
بررسی هواوی اسند جی ۷ (Huawei G7): گل سر سبد!
اگر بخواهیم کمی در بازار اسمارت فونها دقیقتر شویم، متوجه خواهیم شد که اندازه آنها با یک سرعت آهسته اما پیوسته رو به افزایش است و اگر روزگاری تنها پرچمداران در بین مدلهای غول پیکرتر قرار میگرفتند، حال میان ردهها نیز به وفور در این بین دیده میشوند و حتی با هیبت خاص خود سعی میکنند تا یواشکی، خودشان را در میان پرچمدارن نیز جا بزنند!
در این بین بایستی کمپانی چینی هواوی را یکی از موفقترینها در بخش یواشکی دانست؛ جایی که وجود مدلهای گوناگون با رنج قیمتی بسیار خوب سبب شده تا به هر بخشی از گوشیهای هوشمند که سرک بکشید، با یکی دو مدل از محصولات این سازنده روبهرو شوید.
حال هواوی در این بین تلاش کرده تا شکیل بودن را نیز چاشنی برخی از محصولاتش کند و بدین وسیله طیف گستردهتری از سلایق را در سیطره خویش بگیرد. اسند G7 را بایستی محصولی که حاصل همین تفکر است، دانست. بدنه فلزی، هیبتی بزرگ و ساختاری مستحکم در کنار قیمتی مناسب سبب شده است تا G7 تبدیل به یکی از همین یواشکیترین گوشیهای بازار شود! با ما و بررسی این هوشمند فلزی همراه باشید.
طراحی یواشکی
وقتی که G7 را برای بار نخست در دست میگیرید، به طور حتم ساختار مستحکم، بدنه فلزی و وزن بالای 165 گرمی آن، توجه شما را به سمت خویش معطوف خواهد کرد و برای لحظاتی با پشت و رو کردن این دستگاه، سعی میکنید تا راز شکیل بودن آن را بیابید.
هواوی در پشت و کنارهها از فلز بهره گرفته و از آنجایی که با یک گوشی درشت اندام 5.5 اینچی روبهرو هستید، لبهها را نیز گرد کرده تا سبب خوش دستی آن شود. اگرچه این فرم از گردی زیاد را ممکن است بسیاری از افراد (همچون خود من) نپسندند.
گوشی با آنکه بزرگ است اما برای دستان متوسط به بالا، خوش دست بوده و امکان افتادن آن از دست کم است. البته اگر با یک مدل هم اندازه (از نظر نمایشگر) همچون الجی G3 آن را مقایسه کنیم، متوجه درشتتر بودن G7 در مقابل محصول الجی خواهیم شد که نشان از برتری کمپانی کرهای در این قسمت دارد، اگرچه جنس بدنهها قابل قیاس نیست.
سمت راست G7 شلوغترین بخش این سازه فلزی است و کلید پاور در کنار دکمه یکپارچه صدا به همراه دو اسلات ورودی سیم کارت و کارت حافظه قرار دارد. قسمت چپ به همین خاطر خالی از هر گونه درگاهی بوده و جک 3.5 میلیمتری صدا در بالا و پورت شارژ در پایین قرار گرفته است.
با برگرداندن گوشی به پشت، ساختار چندان شلوغی را نمیبینیم و حتی لوگوی هواوی با ابعادی نسبتا کوچک در میانه بالایی جای خوش کرده است و لنز دوربین به همراه تک فلش LED در بالاترین قسمت دستگاه دیده میشود. هواوی دو قسمت بالا و پایین دستگاه را سعی کرده به نحوی متمایز کند که این نوع از طراحی بیشتر از همه شما را به یاد آیفون اپل میاندازد. تک اسپیکر دستگاه نیز در نوار پایینی جای خوش کرده است تا از این نظر، کمی تفاوت با سیب آمریکایی به وجود آمده باشد.
در کل باید طراحی و به خصوص ساختار G7 هواوی را تحسین کرد، جایی که بسیاری گوشیهای گران قیمتتر هم به چنین سطحی از کیفیت در ساخت نمیرسند.
نمایشگر پهناور
شاید تا کمتر از دو سال پیش، اگر یک گوشی با نمایشگر 5.5 اینچی در بازار تولید میشد، بسیاری لقب بزرگ و گندهبک را به آن میدادند! اما تولیدات بسیار زیاد در این سایز و عادت کردن کاربران به گوشیهای بزرگتر سبب شد تا دیگر 5.5 اینچ، چندان هم غیر عادی به نظر نرسد.
البته هواوی در این زمینه چندان هم بیتجربه نیست و تولید دو مدل G730 و G750 با چنین ابعادی، نشان از اصرار سازنده بر چنین امری داشت.
G7 با وضوح تصویر اچدی عرضه میشود و با توجه به سایز نسبتا بزرگ نمایشگر، انتظار رزولوشن فول اچدی برای آن، چندان هم دور از ذهن نبود. به همین خاطر چگالی پیکسل به عدد 267 میرسد که با کمی دقت بر روی نمایشگر، میتوان پیکسلها را دید، اما این میزان به حدی نیست که سبب آزار شما بشود.
برای آنکه کیفیت این نمایشگر را در مواجهه با رقیبی قدر همچون الجی G3 بسنجیم، آنها را در کنار یکدیگر گذاشته و چند عکس رویایی برایتان شکار کردیم.
میزان روشنایی دستگاه در زیر نور مستقیم آفتاب هم قابل قبول است و با آنکه بازتابش شیشه نسبتا زیاد است اما میتوان در محیطهای خیلی روشن با آن کار کرد.
سختافزار متوسط
خب اگر قرار است که برای این گوشی در حد یک میان رده پول پرداخت کنید، پس انتظارات خودتان از توانایی سختافزاری دستگاه را هم پایین بیاورید. خب فکر میکنید با این اوصاف، توانایی G7 در چه حدی است؟ پردازنده مدیاتک به همراه یک گیگابایت رم؟ خیر! دیگر انقدرها هم نباید ناامید شوید چرا که هواوی از چیپست کوالکام اسنپدراگون 410 استفاده کرده است که نسبت به بسیاری از رقبای این رده و همچنین دو گوشی قبلی G730 و G750 کاملا برتر است. این چیپست که دارای 4 هسته ARM Cortex A53 است تا حداکثر فرکانس 1.2 گیگاهرتز فعال بوده و از نسل نوین 64 بیتی در ساختش بهره گرفته شده است. همچنین واحد گرافیکی Adreno 306 در کنار 2 گیگابایت رم، از دیگر مشخصات این محصول جدید هواوی هستند.
برای آنکه تواناییهای این گوشی 64 بیتی را بیشتر بسنجیم، آن را وارد آزمایشگاه خود کردیم تا در معرض آزمونهای بیشتری قرار بگیرد.
ابتدا به سراغ برنامه ساده و در عین حال موثر بنچمارک پی رفتیم تا رفتار گوشی را در محاسبه عدد پی بسنجد. کسب عدد 334 میلیثانیه در محاسبه این عدد، ما را به ادامه مسیر چندان امیدوار نکرد!
در مرحله بعدی به سراغ آزمون سه مرحلهای Quadrant رفتیم (از بالای نمودار، میتوانید گزینهها را تغییر دهید).
پس از آن از AnTuTu استفاده کردیم.
امتیاز G7 در آزمون HTML5 برنامه Vellamo برابر با 1058 شد.
در برنامه GeekBench دو امتیاز 484 برای فعالیت تک هستهای و 1427 در چند هستهای به دست آمد.
در پایان نیز برای سنجش توانایی واحد گرافیکی از Bonsai بهره گرفتیم که برخلاف انتظار، گوشی امتیاز پایین 688 با متوسط فریم 9.8 را به دست آورد.
دوربینی که نحس نیست
شاید 13 را بسیاری یک عدد نحس بدانند اما زمانی که این رقم بر روی دوربین یک گوشی میان رده قرار بگیرد، کاملا شگون دارد! G7 علاوه بر این، مجهز به یک دوربین 5 مگاپیکسلی در جلو است تا در زمینه گرفتن عکسهای سلفی هم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. در کنار نمونه 13 مگاپیکسلی، یک فلش LED هم برای نورافشانی در محیطهای تاریک آمادگی دارد. عکاسی در محیط با نور کافی به خوبی صورت میپذیرد اما هنگامی که میزان نور کاهش پیدا کند، به همان میزان نویزها افزایش مییابند.
البته از آنجاییکه نبایستی تنها اسیر تئوری و اعداد بود، با G7 مشغول به عکاسی شدیم که نتایج را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
در کل بایستی دوربین این گوشی را مطلوب ارزیابی کرد و شاید در بین پرچمداران نتواند صحبت زیادی برای گفتن داشته باشد اما به طور قطع یکی از خوبها در بین گوشیهای میان رده خواهد بود.
در بخش فیلمبرداری، G7 میتواند به صورت فول اچدی فیلم بگیرد. حجم کلیپی که ما به صورت آزمایشی گرفتیم، در حالت اچدی برابر با 59 مگابایت و در وضوح فول اچدی 144 مگابایت شد. تقریبا تصویر هیچگونه افت فریمی نداشت، سرعت زوم کردن هم بسیار خوب بود اما فوکوس را به صورت لمسی بایستی انجام دهید. همچنین در نقاطی که نور کمتر است، میزان نویز نسبتا بالاست، امری که تقریبا در تمام دوربینهای امروزی وجود دارد.
رابط کاربری؛ کیت کت با طعم سیب!
یکی از ایراداتی که به رابط کاربری هواوی همیشه وارد شده است، کپی برداری آن از سازندگانی چون اپل بوده است؛ بایستی این را هم پذیرفت که تا حد زیادی چنین اتهامی وارد است اما در این بین هواوی تفاوتهای زیادی را نیز به وجود آورده و حتی میتوان اینترفیس G7 را محصولی مابین اندروید و آیاواس دانست.
به شخصه از رابط کاربری G7 لذت بردم، علاوه بر آنکه به نظر ساده میرسد اما پویایی و روان بودن خاص خودش را دارد. درست مانن آیفون، شما با کشیدن انگشت خود در پایین صفحه، گزینههای مختلفی برایتان به نمایش در میآید که حتی تعداد و فرم آیکونهایش نیز مانند آیفون است ولی در اینجا تنها در زمانی که گوشیتان قفل است میتوانید از آنها بهره ببرید.
این تشابهات در بخشی چون دوربین حتی بیشتر هم میشود. نوع سوییچ کردن بین حالت عکاسی و فیلمبرداری دقیقا مانند iOS بوده و حتی کلید فشردن برای گرفتن فیلم هم مشابه است. این موضوع کمی عجیب هم به نظر میرسد که چرا هواوی در برخی موارد تا این حد اصرار بر شبیه سازی داشته در صورتیکه حداقل میتوانست با ایجاد برخی از تغییرات ظاهری، این شباهت را کمتر کند، امری که به نظر میرسد طراحان این کمپانی بزرگ چینی هیچ ابایی از پذیرفتن انگ تقلید نداشتهاند.
G7 همچون اکثر محصولات هواوی و برخلاف سایر اندرویدیها، از منوی مجزا برای نشان دادن بازی و برنامهها برخوردار نیست و همچنان همچون همان سیب اهورایی، آیکونها را با شباهت به آیفون در صفحه اصلی ریخته است.
حتی نحوه سرچ کردن با حرکتی کاملا مشابه، یعنی کشیدن انگشت دست از بالا به پایین در G7 ظاهر میشود که منوی آن نیز همچنان با آمریکایی مغرور (آیفون) شبیه است.
زمانی که گوشی شما قفل است، با هر بار فشردن کلید باز کردن صفحه نمایش، یک والپیپر زیبا به نمایش در میآید و آن قدر تعداد آنها زیاد است که خیلی به ندرت میتوانید تصاویر تکراری را در بین آنها بیابید. حتی اگر موسیقی پخش کنید، بدون نیاز به باز کردن لاک اسکرین دستگاه قادر هستید تا آن را کنترل کنید.
در کل بایستی به این مورد اشاره کرد که شاید Emotion UI 3.0 پر از کپی برداری باشد اما تلفیق این کپیها به همراه خلاقیت و روانی خاص این رابط کاربری سبب شده است تا با نمونهای دوست داشتنی روبهرو شوید که نسخه کیت کت اندروید را با طعم سیب به شما عرضه میکند.
پخش چند رسانهای
همچون گذشته اگر بخواهیم این قسمت را به سه بخش تصویر، صدا و کدکها تفکیک کنیم؛ بایستی نمره قبولی را در نخستین قسمت یعنی تصویر به هواوی اعطا کرد. جایی که سایز مناسب با کیفیت قابل قبول نمایشگر سبب میشود شما از دیدن تصاویر بر روی دستگاه لذت ببرید.
وقتی به صدا میرسیم، نگاه را به تک اسپیکر دستگاه میدوزیم که با شروع به کارش، از لذتی که از قسمت قبلی برده بودیم به وضوح کاسته خواهد شد! صدا با آنکه بلند است اما کیفیت چندان جالبی ندارد و حتی تیزی آن تا حدی آزار دهنده میتواند باشد. البته کیفیت در هدفون دوباره بالا میرود و شاید بهتر باشد که وظیفه این اسپیکر را تنها به نواختن موسیقی جهت اطلاع از زنگ خوردن گوشی بسپاریم.
در بخش کدکهای تصویری شاید با وجود نرمافزارهای رنگارنگ اندرویدی چندان جای نگرانی نباشد اما اگر بخواهیم به تواناییهای خود دستگاه نگاهی بیندازیم، لبخند عمیقی بر روی لبانتان نقش نخواهد بست! پلیر پیش فرض دستگاه از پس اجرای فایل با پسوند mkv بر نیامد و زیر نویس فارسی را هم نشان نمیداد. اما رابط کاربری پلیر همچون اکثر بخشهای اینترفیس، دوست داشتنی و قابل قبول بود.
باتری
استفاده از یک نمونه 3000 میلیآمپری، در همان ابتدا شما را به ادامه داستان امیدوار میکند. هواوی در برخی از محصولات خودش همچون سری اسند میت، نشان داده که توجه ویژهای به این بخش مهم دارد و حال G7 هم به نظر میرسد که جزئی از این سیاست هست تا حداقل اگر گوشی شما 165 گرم وزن دارد، باز دلتان به باتری قدرتمند (و البته بدنه فلزی) آن خوش باشد.
در بررسیهایی که بر روی باتری صورت دادیم، این گوشی نشان داد که به راحتی تا یک روز (در استفاده نسبتا بالا) دوام میآورد، در هنگام کار با شبکه بیسیم در حدود 11 ساعت روشن ماند و برای فیلم دیدن هم میتوان تا بیش از 10 ساعت بر رویش حساب باز کرد.
سایر امکانات
بهتر است که در ابتدا این مورد را گوشزد کنیم که G7 یک پرچمدار نیست و به همین خاطر نباید سطح انتظاراتتان را از آن خیلی بالا ببرید. اگرچه برخی تواناییهای خاص نظیر پشتیبانی از نسل چهارم ارتباطات باعث میشود که حداقل برخی از خصوصیات خوب مدلهای گران قیمت بازار را به یدک بکشد.
محصول هواوی با حافظه داخلی 16 گیگابایت عرضه میشود که از این میزان کمی بیشتر از 11 گیگابایتش در دسترس است. همچنین توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی تا 32 گیگابایت دیگر برای آن فراهم شده و استفاده از بلوتوث نسخه 4، سرعت مناسبی را در تبادلات دیتای شما رقم میزند.
سخن پایانی
در کل بایستی هواوی G7 را یک گوشی با استایل پرچمدار، قیمت میان رده و مشخصاتی مابین این دو دانست. محصول هواوی که در حال حاضر در حدود 950 هزار تومان قیمت دارد و پیشبینی میشود که این میزان کاهش هم پیدا کند، میتواند تدیل به گل سر سبد محصولات هواوی در بازار شود و به طور حتم یکی از خوبهای بازار برای کسانی خواهد بود که دوست دارند یک دستگاه لوکس و فلزی را با قیمتی مناسب در اختیار بگیرند.