بررسی فبلت ال‌جی جی پرو لایت: زندگی به سَبکِ سَبُک!

LG G Pro Lite  (7)

ظاهرا هر چه عمر نسل جدید تلفن‌های همراه بیشتر می‌شود، اندازه آن‌ها هم فزونی می‌گیرد! چندی پیش، زمانی که سامسونگ نخستین فبلت خود با نام گلکسی نوت را معرفی کرد، صدای بسیاری در آمد که چنین مدلی با نمایشگر 5.3 اینچی به درد چه کسی می‌خورد و مگر می‌خواهیم از آن به جای سینی استفاده کنیم! اما گذشت زمان عکس این قضیه را اثبات نمود و سازندگان بسیاری پای در راه ساخت گوشی‌هایی با نمایشگرهای بزرگ‌تر گذاشتند که عنوان فبلت، واژه‌ای اقتباس شده از تبلت و فون به همین خاطر ابداع شد! و همان‌هایی که روزی این فبلت‌ها را به سخره می‌گرفتند، هم اکنون خواستار آن هستند. حال اینکه به جای سینی از آن استفاده می‌کنند یا نه، تنها خدا داند!

دیگر اندازه 5 و 5.5 اینچ هم سدی برای ساختن این دستگاه‌ها نشد و حتی سونی با تولید مدلی چون زد اولترا، پای به قلمروی ۶ اینچی‌ها گذاشت و نشان داد که مرز بین گوشی‌ها و فبلت‌ها بیش از پیش در حال کمرنگ‌تر شدن است. در این بین ال‌جی کمی با احتیاط‌تر حرکت کرد. گوشی ال‌جی اپتیموس جی پرو که مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بسیار خوبی در زمان خودش داشت، بزرگ‌ترین تولید این کمپانی در رده گوشی‌های هوشمند تا زمان خودش بود که از یک نمایشگر 5.5 اینچی بهره می‌گرفت. پس از آن و به دلیل شرایط خاص بازار که بسیاری از کاربران به دنبال فبلت‌هایی با اندازه بزرگ و قیمت کم‌تر بودند، ال‌جی تصمیم گرفت تا نسخه لایت از جی پرو را نیز معرفی کند تا کسانی که پول خرید آن مدل را ندارند، بتوانند از یک نسخه لایت‌تر چه در هزینه و چه در امکانات استفاده کنند. بدین خاطر ما هم تصمیم گرفتیم تا یک بررسی لایت را برای شما از این گوشی هوشمند انجام دهیم؛ با ما همراه باشید.

طراحی و ظاهر

اگر پیش از این با مدل‌های گوناگونی از ال‌جی کار کرده باشید، به طور حتم شباهت این گوشی با سایر برادران و خواهرانش را به خوبی درک خواهید کرد. با اینکه جی پرو لایت پس از مدلی چون جی ۲ وارد بازار شد، اما از طراحی جدید ال‌جی که دارای کلیدهای پشتی است، استفاده نمی‌کند و ظاهرا این سازنده کره‌ای، دوست داشته تا این مدل از طراحی را تنها برای پرچمداران خودش کنار بگذارد و اهمیتی به سایر تولیداتش در این زمینه نمی‌دهد! جی پرو لایت بر خلاف برادر بزرگ‌ترش در قسمت زیرین صفحه‌نمایش از 4 کلید لمسی استفاده کرده و دیگر خبری از آن دکمه نسبتا عریض هوم که در جی پرو شاهد آن بودیم، نیست! با توجه به ابعاد این مدل می‌توان گفت که دکمه پرکاربرد بازگشت “Back” در بدترین جای ممکن قرار گرفته است، زیرا اگر راست دست باشید و بخواهید با یک دست با گوشی کار کنید، دسترسی به این دکمه که در پایین‌ترین قسمت گوشی و در سمت چپ قرار دارد کمی مشکل خواهد بود! همین امر سبب می‌شود که جی پرو لایت همچون یک ماهی در دستان شما بلغزد و به زمین بخورد!

LG G Pro Lite (14)

در بخش زیرین گوشی نیز دو اسپیکر نسبتا کوچک در طرفین و خروجی میکرو یو‌اس‌بی در وسط قرار گرفته است! اگر نگاهی به نمای پشتی گوشی بیندازیم خبری از آن نقش و نگارهای نکسوس4 و جی‌پرو نیست و ال‌جی تنها به ارایه یک طراحی ساده با نقاطی ریز که تنها برای یک دست نبودن قاب پشتی در نظر گرفته شده، بسنده کرده است!

