عکاس در اعماق! (بررسی گوشی سونی اکسپریا ZR)

xperia-zr-cover

سونی سال ۲۰۱۳ میلادی را به قدری قدرتمند آغاز کرده است، که نمی‌توان هیچ خرده‌ای بر تعداد محصولات تولیدی آن گرفت. در واقع سبد خرید این کمپانی با معرفی اکسپریا زد اولترا که یک فبلت است، به نوعی تکمیل شد، اگرچه هر چقدر که رده به اصطلاح High End این سازنده در حال تکامل است، سری میانی و به خصوص پایین‌تر یعنی ارزان قیمت‌ها، تقریبا به بوته فراموشی سپرده شده و سونی تمرکزش را بیشتر بر روی اغنیا گذاشته است!

از دیگر شاخصه‌های این سازنده ژاپنی، می‌توان تمرکز بر ساخت مدل‌های ضد آب را نیز عنوان کرد، جایی که این اصرار حتی سبب شد برخی از کمپانی‌های دیگر نیز قلقلک داده شده و تصمیم به تولید نسخه‌های ویژه بگیرند. گلکسی اس ۴ اکتیو را می‌توان نمونه‌ای از این اثر گذاری دانست، جایی که سامسونگ به طور معمول در رده High End خود از این ناپرهیزی‌ها نمی‌کرد و شاید دوست‌داران این گوشی، باید تولید آن را بیشتر از هر چیزی مرهون سونی باشند!
بهتر است از بحث سونی دور نشویم و به سراغ یکی از آخرین محصولات تولیدی این شرکت برویم. محصولی که بیشترین تمرکز تبلیغاتی آن، بر روی پوسترهای زیر آبی بوده است! شاید فکر می‌کنید قابلیت ضد آب بودن سبب اتخاذ چنین تصمیمی شده است، اما باید بگوییم خیر! «قابلیت عکاسی در زیر آب» دلیل اصلی این امر است، جایی که Xperia ZR با استفاده از کلید اختصاصی شاتر، باعث می‌شود شما این بار در زیر آب هم قادر به گرفتن عکس باشید. امری که تا پیش از این در مدل‌های مشهوری چون اکسپریا زد و اکسپریا وی محقق نشده بود. پس با آی‌تی‌رسان همراه باشید تا ببینیم این غواصِ عکاس، چه نمایشی را برای شما در نظر گرفته است.

zr-in-hand

من یک اکسپریا هستم!

مطمئن باشید اگر ZR را در فاصله یک کیلومتری شما قرار بدهند و سپس با یک دوربین بگویند آن را نگاه کن و بگو چیست، ۹۰ درصد افراد می‌گویند: این یک سونی‌ست! طراحی گوشی‌های جدید سونی به قدری به یکدیگر نزدیک شده است که شاید بتوان آن را کمی تکراری دانست، به خصوص برای کسانی که تا پیش از این از مدل‌های جدید همین کمپانی استفاده کرده‌اند. طراحی موسوم به Omni Balance که در اکثر پرچمدارن جدید این کمپانی به وضوح دیده می‌شود. از آنجایی هم که من با گوشی‌های زیادی از سونی کار کرده‌ام، ZR جذابیت خاصی برایم نداشت! فقط کمی که در ظاهر گوشی دقیق شدم، تعجبم بر انگیخته شد چرا که ZR یک گوشی ضد آب است و انتظار دیدن چهره‌ای مستحکم و غیر قابل نفوذ همچون اکسپریا زد را از آن داشتم. اما در کمال تعحب دیدم نه تنها درب پشتی به راحتی باز می‌شود، بلکه منافذ دور درب کاملا عیان بوده و آب که سهله، از کنارش سیل هم عبور می‌کند!

hole

پس بایستی سونی محکم کاری را در زیر این درب انجام داشته باشد، جایی که باتری با پوششی لاستیکی از کناره‌ها محافظت شده و محفظه ورودی سیم کارت هم به خوبی مراقبت می‌شود. اما در کل آن حس اطمینان بخشی که درباره اکسپریا زد داشتم، در مورد زد آر حس نمی‌کردم.

zr-sim-card

battery

کلید دوست داشتنی پاور همچون اکثر نمونه‌های جدید اکسپریا در سمت راست دیده می‌شود، پایین‌تر از آن دکمه یکپارچه صدا و در زیر این قسمت، کلید اختصاصی شاتر دوربین که یکی از تفاوت‌های اصلی زد آر است قابل مشاهده خواهد بود.

Xperia-zr-beside

همچنین یک نوار باریک ال‌ای‌دی در قسمت پایین گوشی، شما را از وقایع روز با خبر می‌کند و حتی با عوض شدن تصاویر، رنگ آن نیز تغییر نموده تا شما کمی تفاوت را احساس کنید. اگرچه زیبایی نوار اکسپریا اس‌پی و یا حتی اکسپریا اس را ندارد.

پورت‌های اتصال به کامپیوتر (شارژ) و هدفون نیز توسط روکش‌هایی محافظت می‌شوند و نکته جالب، ظاهر کاملا متفاوت این درپوش‌هاست.

usb-cover 3.5-mm

یکی از نکاتی که کمی ممکن است در ذوق بزند، ضخامت گوشی است. جایی که عدد 10.5 میلی‌متر به مذاق خیلی‌ها خوش نمی‌آید، آن هم در زمانی که سونی در مدل‌هایی چون اکسپریا زد کمتر از ۸ و در Z Ultra کمتر از ۷ میلی‌متر را تجربه کرده و عملا نشان داده می‌تواند، اما چون پشت هر فعل توانستنی یک خواستن است، نتیجه می‌گیریم که در اینجا سونی نخواسته که باریک‌تر باشد. وزن ۱۳۸ گرمی هم برای چنین ابعادی چندان رژیمی نیست! آن هم در شرایطی که بخش اعظم گوشی را پلاستیک تشکیل داده است.

در کل باید به این نکته اشاره کنم با آنکه طراحی اکسپریا ZR در ادامه و به نوعی مشابه با سایر اکسپریاهای سونی است، اما به شکلی نیست که بتوان به آن لقب زیبای خفته را اعطا کرد! بلکه فقط بایستی گفت: این یک اکسپریاست!

از زاویه مرا نبین!

واقعیت این است قبل از اینکه بخواهم نمایشگر گوشی را از نزدیک بررسی کنم، از یک چیزی تا حد زیاد مطمئن بودم و آن، مشکل (و شاید هم علاقه سونی!) در تولید نمایشگرهایی با زاویه دید ضعیف بود. نمایشگر 4.55 اینچی القاب زیادی را با خود به یدک می‌کشد که مشهورترین آن، نسخه دوم از موتور براویای سونی است، اما اگر بخواهیم کمی منطقی باشیم و اسیر این عناوین نشویم، باید به سونی این خرده را گرفت که از یک سازنده با این همه اعتبار، آن هم در بخش‌هایی چون ساخت نمایشگر و تلویزیون، ادامه این روند چندان مطلوب نیست.

البته میزان بازتابش نمایشگر در حد مناسبی قرار دارد و این امر به کار کردن با گوشی در محیط‌های پر نور کمک می‌کند. نمایشگر همچنین با یک لایه از محافظ شیشه ضد خش پوشانده شده و به همین خاطر مقاومت خوبی در برابر ضربه دارد.

برای آنکه کیفیت این نمایشگر را بتوانید بهتر متوجه شوید، دست گوشی را گرفتیم و آن را در کنار یکی از مدل‌های جدید هواوی به نام اسند P6 گذاشتیم که یک نمایشگر 4.7 اینچی با وضوح اچ‌دی دارد. در تصویر آخر هم از یک مهمان افتخاری به نام گلکسی اس ۴ دعوت به عمل آوردیم تا جمع خوبان دیگر تکمیل شود! حال خودتان قضاوت کنید، کدام یک بهترین (و یا بدترین) است؟! (تصویر سمت راست، چهره غواص ماست)

dis1 dis2 dis3 dis4 dis5

باز هم چهار!

اکسپریا ZR را می‌توان سومین گوشی چهار هسته‌ای سونی قلمداد کرد که وارد بازار شده و به نظر می‌رسد این کمپانی، دسته Z را مختص به چهار هسته‌ای‌ها در نظر گرفته و درست از همان چیپست مورد استفاده در اکسپریا زد و چهار هسته کریت با واحد گرافیکی Adreno 320 در گوشی بهره گرفته شده است. عملکرد محصول جدید سونی کاملا روان است و هیچ لگی مشاهده نمی‌شود. وجود ۲ گیگابایت رم نیز نشان از روزهای روشنی در این بخش از ماجرا دارد. به همین منظور تصمیم گرفتیم تا عملکرد گوشی را کمی از نزدیک‌تر به نظاره بنشینیم و به همین خاطر آن را وارد آزمون‌های اختصاصی خود کردیم.

در مرحله نخست به سراغ بنچمارک پی رفتیم، کسب عدد ۲۷۱ میلی‌ثانیه برای محاسبه این عدد، لبخند رضایت را بر لبان ما نشاند تا با امیدواری سایر مراحل زور آزمایی را دنبال کنیم!

آزمون بعدی مربوط به Quadrant Profesional بود و برای آنکه اکسپریا ZR را کمی بترسانیم تا مجبور شود بهترین عملکرد خودش را نشان دهد، نتایج آزمون‌های گلکسی اس ۴ و اچ‌تی‌سی وان را نشانش دادیم، اما در آخر با این دو گوشی مقایسه‌اش نکردیم تا اعتماد به نفسش را از دست ندهد! در ادامه نتایج این بنچمارک‌ها را مشاهده می‌کنید.

CPU memory io GR

عملکرد واحد گرافیکی همان گونه که حدس می‌زدیم عالی بود. کسب سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه در آزمون NenaMark 2 که به نوعی بالاترین امتیاز آن است، نشان از قدرت بی چون و چرای Adreno 320 داشت.

در مرحله آخر هم به سراغ اسمارت بنچ آمدیم که نتیجه این آزمون را می‌توانید در نمودار زیر مشاهده کنید.

smartbench

قلپ قلپ!

تیتر این بخش را بخاطر صدایی که اکسپریا زد آر در زیر آب ضبط می‌کرد برای آن انتخاب کردیم! دوربین را می‌توان به نوعی متفاوت‌ترین و شاید هم بارزترین قسمت در این محصول جدید سونی قلمداد کرد، جایی که قرار است کلید اختصاصی شاتر، کلی خاطره زیر آبی را برای ما فراهم بیاورد. به همین خاطر لباس شنای خودمان را به تن کردیم و دل را به دریا زدیم تا ببینیم که لنز 13.1 مگاپیکسلی در زیر آب چه می‌کند! البته از آنجایی که می‌خواستیم این عملکرد برای همگان قابل مشاهده باشد، یک فیلم ساده نیز از عکاسی آن در زیر آب گرفتیم، جایی که بازیگران تنها شامل گوشی، ظرف آب و سوژه‌های عکاسی می‌شدند. در ادامه می‌توانید عملکرد گوشی را در زیر آب و از طریق این ویدئو مشاهده کنید.

نا امید شدید؟ آیا لباس شنای خود را آتش زدید و تصمیم گرفتید که هیچ‌وقت به عکاسی در زیر آب فکر نکنید؟! واقعیت این است که خود ما هم از این عملکرد دوربین عکاسی کمی آزرده شدیم (چه حساس!). این فیلم هم تنها آزمون ما برای زیر آبی رفتن گوشی نبود و در ادامه، تصویر دیگری هم از این عملکرد در آبی که عمق بیشتری هم دارد را مشاهده می‌کنید. البته عملکرد دوربین در نور روز و یا روشنایی کافی قابل قبول است اما هر چه که از میزان روشنایی کاسته می‌شود، به همان میزان از درخشندگی عملکرد دوربین نیز کاسته شده و نویزها به عکس شما هجوم می‌آورند! تصاویر زیر، نشان دهنده هنر اکسپریا زد آر هستند که سبب شد تصمیم بگیریم دوربین دیجیتال خودمان را همیشه به همراه داشته باشیم! (آخرین تصویر، یک زیر آبی دیگر از گوشی است)

pic1 pic3 pic5 pic4 pic6 pic2

در بخش فیلم‌برداری، شاهد یک عملکرد مناسب در نور کافی، یک عملکرد متوسط در نور کم و یک عملکرد ضعیف در هنگام زیر آبی رفتن هستیم! در اینجا علاوه بر مشکل فوکوس، یک ایراد دیگر هم مشاهده می‌شود و آن ضبط صداست. البته در حالت عادی این موضوع به کمک میکروفن دوم و جداگانه خیلی خوب و با کیفیت ضبط می‌شود اما امان از زمانی که قصد کنید با گوشی یک شیرجه‌ای هم در آب بزنید. صدا، همان قلپ قلپ است و البته انتظار دیگری هم نباید داشت، اما وقتی گوشی را از آب خارج می‌کنید، تا لحظاتی زد آر درست مانند کسی که درون گوشش آب رفته باشد، صداها را کمی مبهم می‌شنود، مگر آنکه آب را از درون گوشش خارج کنیم.

2nd-mic

البته به هیچ عنوان به درب پشتی دست نزنید زیرا آب به آن قسمت نفوذ کرده و در صورت کمی بی‌احتیاطی، می‌تواند از حفاظ لاستیکی دور باتری نیز رد شده و به اتصالات دستگاه برسد و در آن زمان، خون گوشی دیگر پای خودتان است!

zr-camera

من را نبین!

انقدر درباره رابط کاربری سونی در گوشی‌هایش در چند وقت اخیر غر زدیم! که دیگر تصمیم گرفتیم چیزی نگوییم، اما همین حد بس که بدانید این رابط کاربری در مقابل رقبای مطرحی چون تاچ ویز سامسونگ و سنس اچ‌تی‌سی هیچ حرفی برای گفتن ندارد و اینکه چه زمانی سونی تصمیم بگیرد تا تغییرات بنیادین در اینترفیس گوشی‌هایش ایجاد کنید، فکر نمی‌کنم حتی خود مدیر عامل این شرکت نیز بداند!

استفاده از نسخه 4.1 اندروید آن هم در زمانی که آپدیت 4.2 خیلی سریع برای اکسپریا زد عرضه شد، توجیهی نمی‌تواند داشته باشد! سونی اطلاعیه خاصی هم درباره زمان عرضه آپدیت برای این گوشی ارایه نکرده است تا در این بخش ZR در کما بماند! اگرچه پیش‌بینی می‌شود که این نسخه خیلی زود برای آن عرضه شود.

اگر بخواهید با ZR به تماشای فیلم بنشینید، خیالی آسوده خواهید داشت. قدرت سخت‌افزاری سبب روان پخش شدن حتی نمونه‌های فول اچ‌دی می‌شود و تک اسپیکر گوشی با آنکه قدرت چندان بالایی ندارد، اما حداقل در مقایسه با اکسپریا زد صدای مطلوب‌تری را تولید می‌کند.

movie

پر استقامت

خوشبختانه سونی تصمیم گرفته که در محصولات جدیدش، از باتری‌های پر توان‌تری استفاده کند و در ZR این امر به خوبی محقق شده است. یک باتری 2300 میلی‌آمپری با توجه به نمایشگر 4.55 اینچی با وضوح اچ‌دی، خبری خوش برای افرادی است که از دست تمام شدن باتری خود همیشه شاکی هستند! این میزان توان باتری در مدلی چون اکسپریا TX برابر با ۱۷۵۰ میلی‌آمپر است که مشخصات ظاهری بسیار مشابهی دارد (در ابعاد و وضوح نمایشگر). در طول مدتی که گوشی را استفاده می‌کردم، استقامت آن را بسیار خوب دیدم و با توجه به فعال بودن Stamina Mode اختصاصی گوشی، زیاد سراغ شارژر نمی‌رفتم!

بخرم؟!

واقعیت این است که ZR حتی به اندازه ۱۰ درصد توجهی که به پرچمداری چون اکسپریا زد شد، به آن صورت نگرفت و اگر دیدید که به این خاطر خودکشی کرده است، خیلی تعجب نکنید! حتی علیرغم قدرت بیشتر نسبت به مدلی چون اکسپریا اس‌پی، این مدل نتوانسته تا به امروز در رده محبوبیت آن بایستد. برای این امر دلایل مختلفی وجود دارد. اولین و مهم‌ترین، قیمت ZR است که نزدیک به اکسپریا Z بوده و همین امر سبب می‌شود که تقریبا هیچ توجیهی در خریدش وجود نداشته باشد! البته می‌شود حدس زد که قیمت این گوشی به زودی کاهش خواهد یافت؛ ZR را باید به نوعی جایگزین اکسپریا وی در نظر گرفت که با افت قیمتی، سونی می‌تواند به محبوبیت تدریجی آن امید داشته باشد، اگرچه این غواص نه چندان جذاب، خیلی خوب زیر آبی نمی‌رود، اما قدرت و استقامت خوبی دارد.

zr-up

لبخند

Big Smile ضد آب و استفاده از استاندارد IP58
Big Smile عملکرد عالی سخت‌افزاری
Big Smile کلید اختصاصی شاتر
Big Smile باتری پر توان

اشک

Unhappy ضعف نمایشگر در نگاه از زاویه‌ها
Unhappy عدم فوکوس صحیح در زیر آب
Unhappy ظاهر نه چندان جذاب
Unhappy قیمت بالا

[box type=”info”]مشخصات

ابعاد: 131.3×67.3×10.5 میلی‌متر

وزن: 138 گرم

نمایشگر: 4.55 اینچ لمسی با وضوح تصویر 720×1280 پیکسل

سیستم عامل: اندروید نسخه 4.1

پردازنده: Quad-core 1.5 GHz Krait

دوربین: 13 مگاپیکسل با فلاش LED، فیلم‌برداری HD Full با سرعت 30 فریم بر ثانیه

شبکه بی‌سیم: Wi-Fi 802.11 b/g/n

باتری: 2300 میلی‌آمپر [/box]

99 دیدگاه دربارهٔ «عکاس در اعماق! (بررسی گوشی سونی اکسپریا ZR)»

  1. سلام من حدود یک هفته است که زد ار خریدم اما یکدفگی ریستارت شد ودیگه سیمکارت نمیخونه وهی ریستارت میشه چیکار کنم؟؟

  2. سلام آقای گل کار می خواستم بدانم آیامی شود برنامه ویا بازی هارادرحافظه ی جانبی گوشی ذخیره سازی کرد(درگوشی سونی zr)؟؟؟

  3. با سلام و خسته نباشید
    من 2 ماه هست که این گوشی رو خریدم همه چیزش عالیه فقط اینکه
    فضای خالی 1.4 G آن در قسمت RAM بعد کمتر از یه هفته به 70M میرسه و سرعت گوشی به شدت پایین میاد و هنگ میکنه
    تنها راه خلاصی ازش یکبار خاموش روشن کردنشه
    میخواستم اگه میتونید راهنماییم کنید
    خیلی متشکرم

    1. من هم دارم. دو برنامه معرفی میکنم برای رفع مشکل حتفظه و یکی برای پر شدن رم. رمخارجی رو پارتیشن بندی کن و از برنامه Link 2 SD برای انتقال به حافظه خارجی برنامه ها و از SD Fix برای اجازه نوشتن برنامه ها روی حافظه خارجی و از Fast Reboot برای خالی کردن رم استفاده کن

  4. آقای گلکار سوالی داشتم… زد ار هم مثل زد کنتراستش بنفشه یعنی از یک موتور به نام های کنتراست که در زد استفاده شده استفاده میکنه (اگه یه سری به جعبه اکسپریا زد بزنید متوجه منظورم میشوید!)

  5. با سلام خدمت همه ی دوستان من درباره ی خرید این گوشی خیلی تحقیق کردم چون واقعا برند سونی کمپانی معتبری بوده و راضی کننده هم هست. آخرشم ب این نتیجه رسیدم که از همه لحاظ گوشیه خوب نه عالی هستش و در برخی موارد از برادر خودش ایکسپریا زد بهتره و همچنین سونی ایراد های خودشو تو zrبرطرف کرده و ایراد خاصی نداره هرچند هیچ گوشی نیستش که ایرادی نداشته باشه اما درمورد این گوشی فق صدای پایینشه ک باکمک موتورx loudحل شده و شما یک گوشیه بی نقصو دارین ک میتونین براحتی سال ها ازش استفاده کنید.همچنین بازی های سنگین مثل gta5وmost of wantedبدون هیچ مشکلی و کیفیتی فراتراز عالیو داره ک واقعا کمترگوشی هستش ک بازی های سنگینواجراکنه و من بهتون پیشنهاد میکنم که مطمئن باشین ازخریدش پشیمون نمیشین.

  6. احتمال داره کسانی که این گوشی رو مورد نقد و بررسی قرار دان از سونی یا این گوشی خوششون نمیومد چون نقد و بررسی های دیگه رو دیدم نا امید میکنید ادم رو از خرید!به نظر من زد ار از زد هم بهتره و عیوبی که زد داره در این گوشی بر طرف شده!حرف نداره با این امکانات در این رده قیمتی 950000تومن!

  7. سلام ببخشید من میخوام این گوشی رو بخرم میخواستم بدونم این گوشی کبل OTG یا همون یواس بی ته گو رو داره یا ساپورت میکنه و فلش مموری هم ساپورت می کنه یا نه

  8. سلام خسته نباشید از کجا میشه مطمئن درگوشی اکسپریا زد آر و اکسپریا زد ضد آب هستند؟ ممنونم

    1. سلام اکسپریا زد ار IP58 داره اما زد IP57 داره ضد اب بودن زد ار از زد بیشتر و زاویه دید و گرمی زنگها در این گوشی از زد بهتره

  9. سایت شما عالیه
    البته سرعت اینترنت من پایینه و سایت شما دیر لود میشه
    با تشکر از مسولیین سایت

  10. سلام آقاای گلکارممنون از نقد زیباتون.واقعا دستتون درد نکنه…سوالم اینه که اگه یه نممایشگر و دوربین خوب رو گوشیمون بخوایم باید از ببین هواوی پی 6 و زد آر کدوم رو انتخخواب کنیم؟.آیا پی 6 دوربینش به پای زد آر میرسه؟

  11. سلام آقای گلکار.خسته نباشید. میخواستم بپرسم گوشی هایی مثل zr که کیفیت صفحه نمایششون در حد hd هست اصلا نمیتونن فیلم های full hd رو اجرا کنن یا اینکه با کیفیت پایین تر پخشش می کنن؟

  12. سلام آقای گلکار
    راستش سوالی داشتم…تو بررسی xperia z گفته بودید که در حالت پیش فرش دوربین عکاسیش 12 مگاپیکسلی عکس میگیره و برای خواستن اون1 مگاپیکسل اضافی باید تنظیماتی انجام داد…حال سوالم از شما اینه که ایا زد آر هم پیش فرض رو 12 مگا عکاسی میکنه؟

  13. سلام آقای گل کار به نظر شما از بین دو گوشی زیر شما کدام گزینه را برای خرید قطعی پیشنهاد می کنید
    1 . نوت 2
    2 . Xperia Z

    با توجه به هم قیمت بودن این دو گوشی سر دوراهی موندم راهنمایی ام کنید

    با تشکر

  14. سلام دوربینش در مقاسیه با بقیه دوربینهای سونی مثل وی و تی ایکس ضعیفتره ؟ ناسلامتی گفتن سونی عیوب دوربین z رو تو این گوشی رفع کرده

  15. حسین عالیان

    استاد شما همانند همیشه عالی هستی.
    فقط یک سوال، هنگامی که داشتین میرفتین زیر آب کدوم لباس شناتون رو تنتون کردین؟

    1. پیمان گل‌کار

      حسین جان من که زیر آب نرفتم! گوشی رو با یه مایو که از دوبی!! براش گرفته بودیم فرستادیم رفت زیر آب! قیمتش رو هم که خودت می‌دونی 😉

  16. اقای گلکار به نظر شما من galaxy tab 2 7.0 8GB چند بدم بره؟؟؟؟؟
    میخوام اکسپریا TX بخرم به نظر شما خوبه یا SP بخرم ؟؟؟ یا پول بزارم روش ZR بخرم ؟؟؟؟ – ZR چه قدر ممکنه افت بکنه ؟؟؟ ممکنه حدود 1300 -1400 بشه؟؟؟ دستتون درد نکنه

  17. به نظز من چون که صفحش کوچیکتره نسبت به زد خوش دست تره
    منکه ایکسپریا zr رو واسه خرید انتخاب کردم
    ایراداتی که داره توی زد هم هست!(البته به جز ضخامتش!)
    سخت افزار قوی و خوبی داره و خیلی بهتر از sp یه!
    خیلیم زشت نیس!!

  18. بررسی هاتون طوری شده که ادم اول باید ببینه کی بررسی کرده تا بخونه
    اصن اسم اقای گلکار میاد ادم میخواد ده بار بررسی رو بخونه

  19. salam. khaste nabashid
    aghaye golkar ba ejazatun 3 ta soal dashtam
    soale 1: mishe kholase begin farghe “Z” , “ZL” ,”ZR” , “Z Ultra” az nazare sakht afzari chie? va kodum ghavitar boode va baraye kharid pishnahad mikonin
    soale 2: farghe “T” va “TX” chie? baz kodumo pishnahad mikonin
    soale 3: az beyne “Xperia T” va “LG 4X HD” kodumo pishnahad mikonin

    1. پیمان گل‌کار

      چقدر سوال!
      لطفا فارسی تایپ بفرمایید
      درباره سوال اول که مربوط به مقاله هست باید عرض کنم زد اولترا قوی‌ترین هست و سه مدل دیگه از یک چیپست یکسان استفاده می‌کنند
      لطفا سایر سوالات خودتون رو هم در انجمن بپرسید

  20. به نظر من کاملا طبیعی است که گوشی zr شبیه گوشی های سری قبل خود باشد ناسلامتی اسم z را هم باخودش یدک میکشه پس باید از لحاظ ظاهری شیه به z یا ZL باشه چون از یه خانوادن.من روی این گوشی تست آب انجام دادم و مشکلی پیدا نکرد یعنی آب به داخلش نفوذ پیدا نکرد
    سونی شبیه ترین آندروید را به آندروید گوگل داره و از این جهت سریع تر و راحت تر آپدیت های بعدی آندروید رو برای مدل های مختلف عرضه میکنه همین سادگی باعث میشه کسی که برای بار اول با یه گوشی آندرویدی کار میکنه با سونی راحت تر باشه

  21. کوپن هزارم

    اگه میشه حتما وخواهشا یک مقایسه تخصصی ونتیجه گیری بین لومیا 920 و سونی آکروئس و اچ تی سی دیزایر دو سیم کارته ارائه بدید

  22. آقا پیمان اون قدیما گوشی ها رو با شور و نشاط بیشتری نقد میکردین…!
    چی شده!؟
    ورشکسته شدید؟
    فهمیدید که سرطان دارید؟
    طلب کارا امونتونو بریدن؟
    بانک اموالتونو مصادره کرده؟
    با ماشین کسی رو زیر گرفتید، درگیر دیه اید؟
    .
    مجرد بودید، یهو متاهل شدید!؟

  23. سلام آقای گلکار خسته نباشی

    اگه لطف کنید وبراتون مقدور باشه بررسی تخصصی اکسپریا زد ال
    را هم بگذارید ممنون از لطفتون
    موفق باشید

  24. آقای گل‌کار یه سوال عجیب !
    چرا همه گوشی ها تو سایت شما تو تست ها به نظر میاد زاویه دیدشون مشکل داره ؟! همشون بدون استثنا ! فک کنم بخاطر اینه که در تاریکی مطلق انجام می‌گیره !
    در ضمن خسته نباشید و بسیار ممنون !

  25. آقا پیمان ناراضیم از سایتتون!
    این اواخر بررسی هاتون خیلی دیر انجام میشه و خیلی از گوشی ها یا تبلت ها رو بررسی نمیکنید مثلا همین ال جی جی پرو که نزدیکه دو ماهه باهاش کار کردین ولی هنوز که هنوزه بررسیشو نمیذارین!
    بررسی این گوشی خیلی کوتاه بود! با گوشی فیلمبرداری یک دقیقه اس همیشگیتونرو نکردین!
    زیاد در مورد پخش فیلم عای اچ دی و فول اچ دی نگفتین و عکس هم فقط یه دو نه گذاشتین.(اگه کلیپ آپاراتی هم ازش میذاشتین خوب بود)
    با گوشی بازی نکردین (بهتر بود با گوشی یکی دو تا بازی اچ دی شنگین میکردین و نتیجه رو به ضورت کلیپ میذاشتین تا ما هم ببینیم)
    امیدوام بررسی هوآوی پی 6 رو خوب و کامل تر بذارین و با گوشی بازی هم بکنین!

  26. آقا پیمان چرا بررسی های تخصصی گوشی های ال جی رو نذاشتین؟:(
    فقط یه مقایسه بین گلکسی اس3 و 4ایکس اچ دی پیدا کردم!
    الان ما که میخوایم ال جی بخریم هیچ اطلاعاتی نداریم!
    بنظرتون الان optimus vu بگیرم بهتره یا 4xHd ؟
    اصلا ارزش خرید داره 4x ؟

    1. پیمان گل‌کار

      مقایسه VU و بررسی نکسوس ۴ هم در آزمایشگاه است. به زودی اپتیموس جی پرو هم قرار می‌گیره

  27. ببخشید آقا پیمان ولی من نفهمیدم که این گوشی ارزش خرید داره یا نهً آخه شما همش بد گفتین از این گوشی

  28. نقد خوبی بود یه سوال دارم اقای گل کار البته خودم تحقیق کردم و میخوام نظر شما رو بدونم
    چرا نکسوس 4 با سخت افزار مشابه این گوشی در بنچمارک ها انقدر بد شکست خورده؟

    1. پیمان گل‌کار

      دلیلش رو باید از سازنده نکسوس پرسید! احتمالا عدم تطابق مناسب سخت‌افزاری و یا ایراد در نمونه‌ای که ما داشتیم!

      1. یعنی ربطی به اینکه بنچمارک ها با اندروید 4.2 هماهنگی نداشتن نداره؟یعنی ممکنه گوگل همچین اشتباهی بکنه و سخت افزار گوشیش نا هماهنگ باشه در بنچمارهای سایر سایت ها هم البته در زمان ورود نکسوس 4 این گوشی شکست خورد و بعدش بنچمارک ها اپدیت نشدن نظرتون چیه؟چون شنیدم میگن دقیقا سخت افزار اپتیموس جی داخلش گذاشته شده

        1. پیمان گل‌کار

          فکر نکنم ارتباطی به نسخه اندروید داشته باشه. همین برنامه‌ها رو خودم با اس ۴ با اندروید 4.2 اجرا کردم و مشکلی نبود! باید بیشتر به سازنده یعنی ال‌جی در این ارتباط خرده گرفت. البته این بحث هم ارتباطی به این مقاله نداره!

        2. درست میفرمایید ممنون از نظرات شما در اخر من خودم zr رو تست کردم از شما میپرسم Zr یا نکسوس4؟

  29. والا یک سال پیش بهترین مشخصه این گوشی که عکاسی زیره اب هست رو اکرو اس به بهترین شکل داشت!!!!!!!!!!
    در مورد ایرادات شما از زاویه دید صفحه نمایش هم جوری ایراد میگیرید که انگار این اولین گوشی ای هست از کمپانی سونی که مشکل زاویه دید داره! خوب اگه شما از پهلو به گوشی نگاه میکنید و از پهلو اس ام اس میدید ایرادتون وارده !
    در قیاس صفحه نمایش ها هم ایا هنگام مقایسه براویا رو خاموش کرده بودید؟ اگه نه پس زد ار یکی از بدترین صفحه نمایش هارو در بین شاخ های سونی داره

  30. اقا پیمان عزیز خسته نباشید میخواستم ازتون گله کنم بابت اینکه چرا جدیدا تو بررسی گذاشتن از نارنجی عقب افتادین اما با خوندن این بررسی نظرم برگشت و دیدم ک کیفیت مهمه ن کمیت(!!!) البته اگ مثل قدیما بررسی هارو زودتر بزارید خیلی بهتر میشه
    2 سوال داشتم اگ ج بدید ممنون میشم
    1.ایا دوربین 13 مگا این گوشی در حد بقیه 13 ها خوب هست،فیلمبرداریش هم همینطور؟
    2.ایا این گوشی مثل tx بخاطر وجود کلید های خازنی صفحش کوچکتر شده یا همون 4.6 واقعیه؟

    1. پیمان گل‌کار

      دوربین این گوشی در نور کافی عملکرد خوبی داره اما با کاهش نور، و به خصوص در فضاهای بزرگ، چندان خوب عمل نمی‌کنه
      کلیدهای مجازی هم در هنگام نمایش عکس، فیلم و یا بازی حذف می‌شوند و برای همین مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند

  31. بررسی خوبی بود ولی فک نکنم کسی به خاطر بررسی بره اینو بخره…………..با وجود Xperia Z , Note II و…. در این سطح قیمت اصلا گوشی خوبی نیس!!!!!!!!!!!

  32. سلام مرسی آقا پیمان بابت بررسی تون.
    من به کل نا امید شدم از این گوشی واز خریدش منصرف.
    این گوشی خیلی متفاوت هست با اون چیزی که تو تبلیغاتش میگفتن در موردش و قبل از این بررسی ازش توقع داشتم که باشه.
    برخلاف اینکه اون همه تکنولوژی برای صفحه نمایشش معرفی کرده بودن دوست داشتم حداقل کیفیت خیلی بهتری رو ازش ببینم.
    این گوشی اصلا ارزش خرید نداره البته از نظر من.
    تنها نکته های مثبتش سخت افزارشه که اون هم از سخت افزار های 2013 اختلاف زیادی داره و باتریش.

    آقا پیمان از نظر شما چه گوشی با امکانات قوی و همین رنج قیمت خوبه؟

  33. سلام آقای گل کار
    کاش بررسی ویدیو زیاد تر می گذاشتی مثلا یک نمونه فیلم برداری و بلندی صدا واجرا یک بازی و… می گذاشتید تا بررسی شما کامل تر بشود

  34. این نسخه از گوشی که بررسی کردید(نسخه ای که توی ایرانه) کدوم ورژنه؟ C5502 هست یا C5503 ؟ LTE ساپورت میکنه؟

  35. درود بر شما
    فکر کنم یه اشکال دیگه ای که میشه به این گوشی گرفت ضخامت گوشی در مقایسه با رقباست. اینطور نیست؟

  36. مرسی صفحه نمایش Huawei Ascend P6 . دست شمام درد نکنه بابت بررسی . آقا پیمان بررسی هواوی کی 100 در100 میشه ان شالله؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
TCH