در این مطلب با مروری بر مصاحبه مدیران پیام رسان های ایرانی ، نگاهی به سرنوشت فاجعهبار آنها خواهیم داشت.
مردم بازیچه نیستند که به زور آنها را از یک حق طبیعی محروم کرد و با یک جایگزین بیکیفیت، آینده دروغینی را به آنها وعده داد. اما متاسفانه مسئولین ما در بسیاری از حوزهها دقیقا به همین شکل فکر میکنند، آنها فکر میکنند با مسدود کردن یک راه، یک حق انتخاب یا هرچیزی، میتوانند نمونه داخلی آن را با انحصار و مدیریت کامل خودشان بسازند و مردم در شادی و خوشی از آن جایگزین استفاده کنند.
اما متاسفانه جایگزینها آنقدر ضعیف هستند که عده کمی به سراغ آنها میروند و با کاهش استقبال از آن طرح جدید، طعمی جز شکست عاید مسئولان، مدیران و البته مردم نمیشود.
سپس بعد از مدتی مجددا موضوعی بولد میشود و منفعت برخی زیر سوال میرود، مجددا میزگردی تشکیل شده و تصمیمی که از همان ابتدا مشخص است، گرفته میشود. مسدود یا ممنوع شدن موضوع جدید و ساخت نمونه داخلی آن!
از پیامرسانها گرفته تا شبکههای اجتماعی، تا تلفن همراه و خودرو و انواع کالاهای مصرفی و حتی قوانین بین المللی که ایرانیزهشان میکنیم، همگی در این راستا قدم برمیدارند و موجب شدهاند تا هدف شریف بومیسازی به شدت ذلیل و لکهدار شود. به طوری که حالا وقتی صحبت از ساخت نمونه بومی یک سرویس یا یک محصول میشود، همهمان به جز مسئولانی که هرگز عبرت نمیگیرند، میدانیم که چه شکستی در پیش است.
قضیه تلگرام و پیامرسانهای بومی همین روایت را داشت، گفتند که تلگرام به دلیل عدم نظارت بر روی محتوا فیلتر میشود اما همه میدانند که دلایل دیگر مانند تماس صوتی و کساد شدن بازار مخابرات، جذب مخاطبین جذاب و کاهش آمار مخاطبان تلویزیون نیز از جمله مهمترین دلایل توقف کار تلگرام در ایران بود.
این مطلب را نیز بخوانید: ساعت به وقت فیلترینگ: شما با رویه فیلترینگ سرویسهای خارجی در ایران موافقید؟!
کلا هر چیزی که در کشور رشد و بزرگ شود با آن مخالفت صورت میگیرد، البته طبیعی هم هست، مسئولین میگویند چرا پول و سود به جیب غریبهها برود؟ خودمان با کلی بودجه و ریخت و پاش نمونه داخلی آن را میسازیم و در نهایت سودش به جیب خودمان میرود…!
سرنوشت پیام رسان های ایرانی ؛ همه بر علیه یکی
به این ترتیب تصمیم بر آن شد که سروش، بیسفون، ایتا، گپ و بله به روی کار بیایند، شاید تاکنون به این فکر کرده باشید که حال چرا جانشینان تلگرام این قدر زیاد هستند؟؟ دلیل این اتفاق با اوضاع فعلی واکسیناسیون کرونا، یعنی تولید چندین واکسن ایرانی توسط نهادهای مختلف (در ظاهر) و سرعت پایین واکسیناسیون (در عمل) بیارتباط نیست.
چیزی که مسئولین هنوز به آن پی نبردهاند آن است که اعتماد مردم به آنها از دست رفته، بنابراین از انحصار و بومیسازی به شکلی که تصور میشود، استقبال نمیشود. نمونههای با سابقه بومیسازی مانند صنعت خودرو کافی نیست تا مردم اعتمادشان را از دست بدهند؟!
نکته دیگر آن است که کیفیت با اسم و شعار به دست نمیآید، کیفیت باید دیده شود، لمس شود، تجربه شود تا اعتماد شکل بگیرد. در خصوص پیامرسانها واقعا در ابتدا کاربران زیادی به سمت سروش، بیسفون، ایتا، گپ و بله مهاجرت کردند، اما نتیجه چه شد؟ سرعت پایین، سرورهای شلوغ، قطعی مکرر، تولید پلتفرم کپی شده و بدون خلاقیت و در مجموع کیفیت پایین این پیامرسانها موجب شد تا خیلی سریع به همان تجربه شکستی که صحبتش را کردیم، برسیم.
سرنوشت پیام رسان های ایرانی ؛ همه مخالف بودند…
مورد قابل تامل دیگر آن است که مسئولین برای فیلترینگ تلگرام به حرف متخصصین ایرانی گوش ندادند، تقریبا اکثر مدیران پیامرسانهای داخلی در سال 97 اعلام کردند که مخالف فیلترینگ تلگرام بودند و میدانستند این اتفاق به ضرر آنها خواهد بود، اما کو گوش شنوا؟؟
بازخوانی مصاحبه مدیر مارکتینگ بیسفون در سال 97
مدیر مارکتینگ پیامرسان بیسفون در سال 97 در مصاحبهای به خبرنگار آیتیرسان گفت: “در مورد فیلترینگ تلگرام قطعا ما مخالف این اقدام هستیم. پیش از اینکه تلگرام وارد فضای رسمی کشور شود، ما به عنوان تنها پیام رسان داخلی فعالیت میکردیم و کاربران خودمان را داشتیم و فضای فعلی یک فضای بد برای فعالیت پیامرسانهای داخلی است چرا که ما را باعث و بانی این فیلترینگ میبینند.”
بخش آخر جمله مدیر مارکتینگ بیسفون را یک بار دیگر با دقت بخوانید، او گفت “مردم ما را باعث و بانی این فیلترینگ میبینند” دقیقا همین اتفاق افتاد، مردم علاقه ندارند سرویس محبوبشان را از آنها بگیرید و سپس جایگزینی که علاقهای به آن ندارند را بهشان معرفی کنید، هنوز هم بسیاری فیلترینگ تلگرام را از چشم پیامرسانهای داخلی میبینند، در صورتی که تعداد زیادی از این پیامرسانها مانند بیسفون مربوط به بخش خصوصی بودند و تا پیش از فیلترینگ تلگرام، دولت به سراغ آنها نرفته بود که بخواهد برای حمایت از آنها تلگرام را فیلتر کند.
مدیر مارکتینگ بیسفون در سال 97 با انتقاد از نحوه گرفتن مجوز برای اضافه کردن ویژگی کانال به این پیامرسان گفت: بیسفون اولین پیامرسانی بود که ویژگی کانال را به اپلیکیشن خود اضافه کرد و ابداع کننده این امکان بود، در حالیکه حتی سرویس دهندگان خارجی نیز قابلیت این چنینی نداشتند ولی متاسفانه از سوی نهادهای ناظر، هماهنگی و همکاری لازم صورت نگرفت. وزارت ارشاد به دنبال این بود که برای هر کانال یک مجوز صادر کند و هر رسانهای برای استفاده از کانال میبایست پروسه مجوزگیری را طی مینمود و این پیچیدگی باعث شد که کانال بیسفون علیرغم اینکه با استقبال خوبی روبرو شد، اما رشد مناسبی را تجربه نکرد.
وی ادامه داد: اما چند ماه بعد شاهد این بودیم که این امکان توسط تلگرام ارایه شد و به طور کلی فضای اینترنتی کشورمان را تحت تاثیر قرار داد. طبیعتا این امر یک اتفاق ناپذیرفتنی برای مسئولین کشوری بود که صرفا به دلیل فرصت سوزی رخ داد و به جای اینکه این امکان توسط یک اپلیکیشن داخلی به کاربران عرضه شود، از سوی اپلیکیشن خارجی عرضه شد و مشکلات بعدی را ایجاد نمود. تحمیل هزینهای که از این مورد به کشور وارد شد بسیار سنگین بود و بدیهی است در صورت همکاری لازم با بیسفون میتوانست این هزینهها را کاهش دهد.
عدم حمایت از اپلیکیشن داخلی در زمان مناسب، فرصت سوزی و روی آوردن به حمایت از اپلیکیشن با استراتژی غلط و زمانی که دیگر کار از کار گذشته است، اینها زمانی انجام شد که بیسفون هنوز سر پا بود و تعداد زیادی از جوانان نخبه کشور برای این پیامرسان زحمت میکشیدند.
بازخوانی مصاحبه مدیر روابط عمومی گپ در سال 97
ما در آیتیرسان طی سال 97 مصاحبهای هم با آقای کیایی، مدیر روابط عمومی پیامرسان گپ داشتیم، کیایی در خصوص عدم حمایت مسئولین از این پیامرسان گفت: ما بیشتر از اینکه نیازمند حمایتهای مالی باشیم، نیازمند حمایتهای معنوی هستیم؛ به طور مثال سازمانها و ارگانها از پیامرسانهای ایرانی استفاده کنند و یا خدماتشان را روی بستر پیامرسانهای داخلی عرضه کنند.
او گفت: خیلی از این مواردی که در حمایت از پیامرسانهای داخلی که در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده، اتفاق نیفتاده و عملا تنها تسهیلات 5 میلیاردی به دست ما رسیده است. به طور مثال سرورها و پهنای باندی که قرار بود به ما بدهند، عملی نشده و به همان وام 5 میلیاردی اکتفا کردند.
وی در خصوص فیلترینگ تلگرام تصریح کرد: متاسفانه بحث رقابت با تلگرام یک بحث فنی نیست که مقایسه بر سر امکانات و خدمات پیامرسانها باشد. این بحث صرفا سیاسی شده یعنی یک عده منافعی از تلگرام دارند که در اثر نبود تلگرام متضرر میشوند! این منافع در بعضی از موارد سیاسی است و در بعضی دیگر نیز مالی! ما موافق فیلترینگ تلگرام به نحوی که در حال حاضر رخ داده است، نیستیم و اصولا دلیل فیلترینگ حمایت از ما نیست! ما علنا میگوییم که اگر به خاطر حمایت از ما و پیامرسانهای داخلی اقدام به فیلترینگ تلگرام کردید، لطفا همین حالا از فیلتر خارج کنید!
سرنوشت پیام رسان های ایرانی ؛ و اما سروش…
حال بهتر است به سراغ سروش برویم، سروش شاید بزرگترین پیامرسان ایرانی و جدیترین رقیب برای تلگرام بود، پیامرسان سروش توسط یک تیم دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف متولد شد؛ آنها در یک مناقصه که مربوط به صدا و سیما بود؛ شرکت کردند و صدا و سیما پیامرسان آنها را خرید و نام آن را سروش گذاشت.
صدا و سیما با توجه به ابزار تبلیغاتی که داشت، بر روی سروش سرمایهگذاری کرد و حتی پس از فیلتر تلگرام، شبکه اجتماعی سروش توسط برنامههای تلویزیونی مختلف تبلیغ میشد.
اما حمایتهای صدا و سیما به یک باره متوقف شد، مرتضی رحیمی مدیر عامل وقت سروش در مصاحبهای در سال 98 اعلام کرد: صدا و سیما یک سال و نیم است که به هیچ کدام از تعهدات مالی خودش عمل نکرده و پروژهها و برنامهریزیهای سروش هیچکدام جلو نرفت.
طبق ادعای رحیمی، صدا و سیما از اواخر سال 96 یعنی همان زمانی که بحث فیلترینگ تلگرام داغ بود، به حمایتهای مالی خود از سروش پایان داد و در نتیجه زمانی که در اردیبهشت 97 تلگرام فیلتر شد، سروش نتوانست ظرفیت مناسب برای کاربران جدید خود را ایجاد کند.
نمیدانم نام این سبک از مدیریت را چه میتوان گذاشت اما به هر شکل مسئولین مربوطه در خصوص پیامرسانهای ایرانی خداراشکر از هیچ سنگاندازی دریغ نکردند.
وام 5 میلیارد تومانی برای همه
در سال 97 به تمامی پیامرسانهای ایرانی وام 5 میلیارد تومانی داده شد، البته خبر اهدا این وام در اردیبهشت 97 همزمان با فیلتر تلگرام منتشر شد اما خود وام با 8 ماه تاخیر در زمستان 97 به دست پیامرسانها رسید. تا آن زمان بسیاری از کاربران از خدمات پیامرسانهای ایرانی ناراضی بودند و آنها را به قصد بازگشت به تلگرام ترک کرده بودند.
در نهایت وام 5 میلیاردی پرداخت شد و بخش اعظم آن به توسعه زیرساخت و بخش فنی پیامرسانها اختصاص یافت، مدیرعامل سروش در خصوص این وام گفت که به دلیل عدم حمایت صدا و سیما در آن زمان، وام خرج هزینههایی شد که صدا و سیما قرار بود پرداخت کند.
مدیر مارکتینگ بیسفون نیز گفته بود که این وام با تاخیر 8 ماهه به دست آنها رسیده و باید طی مدت 4 ساله بازپرداخت شود. بر این اساس تا پایان سال 1400 باید همه پیامرسانها وام 5 میلیارد تومانی را تسویه کنند.
همه میدانستند فیلترینگ تلگرام اشتباه بود، به جز مسئولین
همه اذعان میکنند که فیلترینگ تلگرام بزرگترین عامل در عدم حمایت مردم از پیامرسانهای داخلی شد، با این وجود میتوان گفت تا آبان سال 98 نسبتا تعداد کاربران قابل توجهی در پیامرسانهای ایرانی حضور داشتند اما در آبان 98 با قطع یک هفتهای اینترنت بینالملل و هجوم کاربران به سمت پیامرسانهای ایرانی، هیچ کدام از این پیامرسانها نتوانستند خدمات خوبی را ارائه دهند و شکست بزرگ و ماندگاری برای پیامرسانهای بومی صورت گرفت.
سرنوشت پیام رسان های ایرانی ؛ و لاشههایی که باقی ماند
از آن زمان به بعد شاهد ریزش شدید کاربران پیامرسانهای بومی هستیم. طی این سالها سروش توسط صدا و سیما به مزایده گذاشته شد تا حتی خود صدا و سیما هم شکست این پیامرسان را تایید کند، سپس مدیریت سروش تغییر یافت و حالا بر اساس آخرین آمار پیامرسان سروش تنها 2 میلیون و 800 کاربر دارد که آماری فاجعهبار است.
ایتا و بله هم همین وضعیت را دارند و تعداد کاربران آنها حدود 2 میلیون کاربر است، بیسفون نیز سال گذشته اعلام کرد که به فعالیت خود پایان میدهد و به طور کلی تلاش جوانان ما برای سرپا نگهداشتن این پیامرسان بینتیجه ماند.
در واقع تنها 4 درصد مردم ایران از پیامرسانهای بومی استفاده میکنند و این یعنی تمام حمایتها، وعدهها، هزینهها و رویای نخبگانی که سالها پیش با کار شبانهروزی این پیامرسانها را به صورت خصوصی راهاندازی کرده بودند، به باد رفته است.
وقتی یکی، همه را شکست میدهد
در حال حاضر واتساپ به تنهایی 48 میلیون کاربر دارد و 64 درصد مردم از این پیامرسان استفاده میکنند، تلگرام نیز بر اساس آمارهای غیر رسمی حدود 35 تا 40 میلیون کاربر ایرانی دارد و برای استفاده از این پیامرسان نیز نزدیک به 30 میلیون فیلترشکن توسط اقشار مختلف جامعه از کودک تا بزرگسال مورد استفاده قرار میگیرد.
آذری جهرمی، وزیر ارتباطات چندی پیش در خصوص فیلترینگ تلگرام گفت: فیلترینگ تلگرام موجب شد تا رشد پیامرسانهای داخلی متوقف شود. بر اساس آمارهایی که ایرنا منتشر کرده، پیامرسانهای بومی در زمان آغاز فعالیت خود توانستند 1.5 میلیون کاربر را جذب کنند، پس از گذشت حدود یک سال، تعداد کاربران پیامرسانهای بومی به 15 میلیون رسید، در همان زمان بود که با دستور قضایی، تلگرام فیلتر شد.
جهرمی در همین مورد اعلام کرد: مدیران پیامرسانهای ایرانی اعتقاد دارند که فیلترینگ تلگرام به رشدشان ضربه زده، من نیز همین اعتقاد را دارم، فیلترینگ تلگرام موجب توقف رشد پیامرسانهای ایرانی شد.
هیچ جملهای برای توصیف شکست فاجعهبار کل بخش استارتاپی و فناوری ایران با هدایت مسئولین محترم در مقابل یک پیامرسان روسی و هدر رفتن سرمایههای مالی و اقتصادی طی این سالها مناسب نیست. این اتفاق یک آبروریزی ملی است، اما مطمئنا مسئولان عبرتی از این شکستها نمیگیرند و باید به زودی شاهد یک شکست دیگر باشیم، این شکستها دیگر عادی شدهاند… . نظر شما چیست؟ شما تاکنون از پیام رسان های ایرانی استفاده کردهاید؟
بله من اوایل امسال پیامرسان آی گپ رو توی سایتش ویژگیهاش رو خوندم و خوشحال از اینکه یک پیامرسان داخلی، امکانات واتساپ رو در اختیارم قرار میده و با خوشحالی نصبش کردم.
بعد از نصب شماره تلفن رو وارد کردم و مجوزهای برنامه رو بهش دادم.
بعد متوجه شدم این برنامه اصلا برای افراد نابینا قابل استفاده نیست و گزینه هاش توسط تاکبک خونده نمیشه.
خب وقتی من میخوام از یک مسنجر داخلی حمایت کنم، ولی این برنامه دسترسپذیری رو به هیچ عنوان رعایت نکرده
من چطوری باید از این برنامه استفاده و حمایت کنم؟!
بنظرم اگر افراد تحصیل کرده و متخصص در راس امور باشند و قدرت تصمیم گیری و اجرا داشته باشند این اتفاقات کمتر رخ می دهد
واقعا حیف شد. ممنون از مقاله خوبتون. خدا رو شکر کسی به هوش ایرانی شک نداره ولی حماقت مسئولان باعث دزدیده شدن ایده ها و از دست رفتن زحمات نخبگان ما شد… بنده بازهم طی چند سال کار از پیامرسان بله استفاده میکنم و راضی هستم … واتساپ رو هم به اجبار دارم چون اداره ها و… در حد یه اطلاع رسانی ساده هم حاضر نیستن پیامرسان داخلی رو امتحان کنن! خیلی پیامرسان بدیه!!! ای کاش مسئولای با غیرتی داشتیم که اهمیت پیامرسانها و به طور کل فضای مجازی رو بدونن… بیگانه کی دلش برای ما سوخته!
بیسفون پلاس حیف شد .
خیلی خوب و عالی داشت کار می کرد .
حتی تلگرام هم به پایش نمی رسید .
از تلگرام و واتساپ خیلی جلوتر بود و تفکر دانشجویی و نخبگی خوبی داشت .
یه مقاله فوق احساسی و بی منطق و دلیل. همون اولش که نوشته بود جایگزین های تلگرام فهمیدم اصلا نویسنده مقاله فقط بخاطر تعصبش به نرم افزار تلگرام نشسته متن نوشته. آخه عزیز دل اون روز که بیسفون کانال داشت تلگرام هنوز پیام شخصیش درست کار نمیکرد چه برسه به داشتن گروه و کانال. راستی اینم بدونید ایده کانال رو اولین بار نرم افزار بیسفون ایرانی تو دنیا داد.
خواهشا هر چرت و پرتی رو منتشر نکنید
دوست عزیز کاش مقاله رو تا انتها میخوندید چون دقیقا همین مورد که قابلیت کانال اولین بار توسط پیامرسان بیسفون رونمایی شد رو در مطلب داشتیم، مقاله کاملا موافق با پیامرسانهای داخلیه و به عدم حمایت دولت از پیامرسانها و بی نتیجه ماندن این سیاست، انتقاد دارد. احساسی اون فردیه که با خوندن چند خط از یک مقاله طولانی نتیجه گیری کنه
انحصار طلبی مسئولین کشور تو همه ی صنعت ها پدر مملکت رو درآورده ، امان از اشتهای سیری ناپذیر
مهم ترین عنصر یک پیام رسان امنیت و حفظ حریم شخصی افراد هست که در پیام رسان های داخلی اصلا رعایت نمیشه
سلام
شما چرا بی دلیل و مدرک حرف میزنید؟
من هم میتونم همینجوری بیام بگم فلان پیامرسان امنیت نداره
بعدشم چرا همه پیامرسانهای ایرانی رو متهم میکنید؟ چرا همیشه بعضیا فکر میکنن مرغ همسایه غازه؟ همین شماها و امثال شماهایید که به توان خودمون باور ندارید و نمیزارید مملکت رشد کنه
اگه مدرکی هم دارید خب بگید ما رو هم راهنمایی کنید
چرا بی مدرک؟
وقتی باک سروش برای فاش شدن اطلاعات مدیران کانال خبرش پخش میشود وقتی ثبت احوال و ایرانسل و رایتل اطلاعاتشان پخش میشود این حجم از ضعف در امنیت اطلاعات آیا قابل چشم پوشی است؟ ثبت احوال از وزارت کشور بودجه دارد سازمان های امنیتی ما مراقب این اطلاعات باید باشند ایرانس و رایتل هم تراکنش های مالی اعجاب آوری با درآمدهای میلیاردی دارند و اینطور در حفاظت از اطلاعات ما مردم ایران خساست به خرج میدهند ! حتی با وجود تایید افشا شدن اطلاعات کاربرانشان کوچکترین عذرخواهی و پرداخت خسارتی دیده نمیشود!
با این شرایط کدام آدم عاقلی به سمت پیام رسان ایرانی میرود؟
از افشای شماره تلفن آقای وزیر در پیامرسان سروش{اگه دست به خاطرم مونده باشه} چه خبر؟ شما احتمالا به عمرت یک شرکت نرم افزاری از نزدیک ندیدی. فک کردی شست و سبابه متبرک وطنی که خورد به کی برد ساخت بلادکفر، فِرت و فِرت برنامه های فوق امن و پیشرفته تولید وطنی هست که از کیس سیستم میریزه بیرون. فکر کردید که دست یابی به علم همینجوری شعاری و فرمایشی و الکی صورت میگیره. اینو نمی فهمیم که برای مثلا به موفقیت رسیدن موتور جستجو، باید هزاران شاخه دیگه از علم به رشد و بلوغ رسیده باشه که پیش زمینه ای باشه بر محصول نهایی.
به خاطر جهالت برخی ما به ایجا رسیدیم و دفاع چشم و گوش بسته عده ای دیگر برای بالا بردن هورمون غرور ملی شده که همینجا هم موندیم.
هر موقع انحصار توی هر بخشی برداشته بشه تمام مشکلات حل میشه.
شما مثلا خودرو داخلی تولید کن ولی بذار خودروی خارجی با تعرفه گمرکی معقول وارد بشه.اونموقع به مردمت حق انتخاب دادی در نتیجه هر کی دوست داره خارجی میخره هر کی دوست داشت ایرانی.
توی بقیه ی بازارها از لوازم خانگی و گوشی موبایل و لوازم کامپیوتر و خلاصه همه بازارها اگه این انحصار طلبی شکسته بشه و بذارن نمونه با کیفیت خارجیش وارد بشه این باعث میشه تولید کننده داخلی هم برای اینکه از رقبا عقب نمونه و فروش خودش رو داشته باشه روز به روز کیفیت محصولات تولیدیش رو بالا ببره.
در حالیکه الان برعکسه چون ورود همه چی ممنوعه تولید کننده های داخلی اشغال ترین جنس رو با بالاترین قیمت میندازن به مردم علتشم اینه میدونن مردم انتخاب دگ ای ندارن و مجبور کالاهای بی کیفیت اینا رو بخرن.
در مورد پیام رسانم همینه
همه رو ازاد کنن
هر کی دوست داره بره ایرانیش رو استفاده کنه
هر کی دوست داره خارجیش رو
اون دسته از دوستانی هم که میان میگن اااا ما به خارجی نیاز نداریم و همه چی فقط تولید داخل یا مغز ندارن و یا خودشون رو زدن به کوچه علی چپ
والسلام
انحصار اصلی این نیست که جلوی خودرو خارجی رو بگیرن
اونه که کل صنعت خودرو ما دست دو شرکت باشه به مدیریت یه افراد دزد که نزارن نخبه های کشور ایده بدن و چهل سال یه خودرو رو مث قبل تولید میکنن
چرا نخبه های کشور در زمینه خودرو از کشور میرن؟ چون حق نظر ندارن، از دانششون داخل کشور استفاده نمیشه
بابا ما هشتاد میلیون آدمیم تو این کشور بین این مردمم خدا داده نخبه تو هر زمینه ای
بیاید این افراد رو شناسایی کنید به کار ببرید خلاص شیم از این وضع
پیام رسان بومی بر فرض خوبم که باشه جاسوس افزاره
باز هم حرف های بی دلیل و مدرک?
همین شماهایید که جلوی رشد مملکتو گرفتید
توروخدا ول کنید بزارید جوونای نخبه کارشونو کنن
گر چه هرچی هم کیفیت باشه یه عده باز معتقدن مرغ همسایه غازه?♂️
والا دیگه چی بگم
بس که جواب کامنتارو دادم اینورو اون ور مردم
خو لاقل اگه مدرکی بر علیه پیامرسانای داخلی دارید به ماهم بگید تا به راست هدایت بشیم??
نوشتید که ( نمیدانم نام این سبک از مدیریت را چه میتوان گذاشت )
این اصلا مدیریت نیست ، این عین نفهمی و نادانیه
نمونه های داخلی هر محصولی که داریم به خاطر انحصاری و غیر رقابتی شدن باعث میشه یه عده توش فقط به جیب خودشون نگاه کنن و کیفیت محصول اصلا مهم نیست. همین صنعت خوردو موقعی که تلگرام بود یه مدت مردم خرید خوردو رو تحریم کردن تا جایی که برای خرید خودرو اومدن وام دادن طوری که هر کسی ماشین قدیمیشو فروخت وام رو گذاشت روش صفرشو خرید. الان برای همون خودرو ها داریم تو قرعه کشی شرکت میکنیم که ماشین بدن بهمون. بحث فقط بحث پول به جیب زدن عده ای هست که از این انحصار استفاده میکنن. تو بخش نرم افزار تا حالا نتونستن موفق بشن چون اینترنت بین الملی داریم هنوز. اگه دقت کنین دارن روش کار میکنن اینترنت بین الملل رو محدود کنن اون موقع مثل همون آبان 98 راهی جز استفاده از نرم افزارهای داخلی (چه پیام رسان چه موتور جست و جو و ….) نخواهیم داشت.
این که تصمیمات و اقدامات مسئولین گاها فاجعه هستند و باعث سال ها عقب رفت این کشور شده است، شکی نیست. ولی امثال نویسنده محترم که ادعای روشن فکری دارند هم این طرف قضیه است. جناب نویسنده خودرو سازی داخلی بد اجرا شد ولی اگر خوب اجرا می شد مزایایش خیلی بهتر و بیشتر دیده می شد. چون درست و بجا اجرا نشد، با کوچکترین تحریمی هنگ کرد. همین روال فکستنی برای خیلی از کارگرها شغل ایجاد کرد. وقتی طرف بیکار و بی پول باشد تو بیا ایفون رو 50% تخفیف بده. اصلا ایران بد، کره جنوبی چرا دنبال خودروسازی و تولید گوشی و … رفت؟ مثل ما که با آمریکا دشمنی نداشت.
بعد هم درباره شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها. اول که بیشترین حمایت نمونه های خارجی بخاطر اشتغال های خرد است. ولی اینها نهایت 10% تجارت این دست را در اختیار دارند. که محصولات ان 10% هم بعضا کلاهبرداری است، یا مثلا محصولات ناجوری است که همین ها بعضی اصلا باید با رعایت شرایط فروخته شود. اندک محدود دیگر هم که می توانند در همین پیام رسان ها و شبکه های ایرانی بفروشند. دوم: مشکل اصلی این ها این است که قانون کشور خود مثلا آمریکا را برای همه جهان و بالطبع ایران اجرا می کنند. هند و روسیه و ترکیه و چین و حتی اتحادیه اروپا برای اینها محدودیت هایی اجبار می کنند ولی به ایران که می رسد تن نمی دهند. جناب استاد! آیا کاربران ژاپن و کره جنوبی و … همه از شبکه ها و اپ های امریکایی استفاده می کنند؟ تو چند نفر از این مردم را دیده ای که مثلا در اینستاگرام و تلگرام و … دنبال شغل باشند یا خرید و پرداخت اینترنتی انجام دهند و … .
این مزخرفات (حق طبیعی) رو به کی میگی وقتی همین هایی که هشتک های ایرانی را بخاطر قوانین امریکا پاک می کنند، همان ها صفحات همانی را که دستور این کار را داد هم می بندند و ممنوع الفعالیت کردند.
دوست عزیز کسی با تولید داخلی مشکلی نداره، حتی من گفتم که مسئولین باعث شدند “تا هدف شریف بومیسازی به شدت ذلیل و لکهدار شود” شما محصول با کیفیت تولید کن، مردم استفاده میکنند. مشکل ما این است که ورود خودرو را میبندیم و خودرو بیکیفیت دست مردم میدیم، پیامرسان و شبکه اجتماعی رو میبندیم و به جاش یک نمونه ناقص رو تحویل میدیم. ورود واکسن رو میبندیم و صبر میکنیم تا واکسن ایرانی تولید بشه
بله توییتر در ترکیه محدودیت داره ولی محدودیتهای ترکیه کجا و محدودیتهای ایران کجا؟؟ واقعا به نظرتون خط قرمزی و ممیزی در ایران و کشورهای اروپایی یکسانه؟ ولی پلتفرم خارجی وارد ایران میشه و دهها مدل خط قرمزی و سانسوری مواجه میشه مشخصه که میزاره میره
به حای اینکه متعصبانه نگاه کنید، بررسی کنید که تولید ملی و بومی سازی در ایران با کشورهای دیگه چه تفاوتی دارد؟ این تفاوتها از تصمیمات اشتباه مسئولین میاد و باعث شده تا دیگه مردم نسبت به تولیدات داخلی اطمینان نداشته باشند.
دوست عزیز همین خودروسازی که میفرمایید سالانه چیزی حدود 30 هزار میلیارد تومن از بودجه کشور رو میبلعه ، یعنی منفی هستش و با این همه تولید و محدودیت و مافیا بازی باز هم منفی 30000 میلیارد تومن برای کشور ضرر داره سالانه که سال های قبل بیشتر هم بود ، در مورد شغل هم ملت داشتن توی تلگرام خیلی خوب کار میکردن کسب و کارهای کوچک که طبق عادت مسئولین نونشون آجر شد ، پیام رسان های ایرانی مکل فنی زیادی دارن و سطح فنی به شدت پایینی دارند ، همیشه محصولات ما یه کپی خیلی بد از محصولی خارجی هستش در زمینه بازی سازی هم قضیه همینه ، مثل قضیه واکسن تا الان 6 تا واکسن فکر کنم معرفی شده و واقعا هیچ کدوم توی عمل مورد استفاده نیست ، دیگه آمریکا که نمیاد بگه محصول کم کیفیت بسازید مشکل از کیفیت کار و کیفیت پایین سطح زندگی در ایران هستش
ما در ایران اصلا برنامه نویس نخبه نداریم و همگی در حد کارآموز هستند. چرا؟
البته به این معنی نیست که هیچ ایرانی برنامه نویس نخبه نمی شود، بلکه هر برنامه نویسی داخل ایران هر وقت به جایگاه علمی قابل قبولی رسید، فورا اسباب و وسایلش را جمع کرد و عطای این مملکت را به لقایش بخشید.
خب، ما ماندیم و کارآموزها، رویا پردازها و بی تجربه ها. عده ای هم که سودجو و دنبال اسم و رسم و رانت.
ترکیب اینها دقیقا چیزی را حاصل شد به اسم پیامرسانهای داخلی. در کفه دیگر ترازو اما، مردم ایران بودند که هیچ تمایلی به پیامرسانهای ایرانی نشان ندادند، هم به علت مسائل به حق فنی و هم به علت سیاست تحریم در برابر تحمیل.
یعنی شما اگر واقع بینانه بنگرید، پیشرفت فقط در یک شاخه از علوم داخل ایران، نیاز به تغییر بنیادین زیرساخت ها، طرز تفکر و نگرش جامعه به صورت کلی دارد. با عوض کردن چند متخصص و جابجا کردن چند مدیر، بسیار بعید است که بتوان حتی یک قلم از این محصولات (فیزیکی یا مجازی) را به مردم تحمیل کرد. تازه در این صورت ما با تحریم مردم مواجه خواهیم بود که خود قضیه ای مفصل و یادآور شرایط نشستن روی اره می باشد.
متاسفانه تو ایران به جای رقابت و افزایش کیفیت فقط با انحصار میخوان کالا یا خدمات خودشون را به مردم تحمیل کنن
وقتی دارید می گید بی کیفیت ، دارید به برنامه نویس های ایران توهین می کنید .لذا بهتره کلی گویی رو تموم کنید و بگید مشکل پیام رسان های داخلی کجاست ؟ کنده ؟ امکان شخصی سازی نداره ؟ یا صرفا شما یه مشت غرب زده اید که فکر می کنه هر چیزی که ساخت اروپا و امریکا نباشه بی کیفیته .
سوال بعدم از شما اینه که پیام رسان های خارجی از روز اول بی عیب بودن ؟
این دروغ هاتون رو گزارش می کنیم و به خاطر تهمت بی دلیل زدن باید منتظر شکایت باشید .
سلام، به نظرم شما متن رو کامل نخوندید، اتفاقا کلی گویی نشده و اشاره کردم که پیامرسانهایی ایرانی چه مشکلاتی دارند، حتی از نظر زمانی هم اشاره شده که چه زمانی کیفیت خدماتشون بد بود و مردم رو مایوس کردند.
ضمن این که اگر کل مطلب رو بخونید متوجه میشید که ما داریم به عدم حمایت مسئولین و تصمیمات اشتباه اونها ایراد میگیریم، حتی مصاحبه مدیران این پیامرسانها هم که گفتند از ما حمایت نشده هست.
این نکتههم اشاره شدپیامرسانهای ایرانی قبل از تبلیغات سیاسی روند خوبی داشتند اما بسته شدن تلگرام باعث شد تا مردم به خاطر لجاجت با سیاست های کلی از این پیامرسانها استفاده نکنند که به معنای بی کیفیتی این پیام رسانها نیست
این که میگن سطح پایین برنامه نویس ها بد نگفتن ، من خودم برنامه نویس هستن برای یه شرکت آلمانی مسئول شدم که برنامه نویس ایرانی استخدام کنم و مصاحبه انجام بدم ، خیلی عجیب یود که ارشد های نرم افزار سطحی ترین اصطلاحات برنامه نویسی که میشه گفت طرف یه چیزی میدونه و میتونه یه محصول با کیفیت و استاندار تولید کنه رو حتی اسمشون رو نشنیده بود ، بعد میگفت من محصول دارم من توی کافه بازار فعالم ، هییج کدوم قبول نداشتن که این قضیه که بلد نیستن ، و تلاشی هم برای یادگیری نمیکردن نمیگفتن خب شما بفرمایید منبع بدید ما بریم یاد بگیریم ، همشون ادعا داشتن در حد خیلی شدید و وقتی هم کار میکردن کار 1 روزه رو با کدنویسی سطح پایین توی 3-4 روز انجام میدادن اونم در آخر به مشکل میخورد و کدهاشون غیر قابل استفاده بود
کی میگه ما برنامه نویس نداریم داخل ایران؟ شما یا نمیبینید یا چشماتونو بستید و نمیخواید ببینید
جدا از اینکه حرفاتون پر از تناقصه
اولا که برنامه نویس فقط توسعه دهنده نرم افزار اندروید نیست که…
اصلا برنامه نویس یه چیز کلیه که به خیلی زیر رشته ها تقسیم میشه
میفرمایید به هر کی میگم میگه تو کافه بازار فعالم،اولا که الان تو نت پر شده از ابزار هایی که بدون کد نویسی نرم افزار اندروید میسازن پس فعال بودن تو بازار هیچ دلالتی بر برنامه نویس بودن فرد نمیکنه
ثانیا خود توسعه نرم افزار اندروید نیاز به چندین متخصص داره یک یا چند نفر برای یو آی و یو ایکس، چند نفر برای ایده دادن چند نفر برای پیاده سازی ایده ها چند نفر برا اتصال به دیتا بیس و… و این طوری نیست که یه نفر بیاد همه اینارو باهم خودش انجام بده، اگه هم بتونه چیز جالبی از توش در نمیاد
بعدشم شما کیفیت کار رو در نظر بگیر نه زمان رو(گر چه زیادم نباید طولانی بشه)
حالا ما که شاگردی شما رو میکنیم ولی شما که مستخدم شرکت المانی هستی و میخوای براشون برنامه نویس جذب کنی باید این چیزا رو بدونی?
بعدشم شرکت آلمانی یه چیزی میدونسته که اومده از ایران برنامه نویس استخدام کنه?
پس زیاد تند نرید موقع کامنت نوشتن، یه کمی تفکر کنید و بعد بنویسید با عجله هم ننویسید و روی سینتکس و املای کامنتتون هم کار کنید، با تشکر?
سلام
من به عنوان کسی که هم از تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و… و هم از پیامرسان های بومی استفاده کردم معتقدم پیامرسان های بومی از نظر امکانات کمی از بقیه ندارن و برخی مواقع امکاناتی افزون بر بقیه دارن
اما همون طور که فرمودین الان شده جنگ سیاسی
یه عده که به ظاهر خودشونو مخالف فیلترینگ میدونن(ولی در واقع خودشون عامل خیلی از فیلتر هایی هستن که میبینیم، نمونش آقای جهرمی?♂️) فیلترینگ رو میزنن تو سر یه عده که هیچ دستی تو فیلترینگ نداشتن و تو انتخابات هم دیدیم که مثلا فلان نامزد رای بیاره همچی رو فیلتر میکنه و…
خواستم بگم که خام این جور آدما نشین که حرفشون یهچیزه و عملشون ۱۸۰ درجه برعکس
مردم ایران به هیچ چیز سیستمی که بر آنها حکمرانی میکند ، اعتماد و علاقه ندارند
علاقه؟ داداچ وضع خرابتر از این حرفاست بزرگترین ارزوی مردم ایران (بجز اون چند درصد) فلانه… :))
با زور فیلتر و تبلیغات واسه رایگان بودن هم کاری پیش نبردن
چه بودجه ای سر این پیام رسانا خورده شد