LG G Pro Lite (1)

در بالا و سمت راست گوشی یک قلم جای خوش کرده که در مقایسه با قلم سری نوت سامسونگ آنچنان کاربردی به نظر نمی‌رسد! در اطراف گوشی نیز یک نوار تعبیه شده تا کمی این مدل دو سیم کارته ال‌جی را از این طراحی صاف و ساده خارج کند اما همچون اکثر مدل‌های امروزی، هرچه گشتیم اثری از کلید اختصاصی شاتر دوربین نیافتیم! (گشتم نبود، نگردید که نیست!)

LG G Pro Lite (5)

جی پرو لایت روی ترازو مقابل جرم خود عدد 162 را می بیند و این نشان دهنده توجه جی پرو لایت به تناسب اندامش است. که از برادر بزرگترش جی پرو 11 گرم لاغرتر شده و به هر حال عدد کمی هم نیست (حالا شما بخاطر دل جی پرو لایت هیچی نگید). با توجه به ابعاد و سایز صفحه نمایش آن اگر بپذیریم که این مدل یک فبلت به حساب می‌آید، این میزان برای وزن آن عددی قابل قبول بوده و هنگام در دست گرفتن این مدل احساس سنگینی نخواهید کرد!

LG G Pro Lite  (16)

از لحاظ کیفیت ساخت نمی‌توان ادعا کرد که یک مدل خوش ساخت و با کیفیت است! اما نسبت به مبلغی که بابت آن می‌پردازید کیفیت قابل قبولی را دریافت می‌کنید تا این صحبت قدیمی‌ترها که می‌گویند هرچقدر پول بدهید همان قدر آش می‌خورید همچنان پابرجا بماند! جی پرو لایت در دو رنگ سیاه و سفید عرضه می‌شود و خبری از رنگ‌های متنوعی که اخیرا برخی کمپانی‌ها به آن روی آورده‌اند، نیست!

نمایشگر

در میان گوشی‌های میان رده کمتر شاهد مدل‌های با سایز بالای 5 اینچ و به اصطلاح فبلت هستیم اما جی پرو لایت یک فبلت 5.5 اینچی است! رزولوشن این صفحه نمایش 540×960 پیکسل بوده و بر خلاف سایز آن که با میان رده‌ها هم‌خوانی لازم را ندارد، مقدر رزولوشن این صفحه در حد همان میان رده‌هاست. هنگامی که این مقدار پیکسل در یک صفحه نمایش با سایز بزرگ قرار بگیرد، نباید انتظار اعداد نجومی در مقابل مقدار چگالی پیکسلی را داشته باشید و اگر با عددی در حدود 200 ppi مواجه شدید، شوکه نشوید! کیفیت صفحه نمایش در حد قابل قبولی است. تنها در نگاه از زوایا کمی رنگ‌ها آن کیفیت لازم را از دست داده و رو به سفیدی می‌روند اما از این لحاظ نسبت به اکثر اکسپریاهای سونی برتر خواهد بود! برای اینکه از مسائل تئوری فاصله بگیریم، جی پرو لایت را در کنار اچ‌تی‌سی وان مکس قرار داده و تصاویر یکسانی را در آن‌ها به نمایش در آوردیم و شروع به عکاسی کردیم؛ نتایج به‌دست آمده در زیر قابل رویت است (مدل سمت راست همان جی پرو لایت قصه ماست!).

LG G Pro Lite (8)

LG G Pro Lite (9)

LG G Pro Lite (17)

LG G Pro Lite (15)

سخت‌افزار

این روز ها که همه به سراغ مدل‌هایی با چیپست اسنپدراگون می‌روند، ال‌جی در جی‌پرو لایت از چیپست نه‌چندان قوی MT 6577 ساخته مدیاتک با دو هسته A9 و یک گیگابایت رم استفاده کرده‌است. هیچ توجیهی برای اینکه چرا ال‌جی از چنین چیپستی در فبلت خود استفاده کرده‌است نیافتیم جز اینکه این کمپانی به فکر جیب من و شما بوده و با استفاده از چنین چیپستی توانسته تا حد زیادی قیمت جی‌پرو لایت را کاهش دهد.

برای بررسی دقیق‌تر، جی‌پرو لایت را وارد آزمون‌های سخت خود کردیم تا توانایی‌ آن‌را نسبت به دیگر گوشی‌های میان‌رده بازار بسنجیم!

در ابتدا به سراغ Quadrant Advanced رفتیم تا کارایی این مدل را در 4 آزمون مختلف مورد سنجش قرار دهیم. نتایج بدست آمده را در کنار سایر مدل‌های میان رده که پیش‌تر وارد آزمایشگاه آی‌تی‌سان شده بودند قرار دادیم تا بتوانید آن‌ها را به راحتی با یکدیگر مقایسه کنید!

g pro lite cpu

g pro lite g

g pro lite io

g pro lite memori

در این قسمت سراغ برنامه سنگین Vellamo رفتیم. نتایج بخش HTML 5 در نمودار زیر با رقبا مشخص شده است!

Vellamo

در مرحله آخر نیز جی پرو لایت توانست در آزمون AnTuTu که برخلاف نام عجیبش تست‌های خوبی می‌گیرد، امتیاز نه چندان جالب 8533 را کسب کند تا حتی از مدل‌های قدیمی‌تری همچون گلکسی اس2 نیز در رده پایین‌تری قرار بگیرد.

IMG00001

بازی‌ کردن در یک فبلت 5.5 اینچی بسیار لذت بخش خواهد بود اما هنگامی که شما سخت‌افزار قدرتمندی در اختیار ندارید، نباید انتظار اجرای بازی‌های گرافیکی و سنگین را داشته باشید!

نرم‌افزار

سیستم‌عامل این مدل نیز همچون اکثر گوشی‌های امروزی اندروید است و به صورت پیش‌فرض از نسخه 4.1.2 بهره‌مند است. رابط کاربری خاص ال‌جی نیز شباهت‌های زیادی به نسخه خالص اندروید دارد. به سبب سایز صفحه نمایش شما قادر خواهید بود در هر صفحه تعداد نسبتا زیادی آیکون را در کنار یکدیگر قرار دهید! همان‌طور که پیش‌تر گفتیم علی‌رغم اینکه این مدل به همراه یک قلم عرضه می‌شود پس از خارج کردن آن از جایش اتفاق خاصی نخواهد افتاد و ال‌جی مورد خاصی را برای آن در نظر نگرفته است. و وجود آن گویا برای خالی نبودن عریضه است. خوش‌بختانه قابلیت Quick memo نیز در این فبلت دیده می‌شود و یک کلید سخت افزاری نیز در سمت چپ فبلت برای استفاده از آن در نظر گرفته شده که توسط آن قادر خواهید بود در هر جایی از صفحه شروع به نوشتن کرده و هر گونه نکته‌ای که در ذهن دارید بر روی محیط نوشته و سپس آن‌را به صورت یک عکس ذخیره کنید! در کل این پوسته نه به اندازه نسخه خالص اندروید سرد و عاری از امکانات متنوع است و نه به اندازه تاچ‌ویز سامسونگ شلوغ! ( البته به اندروید خالص نزدیک‌تره!)

ui g pro lite

دوربین

جی پرو از یک دوربین 8 مگاپیکسلی نسبتا با کیفیت بهره‌مند است و توانایی ضبط تصاویر به صورت اچ‌دی را نیز داراست. این دوربین به تک فلش ال‌ای‌دی مجهز شده تا در محیط های تاریک نیز به یاری‌تان بیاید! برای اینکه بتوانیم توانایی این مدل را بسنجیم، از مسائل تئوری فاصله گرفته و گوشی را برداشتیم و مشغول عکاسی در شرایط متفاوت شدیم. تصاویر زیر خود گویای همه چیز است.

LG G Pro Lite (4)

LG G Pro Lite (6)

LG G Pro Lite (11)

LG G Pro Lite (18)

LG G Pro Lite (19)

LG G Pro Lite (16)

LG G Pro Lite (10)
با فلاش

پس از عکس به سراغ فیلم‌برداری رفتیم و تمامی تنظیمات دوربین را چک کرده و به یک دقیقه فیلم‌برداری پرداختیم! حجم کلیپ بدست آمده در حدود 60 مگابایت بود و از لحاظ ثبت تصاویر دوربین در همان حدی بود که ما انتظارش را می‌کشیدیم اما ضبط صدا آنگونه که باید و شاید خوب عمل نکرده و اگر در محیط نه‌چندان شلوغ نیز به فیلم‌برداری با آن بپردازید، تشخیص صداها از هم اندکی دشوار خواهد بود.

بخش چندرسانه‌ای

وقتی یک فبلت با سایز 5.5 اینچ در اختیار دارید، بدون شک یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهایی که می‌توان با آن انجام داد تماشای ویدیو است! پلیر موجود بر روی این مدل از فرمت‌های زیادی پشتیبانی نکرده اما به لطف سیستم‌عامل اندروید و پلیر‌های متعدد آن قادر به اجرای اکثر فرمت‌ها خواهید بود. بر خلاف انتظار همگان در رابطه با قدرت پخش فیلم‌های با کیفیت توسط پردازنده مدیا‌تک، این مدل به راحتی از پس اجرای یک ویدیوی فول ‌اچ‌دی برآمد. اسپیکرهای این مدل نیز صدای بلندی را از خود منتشر می‌کند اما نباید انتظار کیفیت بالا را از آن داشت.

LG G Pro Lite (12)

سایر امکانات

جی‌ پرو لایت مجهز به فرستنده مادون‌قرمز است که توسط آن می‌توانید به کنترل وسایل الکترونیکی اطرافتان بپردازید! محدودیت خاصی نیز در رابطه با برند دستگاهها در نظر گرفته نشده و نیازی نیست که مارک آن‌ها ال‌جی باشد. برد این فرستنده نیز نسبتا خوب بوده و در استفاده از آن در فاصله 6 متری دستگاه نیز مشکلی نخواهید داشت.

remote

این مدل یک فبلت دو سیم‌کارته است و دست رد بر سینه سیم کارت‌های میکرو زده و مانند جثه بزرگش، از سیم‌کارت‌های مینی (سایز اصلی سیم‌کارت) استفاده می‌کند و بدین خاطر نیازی دیگر به دستگاه پانچ ندارید! حافظه داخلی آن 8 گیگابایت بوده و توانایی پشتیبانی از کارت حافظه تا 32 گیگابایت نیز داراست. برای این مدل یک باتری 3140 میلی‌امپر ساعتی در نظر گرفته شده و در یک استفاده معمولی، تا کمی بیشتر از 2 روز شارژ نگه می‌دارد که قابل تحسین است.

کلام آخر

اگر به دنبال یک فبلت دو سیم کارته با صفحه نمایش بزرگ و یک دوربین مناسب از برندی معتبر همچون ال‌جی هستید، بدون شک جی‌پرو لایت دوال یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شماست، بخصوص اگر بدانید که می‌توانید چنین مدلی را با قیمتی در حدود 800 هزار تومان در بازار بیابید!

 Big Smile لبخند

دوربین خوب
صفحه نمایش با کیفیت
باتری با ظرفیت مناسب
دو سیم کارته
قیمت مناسب

Shame اشک

جای گیری بد دکمه بازگشت
قلم نه چندان کاربردی
پردازنده ضعیف

9 در مورد “بررسی فبلت ال‌جی جی پرو لایت: زندگی به سَبکِ سَبُک!”

  1. ممنون خوب بود بررسی تون من همیشه بررسی های شما رو میخونم به نظر من کامل ترین بررسی که به آدم حال میده بررسی های شماست البته به نظر من با همچین قیمتی آدم پنجاه تومن میزاره رو پولش میره جی 750 میگیره من به شخصه کار کردم با جی 750 واقعا لگ نداره هنگ نداره کیفیت صفحه نمایش در حد تیم ملّیه واقعا عجوبه ایه هواوی این توی ان تو تو گرفته 31000 برای خودم اما جی پرو لایت گرفته هشت هزارو خورده ای واقعا جی 750 یک رده تو همه چی از این سره من تعصبی نیستم و میخوام کمکی کرده باشم برای همین گفتم اصلا خودتون برین بازار موبایل ببینید ممنون

  2. به نظرتون این گوشی خوبه یا اکسپریا sp یا c ??
    باتریش قوی باشه و اینکه با ریختن برنامه لگ نشه و هنگ نکنه

  3. بررسی خوبی بود ولی یه موضوع اینکه اطمینان دارید فیلم 1080p رو به راحتی اجرا میکنه؟؟ چون تا ائنجایی که من میدونم با کمی افت و لگ 1080p اجرا میکنه و روون نیست.

  4. بررسی خوبی بود
    موارد اولیه رو توضیح دادین ، همین هم برای انتخاب آگاهانه کافیه !
    ازT2 ultra سونی هم یه بررسی تهیه کنید لطفا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH