بررسی اولیه هواوی میت ۲۰ لایت: یک میان‌رده چهار چشم!

هواوی جدیدترین پرچمداران سری میت خودش را در مهرماه امسال معرفی خواهد کرد. این سری دوست داشتنی که پیش‌تر با میت ۱۰ و میت ۱۰ پرو بهتر به دنیا شناخته شده بود، شامل دو گوشی پرچمدار با نام‌های میت 20 و میت 20 پرو است. در کنار این دو مدل و طبق سنت هر ساله‌ این کمپانی چینی، شاهد یک نسخه ارزان‌ قیمت‌تر با ظاهری پرچمدارگونه و پسوند لایت نیز خواهیم بود.

در روزهای گذشته پیش‌فروش میت ۲۰ لایت در آلمان و لهستان آغاز شد و نخستین دستگاه‌های تولیدی از این مدل در نهم سپتامبر به دست مشتریان خواهد رسید. با این حال هواوی در نمایشگاه IFA این گوشی را به نمایش گذاشته است. از آن‌جایی که سری لایت همیشه شباهت‌هایی به پرچمدارهای کمپانی داشته، تصمیم گرفتیم تا به بررسی هواوی میت 20 لایت بپردازیم. اگر می‌خواهید بدانید که آخرین حرف چینی‌ها در دنیای میان‌رده‌ها چیست، با آی‌تی‌رسان همراه باشید؛ چه بسا که با این بررسی بتوانید به اطلاعات جذابی از میت ۲۰ نیز دست یابید!

طراحی

هواوی برای ساخت میت ۲۰ لایت ترجیح داده تا همچون اکثر محصولات امروزی از شیشه و فلز استفاده کند. به این ترتیب شاهد یک فریم آلومینیومی و قاب پشتی شیشه‌ای در این گوشی هستیم. طراحی میت 20 لایت بیش از هرچیز دیگری شبیه به میت ۱۰ پورش دیزاین است؛ نسخه لاکچری پرچمدار سال گذشته این کمپانی که با همکاری پورش ساخته شده بود. به این ترتیب در بخش پشتی شاهد دوربین‌هایی هستیم که از بدنه بیرون زده‌اند و در زیر خودشان سنسور تشخیص اثر انگشت و لوگو را جای داده‌اند.

اطراف میت ۲۰ لایت به‌صورت گرد طراحی شده‌ و با توجه به ضخامت 7.6 میلی‌متری و وزن 172 گرمی آن می‌توان گفت که با دستگاه خوش دستی رو‌به‌رو هستیم. البته به سبب استفاده از نسبت 19.5:9 این گوشی ظاهری بسیار کشیده و دراز داشته و در نتیجه دسترسی به بخش‌های بالایی نمایشگر دشوار خواهد بود.

هواوی توانسته با طراحی خوب خودش، حاشیه‌های اطراف نمایشگر را به طرز چشم‌گیری کاهش دهد تا جایی که اکنون نسبت نمایشگر به بدنه در این مدل به بیش از 81 درصد رسیده که نسبت به 76 درصد حاشیه موجود در میت 10 لایت، پیشرفت قابل قبولی داشته است.کیفیت ساخت محصول به‌طور کلی بالا بوده اما همچنان شاهد جذب چربی انگشتان بر روی قاب پشتی هستیم که بر ظاهر کلی دستگاه لطمه وارد می‌کند. هواوی این مدل را در ۳ رنگ آبی، مشکی و طلایی راهی بازار به بازارهای سراسر دنیا خواهد فرستاد.

نمایشگر

میت ۲۰ لایت به نمایشگری 6.3 اینچی از نوع IPS LCD مجهز شده که رزولوشن فول اچ‌دی پلاس (2340 در 1080) را ارایه می‌دهد. این یعنی در هر اینچ از نمایشگر آن شاهد بیش از 400 پیکسل هستیم که برای محصولی در این سطح، قابل قبول ارزیابی می‌شود. نمایشگر دستگاه زاویه دید مطلوبی داشته و رنگ‌ها را نسبتا گرم نشان می‌دهد، هرچند که می‌توانید از بخش تنظیمات میزان سردی و گرمی آن‌ها را به دلخواه خودتان تغییر دهید.

نمایشگر میت ۲۰ لایت در بخش بالایی خودش دارای یک بریدگی اضافی است که به آن ناچ می‌گویند. در این قسمت دوربین و سایر همراهان آن قرار گرفته‌اند. اگر علاقه‌ای به این بخش اضافی در نمایشگر ندارید، می‌توانید از طریق تنظیمات دستگاه آن را به‌صورت نرم‌افزاری حذف کنید. البته با توجه به عدم استفاده از نمایشگر OLED نمی‌توان خیلی این بخش را حذف کرد چرا که LCD نمی‌تواند رنگ مشکی را به صورت کاملا عمیق به نمایش بگذارد.

سخت‌افزار و نرم‌افزار

بررسی هواوی میت 20 لایت را در بخش سخت‌افزار ادامه می‌دهیم جایی که این کمپانی میان‌رده جدید خودش را به چیپست اختصاصی کایرین 710 مجهز کرده است. این چیپ که توسط شرکت زیر مجموعه هواوی ساخته شده، شامل 4 هسته Cortex-A73 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز شده و ۴ هسته دیگر آن از نوع Cortex-A53 بوده که با فرکانس ۱.7 گیگاهرتز مشغول فعالیت هستند. این چیپست 64 بیتی با فناوری 12 نانومتری تولید شده و توانایی پشتیبانی از دوربین‌های 24 مگاپیکسلی را نیز داراست. واحد گرافیکی میت ۲۰ لایت Mali-G51 MP4 بوده و هواوی ۶ گیگابایت رم را هم در کنارش قرار داده تا در مجموع شاهد یک میان‌رده قدرتمند باشیم. این مدل در یک نسخه 64 گیگابایتی عرضه می‌شود که البته از طریق کارت حافظه می‌توان تا 256 گیگابایت دیگر به آن اضافه کرد (مشترک با درگاه سیم کارت دوم).

از لحاظ نرم‌افزاری هواوی میت‌ ۲۰ لایت با اندروید 8.1 اوریو عرضه می‌شود و این در حالی‌ست که نسخه نهم سیستم‌عامل متن باز اندروید معرفی شده و حتی برخی گوشی‌های امروزی نیز آپدیتش را دریافت کرده‌اند. با این حال و به احتمال فراوان هواوی این میان‌رده خودش را به اندروید 9 پای نیز به‌روز خواهد کرد. رابط کاربری دستگاه EMUI 8.2 بوده که چندی پیش با قابلیت‌های جالبی معرفی شد. به‌عنوان مثال در این نسخه می‌توانید ۳ برنامه را به‌صورت هم‌زمان بر روی صفحه اجرا کنید؛ در واقع در این حالت، نمایشگر گوشی به ۳ قسمت تقسیم شده و هر بخش اپلیکیشن جداگانه‌ای را به اجرا در خواهد آورد. با توجه به نمایشگر کشیده و میزان ۶ گیگابایتی رم میت 20 لایت، نباید مشکل خاصی در استفاده از این ویژگی داشته باشید. سایر قسمت‌های رابط کاربری شبیه به چیزی‌ است که پیش‌تر در گوشی‌های هواوی دیده بودیم و شامل ویژگی خاص دیگری نمی‌شود.

بررسی هواوی میت 20 لایت

دوربین

هواوی مدتی هست که گوشی‌های خودش را با ۴ دوربین عرضه می‌کند. در واقع این کمپانی پیش‌رو در عرصه دوربین‌های چندگانه، حالا هر دو دوربین اصلی و سلفی خودش را به‌صورت دوگانه در نظر گرفته است. در بخش پشتی شاهد دو دوربین 20 و 2 مگاپیکسلی هستیم که دوربین اصلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 دیده می‌شود و دوربین دوم بیش از هر چیز دیگری به تشخیص عمق و اعمال افکت بوکه کمک خواهد کرد.

برای دوربین سلفی نیز هواوی از همین ترکیب بهره گرفته با این تفاوت که دوربین سلفی اصلی یک نمونه قدرتمند 24 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است. به کمک ویژگی 3D portrait lighting می‌توانید سلفی‌های زیبایی با بک‌گراندهای متفاوت بگیرید، شبیه به چیزی که در آی‌فون‌های اپل دیده بودیم. هواوی همچنین از هوش مصنوعی برای دوربین بهره گرفته و میت ۲۰ لایت را به قابلیت 3D Qmoji نیز مجهز ساخته است تا بتوانید از ایموجی‌های واقعیت افزوده استفاده کنید. متاسفانه به دلیل عدم پشتیبانی چیپست کایرین 710، نمی‌توانید در این گوشی به‌صورت 4K فیلم‌برداری کنید و نهایت کیفیت ارایه شده به شما 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه (در هر دو دوربین اصلی و سلفی) خواهد بود.

باتری و دیگر قابلیت‌ها

هواوی توانسته تا میت ۲۰ لایت را به یک باتری 3750 میلی‌آمپر ساعتی مجهز کند که می‌تواند شارژدهی خوبی را برای این گوشی میان‌رده به‌دنبال داشته باشد. این باتری نسبت به چیزی که در نسل قبلی دیده‌ بودیم، در حدود 400 میلی آمپر افزایش حجم داشته که باز هم نشان از پیشرفت خوب نسبت به گذشته دارد. خوشبختانه این مدل به فناوری شارژ سریع مجهز شده و نیازی نیست که برای شارژ کردن باتری حجیم آن ساعت‌ها وقت صرف کنید.

از جمله ویژگی‌های کلیدی این گوشی می‌توان به سنسور اثر انگشت سریع و دقیق، پشتیبانی از رادیو، NFC ،USB Type-C و خوشبختانه بهره‌مندی از جک استاندارد صدا اشاره کرد. با این حساب می‌توانید از هدفون‌های خودتان برای گوش دادن به موسیقی بهره بگیرید. البته همچنان شاهد بلوتوث 4.2 در این گوشی هستیم و خبری از نسخه پنجم و ویژگی‌های کاربردی آن در میت ۲۰ لایت نیست. ظاهرا هواوی برنامه‌ای برای استفاده از این تکنولوژی جدید ندارد!

زمان عرضه و قیمت میت ۲۰ لایت

همان‌طور که گفتیم، پیش‌ فروش این مدل آغاز شده و نسخه‌های اولیه در نهم سپتامبر (18 شهریور) امسال به دست مشتریان خواهد رسید. قیمت میت ۲۰ لایت نیز چیزی در حدود 400 یورو است؛ بنابراین در کشور ما رسما با یک گوشی گران قیمت (با توجه به نوسانات اخیر بازار ارز) طرف خواهیم بود.

به سوپر گروه گوشی‌های هواوی ملحق شوید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH