نقد و بررسی لپ‌تاپ هواوی میت بوک D15 مدل 2021: پارادوکس!

افرادی که به دنبال خرید یک لپ‌تاپ جدید می‌گردند یا اخبار مربوط به مدل‌های جدید بازار را دنبال می‌کنند با لپ‌تاپ‌های سری میت بوک D15 هواوی آشنا هستند. هواوی طی سال‌های اخیر دو سری لپ تاپ های میت بوک D14 و D15 را در دو اندازه 14 و 15 اینچ روانه بازار کرده و هدف عرضه این لپ‌تاپ‌ها افرادی است که برای استفاده روزمره، تحصیل یا کار به دنبال لپ‌تاپ‌هایی خوش ساخت، سبک و قدرتمند باشند.

لپ‌تاپ‌های سری D هواوی از مدل‌های گیمینگ یا همه فن حریف نیستند اما هواوی همواره این مدل‌ها را با قدرت سخت افزاری مناسبی وارد بازار می‌کند و به همین دلیل از این لپ‌تاپ‌های هواوی، برای اجرای بازی‌های نیمه سنگین هم می‌توان استفاده کرد.

ما در آی‌تی‌رسان طی سال اخیر و سال گذشته دو لپ‌تاپ میت بوک D14 و D15 را نقد و بررسی کردیم. در پایان بررسی نیز از کیفیت این دو لپ‌تاپ رضایت کامل داشتیم. اما حالا در سال میلادی جدید نسخه 2021 میت بوک D15 به دستمان رسیده و می‌خواهیم بررسی کنیم که هواوی چه چیز‌های جدیدی را در نسخه 2021 مدل میت بوک D15 برای ارائه به خریداران آماده کرده است.

با بررسی مشخصات میت بوک D15 در دو نسخه 2020 و 2021، متوجه تفاوت سخت افزاری نسبتا فاحشی میان آن‌ها خواهید شد. هواوی در سال گذشته مدل میت بوک D15 را به عنوان یک مدل اقتصادی و در عین حال مناسب برای انجام تمامی کارهای روزانه عرضه کرده بود، اما نسخه 2021 این لپ‌تاپ از نظر سخت افزاری ارتقا پیدا کرده و بر اساس قیمت آن نیز نمی‌توان لقب اقتصادی را به میت بوک D15 داد.

به این ترتیب میت بوک D15 آمده تا در قامت یک مدعی در بازار لپ‌تاپ‌های میان‌رده قدرتمند قد علم کند و بازار را از چنگ نمایندگان قدر مایکروسافت، ایسوس، لنوو و حتی اپل دربیاورد. میت بوک D15 حدود 30 میلیون تومان قیمت دارد، در این رده لپ‌تاپ‌های قدرتمندی از شرکت‌های نام برده شده حضور دارند که فرصت خودنمایی برای نماینده هواوی را دشوار می‌کنند.

اما همانطور که گفتیم، هواوی میت بوک D15 مدل 2021 که اگر اجازه دهیم ما همان D15 صدایش کنیم، یک بازار هدف مشخص دارد و اگر کیفیت خوبی داشته باشد، می‌تواند در بازار هدف خود فروش بالایی کسب کند. پس اگر به دنبال خرید یک لپ‌تاپ در بازه قیمتی حدود 27 تا 32 میلیون تومان هستید، با نقد و بررسی مدل 2021 لپ‌تاپ هواوی میت بوک D15 همراه ما باشید تا با یکدیگر به این نتیجه برسیم که این لپ‌تاپ چه نقاط قوت و ضعفی دارد، برای چه افرادی مناسب است و یا اصلا ارزش خرید دارد یا خیر؟ با ما همراه باشید:

مشخصات لپ تاپ میت بوک D15

ابعاد
357 در 229 در 16.9 میلی‌متر
وزن
1.56 کیلوگرم
صفحه نمایش
صفحه IPS با اندازه 15.6 اینچ، رزولوشن 1920 در 1080
پردازنده
اینتل i5-1135G7
گرافیک

Intel Iris Xe Graphics

حافظه اصلی
SSD 512GB
رم
16 گیگابایت DDR4
سیستم عامل
ویندوز 10
دوربین وبکم
(HD (30fps@720p
باتری
42 وات‌ساعت با شارژر 65 واتی

اقلام داخل جعبه میت بوک D15

میت بوک D15 جعبه مستحکم و البته صاف و ساده‌ای دارد. خود جعبه طرحی شبیه به کیف‌های دستی دارد و می‌توانید دستگیره آن را گرفته و با خود حمل کنید. در داخل جعبه، لپ تاپ میت بوک D15 در یک بسته بندی مستحکم قرار دارد. به جز خود لپ‌تاپ، یک دفترچه راهنما، آداپتور شارژ 65 واتی و یک کابل USB-C به USB-C درون جعبه دیده می‌شود. این موارد تمام چیزهایی هستند که درون جعبه وجود دارند و شما می‌توانید استفاده کنید.

طراحی و کیفیت ساخت لپ تاپ میت بوک D15

لپ تاپ هواوی میت بوک D15 مدل 2021 از نظر ظاهری تغییرات چندانی نسبت به مدل سال قبل خود ندارد. در سال جدید نیز با همان لپ‌تاپ جمع‌جور، سبک و طوسی رنگی طرف هستیم که به راحتی قابل حمل است و هرچند به قیافه‌اش نمی‌خورد، اما استحکام بالایی دارد.

لپ تاپ هواوی، بدنه‌ای تمام آلومینیومی و یکپارچه دارد و زمانی که لپ‌تاپ را در دست می‌گیرید، استحکام و کیفیت بدنه آن کاملا قابل لمس است. تنها قسمت پلاستیکی میت بوک D15 مربوط به قاب دور نمایشگر و لولا می‌شود، این دو بخش از پلاستیکی مستحکم مشکی رنگ تولید شده‌اند.

وزن و ابعاد

میت بوک D15 همچون مدل سال گذشته در نسخه تمام SSD یک کیلو و 530 گرم وزن دارد و به این ترتیب جزو لپ‌تاپ‌های سبک بازار در رده خودش محسوب می‌شود. این مدل به طور دقیق و همچون لپ‌تاپ سال قبل 357 میلی‌متر عرض، 299 میلی‌متر طول و تنها 16.9 میلی‌متر ضخامت دارد. همانطور که از مشخصات مشخص است، میت بوک D15  یک لپ‌تاپ سبک، نسبتا کوچک با ظاهری ساده و شکیل است که برای استفاده تحصیلی و کاری به شدت مناسب است. در واقع این لپ‌تاپ در عین داشتن ظاهری ساده و زیبا، شکیل و سبک وزن است و برای حمل کردن آن مشکلی از نظر وزنی نخواهید داشت.

لولا

لولای پلاستیکی لپ‌تاپ بسیار مستحکم است و نمایشگر را در زاویه‌های حدود 40 تا 140 درجه نگه می‌دارد. هنگام باز کردن لپ‌تاپ، قسمت پایینی نمایشگر از پشت به زیر قسمت لولا می‌رود و به این ترتیب نمایشگر به صورت 180 درجه باز نخواهد شد.

طراحی

بدنه اصلی لپ‌تاپ از یک کیبورد سایز متوسط فلت تشکیل شده که در پایین آن یک تاچ پد نسبتا بزرگ قرار دارد. در قسمت بالا سمت راست کیبورد دکمه پاور ادغام شده با اثر انگشت دیده می‌شود.

نام هواوی با رنگ سفید بر روی حاشیه پایین نمایشگر نیز دیده می‌شود، زیر نمایشگر حاشیه نسبتا ضخیمی وجود دارد اما در اطراف نمایشگر حاشیه بسیار باریکی دیده می‌شود که تنها 4.8 میلی‌متر عرض دارد. با وجود این حاشیه باریک، نمایشگر تمام صفحه و به اصطلاح خود هواوی FullView شده است و در هیج‌جای این حاشیه دوربین وبکم دیده نمی‌شود، این بدان دلیل است که همچون دیگر مدل‌های سری میت بوک D، وبکم به درون کیبورد و دکمه میان F6 و F7 منتقل شده که با فشردن آن نمایان می‌شود.

بر روی لپ‌تاپ به جز نام هواوی چیزی دیده نمی‌شود اما در قسمت زیر آن پد‌های پلاستیکی برای ایجاد فاصله میان بدنه لپ‌تاپ از سطح زمین در کنار محل پیچ‌ها خودنمایی می‌کنند. همچنین یک پنجره بزرگ برای خروج هوای فن و دو پنجره کوچک اسپیکر در زیر لپ‌تاپ نیز وجود دارد.

هواوی در این مدل یک خروجی دیگر برای هوای گرم داخل لپ‌تاپ در نظر گرفته که در فاصله میان بدنه و لولا قرار دارد. در حاشیه کنار لپ‌تاپ در قسمت جلو که به لولای نمایشگر متصل می‌شود یک فاصله وجود دارد، در این حاشیه یک پنل دیگر برای خروج هوای گرم قرار داده شده، به این ترتیب گاهی متوجه خواهید شد که قسمت پایین نمایشگر گرم شده است.

درگاه‌ها

در قسمت سمت راست لپ‌تاپ دو درگاه USB 2.0 و یک جک 3.5 میلی‌متری هدفون و میکروفون دیده می‌شود و در سمت چپ نیز یک درگاه HDMI، یک درگاه USB 3.2 و یک درگاه USB-C وجود دارد. در حاشیه جلو لپ‌تاپ دو میکروفون کوچک قرار دارد اما همچون مدل‌های قبلی خبری از درگاه کارت‌خوان نیست.

در خصوص درگاه‌ها باید گفت که مجموعه‌ای از تمامی رابط‌های مورد نیاز برای استفاده روزمره در اختیار کاربر قرار داده شده است، البته تنها تغییر این درگاه‌ها نسبت به مدل سال قبل وجود درگاه USB 3.2 به جای USB 3.0 است اما به جز آن خیلی بهتر بود اگر درگاه‌های قدیمی USB 2.0 نیز با درگاه‌های USB 3.0 جایگزین شوند. همچنین درگاه کارت‌خوان نیز کاربردهای فراوانی دارد و نبود آن همچنان یک نکته منفی محسوب می‌شود.

نکته منفی در بخش درگاه‌های لپ‌تاپ، مربوط به درگاه USB-C می‌شود. این درگاه به عنوان درگاه شارژ لپ‌تاپ شناخته شده و بنابراین هنگامی که نیاز به شارژر داشته باشید؛ دیگر خبری از درگاه USB-C نخواهد بود و نمی‌توانید از آن استفاده کنید چرا که لپ‌تاپ از طریق همین درگاه شارژ می‌شود!

به طور کلی باید گفت که هواوی در بخش طراحی میت بوک D15 تغییرات زیادی نسبت به مدل سال قبل ایجاد نکرده است. میت بوک D15 همچنان یک لپ‌تاپ شیک، خوش دست و تا حدودی رسمی است. رنگ طوسی لپ‌تاپ و فرم ساده‌ای که دارد، نشان دهنده آن است که هواوی کاملا مختصر و مفید کار کرده و هیچ عنصر یا المان اضافه‌ای در این مدل دیده نمی‌شود.

بدنه آلومینیومی میت بوک D15 اعتماد به نفس خوبی به شما می‌دهد، زمانی که این لپ‌تاپ را در دست می‌گیرید مطمئن خواهید شد که این مدل یا یک ضربه ساده آسیب نخواهد دید و مقاومت بالایی دارد. همچنین بدنه آلومینیومی باعث شده تا رنگ بدنه مات شود و اثر انگشت خیلی زیادی بر روی آن دیده نشود، هر چند از برخی زوایا لک دست بر روی بدنه مشخص است.

کیبورد

همانطور که گفتیم، هواوی در این مدل از یک کیبورد سایز متوسط فلت استفاده کرده است. این کیبورد بخش ماشین حساب یا نام‌پد ندارد و به نوعی کیبورد جمع‌و‌جوری محسوب می‌شود. کیبورد میت بوک D15 دارای حروف عربی است، همانطور که می‌دانید کیبورد عربی و فارسی تا حدود 90 درصد یکسان هستند و تنها در برخی کلید‌ها تفاوت دارند که پس از مدتی به آن‌ها عادت خواهید کرد.

حاشیه دور کیبورد اصلی لپ‌تاپ نسبتا زیاد است، در سمت راست و چپ کیبورد حدود 3.5 سانتی‌متر فضای خالی وجود دارد که باعث می‌شود کیبورد کوچک‌تر به نظر برسد البته بهتر بود هواوی از این فضا استفاده کند و یا کیبورد بزرگ‌تری برای میت بوک D15 در نظر بگیرد و یا کلید‌های ماشین حساب را به کیبورد اضافه کند اما به هر شکل، کیبورد اندازه‌ای استاندارد دارد و اندازه دکمه‌ها و فاصله میان آن‌ها خوب است.

به طور قطع اگر عادت به استفاده از کیبوردهای فلت نداشته باشید، کمی طول می‌کشد تا قلق کار با آن دست‌تان بیاید. در عین حال ارتفاع دکمه‌های کیبورد بسیار کم است و گاهی احساس نمی‌کنید که دکمه‌ای را فشرده‌اید!

در این کیبورد تا جای ممکن دکمه‌ها کوچک و فشرده‌سازی شده‌اند. به طور مثال دکمه جهت نمای بالا و پایین به همراه دکمه‌های سری F نیز ابعاد کوچکی دارند، با دقت به دکمه‌ها متوجه می‌شوید که خبری از دکمه‌های Home و Page Up/Down نیز نیست که البته این مورد خیلی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

بر روی دکمه‌های Caps Lock  ،Fn و F7 یک چراغ ال‌ای‌دی کوچک وجود دارد که خاموش یا روشن بودن این دکمه‌ها را اعلام می‌نماید، کارکرد دکمه Caps Lock که واضح است اما دکمه Fn موجب فعال شدن عملکرد دوم دکمه‌های سری F می‌شود، اگر دکمه Fn روشن باشد دکمه‌های F1 تا F12  کار خواهند کرد و اگر خاموش باشد (یعنی در حالت پیشفرض) عملکرد دوم این دکمه‌ها شامل افزایش و کاهش نور صفحه، تنظیم نور بک‌لایت و… قابل استفاده هستند.

دکمه F7 نیز برای فعال و غیر فعال کردن میکروفون به صورت دستی و سریع مورد استفاده قرار می‌گیرد که چراغ LED بر روی این دکمه برای اعلام همین موضوع طراحی شده است. همانطور که گفتیم، دکمه میان F6 و F7 نیز همان دوربین وبکم است که البته بعد از کمی کار با کیبورد به جای آن عادت خواهید کرد.

بزرگ‌ترین ایراد مربوط به بخش کیبورد و یکی از مهم‌ترین اشکالات لپ تاپ هواوی میت بوک D15 آن است که کیبورد آن بک‌لایت یا نور پس زمینه ندارد! این مدل همچون سال گذشته بدون نور پس‌زمینه کیبورد عرضه شده که قابلیتی بسیار کاربری است و نبود آن را می‌توان تنها باعث ناامیدی قلمداد کرد. بد نیست بدانید که لپ‌تاپ D14 به نور پس زمینه کیبورد مجهز است! نبود این قابلیت یک پارادوکس بزرگ برای میت بوک D15 خواهد بود زیرا افرادی که این لپ‌تاپ برای‌شان مناسب است قطعا به نوز کیبورد پس‌زمینه نیاز دارند.

تاچ‌پد

پایین کیبورد یک تاچ‌پد مستطیلی شکل قرار دارد که کیفیت آن معمولی است و می‌تواند کار شما را راه ‌بیندازد. سرعت و دقت تاچ‌پد نیز متوسط است و نمی‌توان آن را خیلی خوب یا بد توصیف کرد. تاچ‌پد از دستورات معمول مانند اسکرول به سمت بالا و پایین، رفتن به صفحه جلو و عقب پشتیبانی می‌کند، با فشار دادن دو سمت تاچ‌پد کلیک راست و چپ ماوس را خواهید داشت. در واقع کلیدهای ماوس با تاچ‌پد یکپارچه شده‌اند.

نمایشگر لپ تاپ میت بوک D15

هواوی به صفحه نمایش لپ‌ تاپ میت بوک D15 لقب FullView را داده است. صفحه نمایش‌های FullView به صورت عریض و با حاشیه کم ساخته می‌شوند و درصد بالایی از بدنه به صفحه نمایش اختصاص پیدا می‌کند. در این مدل نیز نمایشگر حاشیه‌هایی کم به اندازه 5.3 میلی‌متر دارد و 87 درصد از بدنه لپ‌تاپ به نمایشگر اختصاص داده شده است.

هواوی برای کاهش حاشیه دور صفحه نمایش دوربین وبکم را به کیبورد منتقل کرده، به این ترتیب نسبت نمایشگر به بدنه از 71 درصد در مدل‌های عادی به 87 درصد در لپ تاپ میت بوک D15 هواوی رسیده است.

اما در خصوص خود این نمایشگر باید اعلام کرد همچون سال گذشته در میت بوک D15 از یک صفحه نمایش 15.6 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1920 در 1080 و نسبت استاندارد 16:9 استفاده می‌شود. در خصوص نمایشگر میت بوک D15 نیز می‌توان از واژه خوب استفاده کرد، هواوی با صفحه نمایش لپ‌تاپ جدید خود نه ما را شگفت زده می‌کند و نه ناامید.

این نمایشگر از نسبت کنتراست 1:800 بهره می‌برد که با وجود آن نقاط تاریک و روشن صفحه به خوبی نمایان می‌شوند؛ همچنین صفحه نمایش میت بوک D15 تنها 60.0 درصد از پوشش فضای رنگی sRGB و 41.0 درصد از پوشش فضای رنگی AdobeRGB را ارائه می‌دهد که نمی‌تواند برای طراحان حرفه‌ای راضی کننده باشد اما برای دیدن فیلم و سریال، وبگردی، گیمینگ و کارهای طراحی متوسط مناسب است.

در زاویه 178 درجه‌ای جزئیات کامل صفحه نمایش میت بوک D15 مشخص است، البته از زاویه 50 یا 60 درجه‌ای، تصویر کمی تیره می‌شود ولی حداقل تا زاویه 160 درجه به خوبی می‌توان تصویر را دید و زاویه دید تا 178 درجه نیز در حد خوبی باقی می‌ماند.

این صفحه نمایش تا 250 نیت روشن می‌شود که عدد مناسبی برای فضای داخلی اتاق است. در طول روز و در اتاق هیچ مشکلی از نظر روشنایی صفحه نخواهید داشت و مقدار روشنایی کاملا مناسب است حتی در بیرون از خانه روشنایی تا 250 نیت کارآمد است اما خواندن جزئیات صفحه زیر نور مستقیم آفتاب کمی دشوار می‌شود. روکش صفحه نمایش مات است و به این ترتیب بازتاب نور در نمایشگر مشکلی ایجاد نمی‌کند.

هواوی برای صفحه نمایشگر 15.6 اینچی خود گواهی نور آبی کم از TÜV Rheinland را دریافت کرده، این بدان معناست که صفحه نمایش نور آبی بسیار کمی ساطع می‌کند و کمتر باعث خستگی چشم می‌شود.

صفحه نمایش میت بوک D15 کیفیت خوبی دارد، این نمایشگر برای کارهای روزمره مانند تماشای فیلم و سریال، بازی، وبگردی و انجام کارهای شخصی و تحصیلی مناسب است اما اگر می‌خواهید به طور حرفه‌ای طراحی و ادیت کنید، باید به دنبال مدل‌های دیگر باشید.

حسگر اثر انگشت

هواوی همانند دیگر مدل‌های سری میت بوک D، در این لپ‌تاپ نیز دکمه پاور را با سنسور حسگر اثر انگشت ادغام کرده تا کاربران بدون نیاز به وارد کردن پسورد، بتوانند وارد ویندوز شوند. قابلیت جذاب ویندوز 10 به نام Windows Hello به شما این امکان را می‌دهد که با حسگر وارد ویندوز شده و نیازی به وارد کردن پسورد نداشته باشید. به این ترتیب با تعریف اثر انگشت خود می‌توانید تنها با یک لمس دکمه پاور، وارد ویندوز شوید.

استفاده از حسگر اثر انگشت مطمئن‌ترین راه برای ورود به ویندوز است، میزان خطا در این روش بسیار پایین بوده و هیچ کس به جز شما نمی‌تواند وارد ویندوز شود.

حسگر هواوی نیز سرعت و دقت خوانایی بالایی دارد و سریعا اثر انگشت شما را تشخیص می‌دهد، شخصا طی چند روز استفاده از لپ‌تاپ مشکلی برای وارد شدن به ویندوز توسط حسگر نداشتم و در اغلب مواقع، سریعا به ویندوز وارد شدم، اما گاهی مواقع حسگر، اثر انگشت را تشخیص نمی‌داد و مجبور به وارد کردن پسورد شدم، بنابراین حسگر هواوی در 100 درصد مواقع اثر انگشت را تشخیص نمی‌دهد و گاها خطا دارد.

حسگر اثر انگشت باید در قسمت ویندوز Hello تعریف شود. در این مدل، تعریف اثر انگشت بسیار سریع رخ می‌دهد، سپس با وارد کردن پسورد پشتیبان، می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید.

نرم افزار

بر روی لپ‌تاپ، ویندوز 10 نصب است، این یعنی شما یک ویندوز اورجینال دارید و برای کارکردن با لپ‌تاپ تنها لازم است آن را روشن کنید. وجود ویندوز یکی از مواردی است که ارزش قیمتی میت بوک D15 را بالا می‌برد.

به جز آن، خود هواوی تنها یک برنامه PC Manager دارد که بر روی سیستم نصب است و شما می‌توانید برخی از تنظیمات مورد نظر خود را به وسیله آن انجام دهید. با این برنامه می‌توانید دیتا‌های خود را انتقال دهید، گوشی یا تبلت خود را به ویندوز متصل کنید و قدرت بازدهی لپ‌تاپ را در بالاترین حالت قرار دهید.

البته تعدادی از اصلی‌ترین قابلیت‌های PC Manager مانند انتقال دیتا و اتصال موبایل و تبلت به لپ‌تاپ تنها با محصولات خود هواوی امکان پذیر است؛ یعنی باید تلفن همراه یا تبلت خود هواوی را با رابط کاربری EMUI 9.0 و Magic UI 2.0 و بالاتر داشته باشید تا بتوانید دستگاه خود را به لپ‌تاپ وصل کرده یا داده‌های خود را انتقال دهید.

در این برنامه می‌توانید تمام بخش‌های برنامه را بررسی و بهینه‌سازی کنید، همچنین اگر مشکلی وجود داشت از بخش Troubleshooting آن را وارسی و رفع نمایید. از دیگر بخش‌های این برنامه می‌توان به آموزش نکات و ترفندهایی برای استفاده بهتر از لپ‌تاپ اشاره کرد.

سخت افزار لپ تاپ میت بوک D15

در بخش سخت افزار وضعیت میت بوک D15 جدید نسبت به سال گذشته تغییر کرده است، در حالی که مدل سال گذشته به پردازنده AMD مجهز بود، هواوی امسال به سراغ پردازنده‌های قدرتمند اینتل رفته و با یک کارت گرافیک داخلی، سیستم قدرتمندتری را نسبت به سال گذشته روانه بازار کرده است.

پردازنده

لپ تاپ هواوی میت بوک D15 از پردازنده اینتل Core i5 مدل 1135G7 استفاده می‌کند که یکی از جدیدترین پردازنده‌های اینتل است. این تراشه 10 نانومتری 4 هسته پردازشی و 8 رشته دارد، محدوده سرعت این تراشه بیش از 2.8 گیگاهرتز است و نهایت فرکانس توربو آن به 4.2 گیگاهرتز می‌رسد.

این تراشه همچنین از فناوری Turbo Boost 2.0نیز بهره می‌برد که در مواقع لازم قدرت پردازشی پردازنده را به حالت حداکثری تغییر می‌دهد و به اصطلاح نمی‌گذارد لپ‌تاپ در انجام وظایف کم بیاورد. همچنین با کمک فناوری Speed Shift پردازنده می‌تواند در حالت Real Time میزان واکنش‌گرایی بالاتری داشته باشد و در کسری از ثانیه سرعت کلاک پردازنده را به حداکثر برساند.

تراشه اینتل به قابلیت Hyper Threading نیز مجهز شده که دو رشته را در یک هسته پردازشی فعال می‌کند تا قدرت پردازش موازی هسته‌های پردازشی افزایش پیدا کند. با وجود تمامی این قابلیت‌ها می‌دانیم که هواوی مرکز فرماندهی لپ تاپ میت بوک D15 را به دست تراشه مورد اعتمادی داده است.

تراشه گرافیکی

هواوی برای بخش گرافیک از تراشه داخلی اینتل Iris Xe استفاده کرده که به گفته خود شرکت اینتل با افزایش 168 درصدی قدرت نسبت به نسل قبل، یک تراشه انقلابی در میان تراشه‌‌های گرافیکی یکپارچه با سیستم است. این تراشه قدرت این را دارد که بازی‌ها را با رزولوشن 1080p و با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا کند، همچنین با صرف انرژی کمتر، قدرت پردازشی بالاتری دارد.

حافظه و رم

این لپ‌تاپ 16 گیگابایت رم از نوع دو کاناله DDR4 دارد و همچنین با حافظه پر سرعت SSD در دو نسخه 256 و 512 گیگابایت ساخته شده است. به نظر می‌رسد رم و حافظه همانند دیگر مدل‌های هواوی میت بوک قابل تغییر یا ارتقا توسط کاربر نیستند.

در بخش ارتباطات شاهد استفاده از وای‌فای 6 هستیم که تا دو برابر سرعت و پایداری بیشتری نسبت به نسل قبل دارد، با وای‌فای 6 می‌توانید تا حداکثر 2.4 گیگابایت فایل را در ثانیه انتقال دهید. همچنین بلوتوث 5.1 نیز برای ارتباط بی‌سیم قابل استفاده است.

بنچمارک

در ادامه می‌توانید امتیازات لپ تاپ هواوی در بنچمارک کریستال دیسک مارک 8 را مشاهده کنید:

همچنین این مدل در بنچمارک Pcmark10 نیز امتیاز بسیار خوب 4867 را کسب کرد:

بازدهی

اما جدا از مشخصات روی کاغذ، عملکرد سخت افزاری لپ‌تاپ میت بوک D15 بسیار بالاست. البته باید بدانید که این لپ‌تاپ گیمینگ نیست و برای انجام کارهای روزمره ساخته شده،؛ شما در این رده می‌توانید لپ‌تاپ گیمینگ نیز خریداری کنید اما آن‌ لپ‌تاپ‌ها بدنه آلومینیومی، وزن سبک و امکاناتی مانند حسگر اثر انگشت ندارند.

به هر شکل لپ تاپ هواوی میت بوک D15 به خوبی از پس تمام کارها بر می‌آید، این لپ‌تاپ به خوبی برنامه‌های طراحی و مهندسی را اجرا می‌کند و حتی بازی‌های سبک را نیز می‌توانید با آن انجام دهید. این لپ‌تاپ به علت وجود حافظه SSD سرعت بسیار بالایی دارد و نرم‌افزارها با سرعت در آن اجرا می‌شوند، خبری از لگ و کندی هم نیست.

همانطور که گفتیم لپ تاپ جدید هواوی در اجرای نرم‌افزارهای مختلف کم نمی‌آورد، حتی 16 گیگابایت رم این لپ‌تاپ کمک می‌کند تا برای رندرگیری نیز زمان کمتری صرف شود اما به هر شکل این لپ‌تاپ در رده گیمینگ قرار نمی‌گیرد، ما بازی اساسینز گرید والهالا را بر روی این لپ‌تاپ نصب و تست کردیم و متاسفانه نتیجه به دست آمده اصلا خوب نبود.

لپ‌تاپ میت بوک D15 توانایی اجرای بازی والهالا بر روی کیفیت بالا را نداشت و بازی با لگ بسیار زیاد اجرا می‌شد؛ در واقع نتوانستیم از والهالا با گرافیک Ultra بیشتر از 19 فریم بگیریم. با کاهش کیفیت بازی و قراردادن گرافیک آن بر روی حالت Low فریم‌ریت بهتری به دست آمد و به حدود 30 فریم رسید اما خب همچنان شرایط برای اجرای روان بازی محیا نشد. در واقع شما نمی‌توانید با این مدل بازی‌های گرافیکی و روز را خوب و روان اجرا کنید؛ البته انتظاری جز این هم نداشتیم.

ما همچنین بازی Days Gone را نیز در این لپ‌تاپ اجر کردیم، نتیجه به دست آمده در حالت گرافیک High و مدیوم خوب نبود اما در حالت Low می‌شد بازی را با 30 فریم در ثانیه اجرا کرد. البته گرما تولید شده در طولانی مدت بر روی فریم ریت و قدرت اجرای بازی تاثیر می‌گذاشت.

تولید گرما

لپ‌تاپ 2021 هواوی در حالت عادی نه گرم می‌شود و نه صدای فن آن در می‌آید. در این مدل نیز مانند دیگر لپ‌تاپ‌های سری میت بوک D شاهد استفاده از فن هواوی شارک 2.0 هستیم. این فن بسیار نازک و کم‌صدا به خوبی می‌تواند لپ‌تاپ را در هر حالتی خنک نگه‌دارد، البته اگر کار گرافیکی سنگین یا رندرگیری کنید، زیر لپ تاپ کمی داغ می‌شود، در صورت ادامه این شرایط به مدت طولانی مقدار حرارت نیز افزایش پیدا می‌کند.

در هنگام بازی کردن نیز با مشکل داغی روبه رو خواهید شد اما به طور کلی در حالت عادی هیچ حرارتی در لپ‌تاپ تولید نمی‌شود و تنها در صورت انجام کارهای سنگین به مدت طولانی شاهد داغ شدن لپ‌تاپ خواهیم بود.

وبکم

هواوی همچون بسیاری از لپ‌تاپ‌های دیگر خود در مدل میت بوک D15 نیز دوربین وبکم را به بخش کیبورد و میان دکمه‌های F6 و F7 منتقل کرده است. هواوی اعلام کرده که دوربین وبکم این مدل تصاویری با رزولوشن 720 می‌گیرد، برای فیلم‌برداری هم کیفیتی بالاتر از 720p با 30 فریم در ثانیه دریافت نخواهید کرد.

کیفیت دوربین وبکم برای برقراری تماس تصویری یا حضور در کلاس آنلاین مناسب است، ویدیوهای این وبکم نیز از نظر شفافیت و رنگ، کیفیت قابل قبولی دارند. نکته مهم در مورد وبکم جای آن است! وبکم در حالت بسته دقیقا مانند یکی از دکمه‌های کیبورد است، با فشردن کلید آن، وبکم بالا آمده و تصویر شما را ثبت می‌کند. زمانی که وبکم بسته است، غیرفعال نمی‌شود و تنها سیاهی درون کیبورد را به شما نشان می‌دهد!

لنز وبکم به سمت بالا تمایل دارد تا صورت شما را که در مقابل لپ‌تاپ است، ثبت کند. این اتفاق باعث شده تا دوربین نمای زیر گردن، پایین چانه و بینی شما را بگیرد، به این ترتیب زاویه دوربین برای برقراری ارتباط تصویری اصلا جالب نیست.

همچنین با این زاویه، پس زمینه شما سقف اتاق خواهد بود و معمولا نور لوستر یا چراغ اتاق در پشت شما درون تصویر می‌افتد، به این ترتیب هم نمای پشت شما نامناسب است و هم نور پشت شما، کیفیت تصویر را خراب می‌کند. علاوه بر این‌ها شما نمی‌توانید زاویه دوربین را تنظیم کنید. در لپ‌تاپ‌های دیگر با تغییر زاویه نمایشگر، زاویه دوربین نیز تغییر می‌کند و می‌توان با کمی تغییر به تصویر مطلوب رسید اما چنین چیزی در لپ‌تاپ هواوی D15 وجود ندارد چرا که وبکم یک دکمه است و زاویه‌اش ثابت!

اما در عین حال قابلت بسته دوربین وبکم امنیت آن را نیز افزایش می‌دهد، در واقع شما هر موقع که خواستید می‌توانید دوربین وبکم را باز یا بسته کنید و اگر بسته باشد حتی در صورت هک شدن، کسی نمی‌تواند نمای اتاق را مشاهده کند.

میکروفون

در حاشیه جلویی لپ‌تاپ دو میکروفون وجود دارد که کیفیت خوبی دارند و برای کارهای معمولی مانند برقراری ارتباط تصویری می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. میکروفون‌ها صدا را با بلندی مناسب و شفافیت قابل قبول ضبط می‌کنند، اما اگر به دنبال انجام یک کار حرفه‌ای مانند تولید محتوا هستید، باید حتما یک میکروفون با کیفیت خریداری کنید.

اسپیکر

لپ تاپ میت بوک D15 به دو اسپیکر دو واتی تجهیز شده که در زیر لپ‌تاپ جای دارند، نکته قابل توجه آن است که جای اسپیکرها تاحدودی باعث می‌شود تا صدای خروجی به اصطلاح خفه شود، زیرا زمانی که لپ‌تاپ را از زمین بلند می‌کنید، کیفیت صدای اسپیکرها بهتر به گوش می‌رسند.

اسپیکرهای میت بوک D15 کیفیت خوبی دارند، بلندی صدا و شفافیت موسیقی با این اسپیکرها خیلی بالا نیست و به طور کلی اسپیکرهای این لپ‌تاپ برای گوش دادن به موسیقی یا دیدن فیلم در یک اتاق کوچک مناسب هستند. با افزایش صدا، کیفیت و شفافیت صوت و موسیقی افت کمی دارد ولی حجم صدا یا حداکثر بلندی آن می‌تواند راضی کننده باشد.

باتری

باتری میت بوک D15 نسبت به لپ‌تاپ میت بوک D14 که چندی پیش آن را نقد و بررسی کردیم، کاهش پیدا کرده است. هواوی در این مدل از یک باتری 42 وات‌ساعتی استفاده کرده در حالیکه مدل D14 باتری 56 وات‌ساعتی داشت. همه این‌ها در حالی‌ است که سایز نمایشگر و بدنه لپ‌تاپ نسبت به مدل قبلی بزرگ‌تر است و طبیعتا فضا برای قرار دادن باتری باید بیشتر از گذشته باشد!

البته با وجود کاهش ظرفیت باتری میت بوک D15 نمی‌توان گفت که این لپ‌تاپ شارژدهی پایینی دارد، زیرا در حالت معمول و با اتصال به اینترنت حدود 5 تا 6 ساعت و در صورت استفاده سنگین، نهایتا 3 ساعت بدون اتصال به شارژر می‌توانید با آن کار کنید.

هواوی خود آمار دقیقی در مورد مصرف باتری میت بوک D15 اعلام نکرده اما در حالت عادی کار روزانه حداقل بیش از 4 ساعت می‌توانید از لپ‌تاپ استفاده کنید، البته این مقدار خیلی بالا نیست و امیدوار بودیم هواوی باتری با ظرفیت بیشتری را برای میت بوک D15 در نظر بگیرد.

اما وجود شارژر 65 واتی هواوی با پشتیبانی از فناوری سوپرشارژ یک نقطه قوت برای بخش تامین شارژ لپ تاپ هواوی میت بوک D15 خواهد بود. این شارژر می‌تواند ظرف مدت 15 دقیقه انرژی مورد نیاز برای 2 ساعت کار با لپ‌تاپ را تامین کند، همچنین باتری لپ‌تاپ حدود یک ساعت برای شارژ کامل زمان نیاز دارد، ضمن اینکه از شارژر USB-C این لپ‌تاپ و کابل بلندی که دارد می‌توانید برای شارژ کردن گوشی‌های موبایل نیز استفاده نمایید.

جمع بندی یک پارادوکس

لپ تاپ هواوی میت بوک D15 یک لپ‌تاپ سبک، مستحکم، شیک، قدرتمند و کاربردی است. این لپ‌تاپ برای محصلین، دانشجویان، کارمندان، مدیران و به طور کلی افرادی ساخته شده که لپ‌تاپ را به طور روزانه حمل می‌کنند. میت بوک D15 قدرتمندترین لپ‌تاپ رده خودش نیست اما برای انجام کارهای روزانه، کارهای درسی، دانشگاهی، ادیت و ویرایش، تا حدودی کارهای مهندسی دم دستی، برنامه‌نویسی و… مناسب است.

میت بوک D15 نمایشگر بسیار خوبی دارد، وبکم، میکروفون و اسپیکر آن کار راه‌انداز است، در بخش باتری امیدوار بودیم ظرفیت باتری کمی بیشتر شود اما سرعت شارژ لپ‌تاپ واقعا بالاست. به جز ظرفیت باتری، نبود کارت گرافیک جداگانه، نور پس‌زمینه کیبورد، همچنین جای نامناسب وبکم می‌تواند جزو نقاط منفی این لپ‌تاپ باشد. در عین حال وجود حسگر اثر انگشت، فن قدرتمند، قابلیت هواوی Share از امکانات مثبت میت بوک D15 به شمار می‌آید.

در مجموع می‌توان گفت که لپ‌تاپ D15 هواوی یک محصول مناسب در رنج قیمتی خودش است و قابلیت‌هایی دارد که می‌تواند رقبا را به چالش بکشد. اگر خیلی اهل جابه‌جایی هستید و می‌خواهید یک مدل خوب همیشه در دسترس‌تان باشد، میت‌بوک D15 یکی از گزینه‌های ایده‌آل به شمار می‌رود.

نقاط قوت و ضعف هواوی میت بوک D15

نقاط قوت

ابعاد و وزن مناسب

بدنه آلومینیومی با کیفیت ساخت بالا

نمایشگر مناسب

سخت‌افزار مناسب برای کارهای روزانه

مجهز به حسگر اثر انگشت

سرعت شارژ بسیار خوب

سیستم خنک کننده کارآمد

 

نقاط ضعف

فاقد نور پس‌زمینه کیبورد!

شارژدهی کمتر از انتظار

محل قرارگیری وبکم

 

 

5 در مورد “نقد و بررسی لپ‌تاپ هواوی میت بوک D15 مدل 2021: پارادوکس!”

    1. سعید صانعی

      سلام، استفاده از لپ‌تاپ هنگاتم شارژ به مرور زمان به باتری آسیب میزنه و شارژدهی اون رو کاهش میده

  1. تو این سطح و با توجه به رقبا ارزش خرید خوبی داره
    دوس دارم باهاش کار کنم ولی نمیدونم از کجا میشه گیرش آورد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH