دو 8 مگاپیکسلی کاملا متفاوت! (مقایسه نوت2 با لومیا 920 از گروه D)

920
امروز نیز با مسابقه‌ای دیگر از گروه D در خدمت شما عزیزان هستیم و مانند مطالب قبلی این مسابقه نیز بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود، چرا که شرکت کنندگان از دو کمپانی معروف و قدرتمند هستند و حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. پس با آی‌تی‌رسان باشید.
شرکت کنندگان مسابقه از دو تیم کاملا متفاوت هستند، اولین تیم پرفروش‌ترین برند جهان در این زمینه و دیگری کاملا برعکس، برندی که در سال‌های پیشین بر این صنعت پادشاهی می‌کرد، اما امروزه قضیه کاملا متفاوت است، سامسونگ، نوکیا، این دو تیم‌های شرکت‌کننده هستند اما نماینده‌های آنان چطور؟

2

اولین نماینده از تیم نوکیا، لومیا 920 نام دارد، یک گوشی جنجالی که بسیار نوآورانه طراحی و تولید گشته و از مشخصات عالی بهره می‌برد. اما گوشی دوم صرفا یک “فبلت” بوده و از نسل دوم گلکسی نوت سامسونگ است. سری معروفی که با قلم و نمایشگر بزرگ خود توجه همگان را به سمت خویش جلب نمود.
لومیا 920 پس از سال‌ها انتظار اولین تلاش جدی نوکیا در عرصه تلفن‌ همراه بود، گوشی که علاوه بر نوآوری‌های بسیار، مانند محصولات همیشگی نوکیا از کیفیت عالی برخوردار بود و باعث شد تمام رقیبان از قدرت نوکیا در ویندوزفون باخبر شده و از این رقابت کنار بکشند. به همین دلیل نوکیا روی این مدل حساب ویژه‌ای باز کرده و روی آن بسیار کار کرد. البته این مورد برای نوکیا هزینه هایی نیز به همراه داشت و تولید آن حدود 1 سال به طول انجامید.

5y i

در مقابل گلکسی نوت سامسونگ به قدری پرطرفدار شد که سامسونگ را برای تولید نسل دوم آن وسوسه کرد و با تولید و عرضه آن به بازار بسیاری از رقیبان را پشت سر گذاشت، قلم آن یکی از بزرگترین ویژگی‌های مثبت این محصول بوده که برای رقابت، حریف‌هایی بسیار قدرتمندی را می‌طلبد؛ پس با حضور این دو حریف قدر قطعا شاهد مسابقه‌ای حساس و نفس‌گیر خواهیم بود.

10 دقیقه ابتدایی: طراحی و ظاهر

پس از اینکه داور سوت مسابقه را به صدا در آورد، بازی توسط لومیا 920 شروع شد و نوت 2 نیز برای دفاع آماده بود. از نظر شکل ظاهری لومیا 920 دارای طراحی با سبک ویندوزفونی است و نوت2 نیز از طراحی همیشگی سامسونگ بهره می‌برد. لبه‌های لومیا 920 تیزتر بوده اما نوت2 دارای لبه‌های گرد است. طراحی اصلی نوت 2 ارگونومیک‌تر است اما به دلیل سایز نمایشگر و ابعاد آن نمی‌توان به راحتی با گوشی کار کرد. ابعاد نوت II حدود 151.1×80.5 و لومیا 920 هم 130.3×70.8 میلی‌متر است، ضخامت لومیا 920 حدود 11 میلی‌متر و نوت 2 نیز 9.5 میلی‌متر است. از نظر ابعاد نوت 2 حدود 2 سانتی‌متر بلندتر و 1 سانتیمتر پهن‌تر است، همین طور ضخامت آن نیز حدود 1.5 میلیمتر کمتر است. مسلما صفحه نمایش بزرگ نوت2 باعث این تفاوت شده اما ابعاد آن برای سایز خود کاملا مناسب بوده و در این مورد مشکلی دیده نمی‌شود اما اگر به ابعاد لومیا 920 نگاهی بیندازیم، پی می‌بریم که نسبتا بزرگ بوده و نمی‌توان آن را مناسب فرض کرد، اما با این حال بسیار خوش‌دست است و در هنگام بازی حس بسیار خوبی را به تماشاچیان ورزشگاه منتقل می‌کند! یکی دیگر از تفاوت‌ها در طراحی این دو در چیدمان کلیدها و کنترل‌هایشان است، جایی که لومیا 920 دارای کلید شاتر بوده و نبود آن در نوت 2 به شدت احساس می‌شود.

547 ][][][][][][][

دقیقه 10 تا 20: وزن و کیفیت ساخت
در حالی که 10 دقیقه ابتدایی چندان هیجانی نبود و دو حریف خیلی موقعیتی ایجاد نکردند، به نظر می‌رسد هر دو در حال پیاده‌سازی تاکتیک‌های از پیش تنظیم شده خود در زمین هستند تا دیگری را مغلوب کنند…
از نظر سنگینی و وزن هر دو از قهرمانان سنگین‌ وزن ما هستند، نوت2 با 183 و لومیا 920 با 185 گرم؛ وزن نوت 2 را می‌توان به دلیل نمایشگر بزرگ آن دانست اما لومیا 920 چطور؟ یک گوشی 4.5 اینچی با وزن 185 گرم؟! خب در حقیقت این وزن دو دلیل دارد: اول سیستم ضد لرزش اپتیکال موجود در دوربین این گوشی و دوم جنس بدنه و مقاومت آن، پس می‌توان نتیجه گرفت که این وزن بیهوده نبوده و فایده‌هایی نیز دارد، از جمله اینکه به دلیل طراحی قوسی شکل پشت گوشی وزن به خوبی در کف دست پخش شده تا وزن بالای آن را اصلا احساس نکنید! اما پس از وزن چیز دیگری که در بازی این دو بسیار خودنمایی می‌کند، کیفیت ساخت آن‌هاست، مسئله‌ای که امروزه بسیار بر سر آن بحث می‌شود، لومیا 920 از بدنه پلی‌کربناتی استفاده می‌کند که در برابر پلاستیک معمولی مقاومت و کیفیت به مراتب بالاتری را دارد، اما نوت2 چطور؟! در حقیقت می‌توان سامسونگ را در یک بحران طراحی گرفتار دانست، گوشی‌های عالی و سطح‌بالا، ولی کیفیت ساخت پایین! نوت 2 نیز از این قاعده مستثنا نیست و با بدنه پلاستیکی خود که از نوع نه چندان با کیفیت و براق، نه تنها حس خوبی را به تماشاچیان منتقل نمی‌کند بلکه باعث ناامیدی آنها شده و پس از گذشت مدتی از زمان مسابقه خط و خش‌هایی بر روی آن می‌افتد که کمی از کیفیت بازی او در زمین می‌کاهد.

23462

دقیقه 20 تا 30: نمایشگر
پس از اینکه دو گوشی 20 دقیقه ابتدایی را پشت سر گذاشتند و در حالی که عده‌ای از نوت2 نا امید شده بودند، در این‌ دقایق است که نوت قدرت واقعی خود را نشان می‌دهد و وارد میدان می‌شود…
ابتدا با لومیا 920 شروع می‌کنیم؛ این گوشی دارای نمایشگر 4.5 اینچی با رزولوشن 1280×768 پیکسل و تراکم 332ppi و همین طور پنل IPS است. در ضمن برای محافظت از آن نیز یک لایه گوریلاگلس نسخه2 بر رویش کشیده شده‌ است. اما این گوشی به غیر از این مشخصات فناوری‌هایی نیز در خود جای داده که به آن‌ها نیم‌نگاهی می‌اندازیم:

+PureMotion HD: مورد اول فناوری +PureMotionHD نام دارد که نوکیا در نمایشگر این گوشی به کار برده، این فناوری باعث می‌شود تا برای اولین بار در نمایشگرهای گوشی‌ها تصاویر با نرخ 60 فریم بر ثانیه به نمایش در آمده و بسیار روان‌تر از سایر نمایشگرها باشد، در حقیقت این فناوری کار می‌کند که نمایشگر این گوشی به سریع‌ترین سرعت پاسخگویی به دست مبدل گردد! همچنین این فناوری سبب می‌گردد تا تصاویر هنگام حرکت به صورت پخش شده و نامنظم در نیایند تا نمایشگر این گوشی برای تماشای تصاویر متحرک مانند مسابقات ورزشی بسیار مناسب باشد.

ClearBlack نسل دوم: یکی دیگر از فناوری‌های به کار رفته در این گوشی ClearBlack نام دارد؛ در حقیقت این فناوری یک لایه دیگر بر روی نمایشگر است که باعث می‌شود انعکاس نور در محیط‌های پرنور (برای مثال زیر نور مستقیم آفتاب ) پایین بیاید و وضوح و خوانایی در این شرایط افزایش بیابد و در حالت کلی نیز شفافیت نمایشگر افزایش پیدا کند.

SuperSensitiveTouch: این ویژگی باعث می‌شود تا صفحه‌‌نمایش گوشی به هر لمسی پاسخ دهد، از پاسخ به لمس با خودکار گرفته تا لمس یک عدد “هندوانه”! در کل بگوییم که نمایشگر این گوشی با هر چیزی کار می‌کند.

اما پس از اینکه لومیا 920 ویژگی‌های خارق‌العاده خود را به نمایش گذاشت نوت 2 با نمایشگر غول‌آسایش وارد می‌شود…

این گوشی از یک نمایشگر 5.5 اینچی HD با تراکم پیکسلی 267ppi و پنل SuperAMOLED بهره می‌برد. ویژگی‌های آن نسبت به لومیا 920 کمتر است و در آن از فناوری جداگانه‌ای نیز استفاده نشده اما بیایید به این زودی قضاوت نکنیم.

اولین چیزی که با دیدن نمایشگر گوشی متوجه آن می‌شوید اندازه‌اش است، سپس شفافیت و کنتراست آن خودنمایی می‌کند، از نظر اندازه نوت2 با 1 اینچ اندازه بزرگتر کاملا برتر است و انجام کارها با آن بسیار لذت‌بخش‌تر است، اما این بزرگی باعث افزایش ابعاد گوشی نیز شده و قابلیت حمل آن را پایین آورده؛ پس از این مورد، اگر به تراکم این دو بپردازیم لومیا 920 بر روی کاغذ 65ppi تراکم بیشتری دارد که نسبتا بالا محسوب می‌شود، اگر نوت2 نیز یک گوشی 4.5 یا حداکثر 5 اینچی بود قبول می‌کردیم که در این بخش لومیا 920 برنده است ولی اگر کمی بیشتر توجه کنید، هنگام کار با نمایشگر هر چه اندازه آن بزرگ‌تر باشد به طور ناخودآگاه از دورتر به آن می‌نگریم و همین مورد می‌تواند باعث شود تراکم پایین‌تر نوت2 نسبت به لومیا 920 به چشم نیاید. پس از اینکه نوت2 در این بخش بسیار قوی ظاهر شد و با ضد حمله‌ای که توسط تراکم پیکسلی لومیا 920 ایجاد شده بود به سمت دروازه او حرکت کردد…
پس از این موراد به قسمت کنتراست می‌رسیم؛ قسمتی که بیشتر به نوع پنل نمایشگر بستگی داشته و این مورد تعیین کننده اصلی‌ست؛
ابتدا با کنتراست در حالت معمولی و در محیط‌های بسته شروع می‌کنیم:

2 (2)

توضیح: در ستون اول یعنی Black/cd/m2 هر چه عدد کوچک تر باشد عمق رنگ مشکی بیشتر بوده اما در ستون دوم یعنی White/cd/m2 هر چه عدد بزرگتر باشد رنگ سفید روشن‌تر و به اصطلاح سفیدتر نمایش داده می‌شود که باعث افزایش روشنایی نمایشگر نیز می‌شود، ستون سوم یعنی contrast ratio نیز نسبت کنتراست است که دو ستون اول آن را تعیین می‌کنند و از تقسیم عدد ستون دوم بر اولی بدست می‌آید و هر چه بالاتر باشد بهتر است.
طبق توضیحات جدول می‌توان نتیجه‌گیری کرد که مثل همیشه AMOLED استفاده شده در نوت2 در زمینه نمایش رنگ مشکی، IPS لومیا 920 را شکست داده اما در نمایش رنگ سفید و در حقیقت روشنایی این نمایشگر از IPS شکست می‌خورد، کنتراست کلی نیز به دلیل اینکه در پنل‌های AMOLED هنگام نمایش رنگ مشکی پیکسل مورد نظر به کل خاموش شده و عمق رنگ مشکی به نهایت خود می‌رسد، به صفر رسیده و از حاصل تقسیم 402 بر 0 نیز بی‌نهایت به دست می‌آید. پس از این مورد بر کنتراست و خوانایی در زیر نور آفتاب نگاهی داریم:

1

طبق نمودار بالا درست است که لومیا 920 از لایه ClearBack استفاده می‌کند ولی همچنان عملکرد آن از نوت مقداری ضعیف‌تر است، در ضمن فراموش نشود که عملکرد لومیا 920 برای یک LCD بسیار عالی‌ست و هنگام کار با آن نیز هیچ مشکلی دیده نمی‌شود و حتی به دلیل روشنایی بالاتر خوانایی بهتری را ارایه می‌دهد اما نسبت کنتراست کلی از آن نوت 2 است. موردی دیگر که در بحث نمایشگرها بیان می‌شود میزان مقاومت آن‌هاست؛ جایی که لومیا 920 با روکش گوریلاگلس 2 کاملا در برابر ضربات و خطاهای حریف مقاوم بوده و حتی “آخ” هم نمی‌گوید! ولی نوت 2 بدون هیچ محافظی به امان خدا رها شده، به گونه‌ای که گویی این گوشی اصلا مدافع ندارد!

دقیق 30 تا 40: رابط کاربری
در حالی که هر دو گوشی در بخش نمایشگر موقعیت‌های بسیار خطرناکی ایجاد کردند حالا وضعیت کمی آرام‌تر شده و در حالی که به پایان نیمه اول نزدیک می‌شویم به رابط کاربری این دو می‌رسیم. هر دو از سیستم‌عاملی کاملا متفاوت بهره می‌برند، پس طبیعی است که رابط کاربری آن‌ها نیز کاملا متفاوت باشد، اما موردی که به هیچ وجه نمی‌توان از آن گذشت امکانات نرم‌افزاری رابط کاربری نوت2 است که برای اندازه نمایشگر و قلم آن کاملا بهینه شده‌است، نوت 2 با اندروید جلی‌بین و لومیا 920 با ویندوزفون 8 پای به میدان گذاشته‌اند که هر دو از بهترین‌ها هستند و از آنجایی که نیمه اول در حال اتمام است فقط با تصاویری از این دو قضاوت را بر عهده شما عزیزان و تماشاگران این مسابقه می‌سپاریم:

ویندوزفون 8:

54768

اندروید جلی‌بین:

}{}{}{}{}{

دقیقه 40 تا 50: سخت‌افزار

پس از استراحتی کوتاه دو تیم از رختکن بازگشته و برای شروع دوباره رقابت آماده می‌شوند…
به بخش سخت‌افزار که می‌رسیم هر دو از قدرتمندترین‌ها هستند، لومیا 920 با چیپست Snapdragon S4 Plus و نوت2 با Exynos4؛ پردازنده لومیا 920 دو هسته‌ای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز و نوت2 چهارهسته‌ای با فرکانس 1.6 گیگاهرتز است، اما نوع آن‌ها کاملا متفاوت است، هسته‌های نوت2 از نوع Cortex-A9 و لومیا 920 با هسته‌های Krait، از نظر قدرت قطعا نوت2 قوی‌تر است اما به دلیل نوع معماری این دو هسته‌های لومیا 920 گرمای کمتری تولید کرده و همین‌طور مصرف پایین‌تری دارند. برای انجام پردازش‌های گرافیکی نیز نوت2 از پردازشگر Mali-400 MP4 که از چهارهسته 533 مگاهرتزی است استفاده می‌کند و توان آن نیز 19.2 گیگافلاپس می‌باشد، اما لومیا 920 از پردازشگر Adreno 225 استفاده می‌کند که به دلیل توان بیشتر یعنی 25.6 گیگافلاپس از نوت2 قدرتمندتر است. اما پس از این موارد به حافظه این دو که نگاهی بیندازیم نوت از 2 گیگابایت حافظه رم و لومیا 920 از 1 گیگابایت رم بهره می‌برد، از نظر مقدار قطعا برتری با نوت است و به دلیل حافظه بیشتر آن انجام چند برنامه به صورت هم‌زمان نیز لذت بخش‌تر خواهد بود ولی از لحاظ عددی رم 920 سریع‌تر است. پس از حافظه رم به حافظه داخلی که برسیم نوت2 در 3 ظرفیت 16/32/64 گیگابایتی عرضه می‌شود و از شیار کارت حافظه نیز پشتیبانی می‌کند. اما لومیا 920 از شیار کارت حافظه پشتیبانی نکرده و در یک ظرفیت 32 گیگابایتی عرضه می‌شود. در نبرد سخت‌افزار و دقایق اولیه نیمه دوم هر دو گوشی بسیار قدرتمند وارد شدند و حملات بسیار را در همین چند دقیقه ترتیب دادند.

67UH

دقیقه 50 تا 60: دوربین

پس از شروع طوفانی بازی در نیمه دوم انتظار می‌رود که این روند در بخش‌های دیگر نیز ادامه داشته باشد تا اینکه به دوربین می‌رسیم.
لومیا 920 و نوکیا در این بخش بسیار سرمایه‌گذاری کرده‌اند و اخیرا گوشی‌های تولید شده از این کمپانی به دوربین خوبشان معروف هستند، ببینیم که آیا نوت 2 چیزی برای گفتن در برابر لومیا 920 دارد یا خیر…
نوت2 به دلیل اعتماد به نفس بسیار بالای خود پیش‌قدم شده و قصد دارد با دوربین 8 مگاپیکسلی به حریف حمله کند، دوربین آن توانایی ضبط تصاویر با کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارد و همین طور برای محیط‌های تاریک نیز یک فلش LED برای آن تعبیه شده، اما وقتی لومیا 920 با دوربین قدرتمند خود در برابر نوت2 ایستادگی کرد، طرفداران نوت بسیار شگفت زده شدند زیرا اصلا چنین انتظاری را نداشتند، لومیا 920 با دوربین8.7 مگاپیکسل خود وارد شده که لنز آن ساخت کمپانی زایس است، به فناوری PureView مجهز شده و فیلمبرداری آن مشابه نوت2 است، اما فلاش آن از همان نوع LED ولی دوگانه است. نقطه قوت دوربین لومیا 920 که با چنین قدرتی در برابر نوت2 ایستادگی کرد و در حال حمله به سوی دروازه اوست همان فناوری PureView است، اما این فناوری چیست و چه می‌کند؟! در حقیقت این فناوری را می‌توان نوعی سیستم ضد لرزش اپتیکال دانست که با چند فنر نانو، لنز دوربین را نگه داشته و علاوه بر کاهش لرزش و نویز در تصاویر، باعث می‌شود شاتر مدت بیشتری باز بماند و نور بیشتری به حسگر تصویر برسد و در نتیجه کیفیت تصاویر بالا برود و همین‌طور عکاسی در شب نیز با دوربین این گوشی عملکرد بسیار بهتری نسبت به گوشی‌های دیگر داشته باشد. با این حساب لومیا 920 بسیار قدرتمند به نظر می‌رسد اما ببینیم در عمل چگونه است…

عکاسی:

46

فیلم‌برداری:

76

اگر به نمونه تصاویر (هم عکاسی و هم فیلم‌برداری) توجه کنید متوجه می‌شوید که رنگ‌ها در لومیا 920 بسیار گرم‌تر و زنده‌تر هستند، اما جزئیات توسط نوت2 به صورت نامحسوسی بهتر ثبت می‌شوند، در شب نیز رنگ‌ها توسط لومیا 920 دقیق‌تر ثبت شده و نویز تصاویر نیز کمتر است. اما وقتی به عکاسی در تاریکی مطلق برسیم نوت2 از تاریکی بیش از حد به دیوار برخورد می‌کند اما لومیا 920 به طرز شگفت‌انگیزی هنوز تصاویری شفاف می‌گیرد.
دوربین جلو آن‌ها نیز چندان تفاوتی ندارد و هر دو برای مکالمات تصویری بسیار مناسب هستند.

دقیقه 60 تا 70: پخش چندرسانه‌ای
پس از قدرت‌نمایی لومیا 920 در بخش دوربین و شگفت‌زده شدن نوت! حالا نوت در حال ترتیب دادن حمله‌ای دیگر است تا حداقل عقب‌ماندگی خود را در بخش دوربین جبران کند…
برای پخش محتوای رسانه‌ای مانند ویدیوها و یا فایل‌های صوتی مختلف، در نوت2 به لطف سیستم‌ عامل اندروید و وجود هزاران نرم‌افزار در زمینه نمایش و ویرایش محتوای رسانه هیچ مشکلی وجود ندارد و همین‌طور به دلیل نمایشگر بسیار بزرگ و با کیفیت آن نهایت لذت را خواهید برد، اما متاسفانه لومیا 920 با سیستم‌عامل ویندوزفون 8 از برخی فرمت‌های تصویری مانند MKV پشتیبانی نکرده و هیچ نرم‌افزاری نیز در فروشگاه آن از این فرمت پشتیبانی نمی‌کند و به همین دلیل ممکن است در تماشای ویدیوها دچار مشکل شوید. یکی دیگر از مواردی که هنگام دیدن ویدیو یا گوش دادن به موسیقی مطرح می‌شود، قدرت بلندگوی دستگاه است، جایی که نوت2 با بلندگوی خود طبق تست‌ها کیفیت و بلندی بالاتری را ارایه می‌دهد ولی بلندگوهای لومیا 920 نیز در نوع خود مناسب بوده اما توانایی مقابله با نوت را ندارند.

87B

دقیقه 70 تا 80: باتری

پس از اینکه نوت2 با یک ضدحمله هوشمندانه در بخش چندرسانه‌ای لومیا 920 را شوکه کرد، حالا وقت آن رسیده تا ببینیم که در قسمت باتری نیز این اتفاق رخ می‌دهد یا خیر…
در حالی که کم کم در حال رسیدن به دقیقه 90 بازی هستیم و بازیکنان نیز بسیار خسته شده‌اند، این‌جاست که باتری این دو خودشان را نشان می‌دهد و باید ببینیم که پس از این همه تلاش چه کرده‌اند…
باتری هر دو از نوع لیتیوم یونی بوده ولی ظرفیت آن‌ها متفاوت است، ظرفیت لومیا 920 ،2000 میلی‌آمپر بر ساعت بوده و هم‌چنین غیرقابل تعویض توسط کاربر است، اما باتری نوت علاوه بر این‌که قابل تعویض است ظرفیت آن نیز 3140mAh است، قطعا سایز بزرگ نمایشگر نوت باعث کاهش عمر باتری آن می‌شود ولی باز هم با چنین ظرفیتی لومیا 920 حرفی برای گفتن در برابر نوت ندارد و برای این گفته کافی است فقط تست‌ها را مشاهده کنید:

459784780
mmm10_3

دقیقه 80 تا 90: سایر امکانات
پس از طوفان نوت2 در دو بخش پشت سر هم و موقعیت‌هایی که به وجود آورد، حالا لومیا 920 در حال تدارک دیدن حمله‌ای دیگر است، از ویژگی‌های خاص این گوشی می‌توان به فناوری‌های سه گانه نمایشگر که پیش از این گفتیم، اشاره کرد.
همین‌طور دوربین این گوشی نیز بسیار منحصر به فرد است که به فناوری PureView مجهز شده، اما این مدل غافل‌گیری دیگری برای شما دارد، اگر به خاطر بیاورید درباره وزن و ضخامت بالای بدنه آن گفتیم، اما دلیل خیلی مشخصی درباره آن نبود، حالا می‌گوییم که وزن و ضخامت این گوشی باعث شده تا این دستگاه به یک تانک جنگی تبدیل شود!! کافی است ویدیوهای مربوط به تست ضربه این گوشی را ببینید تا پی به گفته ما ببرید، در حالت کلی می‌توان گفت که خطر آسیب دیدن این گوشی در برابر ضربه صفر است.
لومیا 920 که در طی دو حمله پشت سر هم نوت 2 بسیار زیر فشار قرار داشت با ویژگی‌های خاص خود دوباره به بازی بازگشت اما به نظر می‌رسد نوت2 بازهم تاکتیکی در ذهن خود دارد…

32444444444446

یکی از ویژگی‌هایی که باعث متمایز شدن سری گلکسی نوت سامسونگ نسبت به دیگر دستگاه‌ها شده قلم منحصر به فرد آن‌هاست، در حقیقت هدف این سری از دستگاه‌ها جایگزین کردن قلم و کاغذ بوده و نسبتا موفق عمل کرده‌اند، به هر حال قلم این گوشی ویژگی بسیار ارزشمندی محسوب می‌شود و نرم‌افزارهایی که سامسونگ در این زمینه برای این مدل ارایه کرده بسیار کاربردی و خوب هستند تا این گوشی را به یک دفترچه یادداشت واقعی تبدیل کند!

وقت اضافه: قیمت
پس از اتمام 90 دقیقه، داور حدود 1 دقیقه وقت اضافه اعلام کرد، خیلی سریع و بدون وقفه به سراغ قیمت این دو می‌رویم، قیمت جهانی نوت 2 حدود 600 دلار و در ایران قیمت مدل پایه آن حدود 1.600.000 تومان است، اما لومیا 920 در بازار جهانی 400 دلار و در بازار ایران 1.400.000 تومان قیمت دارد، قیمت هر دو به نسبت مشخصات خود خوب بوده و در قسمت قیمت مشکلی دیده نمی‌شود.

بالاخره داور سوت پایان را دمید و هر دو گوشی پس از تلاش بسیار از خستگی بسیار در همان جا روی زمین می‌افتند! هر دو بسیار عالی عمل کردند و موقعیت‌های بسیاری را توانستند ایجاد کنند که به آن‌ها نگاهی می‌اندازیم…

Nokia-Lumia-Logo-630x350

Lumia 920:

موقعیت اول: ابعاد کوچک‌تر و قابلیت حمل بهتر و خوش‌دست‌تر
موقعیت دوم: کیفیت ساخت بسیار بالاتر و مقاومت فوق العاده بالا
موقعیت سوم: نمایشگر روشن‌تر، مقاوم‌تر، با روشنایی بالاتر و همین‌طور با فناوری سه‌گانه منحصر به فرد
موقعیت چهارم: واحد گرافیکی قوی‌تر
موقعیت پنجم: در حالت کلی دوربین بهتر و فلش دوگانه + کلید فیزیکی شاتر
موقعیت ششم: قیمت کمتر

Galaxy Note II:

موقعیت اول: نمایشگر بزرگ‌تر با نمایش بهتر رنگ مشکی و عملکرد به نسبت بهتر در محیط‌های پرنور
موقعیت دوم: سیستم‌عامل غنی‌تر از نظر نرم‌افزاری و رابط‌کاربری با امکانات نسبتا بالاتر
موقعیت سوم: پردازنده و رم بهتر + پشتیبانی از کارت حافظه
موقعیت چهارم: بلندگوی بهتر و پشتیبانی بهتر از فرمت‌های صوتی و تصویری
موقعیت پنجم: باتری بسیار قدرتمندتر
موقعیت ششم: قلم بسیار پرکاربرد و شگفت‌انگیز + نرم‌افزارهای کاربردی در این زمینه

امیدواریم از این مسابقه نهایت لذت را برده باشید و واقعا بدون تعصب برنده این رقابت را برگزینید…

[divide style=”2″]

حال تصمیم بگیرید، کدام گوشی برنده این رقابت شده و ۳ امتیاز بازی را از آن خود می‌کند؟! مطمئن نیستید؟! می‌توانید رای به مساوی شدن مسابقه هم بدهید!

[polldaddy poll=7284902]

اگر طرفدار سرسخت یک گوشی هستید و دوست دارید قدرت آن را برای طرفداران دیگری با زبان خود شرح دهید، حتما وارد تاپیک کل کل طرفداران لومیا ۹۲۰ با گلکسی نوت ۲ شوید و نظرات خودتان را بیان کنید.

[divide style=”3″]

راستی، در مسابقه آی‌تی‌رسان ۶ هم شرکت کنید تا شاید یکی از ۳ گوشی هوشمند را برنده شدید!

29 در مورد “دو 8 مگاپیکسلی کاملا متفاوت! (مقایسه نوت2 با لومیا 920 از گروه D)”

  1. کاش به شارژر بی سیم نوکیا اشاره میشد که خودش یه مزیت خیلی عالی بود همین طور صفحه با لمس خیلی عالی

    1. میثم مرادلو

      گذاشته شد برای “آینده” ! یعنی در آینده بهش اشاره میشه، درباره فناوری‌های صفحه‌نمایش اگه یکم برید و کامل مقایسه رو بخونید می‌بینید که به فناوری‌های موجود درش اشاره شده.

  2. پس چرا توی سایت های معتبری مثل نارنجی و زومیت می گن این گوشی از گوریلا گلس 2 استفاده می کنه؟
    !! اگه نداشته باشه یعنی مقاومت این گوشی خیلی ضعیفه؟ یعنی زود می شکنه؟

    1. پیمان گل‌کار

      وقتی تو خود سایت گوریلا گلس نامی از محصول سامسونگ نیست، به نظرتون سایت‌های دیگه درست می‌گن؟! حتی تو برخی فروم‌های خارجی به این مورد اشاره شده که بخش پشتیبانی سامسونگ در پاسخ به بسیاری از کاربران اذعان داشته که گوریلا گلس این گوشی نداره اما به قدری این موضوع عجیب هست، که کسی تصورش رو نمی‌کنه و وقتی که ما بیان می‌کنیم، به نظر خیلی‌ها اشتباه میاد!
      در هر صورت، نبود گوریلا گلس باعث می‌شه امکان خط و خش برداشتن نمایشگر زیاد بشه و ارتباط چندانی با شکستن اون نداره!

  3. یعنی چی اقای گلکار الان خیلی از سایتا از جمله تو ویدئو بررسی خود دیجی کالا هم گفته شده نوت 2 شیشه محافظ گوریلا گلس 2 داره حالا شما میگی نداره من گیج شدم خودم نوت2 دارم لطفا جواب بدین

    1. پیمان گل‌کار

      این مورد خیلی مورد بحث بوده، اما بهترین جایی که می‌شه قضیه رو دنبال کرد، خود سایت گوریلا گلس هست! از لینک زیر می‌تونید محصولات سامسونگی که گوریلا گلس دارند را مشاهده کنید. جالب اینجاست نوت ۱ هست اما نوت ۲ نیست!
      http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/samsung

  4. شما نوشتید نوت 2 بدون هیچ گونه محافظی رها شده است!!!!!! یعنی نوت 2 گوریلا گلس 2 نداره !!!!!!!!!!
    گوریلا گلس 2 این جا هویجه؟؟!؟؟ مدافع نیست؟؟! عجب بررسی اشتباهی!

    1. پیمان گل‌کار

      دوست عزیز لطفا قبل از وارد کردن اتهام، به خوبی مطالعه و تحقیق کنید!
      نوت ۲ از شیشه محافظ گوریلا گلس استفاده نمی‌کنه!

  5. با سلام بهتر بود بعضی گوشی های هم رده با هم مسابقه میدادن نه اینکه بیای یه گوشی دو هسته ای رو با یه گوشی 4 هسته ای مقایسه کنی
    به عنوان مثال
    یه گوشی که رزولیشن hd داره با یه گوشی هم رده و هم روزلیشن هم سی پی یو هم جی پی یو مقایسه بشه
    شما اومدین گوشی موترالا razr maxx دو هسته ای رو با htc وان غول برند htc مقایسه میکنین این درست نیست.
    شما باید htc وان رو باید s4 یا zl یا not 2 یا d2 هواوی مقایسه کنین تا نتیجه بهتری بدست بیاد الان بای این کار فقط دارین به برند گوشی های غول پیکر کمک میکنین.
    ببخید من زیاد صحبت کردم

    1. مجتبی مسکینی

      دوست عزیز خب تمام جذابیت رقابت ها به همینه! ما از همون اولشم میتونستیم اصلا مرحله گروهی نذاریم و فقط 8 تا گوشی پرچمدار رو تو مرحله حذفی مقابل هم بذاریم ولی اون موقع که دیگه جذابیتی نداشت! الان هنوز گوشی مورد علاقه مردم وارد رقابت با گوشی های پرچمدار سایر برند ها نشدن همه با مشخصات کلی پرچمدارها آشنا میشن و… الان اینطوری همه چیز دست طرفدارای هر گوشیه که خودشون تصمیم بگیرن گوشی مورد علاقه شون تو مرحله حذفی به چه گوشی بخوره که کار واسش راحت تر باشه!الان با این گروه بندی ممکنه که یه گوشی که هیچ کس انتظار نداره صعود کنه رای بیاره و پدیده رقابت ها باشه! اینا همش باعث جذابیت کار شده! شما جام جهانی فوتبال نیگا میکنی ندیدی که گروه بندیا چطوریه ؟ هر گروهی 2 تا تیم قدرتمند هست تقریبا هنوز مسابقات برگزار نشده همه میدونن که کدوم تیم ها صعود میکنن و… تا حالا دیدین که تو یه گروه جام جهانی 4 تا تیم قدرتمند مثل آلمان اسپانیا برزیل هلند تو یه گروه باشن! تاحالا دیدی که یه گروه همه ضعیف باشن مثلا مالدیو تونس مالزی کره شمالی ؟! همیشه همینطوریه یعنی از قبل تقریبا مشخصه که کدوم تیم ها صعود میکنن! ما هم همینطوری گروه بندی کردیم یعنی 2 تا پرچمدار قدرتمند تو هر گروه هستش و… دقیقا مثل جام جهانی !!! نمیشه که مثلا اسند پی6-اس پی-8 ایکس-ریزر مکس تو یه گروه باشن چون همه در یه رده هستن بعد اس 4-آیفون5-اکسپریا زد-وان تو یه گروه دیگه باشن چون همه پرچمدارن و در یه حد هستن! اگه اونطوری باشه که تو همین مرحله گروهی 2 تا پرچمدار حذف میشه و 2 تا گوشی میان رده بالا میان!!! بعد یهو مثلا فینال بین اس 4 با 8 ایکس باشه ! به نظر شما اینطوری خنده دار نیست ؟؟؟

    1. مجتبی مسکینی

      مشخصات 925 تقریبا شبیه 920 هستش و اگه شرکت داده میشد شبیه این بود که یه گوشی دوبار تو مسابقات شرکت کرده!
      درسته که 925 نیست ولی 1020 که هست!

      1. داداش اگه شما 925 رو میذاشتی دیگه حرفی از وزن زیاد و گوشه های تیز نبود مگه نه اونوقت 1 امتیاز دیگه به نفع نوکیا بود

        1. مجتبی مسکینی

          شرایط واسه همه یکسانه ! از سونی زد ال نیست اس پی هست-از ال جی جی نیست نکسوس هست-از اچ تی سی باترفلای اس نیست باترفلای هست-از نوکیا هم 925 نیست 920 هست

  6. علیرضا مطریان

    لذتی که هنگام کار کردن با لومیا 920 به شما منتقل می شود متأسفانه در نوت 2 احساس نمی شود.امکانات نرم افزاری نوت 2 شاید 3 برابر لومیا 920 باشد و در نوت 2 با وجود سرعت پایین پردازنده گرافیکی بازی ها روان و سریع اجرا میشوند.اما صفحه نمایش لومیا 920 کمی بهتر است بطوریکه من تا حالا فکر می کردم Amoledه و IPSLCD نیست!!
    در کل : رأی من Lumia 920

  7. نمیدونم چرا آقا میثم در بخش سخت افزار بنچمارک هارا نمی گذارند؟در این دو قضاوت اخیر اینجوری شده ها وگرنه ایشون خیلی هم به بنچمارک اعتقاد دارن!

    1. مجتبی مسکینی

      دوست عزیز قبلا هم گفتم بنچ مارکها باید بین دو سیستم عامل یکسان باشن! اگه هر دو گوشی اندرویدی باشن میشه واسشون بنچ مارک گذاشت ولی الان این دو تا و همچنین مقایسه آیفون و زد سیستم عامل گوشی ها با هم فرق داره و بنچ مارک مشترکی بینشون نیست که ما بخوایم اندازه گیری کنیم!!!!!!!
      مثلا الان ما بنچ مارک های نوت 2 رو داریم ولی وقتی این بنچ مارکها رو ویندوزفون موجود نیست ما چطوری واسه لومیا 920 رو اندازه گیری کنیم و تو یه نمودار به شما نشون بدیم؟! ما بنچ مارکهای اکسپریا زد رو هم داشتیم ولی وقتی اونا رو آی او اس موجود نیست چطوری برا آیفون رو اندازه گیری کنیم و رو یه نمودار واسه مقایسه شما نشون بدیم ؟؟؟

  8. به نظر من لومیا بخاطر سیستم عاملش و همچنین به خاطر دقت و طراحی و سخت افزارش بر نوت ارجحیت داره.

    هرچند نوت هم گوشی خوبیه در اندروید ها بهترینه اما نوکیا بخاطر تمرکزی که بر ساختن فقط گوشی داره بی شک بهتر کار کرده. و من از فضا و شکل و کارایی واقعی لومیا بسیار راضی هستم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH