپلیکیشن موردنظر همچنان در پس‌زمینه به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد.

موقعیت مکانی

چگونه باید اخطار دسترسی به موقعیت مکانی را غیرفعال کرد؟

اگر به یک اپلیکیشن اعتماد کنید، آنگاه شاید دوست داشته باشید که اخطارهای دسترسی به موقعیت مکانی در پس‌زمینه را غیرفعال کنید. متأسفانه، گزینه «دوباره از من سؤال نکن» وجود ندارد. iOS 13 تا هنگامی‌که شما گزینه «Change to Only While Using» را انتخاب نکنید، همچنان درباره دسترسی پس‌زمینه اپلیکیشن‌ها به موقعیت مکانی شما، اخطار می‌دهد. این سیستم‌عامل درباره اپلیکیشن‌هایی که فقط در زمان استفاده مستقیم کاربر می‌توانند از داده‌های موقعیت مکانی استفاده کنند، به کاربران اخطار نمی‌دهد.

خبر خوب این است که ما فهمیده‌ایم دفعات تکرار این اخطارها در طول زمان کاهش می‌یابد. به‌عبارت‌دیگر، اگر به آیفون و یا آیپد خود بگویید که چندان به دسترسی موقعیت مکانی یک اپلیکیشن حساس نیستید، آنگاه این سیستم‌عامل نیز زیاد این سؤال را تکرار نمی‌کند.

فعال‌سازی دسترسی به موقعیت مکانی در پس‌زمینه سخت‌تر شده است

موقعیت مکانی

اپل در iOS 13 تغییری ایجاد کرده که به‌واسطه آن، صدور اجازه دسترسی به موقعیت مکانی در پس‌زمینه پیچیده‌تر شده است. در هنگام بازکردن یک نرم‌افزار، اپلیکیشن موردنظر نمی‌تواند از طریق پیام‌های ظاهرشونده، دسترسی به موقعیت مکانی در پس‌زمینه را از شما درخواست کند. شما می‌توانید گزینه «Allow While Using App» ،«Allow Once» و یا «Don’t Allow» را در پیغام ظاهرشونده انتخاب کنید.

گزینه «Allow Once» به‌تازگی به iOS 13 اضافه شده است. اکنون شما می‌توانید فقط یک‌بار به یک اپلیکیشن اجازه دسترسی به موقعیت مکانی خود را بدهید. بدین شیوه این اپلیکیشن هر بار از شما چنین سؤالی را خواهد پرسید.

اگر می‌خواهید اجازه دسترسی پس‌زمینه یک اپلیکیشن به موقعیت مکانی خود را صادر کنید، باید به مسیر Settings > Privacy > Location Services رفته و نرم‌افزار موردنظر خود را انتخاب و سپس گزینه «Always» را برگزینید. بنابراین اپلیکیشن‌ها مجبور خواهند بود که به‌جای نمایش پیغام‌های ظاهرشونده، از شما چنین تقاضایی بکنند.

موقعیت مکانی

اپل سعی دارد تا از موافقت سریع مردم با به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی خود، آن‌هم بدون فهم دقیق تبعات آن جلوگیری کند. جهت صدور اجازه دسترسی به موقعیت مکانی شما در پس‌زمینه، باید از طریقی متفاوت اقدام کنید. درست همان‌طور که به یک صفحه‌کلید شخص ثالث دسترسی کامل داده و یا اینکه یک مدیر گذرواژه شخص ثالثی را فعال می‌کنید.

آیا باید اجازه دسترسی به موقعیت مکانی در پس‌زمینه را صادر کرد؟

صدور اجازه دسترسی همیشگی (Always Allow) به یک اپلیکیشن، بستگی به میزان اعتماد شما به آن نرم‌افزار و همچنین نحوه استفاده از آن دارد. ممکن است اپلیکیشن‌هایی یک پیغام کوتاه را نمایش داده و طی آن توضیح دهند که چرا از موقعیت مکانی شما استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال: اپلیکیشن آب‌و‌هوا شاید اعلام کند که به دلیل ارائه پیش‌بینی‌ها درست، همیشه موقعیت مکانی شما را لازم دارد. اپلیکیشن‌های مختلف، به دلایل متنوعی استفاده از موقعیت مکانی شما را درخواست می‌کنند.

اگر دسترسی پس‌زمینه موقعیت مکانی برخی از اپلیکیشن‌ها را غیرفعال کنید، آنگاه نمی‌توانید به برخی از قابلیت‌های آن‌ها که نیازمند فعالیت در پس‌زمینه هستند، دسترسی داشته باشید. به‌عنوان‌مثال: اپلیکیشن Tile به شما اجاره ردیابی اشیای گمشده را می‌دهد، حتی وقتی‌که این اشیاء در خارج از محدود تلفن همراه شما قرار دارند. این کار با استفاده از داده‌های سایر کاربران این اپلیکیشن، پیدا کردن ردیاب‌های نزدیک و سپس انتقال اطلاعات موقعیت فیزیکی آن‌ها به سرورهای اپلیکیشن Tile صورت می‌گیرد. بدون دسترسی به موقعیت مکانی پس‌زمینه، Tile نمی‌تواند چنین اقدامی را ترتیب دهد.

برخی از توسعه‌دهندگان این تغییرات را ضدرقابتی می‌دانند

این تغییرات یکی از دلایلی هستند که توسعه‌دهندگان Tile و سایر اپلیکیشن‌ها استدلال می‌کنند که چنین تغییراتی ضدرقابتی هستند. آن‌ها می‌گویند که فعالیت اپلیکیشن‌ها بر دسترسی همیشگی به موقعیت مکانی کاربران متکی است. اگر کاربران بخواهند اجازه دسترسی موقعیت مکانی اپلیکیشنی مانند Tile را صادر کنند، باید رویه‌ای پیچیده‌تر را دنبال کنند. همچنین iOS 13 به‌صورت مرتب پیغام‌های مربوط به دسترسی اپلیکیشن‌ها به موقعیت مکانی را نشان داده و کاربران نیز در صورت تمایل می‌توانند چنین اجازه‌ای را صادر کنند.

شاید برای توسعه‌دهندگان چندان خوشایند نباشد، اما اگر گزینه «don’t ask me again» (دوباره از من نپرس) در iOS 13 وجود داشت، شاید برای کاربران بهتر بود. تغییرات iOS 13 باعث شده‌ تا کاربران بر به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی خود، کنترل بیشتری داشته باشند.

  

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم