رئیس سازمان فضایی: تا پایان سال، هفت ماهواره آماده پرتاب خواهیم داشت

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد که تا پایان سال هفت ماهواره آماده پرتاب خواهیم داشت.

صنعت فضایی کشور چند سالی است که از مرکز توجه دولت خارج شده اما دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود اعلام کرد که عزم جدی برای رونق صنعت فضایی دارد. در همین راستا به تازگی حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران به تشریح وضعیت ماهواره‌های در دست ساخت پرداخت.

سالاریه در خصوص تعداد ماهواره‌های بومی که تا پایان سال مراحل ساخت آن‌ها تکمیل خواهد شد، گفت: سری ناهید، ماهواره‌های مخابراتی هستند که توسط پژوهشگاه فضایی ساخته می‌شوند، بخشی دیگر ماهواره‌ها که نام پارس را بر روی آن‌ها گذاشته‌ایم، ماهواره‌های سنجشی هستند.

رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص شرکت‌های سازنده ماهواره‌های بومی توضیح داد: ما برای ساخت ماهواره با شرکت‌های دولتی یا خصوصی سازنده ماهواره، دانشگاه‌ها و همچنین پژوهشگاه‌ها قرارداد می‌بندیم. اکنون نمونه دوم ماهواره ظفر ساخته شده و دانشگاه علم‌ و صنعت طبق قراردادی که داریم متعهد شده تا یکی دو ماه آینده، با نصب و آزمایش محموله سنجشی مربوط به ماهواره، نمونه دوم ماهواره را تکمیل و به سازمان فضایی تحویل دهد. در این پروژه منابع مالی تامین شده و با تجربه بالایی که دانشگاه علم و صنعت در این خصوص دارد، قاعدتا باید مراحل تکمیلی کار نیز بدون مشکل انجام شود.

وی ادامه داد: اگر مشکلی پیش نیاید، طبق قراردادهای منعقد شده تا پایان سال 1401، نمونه دوم ماهواره پارس 1 که یک ماهواره از کلاس مینی و با قابلیت‌های بسیار خوب در این کلاس است، برای پرتاب آماده می‌شود.

سالاریه تاکید کرد که ماهواره ناهید 1 آماده پرتاب است و تحویل پرتابگر شده، همچنین ناهید 2 تا پایان سال تکمیل می‌شود. وی در خصوص ماهواره ناهید 2 گفت: این ماهواره جزو ماهواره‌های با فناوری ارتباط مخابراتی و مجهز به تراستر و دارای توان انجام مانورها و اصلاحات مداری نیز است و می‌تواند یک قدم مهم در مسیر ساخت منظومه‌های مخابراتی ارتفاع پایین به حساب آید.

رئیس سازمان فضایی در پایان اشاره کرد: ماهواره دیگر در حال ساخت پایا نام دارد که یک ماهواره سنجشی با دقت و کیفیت بالاتر از  پارس 1 است که آن هم در مراحل آزمایش و تجمیع قرار دارد و می‌تواند در کنار ماهواره پارس 1 خدمات سنجش از دور مناسبی را در چند سال آینده در حوزه‌های کشاورزی، مدیریت حوادث و پایش محیط زیست ارائه کند.

 

1 در مورد “رئیس سازمان فضایی: تا پایان سال، هفت ماهواره آماده پرتاب خواهیم داشت”

  1. سلام درود بر شما

    چرا ایران ماهواره خاصی برای شبکه های ماهواره ای ایجاد نمی کند؟ امیدواریم به زودی شاهد آن باشیم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH