صبح امروز و در نشستی خبری که در محل نظام صنفی استان تهران و با حضور خبرنگاران و مدیران سازمان برگزار گردید، جزئیات مربوط به الکامپ ۲۲ که از پنجشنبه این هفته آغاز خواهد شد، توسط مسئولان برگزاری این رویداد مهم کشوری، تشریح گردید.
در ابتدای این کنفرانس، ناصر سعادت، مدیر نظام صنفی کشور گفت: ما در الکامپ گذشته به دلیل اینکه فرصت کمی داشتیم و برنامه ریزیها فشرده بود، تلاش کردیم فضایی با آرامش ایجاد نماییم. چند کار مهم کردیم؛ برای اولین بار درکشور و بین تمام صنایع، فضایی را برای حمایت از صنایع نوپا و استارتاپ ایجاد کردیم، بهخصوص در راستای بحث اقتصاد مقاومتی که تکیه آن بر مردم است، در واقع این موضوع دیگر جزیی از برنامهها شده است.
ما قول دادیم که در طی سالهای پیش روی، الکامپ آن مسیر عقب گرد گذشته را جبران کرده و به جلو بیاییم؛ به همین خاطر قصد داریم در الکامپ ۲۲ یک سری رکورد جدید را ایجاد کنیم. ما امسال در کنار قولهایی که دادیم، تلاش کردیم کشورهای دیگر هم حضور یابند و روابط بین الملل خودمان را با نمایشگاههای هم موضوع برقرار کنیم که در این ارتباط سه کشور را کره، چین و تایوان را داریم. همچنین همکاری رسمی با نمایشگاه سبیت آلمان که شاید دومین نمایشگاه بزرگ آیتی دنیاست که در الکامپ حضور دارد و ما هم آنجا و با نام الکامپ حضور خواهیم داشت.ضمن اینکه مدیر نمایشگاه سبیت در افتتاحیه الکامپ حضور خواهد داشت.
یکی دیگر از دستاوردها، بحث ثبت نام و رجیستری است تا بتوانیم آماری دقیق داشته باشیم. امسال تلاش کردیم با همکاری دوستانی که امکان تجهیز فناوریهای روز را داشتند، وارد مذاکره شویم که در روز افتتاح، چنین امکانی را در اختیار داشته باشیم. یکی از مشکلات ما فضای محدودی است که در اختیار الکامپ قرار داده شده و خیلی تلاش کردیم اما افزایش آن امکانپذیر نشد، بنابراین این محدودیت فضایی، جلوی بسیاری از خواستههای ما را میگیرد.
ما دوست داریم تا پاویونی هم برای استان های کشورمان داشته باشیم زیرا این مناطق کشور باید بیشتر دیده شوند، بایستی فرصت ایجاد کنیم تا در نمایشگاه ملی و بین المللی شرکت کنند چون نمایشگاههای آنها فاصله زیادی با الکامپ دارند.
پس از سعادت نوبت به باقر بحری مدیر اجرایی الکامپ بیست و دوم رسید، وی با بیان این که جهت بهرهمندی بیشتر غرفهداران و بازدیدکنندگان از الکامپ، سرویسهای متنوعی پیشبینی شده است، گفت: شرکتهای تپ۳۰ و اسنپ که در زمینه ارایه خدمات حمل و نقل به صورت آنلاین فعال هستند، به عنوان اسپانسر بخش استارتاپ ها حضور دارند. این شرکتها همچنین جهت استفاده از تاکسی برای حضور در الکامپ، تخفیفهای ویژهای را در نظر گرفتهاند که به زودی جزییات آن اعلام میشود.
وی افزود: اپلیکیشن نمایشگاه همراه ویژه نمایشگاه الکامپ برای دو سیستم عامل اندرویید و iOS آماده شده است و شرکت کنندگان با استفاده از آن از موقعیت شرکتهای حاضر در نمایشگاه آگاه میشوند.
بحری با بیان این که ثبتنام برای حضور در نمایشگاه الکامپ به صورت الکترونیکی ممکن میشود گفت: در تلاشیم امکان رزرو پارکینگ و چند سرویس دیگر از طریق ثبتنام آنلاین فراهم شود.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ بیست و دوم گفت: نزدیک به ۵۰ شرکت خارجی به صورت مستقیم در الکامپ شرکت میکنند و این غیر از شرکتهای خارجی است که در قالب نمایندگی در نمایشگاه حضور دارند. علاوه بر این یک هیات ۶۰ نفره مالزیایی به بازدید از نمایشگاه الکامپ خواهند پرداخت.
وی افزود: شرکتهای نامدار زیادی برای حضور در الکامپ ابراز علاقه کرده بودند اما پس از انتخابات امریکا، از حضور در نمایشگاه انصراف دادند.
بحری با بیان این که نمایشگاه الکامپ ظرفیت در اختیار گرفتن کل فضای محلی دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران را دارد گفت: ۷۰۰ شرکت متقاضی حضور در الکامپ بودند و ما به دلیل کمبود جا تنها توانستیم پذیرای ۳۰۰ شرکت باشیم. این در حالی است که اگر تنها به دنبال فروش متراژ بودیم، نمایشگاه با تقاضای تنها ۵۰ شرکت پر میشد.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ بیست و دوم افزود: بخش دولتی نیز قصد داشت دستاوردهای سه سال گذشته خود در حوزه دولت الکترونیکی را به نمایش بگذارد و به همین دلیل فضای این بخش نیز حدود ۶۰ درصد افزایش یافت. به این ترتیب در نمایشگاه امسال دولت با تمام توان خود شرکت میکند.
وی گفت: در مجموع حدود ۶۰۰ شرکت داخلی، خارجی و استارتاپ در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.
بحری گفت: فضای استارتاپها نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته و سالن کاملی به آنها اختصاص داده شده است. ما برای حضور ۱۵۰ استارتاپ در نمایشگاه برنامه ریزی کرده بودیم اما با استقبال گستردهای از سوی کسب و کارهای نوپا مواجه شدیم و بیش از ۵۰۰ استارتاپ متقاضی حضور در نمایشگاه شدند.
مدیر اجرایی الکامپ بیست و دوم با بیان این که در نهایت ۲۴۰ استارتاپ را در نمایشگاه پذیرش کردیم گفت: بسیاری از متقاضیان لیاقت حضور در نمایشگاه را داشتند و ما ناچار شدیم از میان خوب و خوبتر، آنهایی که احتمال موفقیت بیشتری داشتند را انتخاب کنیم.
وی درباره نحوه انتخاب استارتاپهای برتر در سبیت نیز توضیح داد: ۲۰ داور کاربلد و متخص از حوزههای مختلف سرمایهگذاری، شتابدهنده، کارآفرینی، مربیان و منتورها و همچنین نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای به انتخاب استارتاپهای برتر میپردازند.