بررسی میزان فروش برندهای ایرانی و خارجی در دیجی‌کالا

دیجی‌کالا به عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی در ایران و خاورمیانه، میزبان میلیون‌ها محصول و هزاران برند از داخل و خارج از کشور است. کاربران دیجی‌کالا از ابتدا برای خرید محصولات ایرانی یا خارجی در این فروشگاه محدودیتی نداشتند اما این فروشگاه در راستای حمایت از شرکت‌های داخلی و توسعه کسب‌وکارهای بومی، مزایای ویژه‌ای برای برندهای داخلی تدارک دید تا حتی کسب‌وکارهای نوپا و کوچک نیز بتوانند محصولات خود را در دیجی‌کالا به فروش برسانند. در این مطلب، بر اساس گزارش سال 99 دیجی‌کالا میزان فروش برندهای ایرانی و خارجی در دیجی‌کالا را بررسی می‌کنیم.

از جمله مهم‌ترین اقدامات دیجی‌کالا برای حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و گمنام بومی، راه‌اندازی سیستم خرده فروشی آنلاین مارکت پلیس بود که دسترسی و آزادی بیشتری را برای فروش محصولات تامین کنندگان کوچک و بزرگ بومی، در دیجی‌کالا فراهم کرد.

مارکت پلیس دیجی‌کالا در سال 95 راه‌اندازی شد و در پایان آن سال، تنها هزار و نود و چهار تامین کننده ایرانی با دیجی‌کالا همکاری داشتند؛ اما این آمار طی 4 سال به بیش از 152 هزار کسب‌وکار ایرانی رسید؛ از طرفی فروشندگان فعال دیجی‌کالا به طور متوسط ماهانه 51 میلیون تومان فروش محصول دارند که رقمی قابل توجه است.

حالا در زمانی که ایران بیش از پیش به توسعه کسب‌وکارهای بومی و حمایت از شرکت‌ها و برندهای داخلی نیاز دارد، دیجی‌کالا در جایگاه یک حامی و همراه برای برندهای ایرانی، شرایطی را فراهم کرده تا محصولات ایرانی همپا و حتی بیشتر از محصولات خارجی در بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین خاورمیانه به فروش برسند.

همانطور که گفته شد، در حال حاضر بیش از 150 هزار کسب و کار ایرانی در دیجی‌کالا فعال هستند و این فروشگاه توانسته بخش عمده‌ای از بازار خرده فروشی کشور را در اختیار داشته باشد؛ بنابراین فروش بالای محصولات و برندهای داخلی و خارجی در این فروشگاه، نشان دهنده سلیقه و نیازهای بازار است.

حضور پر رنگ برندهای خارجی در بخش لوازم دیجیتال

محصولات ایرانی در بسیاری از بخش‌های پرفروش دیجی‌کالا نماینده‌ای ندارند، طبق گزارش سال 99 دیجی‌کالا، پرفروش‌ترین تلفن‌های همراه، ساعت هوشمند، کنسول بازی، دوربین عکاسی و غیره تماما در اختیار برندهای معتبر خارجی است و برندهای ایرانی تاکنون توان رقابت در این بخش‌ها را پیدا نکرده‌اند.

اما در دسته‌بندی‌هایی که برندهای داخلی در آن حضور پر رنگ‌ دارند، اقبال مردم به این برندها بیشتر بوده و شرکت‌های داخلی توانسته‌اند محصولات خود را همپا با برندهای خارجی و معتبر به فروش برسانند.

حضور پر رنگ برندهای ایرانی در بخش لوازم خانگی

در گزارش سال 99 دیجی‌کالا اشاره شده که در بخش تلویزیون، چهار محصول پرفروش متعلق به برندهای ایکس‌ویژن و اسنوا هستند؛ همچنین پرفروش‌ترین ماشین لباس‌شویی‌های دیجی‌کالا تماما ایرانی و از برندهای پاکشوما و پارس خزر هستند. البته خروج برندهای معتبر سامسونگ و ال‌جی از این حوزه، تاثیر زیادی در فروش برندهای ایرانی داشته است. در میان پرفروش‌های بخش یخچال و فریزر و همچنین پوشاک نیز برندهای ایرانی محبوبیت بیشتری نسبت به برندهای خارجی دارند.

پر جستجوترین برندهای ایرانی و خارجی در دیجی‌کالا

براساس گزارش سال 99 دیجی‌کالا، برند نوشیدنی باربیکن، پرجستجوترین برند ایرانی و سامسونگ، پرجستجوترین برند خارجی این پلتفرم هستند؛ نکته قابل توجه آن است که در سال گذشته میزان جستجو سامسونگ در دیجی‌کالا بیش از 31 برابر بیشتر از میزان جستجو باربیکن بوده است!

برند لوازم آرایشی بهداشتی لافارر، لوازم خانگی گوفر، لوازم آرایشی و بهداشتی سینره و سریتا نیز جزو دیگر برندهای ایرانی پرجستجو در دیجی‌کالا هستند، در میان برندهای خارجی نیز پس از سامسونگ، برندهای شیائومی، اپل، هواوی و نوکیا بیشترین میزان جستجو را دارند. نکته قابل توجه دیگر آن است که میزان سرچ نوکیا در دیجی‌کالا از باربیکن هم بالاتر است. بنابراین در مجموع اقبال مردم نسبت به برندهای خارجی فاصله زیادی با برندهای ایرانی دارد.

افزایش برندهای ایرانی دیجی‌کالا با عرضه مارکت پلیس

طبق گزارش سال 99 دیجی‌کالا، تا پایان سال 99 بیش از 6 هزار برند ایرانی محصولات خود را در دیجی‌کالا به فروش گذاشتند که این میزان نسبت به دو هزار و پانصد برند سال 98 رشدی 145 درصدی داشت.

این فروشگاه در آماری دیگر اعلام کرده که در سال گذشته، 78 درصد فروش تعدادی دیجی‌کالا متعلق به برندهای ایرانی بوده، در واقع از سال 97 میزان فروش کالاهای ایرانی نسبت به کالاهای خارجی پیشی گرفته به طوری که در سال 99 کالاهای ایرانی بیش از سه برابر کالاهای خارجی در دیجی‌کالا فروش داشتند.

پرفروش‌ترین برندهای ایرانی دیجی‌کالا

در جدول پرفروش‌ترین برندهای ایرانی دیجی‌کلا در سال 99، نام ایکس ویژن و پارس خزر همانند سال 98 به ترتیب در رتبه اول و دوم دیده می‌شود؛ پس از آن‌ها، پاکشوما توانسته با تولید محصولات باکیفیت و تبلیغات گسترده از رتبه ششم در سال 98 به رتبه سوم برندهای پرفروش ایرانی در دیجی‌کالا برسد. ایکس ویژن به عنوان پرفروش‌ترین برند ایرانی دیجی‌کالا حدود 4 درصد فروش ریالی این فروشگاه را به خود اختصاص داده است.

پرفروش‌ترین برندهای خارجی دیجی‌کالا

در میان برندهای خارجی نیز همانند گذشته سامسونگ در رده اول قرار دارد، پس از آن شیائومی با صعود یک پله‌ای نسبت به سال 98، به مقام دوم رسیده و اپل نیز سومین برند خارجی پرفروش سال گذشته دیجی‌کالا بود، همچنین بیش از 20 درصد فروش ریالی دیجی‌کالا متعلق به برند سامسونگ است. در واقع این کمپانی کره‌ای توانسته تا اعتبار خوبی در میان ایرانی‌ها کسب کند و به یکی از بهترین برندهای خارجی حاضر در ایران تبدیل شود.

تلویزیون‌های ایرانی طرفداران زیادی دارد

همانطور که گفته شد، در میان برندهای پرفروش تلویزیون در دیجی‌کالا، برندهای ایرانی درخشش فراوانی دارند، برند ایکس‌ویژن با در اختیار داشتن نزدیک به 25 درصد سهم فروش ریالی تلویزیون‌ها در دیجی‌کالا، پرفروش‌ترین برند تلویزیون در این فروشگاه محسوب می‌شود. پس از آن به ترتیب نام تی‌سی‌ال، اسنوا، سامسونگ، دوو، فیلیپس، ال‌جی و شهاب دیده می‌شود که شاهد حضور سه برند ایرانی در میان شرکت‌های غول تولید کننده تلویزیون در جهان هستیم.

اقبال مردم به یخچال و فریزرهای ایرانی

در میان برندهای پرفروش یخچال و فریزر نیز امرسان، ایستکول، اسنوا، جی‌پلاس، فلور، پارس و ایکس ویژن به عنوان برندهای ایرانی حضور چشمگیری دارند، در حالی که از برندهای خارجی تنها نام دوو، سامسونگ و تی‌سی‌ال به چشم می‌خورد.

بخش لوازم دیجیتال در اختیار برندهای خارجی

اما در دیگر بخش‌های صوتی، تصویری و الکترونیکی حضور برندهای خارجی بسیار برجسته‌تر است، در برندهای پرفروش تلفن همراه، نام سامسونگ، شیائومی، اپل، هواوی، آنر و نوکیا به چشم می‌خورد، این درحالی است که تنها برند اُرد به عنوان یک شرکت ایرانی با سهم کمتر از یک درصد در این جدول حضور دارد.

در میان برندهای پرفروش در بخش دوربین، لپ‌تاپ، عطر و ادکلن، نامی از برندهای ایرانی دیده نمی‌شود، اما در بخش لوازم جانبی کنسول و بازی، شرکت تسکو سومین برند محبوب دیجی‌کالا است که حدود 4 درصد بازار در این فروشگاه را در اختیار دارد.

طبق انتظار در بخش لوازم خوراکی و پروتئینی، برندهای ایرانی حرف اول را می‌زنند اما در همین بخش برند نسکافه با در اختیار داشتن نزدیک به دو درصد بازار به عنوان تنها برند خارجی دیده می‌شود.

نکته پایانی…

همانطور که مشاهده می‌کنید، در گزارش سال 99 دیجی‌کالا مشخص شده که برندهای ایرانی معتبر در فروش محصولات خود در دیجی‌کالا کاملا موفق بودند و محبوبیت بیشتری نسبت به برندهای خارجی پیدا کردند، اما در بخش لوازم دیجیتال مانند تلفن همراه، برند ایرانی قدرتمندی نیست که توانایی رقابت با امثال سامسونگ، اپل و شیائومی را داشته باشد؛ به همین دلیل این بازار کاملا در اختیار برندهای خارجی قرار دارد.

همچنین در گزارش سال 99 دیجی‌کالا شاهد فروش پایین برخی برندهای خارجی بودیم که در این مورد نباید خروج برندهای مطرح لوازم خانگی همچون سامسونگ، ال‌جی و یا برند محبوب سونی از بازار ایران را فراموش کرد. در واقع اقبال عمومی به کالاهای ایرانی، نتیجه خروج برندهای مطرح است.

در سالیان نه‌چندان دور، مثلا در بخش تلویزیون شاهد نام‌های بسیار بزرگ و معتبری همچون سونی و سامسونگ بودیم و بازار به سمت این برندها گرایش داشت اما حالا با نایاب شدن آن‌ها، عملا دیجی‌کالا و سایر پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین راهی جز فروش برندهای داخلی ندارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH