به طور معمول ایسوس را با لپتاپهای شیک و با کیفتیش میشناسند و بعد از لپتاپها، دنیای تبلتها نیز نامی همچون ایسوس را به خود دیده و کمتر پیش میآید که نام ایسوس را بشنوید و چیزی جز لپتاپ و تبلت در ذهنتان نقش ببندد. این سازنده تایوانی با معرفی مدلی همچون پدفون راه را برای ورود به دنیای اسمارت فونهای خود هموار ساخت و بعد از معرفی سری زنفون، رسما وارد بازار داغ اسمارت فونها شد. اگر نگاهی به این دسته از محصولات بیندازید، خواهید دید که در 3 نسخه اصلی 4، 5 و 6 اینچی معرفی شدهاند و این یعنی ایسوس قصد دارد تا نظر افراد متفاوت با سلایق مختلف را به سوی خود جلب کند. چندی پیش مدلی همچون زنفون 4 وارد آزمایشگاه آیتیرسان شد و اکنون شاهد ورود برادرش به اینجا هستیم. اگر شما هم میخواهید بدانید که زنفون 5 همچون لپتاپهای ایسوس با کیفیت هست یا نه، با ما و بررسی این اسمارت فون متفاوت، همراه باشید.
سلطان حاشیهها
در نگاه از رو به رو چیزی که بیش از همه بر روی اعصابتان رژه خواهد رفت، حاشیه اطراف دستگاه است. در این روزها که کمپانیها به دنبال کاهش فاصله نمایشگر با لبههای دستگاه هستند، ایسوس دقیقا راهی عکس این قضیه را در پیش گرفته تا جایی که لقب سلطان حاشیهها برازنده اوست.
در زیر نمایشگر این مدل 3 کلید لمسی قرار گرفته که همین مسئله موجب شده تا شما از حداکثر فضای نمایشگر استفاده کنید و مجبور نباشید بخشی را به این کلیدهای مزاحم اختصاص دهید. در زیر این 3 کلید نیز قسمتی اضافی و بدون استفاده به امان خدا رها شده که باعث افزایش سایز دستگاه شده است. البته از حق نگذریم زیبایی خاصی را هم به این مدل بخشیده و حتی اگر کمی هم دقت کنید، شباهتی به الجی G3 دارد. به دنبال تاریخ عرضه این دو مدل گشتیم و دیدیم که زنفون قصه ما زودتر از پرچمدار الجی معرفی شده و این یعنی اینکه بیش از هرچیز، G3 شباهت عجیبی به زنفونها دارد.
در بالای نمایشگر، لوگوی ایسوس را به همراه دوربین ثانویه میبینید. قاب و بدنه اصلی دستگاه همگی از پلاستیکی بسیار با کیفیت ساخته شده و این کیفیت بالا را هنگام در دست گرفتن و یا حتی نگاه از دور به این مدل حس خواهید کرد. در پشت زنفون با یک دوربین ساده به همراه تک فلاش LED روبهرو میشوید که در زیر خود لوگوی ایسوس را هم جای داده است. کمی پایینتر یک اسپیکر عریض و برخی نوشتههای ریز و درشت که بیش از هر چیز به زیبایی دستگاه لطمه میزنند، مشاهده میکنید.
در سمت راست و بالاترین قسمت، کلید پاور و در زیر آن کلیدهای یکپارچه صدا به چشم میخورند و همین مسئله موجب شده تا سمت چپ بدون هیچ کلید و پورتی خالی بماند.
در بالای دستگاه جک استاندارد هدفون و در زیر آن پورت میکرو USB دیده میشوند.
قاب پشتی دستگاه به راحتی جدا شده و میتوانید به سیم کارتها و کارت حافظه دسترسی داشته باشید. ناگفته نماند که با برداشتن قاب همه چیز را خیلی خوب و مرتب خواهید دید و با دیدن کیفیت بالای این بخش به ایسوس تبریک خواهید گفت! تنها کافی است چنین قسمتی را با گلکسی نوت4 مقایسه کنید تا حساب کار دستتان بیاید.
نمایشگر
یک نمایشگر 5 اینچی با رزولوشن HD حاصل تلاش ایسوس در این بخش است. چنین میزان رزولوشنی برای نمایشگری بزرگ، کمی در ذوقتان میزند و موجب شده تا چگالی پیکسلی این مدل در حدود 294 در هر اینچ باشد. اما با همه این موارد در نگاه از روبه رو همه چیز خیلی خوب به نظر میرسد و با توجه به پنل IPS بکار رفته در این مدل، مشکل چندانی هم در نگاه از زوایا ندارید. دستگاه به خوبی به تماس دست با آن پاسخ خواهد داد و از این بابت هم جای نگرانی نیست. اگر بیرون از خانه و در زیر نور آفتاب قصد کار با زنفون 5 را داشته باشید، کمی با مشکل مواجه خواهید شد چرا که میزان رفلکس نمایشگر بالاست. گوریلا گلاس نسخه سوم نیز محافظ چنین صفحه نمایش قدرتمندی است. برای آنکه از مسائل تئوری فاصله بگیریم، این مدل را در کنار دیمو S400 قرار دادیم و با به نمایش درآوردن تصاویری مشابه و بالا بردن میزان روشنایی صفحه تا انتها، مشغول عکاسی از آنها شدیم که حاصل کار را در زیر مشاهده میکنید (مدل سمت راست زنفون5 است).
سخت افزار
از آنجایی که ایسوس در بازار لپ تاپها دست دارد و از چیپستهای ساخت اینتل استفاده میکند، تصمیم گرفته تا بر روی زنفون 5 نیز چیپستی از همین کمپانی قرار دهد. این مدل در دو نسخه عرضه شده و تفاوت آنها در میزان فرکانس هستههاست که در یکی 2 گیگاهرتز و در دیگر 1.6 گیگاهرتز هست و هر دو از نوع دو هستهای هستند. البته اگر نسخه 8 گیگابایتی این مدل را نیز خریداری کنید با میزان یک گیگابایتی برای رم مواجه میشوید که در نسخه 16 گیگابایتی این میزان 2 گیگابایت خواهد بود. PowerVR نیز وظیفه انجام کارهای گرافیکی را به عهده دارد. برای آنکه عیار این مدل را نیز سنجیده باشیم، آن را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم.
در گام نخست از بنچمارک پی بهره گرفتیم که در آن عدد 345 برای زنفون5 بدست آمد.
سپس به سراغ برنامه محبوب AnTuTu نسخه چهارم رفتیم و پس از کش و قوسهای فراوان امتیاز 19471 اعطا شد.
سپس از Quadrant استفاده کردیم تا بخشهای متفاوتی از این مدل را مورد ارزیابی قرار دهیم که حاصل کار را در زیر مشاهده میکنید (از بالای نمودار گزینهها را تغییر دهید).
در آخر Bonsai را به اجرا درآوردیم تا واحد گرافیکی را نیز به تنهایی سنجیده باشیم.
هنگام عبور میان منوها مشکلی همچون هنگ و یا لگ زدنهای بیجا نخواهید داشت اما در مدت زمانی که این مدل در اختیار ما بود، چند باری به خوابی سنگین فرو رفت. به خصوص هنگامی که از یک بازی گرافیکی قصد خروج داشتیم! همان بازی گرافیکی Need For Speed نام داشت و اگر زیادی سخت گیر نباشید، از نحوه اجرای آن راضی خواهید بود. مشکلی چون داغ شدن نیز که غیر قابل انکار است اما زنفون5 بر خلاف برخی مدلها تا مرز آتش گرفتن پیش نخواهد رفت.
دوربین
ایسوس برای این مدل از یک دوربین 8 مگاپیکسلی به همراه تک فلاش LED استفاده کرده است. به طور کلی کیفیت عکسهای گرفته شده با این مدل چندان رضایت بخش نیست و نمیتوان تا حد زیادی بر روی آن حساب باز کرد. تصاویر در روشنایی روز هم دارای نویز هستند چه برسد به شب، که برای محصولی در این رده به دور از انتظار است. رابط کاربری دوربین نیز خوب طراحی شده و در یک نمای ساده همه چیز را در اختیارتان قرار میدهد اما انتظار زیادی از آن نداشته باشید و تنها به چند افکت ساده و برخی قابلیتهای سادهتر اکتفا کنید. در زیر تصاویری که توسط این مدل در شرایط متفاوت گرفته شده، مشاهده میکنید.
از لحاظ فیلم برداری، زنفون 5 ایسوس قادر است تا به صورت فول اچدی و با نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. در ویدیوی یک دقیقهای که ما با این مدل گرفتیم، حجم آن چیزی در حدود 83 مگابایت شد و نویز در آن جولان میداد.
یک دوربین 2 مگاپیکسلی در جلو نیز برای آن تعبیه شده که بر خلاف دوربین اصلی عکسهای نسبتا خوبی را میگیرد و امکاناتی اضافی همچون افزودن افکت را هم در اختیارتان خواهد گذاشت. به طور کلی دوربین دوم راضی کنندهتر از دوربین اصلی دستگاه است!
پخش چند رسانهای
همانطور که میدانید، زنفون5 قصه ما به سیستم عامل اندروید مجهز شده و با توجه به پلیرهای محبوب و باکیفیت این سیستم عامل، میتوان گفت که هیچ کدکی از زیر دستش درنخواهد رفت گرچه خود دستگاه نیز پلیر خوب و قابل قبولی را در خود جای داده. از لحاظ صدا شاید کیفیت آن راضی کننده باشد اما بلندیاش چنگی به دل نمیزند. اگر از جمله کسانی هستید که از طریق هدفون موزیک گوش میکنید، زنفون 5 تا حدی شما را راضی میکند اما خبری از صدای رسا و با کیفیت نیست با این حساب میتوان گفت که همه چیز مهیاست برای آنکه شما در یک نمایشگر 5 اینچی قابل قبول، مشغول تماشای محتوای چند رسانهای شوید.
سایر امکانات
زنفون 5 با اندروید نسخه 4.3 روانه بازار شد. رابط کاربری که ایسوس برای آن در نظر گرفته تا حد زیادی به اندروید خالص شباهت دارد و آنگونه که فکرش را میکنید شلوغ و پر زرق و برق نیست. این کمپانی تایوانی محصول خود را در دو نسخه 8 و 16 گیگابایتی ارایه کرده که در مدل 16 گیگابایتی (همان مدلی که در اختیار ما بود!) در حدود 11 گیگابایتش در دسترس شماست. البته جای نگرانی نیست زیرا توسط کارت حافظه میتوانید تا 64 گیگابایت دیگر به آن اضافه کنید، نکته جالب اینکه ایسوس همراه با آن یک کارت حافظه 32 گیگابایتی نیز عرضه میکند، عملی که دیگر کمپانیها علاقهای به آن ندارند. زنفون 5 مدلی رنگارنگ نیز هست و در 5 رنگ مختلف در بازار یافت میشود.
باتری
یک باتری 2110 میلی آمپر ساعتی بر روی این مدل قرار گرفته و در تستهایی که ما از آن گرفتیم، میتوانید در یک استفاده معمولی تا یک روز را با آن سپری کنید. اگر میزان شارژ دستگاه به حداقل رسید، برای فول کردن آن به بیش از 2 ساعت زمان نیاز خواهید داشت. جالب است بدانید که با توجه به باز شدن قاب پشتی دستگاه، باز هم به راحتی به باتری دسترسی ندارید و نمیتوانید همچون سایر مدلهای موجود در بازار، باتری را از بدنه جدا کنید.
کلام آخر
ایسوس با معرفی سری زنفون به طور رسمی وارد بازار تلفن همراه شده است و با توجه به اسمارت فونهای این سری خاص که علاوه بر کیفیت ساخت و مشخصات قابل قبول، قیمت مناسبی نیز دارند، می توان به آینده این کمپانی در این بازار نیز امیدوار بود. هم اکنون میتوانید زنفون 5 را با قیمتی در حدود 750 هزار تومان از بازار بخرید.
لبخند
طراحی منحصر به فرد
کیفیت ساخت بالا
نمایشگر 5 اینچی HD، گوریلا گلاس 3
سخت افزار خوب نسبت به قیمت
اشک
بلندی صدای اسپیکر راضی کننده نیست!
کیفیت دوربین پایینتر از حد انتظار
واقعا حرف نداره من زنفون 2دارم واقعا عالی هست
یکی از دوستام داره
به غیر از باتری که زود شارژ خالی می کنه از همه نظر عالیه
سلام
این نخسه 16 گیگابایتی بود با رم 2گیگ …
من میخوام نخسه 8گیگابایتی و1 گیگ رم رو بخرم
آیا اونم AnTuTu همین مقدتر رو هست یا نه
برای اجرای بازی های سنگین خوبه لگ نداره
خیلی خوب نیست. ارزش خریدن نداره، گزینه های خیلی بهتری هم با این قیمت هست
بطفا بررسی زنفون 6 رو هم بزارید
زیاد هم طوفانی نبود.
فوق العادست
ایسوس انصافا محصولات خوبی میزنه مخصوصا لپتاپ و تبلت
ایسوس گوشی های خوب و جالبی میزنه، طراحیش خوبه، کیفیت دوربینش هم خوبه . . .
از لپ تاپم که بدجور راضی ام ! asus
بدک نیست
همون حاشیه صفحه نمایش رو دیدم ناامید شدم این چه جیز چرتیه
گوشیه خوبیه
پردازنده اینتل روش عالیه
ایسوس باید در دنیای موبایل به دنبال جلب اعتماد مردم برای محصولاتش باشد ! اما با وجود غول های موبایل کار سختی دارد
asus خیلی تو گوشی حرف برای گفتن نداره …
متوسط بود .من کلا از asus دل خوشی ندارم تا حالا حالم رو بد جور گرفته
خواهشا نسخه 6 اینچی رو هم وارد آزمایشگاهتون کنید. ممنون ولی در کل با این قیمت فوق العادست